revontulityttö

Jäsen
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

About revontulityttö

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Miksipä mökki EI olisi hyvä idea?? Häämatkana tai ihan viettopaikkana? Uskon että jos olisin sen tyyppinen ihminen sulhoni kanssa, että haluaisimme hienostella, niin varmasti menisimme hotelliin. Halusimme kuitenkin jotain eksoottisempaa ja tavanomaisesta poikkeavaa. päätimme, että nukumme hääyön teltassa. Menemme yhteen tiettyyn paikkaan veneellä ja otamme polttopuita mukaan jotta saamme nuotion hiekkarannalle kesäyönä. Siinä lintujen laulaessa hämyisellä järvellä, luonnon ääniä kuunnellessa -mikä olisi kauniinpaa? Aamulla kun teltassa herää ja ulos tulee niin maisematkit ovat saman tien kohdallaan. Yö järvinäköalalla. Me ei tarvita hienoja sviittejä todistamaan kahden keskisiä sitoumuksia, vaan nautitaan luonnosta. Siinä vaiheessa kun alkaa satamaan kaatamalla vettä, voi tietysti mieli olla toinen.. tai sitten olemme niin väsyneitä, että pykäämme teltan mökin pihalle Turhaa sitä stressaamaan! Elämähän on ihanaa juuri yllätyksien vuoksi!!
 2. Vähän vaeltaneille Hetta-Pallas Reitti on turvallinen: reitti on selkeä ja hyvin merkitty, eikä reitti risteile, jolloin vahingossa pääsisi eksymään. Toisaalta matkan teko on siellä tunturi ylös-alas menoa, mutta hitaasti hyvä tulee! Haltillakin on toki merkatut reitit, mutta ei ainakaan vuosia sitten ollut niin hyvä. Se on ehkä vähän vaativampaa maastoa... Karhunkierros on taas hyvä vähän vaeltaneille. Joka tapauksessa aikaa kannattaa varata. Jos haluaa varmasti yöpyä mökissä, suosittelen varaustupia, sillä autiotuvat voivat olla melko täynnä. Muuten teltta on todella hyvä majoitusvaihtoehto! Silloin voi leiriytyä sinnekkin, missä muuten ei voisi nukkua... eli hätätilanteen iskiessä esim. Heinä -elokuu on hyvää vaellusaikaa kun on lämmintä, tosin varatkaa hyvät hyttysmyrkyt mukaan. (Jos ei sääskiä niin mäkäräisiä ja polttiaisia kyllä löytyy). Ruska alkaa joskus elokuun lopulla/syyskuun alussa, vaihtelee vuosittain vähän, ja myös millä korkeudella suomea vaeltaa. Tunturissa ruska on aina mahtava!!! Me meinataan käydä ensin viikko ulkomailla ja toinen viikko sitten vaeltaa Pohjois-Karjalassa.
 3. Onhan Joensuussa Sokoshotelli Vaakuna ja Kimmel, Vaakuna juuri uusittu, Kimmelikin vaan muutama vuosi sitten. Omenahotelli löytyy myös Joensuusta, samoin cumulus.
 4. JOU. Omiin häihin uppoaa varmaan noin 4000-5000 euroa matkoineen. Vieraita tulee 40. Suurimmat rahareijät jo tukittu eli hääpuvut ja sormukset ollaan hankittu. Tuo budjetti vähän vaihtelee, kun ei oikein tiedä mihin joitakin tavaroita laskisi. Rahasumma, mitä häihin käytetään, ei tunnu niin suurelta, kun se jaksottaa pitkälle aikavälille. Ensimmäiset hankinnat tein jo viime syksynä, vaikka häät on nyt tulevassa heinäkuussa. Myöskään suunnittelu ja toteutus ei ole stressannut koska kaikki on aloitettu niin aikaisin.. Paljon tehdään itse. Häät on omalla mökillä ja sukulaiset ja tuttavat auttaa, joten pitopalvelua ja vuokraa ei tarvi maksaa. Lisäksi positiivista on se, että kun on oma paikka, juhlia voi tasan niin pitkään kuin haluaa. Meinattiin seuraavana päivänä järjestää mökillä vielä brunssi ja aamusauna paikalla oleville ihmisille. Oma hääyö vietetään todennäköisesti teltassa. (Tämä päätös varmaan kaduttaa siinä vaiheessa kun sataa kaatamalla vettä ) Ruoka on myös edullista: keittoruokaa riittää vieraille ja tulee edulliseksi. Itse en edes välitä paahtopaistista, joten sellainen on turhaa. Illalla grillaillaan. Puvun tilasin kiinasta, samoin morsiusneidolle. Lisäksi hankin mittatilauskorsetin. Yhteensä meni rahaa noin 700€ niihin kaikkiin. Miehen pukuun meni 450 euroa. Molempien kenkiin meni yhteensä noin 150 euroa. Kummatkin hankki sormukset, yhteensä 900€. Myös koristeisiin, koruihin, kutsutarvikkeisiin jne. on mennyt rahaa. Mutta loppu meneekin aika lailla ruokiin ja matkaan. Kuvaaja on tuttu ja edullinen harrastajavalokuvaaja. Matkan teemme latviaan kaverin luo, ja hääpaikan kukat tulevat olemaan pääosin omin käsin pomittuja luonnonkukkia. Musiikkia soittaa pari hyvää kaveriani ja sen lisäksi musiikki soi stereoista silloin kun he eivät soita. Hääauton virkaa toimittaa oma amerikanrauta. Juomapolitiikasta vastaa appiukko. Jonkin mielestä voi kuulostaa melkoiselta tinkimiseltä, mutta mitäpä tällainen yksinkertainen ihminen muuta tarvii? Tärkeintä on, että lähellä on rakkaimmat ihmiset tärkeänä päivänä ja että kaikilla on hauskaa ja tunnelma rento. Haluamme myös nauttia häistä ilman stressiä ja pelkoa siitä, miten saadaan häät kustannettua -onhan pääasia se, että pääsemme naimisiin ja jatkamme elämää avioparina.
 5. Polttarit on ihme veruke rälläilylle, pettämiselle, strippareille jne. jne. Ajatellaan että "hei, viimeistä vapaailtaa vietetään ennen avioitumista!" Miten niin vapaa?? eiköhän se "vapaus" ole taakse jätetty sana jo siinä vaiheessa kun aletaan seurustella toisen kanssa. Puhun tässä nyt parisuhteista, mitä suurin osa kuitenkin nykyään on, en vapaamielisemmistä suhteista, missä kumpikin saa käydä hinkkaamassa ketä haluaa. Polttarit on typerä tekosyy tällaiseen irstailuun ja pettämiseen. Asiaa tulisi jo pohtia siinä vaiheessa kun haluaa mennä toisen kanssa naimisiin: olla toiselle uskollinen loppuelämänsä. Ei se ala papin aamenesta vaan paljon, paljon aiemmin. Muutenkin tuntuu että ihmisillä on tämän seksin suhteen nykyään niin löyhä moraali. Niin naisilla kuin miehilläkin. Ollaan jonkun kanssa yhdessä ja silti käydään jyystämässä muita. Jos toinen ei tätä hyväksy, se tehdään salaa. Yhden ja saman ihmisen kanssa ei haluta tosissaan sitoutua ja jakaa elämän kaikkia puolia. Haetaan jännitystä salapanoista eikä olla valmiita luopumaan parisuhteesta, kaikki pitää saada. Elää kuin sinkkuna mutta hyötyä parisuhteesta. polttarit usein valitettavasti tuntuvat olevan sellaisia, mitä järjestäjät haluavat sen olevan, kuuntelematta juhlakalun mielipidettä. Myös toisen naimisiin menevän osapuolen toiveita tulisi kunnioittaa, sillä onhan naimisiin menossa pariskunta, ei yksi henkilö itsensä kanssa. On surullista, että polttareissa mennään niin pitkälle hauskanpidon nimissä, että se voi tuhota hyvän parisuhteen. Miksi polttarit suo eri vapauksia suhteessa olevalle kuin normaalielämässä? Seuraava askel on, että "noooh, kun niin harvoin ryypätään, niin ryypätään ja sikaillaan kunnolla. etitään kunnon pano".. Ylipäätänsä känniääliöily ei ole edes oikea syy pettämiselle, vaan huono tekosyy. Jos taipumusta juopottelu-huoritteluun on, sitten pitää ottaa vähemmän sitä viinaa. Sellaiste polttarin järjestäjät ovat säälittäviä, jotka järjestävät sulhaselle tai morsiamelle jotain juttuja ja painostavat tähän hakien itselleen hauskuutta. Tämähän on kaveripiirin sisällä tapahtuvaa pompottelua. Myönnän että pelkäsin ihan hitosti, että mieheni polttarit ovat jotkut irstaat, koska järjestäjänä oli nuoria tyyppejä, joilla ei ole mitään käsitystä parisuhteesta tai sellaisen asian sitoumuksista. Onneksi kaikki meni hyvin ja vihille päästään.