Jump to content
Naimisiin.info

sulho10

Aktiivijäsen
  • Viestit

    12
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

sulho10's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Eivät luota ammattikuvaajaan vaan valitsevat sinut joka et ole ihan varma kamerasi asetuksista ja laitat kaiken toivosi aurinkoiseen säähän Sori mutta meinasin tipahtaa tuoliltani Tiedätkö mitä kamerasi tekee hämärässä kirkkosalissa kun morsiamen valkoiseen pukuun tulee ikkunoista voimakas auringonvalo ja kasvot jäävät sopivasti varjoon?
  2. Tiedän pariskuntia joilla on hääkuvat seinällään vielä 10 vuoden päästäkin ja taidolla otettua kuvaa kelpaa katsella kyllä vuosienkin päästä. Ja juhlakuvista pystyy tekemään kaikenlaisia kuvakirjoja yms joita on kivempi selaillakin kuin isoa albumia. Jos kuvat ovat huonot niin tilanne on varmaan se että niitä ei sen jälkeen katsota kun ne on saatu, mutta miksi mennä sitten ollenkaan kuvaan? Itse mieluummin säästäisin ja jättäisin koko kuvauksen pois kuin menisin huonolle/epävarmalle/kaverille/kumminkaimallejokaonjuurisaanutuudendigikameran kuvaan.
  3. Mikä on todellinen ammattilainen? Taitaa suurin osa jopa valtakunnallista huomiota saaneista kuvaajista olla itseoppineita harrastaja... En toki ole koulutusta vastaan, olen sivusta seurannut oman "hovikuvaajani" kehitystä koulutuksen ansiosta, ja pirun hyvältä näyttää, mutta ei se poista sitä tosiasiaa että luovuutta alalle joko on tai sitten sitä ei ole, koulusta sitä tuskin opitaan. Siinä mielessä todellinen ammattailainen, jos sillä tarkoitetaan kuvaajaa joka kuvaa päätyökseen, eikä vain harrasta häitä kesäisin, on siinä mielessä varmempi valinta, että A) sitoutuminen työhön on yleensä suurempi kun leipä on siitä kiinni. Huonoja keikkoja ei voi kovin montaa tehdä jos hommalla meinaa elää. Alalla toki näyttää olevan hommaansa leipääntyneitä ukkoja, mutta sen kyllä näkee mallikuvista tai niiden puutteesta. Netissä oleva portfolio on se mitä todennäköisesti asiakkaana itsekin tulet saamaan. Työkseen kuvaavalla tuskin on aikaa kuvata kavereitaan tuntikausia että saa varmasti portfolioon täydelliset kuvat. Pelkkään kehupuheeseen ei tietenkään kannata sortua, aina kannattaa katsoa mallikuvia ja tehdä päätös niiden perusteella.
  4. Jätämpä mielipiteeni jenkkiläisistä nyt kuitenkin sanomatta Suomessa smokki on yleensä vähän "kevyempiin" pippaloihin tarkoitetti puku, ja tosiaan iltakäyttöön. Eipä sillä, menin minäkin ensimmäisissä häissäni smokissa naimisiin eikä se liitto ainakaan siihen kaatunut Oli se asuvalinta mikä vain, pääasia että se asun kantaja viihtyy siinä
  5. sulho10

    Stand up koomikot häissä

    Tälläinen kiinnostaisin muakin, tulevan vaimon kanssa ollaan usein käyty stand-up -keikoilla joten sopisi myös häihin ohjelmaksi. Jos puhutaan max 500€ / tunnin setti niin mitä vaihtoehtoja tänä päivänä löytyy? Lähes kaikki varmaan tekevät keikkaa ympäri suomen?
  6. Juuri näin. Käsittämättömän halvalla ovat monet "uskaltaneet" kuvaajan ottaa häitään ikuistamaan, kun lukee ketjun alkupään viestejä. Tuollainen 700-800e tulee aika helposti täyteen jos kuvaaja veloittaisi päivän kuvauksesta ja käsittelystä vaikka tuollaisen edullisen autokorjaamon tuntitaksan verran pelkästään työajasta. Laatu maksaa, Suomessa jopa aika vähän mitä valokuvaajiin tulee. Kuka vie autoaankaan pajalle, missä tuntiveloitus on vaikka 15e? Eihän sellaisia edes ole, ainakaan verottajan listoilla. Itse olen vuosia harrastanut intohimoisesti kuvaamista ja väitän omaavani taitoa ja silmää, mutta kovin helposti en ole suostunut hääkeikkoja ottaa vastaan ennen kuin olen varmistanut että hääpari ymmärtää etten ole ammattilainen vaikka omistan ison ja kalliinnäköisen kamera. Kyse ei ole dokumentoinnista vaan tunteiden ja hetkien ikuistamisesta, ja se ei ole koskaan helppoa. Eikä se päivä kovin montaa kertaa elämässä toistu, ainakin oletus on tämä. Itse harrastajakuvaajana olen yhdet hääkuvat pilannut, rahansäästöhän näissä yleensä on se perimmäinen syy. Kaverin hääauto maksoi enemmän kuin mitä koko päivän valokuvaus! Hei haloo... Vartin ajomatka kirkosta juhlapaikalle! Maksaahan noi häät ihan pirusti mutta meikä ainakin meinaa karsia sen rahan mieluummin jostain muualta kuin kuvauksesta.
  7. Harrastajakuvaajana kuvasin puoliväkisin yhden kaverin häät aikoinaan... Juhlat meni iteltä ihan pipariksi, eikä ne kuvatkaan olleet hämärästä juhlatilasta ihan A+ luokkaa vaikka kovasti hyvän kamerankin mukamas omistankin. Onneksi kävivät sentään ns. virallisessa kuvassa oikealla kuvaajalla. Omiin häihin tulee ehdottomasti ammattilainen kuvaamaan myös pippalot.
  8. sulho10

    Kihlat, lupaus avioliitosta

    Kyllä meitsi on ainakin kovasti kihloissa vaikka häävuottakaan ei ole vielä päätetty Kyllähän tässä kuitenkin on tarkoitus naimisiin mennä.
  9. sulho10

    Kosiminen ilman sormusta

    Siitä vaan kosimaan, itse ainakin kosin ilman sormusta ja yhdessä haettiin sormukset. Täällä ei taida tosiaan paljoa äijiä olla, mutta eipä ole oikein sopivia osastojakaan Eihän nykyään mitään juhlia pidetä ilman sopivaa tekniikkaa
×
×
  • Create New...