Jump to content
Naimisiin.info

hammari

Morsian
  • Viestit

    38
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän hammari kaikki viestit

  1. Haluan antaa miehelleni jotain käytännöllistä ja sellaista, josta on iloa pitkään. Sulho tuleekin saamaan emit-kortin (elektroninen kortti jolle "leimataan" rastit suunnistaessa) sekä pienen valokuvakirjan, jossa on kuvia meidän yhteisistä hetkistä tähän saakka. Mahdollisesti liitän lahjaan vielä jonkin kolmannen osan.
  2. Minä hankin hääpäiväksi Ritva Liisa Pohjalaisen Sydän-sarjan riipuksen ja korvakorut:
  3. Vinkkinä jyväskyläläisille opiskelijoille: Timanttiset Vehmas antaa -15 % alennusta. Itse ajattelin hankkia sieltä hääpäiväksi Ritva-Liisa Pohjalaisen korut - puhtaasti hinnan takia.
  4. hammari

    Ekologiset häät

    Meidän häiden ekovalintoja ovat esim. -käytetty vihkisormus minulle, sulhaselle kaiverrus kihlaan -minulle teetetään puku, joka jää ompelijalle vuokrattavaksi -sulhasen puku vuokrataan -mahdollisesti lainakorut -kirkon valinta läheltä juhlapaikkaa -menussa lähinnä kasvista ja kalaa, vain alkupaloissa yksi lihavaihtoehto -ruuan tekeminen itse -> itsekasvatettuja raaka-aineita, marjoja ja sieniä, luomua ja lähiruokaa, itsetehdyt mehut... -koristeet luonnosta, muutenkin minimalistinen koristelu (tila itsessään niin upea) -kaikki astiat ja pöytäliinat juhlapaikalta -häämatka-interrail (ja vasta seuraavana keväänä, jotta aikaa olla reissussa pidempään saman tien) -lahjatoiveena ensisijaisesti rahaa -paperimateriaalin minimoiminen (ohjelmat pöytäkunnittain, kirkko-ohjelmat pareittain…)
  5. Hei Kuopion seudun naikkarit, onko kellään kokemuksia Samuli Räikkösestä tai Timo Hartikaisesta? Olen kysellyt molemmilta miljöökuvaustarjouksia, ja kaipailisin myös aitoja mielipiteitä kuvaajavalintani tueksi.
  6. hammari

    Mitä jälkiruokaa häihin?

    Ainakin sesonkiaikaan marinoidut marjat voisi olla aika jees! Eli marjasalaatti, jolle keitetään mausteinen "liemi".
  7. Laittaisin kakun toiseen kerrokseen raikkaita marjoja (ei liian jalostetussa muodossa) ja toiseen vaikkapa jonkinlaista kreemiä, esim. 150 g tummaa suklaata 100 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita 1 dl tomusokeria 1 kananmuna Sulata suklaa. Vaahdota rasva. Vispaa tomusokeri ja kananmuna vaahdoksi lämpimässä vesihauteessa. Nosta kulho pois ja jatka vispaamista. Vispaa kananmunavaahdon joukkoon rasva. Lisää sulatettu suklaa seokseen ja sekoita.
  8. Meille tulee sarjakuvakuvitus-muumimerkit, sopivat hienosti kutsussa olevaan Hosulin ja Sosulin hääkuvaan. (:
  9. hammari

    Kutsukortteja

    Tällaiset kutsut lähtee meidän vieraille:
  10. Meisän kutsun vasemmalla sivulla on lainaus Muumipapan urotöistä: Hosuli ja Sosuli seisoivat vierekkäin odottamassa meitä aallonmurtajan uloimmassa kärjessä. - Noo? sanoi Fredrikson ja laski maihin. - Anteeksi vain! sanoi Hosuli. Minä olen mennyt naimisiin! - Minä myös! sanoi Sosuli ja niiasi. - Mutta Mehän sanoimme, että teidän on odotettava iltapäivään, valitti itsevaltias. Nyt ei saadakaan hauskaa hääjuhlaa! - Anteeksi, mutta me emme voineet mitenkään odottaa niin kauan. Olemme niin ihastuneita toisiimme! Oikealle sivulle tulee varsinainen kutsuteksti, joka on yksinkertaisuudessaan seuraava: Meillä on ilo kutsua sinut todistamaan kun sanomme tahdon 28.8.2010 kello 14.00. XX kirkossa sekä juhlimaan sen jälkeen kanssamme kosken partaalle, paikkaan X. Morsian & Sulhanen Vp. 8.8.2010 0400 123456/Morsian 0400 654321/Sulhanen
  11. Haluan hiuksiini ehdottomasti kukan/kukkia, samaa tyyliä kuin kimpussa. Muuten hiukset laitetaan yksinkertaiselle nutturalle niskaan. Minulta siis ei hunnulle ja tiaralle!
  12. Itse päädyin teettämään puvun, koska kauppojen tyllihelmiunelmat eivät omaa makuani vastaa. Hieman enemmän siis rahaa kuluu kuin olisin halunnut, 550 e kankaineen - alunperin pidin 500 ehdottomana ylärajana. Toisaalta tuen mielelläni kotimaista käsityötä, ja kengät löytynevät halvalla.
  13. hammari

    Kuopio

    Pohjois-Savon morsiamille tiedoksi: Tervon Lohimaalla on uusi yrittäjä ja paikka herää jälleen kunnolla henkiin. Meidän häitä juhlitaan siellä elokuun lopulla ja Koskimiljöö on mitä upein häiden viettoon.
  14. Meidän budjettin on 5000 €. Sillä mennään ja ainakin laskelmien mukaan saadaan aikaan mahtavat juhlat. (:
  15. Meidän varsinaiseksi hääkakuksi tulee punaherukkainen sacherkakku (väleihin punaherukkamarmeladia ja suklaakreemiä, päälle kiilätvä tummasukalaakuorrute ja koristeeksi punaherukoita tertussa). Niitä tehdään useampia ja laitetaan eri tasoille, mutta ei telineeseen varsinaisesti. Tästä tehdään myös gluteiiniton versio. Kakut tehdään sulhasen kanssa itse: pohjat leivotaan ajoissa ja pakastetaan, kunnes häiden aattona täytetään ja kuorrutetaan kakut. Sachereiden hyvä puoli on tuo säilyvyys - paranevat vain vetäytyessään. Ja meidän hääpaikalta löytyy onneksi reippaasti kylmiötilaa. Lisäksi meidän kahvipöydästä löytyy pieniä porkkanakakkuneliöitä (tehdään itse) sekä pari mummun tekemää tyrni-tuorejuustohyydykekakkua sekä vadelmatäytteisiä pikkuleipiä.
  16. Meille taas itsestäänselvää on tehdä matka alttarille yhdessä sulhasen kanssa! Se on meillä päin enemmän tapana ja niin me ehdottomasti halutaankin. Isän kanssa ollaan lämpimissä väleissä ja nuorikin olen, mutta isä (ja kukaan muukaan) ei onneksi oleta mitään saattamisjuttuja olevan tulossa.
  17. Meidän kutsun vasemmalle sivulle tulee lainaus Muumipapan urotöistä: Hosuli ja Sosuli seisoivat vierekkäin odottamassa meitä aallonmurtajan uloimmassa kärjessä. - Noo? sanoi Fredrikson ja laski maihin. - Anteeksi vain! sanoi Hosuli. Minä olen mennyt naimisiin! - Minä myös! sanoi Sosuli ja niiasi. - Mutta Mehän sanoimme, että teidän on odotettava iltapäivään, valitti itsevaltias. Nyt ei saadakaan hauskaa hääjuhlaa! - Anteeksi, mutta me emme voineet mitenkään odottaa niin kauan. Olemme niin ihastuneita toisiimme! Hääkutsuumme tulee ihana Hosulin ja Sosulin hääkuva, joten siksi näin. Sopii hyvin myös siksi, että menemme melko nuorina naimisiin. Ja olemme molemmat suuria Jansson -faneja. (:
  18. Mekin mennään nyytiäisen tavoin kirjoituskonelinjalla, mutta fontti on Traveling typewrite. -> http://www.dafont.com/traveling-typewrite.font
  19. Meidän elokuisten häiden menu näyttää tältä: Vihreä salaatti (salaatteja, avokadoa, viinirypäleitä, herneenversoja, kurkkua) Perunasalaatti Salaatti yrteistä, kuskusista ja grillatuista kasviksista Tomaattia, basilikaa, mozzarellaa Kalalajitelma: Lämmin- ja kylmäsavustettua lohta, silliä ja kylmäsavuhaukea Punajuuri-fetaterriini ja piparjuurimaustettu ranskankerma Paahtopaisti ja mustaherukkahilloke ~ Höyrytetty lohi ja limehollandaise -kastike Appelsiini-seesammaustettu tofu Uudet perunat Uunijuurekset ~ Ruisleipä Perunarieskat Yrttifocaccia Voi ja tuorejuustolevite ~ Punaviini Valkoviini Kivennäisvesi Vadelma-punaherukkamehu ~ Kahvi ja haudutettu tee Punaherukkainen sacherkakku Tyrnihyytelökakku Porkkanapalat Vadelmatäytteiset herrasväenleivät Iltapalana syödään salaattia, suolaisia piirakoita (kasvis ja broileri)ja mahdollisia ylijäämiä päivälliseltä. Aamiaispöydästä löytynee leivän ja päällisten lisäksi jogurttia ja hedelmiä. Menu toteutetaan 100 henkilölle omin voimin - hääpäiväksi tulee äidin kollega ja oppilaita hoitamaan järjestelyitä.
  20. Me yövytään mökissä juhlapaikalla. Suurin osa häävieraistakin jää yöksi (mökkeihin ja huoneisiin), ja on kiva juhlia kunnolla rakkaiden ihmisten kanssa! Mökkin kaasot varmaan laittavat kaikkea kivaa, ja saunakin varmaan lämpiää vielä yön tunteina meille kahdelle. Ja juhlat jatkuvat aamulla yhteisen aamiaisen parissa.
  21. Me yövytään mökissä juhlapaikalla. Suurin osa häävieraistakin jää yöksi (mökkeihin ja huoneisiin), ja on kiva juhlia kunnolla rakkaiden ihmisten kanssa! Mökkin kaasot varmaan laittavat kaikkea kivaa, ja saunakin varmaan lämpiää vielä yön tunteina meille kahdelle Ja juhlat jatkuvat aamulla yhteisen aamiaisen parissa.
  22. Meitä kuvataan ulkona hääpaikalla jo ennen vihkimistä - n. puoliltapäivin, kun vihkiminen tapahtuu kahdelta.
  23. Meidät vihitään kello 14.00. Ei tarvinnut paljon ajasta taistella ("Juu, ei ole mitään varauksia koko elokuulle, sanokaa vaan päivä ja aika!")
  24. Ostaisin - tai itse asiassa ostin. Etsin tietoisesti käytettyä vihkisormusta (ympäristösyistä) ja löysin Helsingin pantin verkkokaupasta mieleisen opiskelijalle sopivaan hintaan. Sormus on puhdistettu eikä siinä ole kaiverruksia. Ja se on aivan mielettömän upea! En tiedä sormuksen historiasta mitään, mutta minusta on kiva ajatus että se on ollut joskus jollekin tärkeä. Nyt se on sitä minulle ja tulevalle miehelleni.
  25. hammari

    Mitkä häämarssit ja valssi teillä?

    Tulomarssina ehdottomasti Toivo Kuulan häämarssi, poistuessa soi varmaan jokin ilotteleva Bachin preludi tai fuuga. Kenties C-duuri 553, mutta pitää vähän kartoittaa kanttorin kykyjä. Häävalssina tanssimme varmaan perinteisen Kulkurin valssin (tai sitten jotain aivan muuta).
×
×
  • Create New...