Mettika

Morsian
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

About Mettika

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. 35kpl taitettavia kutsukortteja 7kpl A2 kartongit 4.90e 6kpl A4 koristelupaperit 6e 20kpl Kirjekuoret 3e 4kpl Tarra-arkkia (Kutsu, sormukset, sydän) 6e 50kpl A4 Värillistä tulostuspaperia 5e 40m satiininauhaa 4e 23kpl postimerkit 0e Puikkoliima 0e Tulostus 0e YHT. 28.90e, eli 0.83e/kpl Tarpeista saisi kyllä vielä 5 korttia tehtyä.
 2. Yhdessä tehdään tarjottavat Karjalan piirakat, eli minä olen aputyttönä Muuten äitini on lähinnä kuunteluoppilaana, kuuntelee höyrytyksiä ja kommentoi jos kysyn mielipidettä. Itse hoidan askartelut ym. Vanhempani auttavat lastenhoidossa, kun on ollut juoksevia asioita hoidettavana. Anoppia ei oteta tähän projektiin mukaan.
 3. Morsian ja sulhanen, puhelimitse tai sähköpostilla. Olemme itse kutsujat/maksajat, kaikki kutsutut ovat läheisiä, joten näin on luontevinta.
 4. Tunnetaan molemmat kaikki 80 kutsuttua. Tämä oli meille pääasia.
 5. Ratkaisin ongelman nimeämällä kaikki kutsutut kirjekuoreen. Eli he kenelle kutsu on osoitettu, ovat tervetulleita. Osa serkuista on kutsuttu, osa ei. Osan tyttö/poikaystävät on ja osan ei. Me päätettiin kutsua vain ne ihmiset, joiden kanssa ollaan tekemisissä. Uskon, että tällä tavalla saadaan mahdollisimman rennot juhlat. Kutsutuissa ei ole ainuttakaan, joka ei tuntisi jotain muuta kutsuttua, joten sillä tavalla ei ainakaan pitäisi syntyä niitä kiusallisia yksinäisiä hetkiä. Toki ihmiset voivat puhua selän takana kutsutuista ja kutsumatta jätetyistä, mutta se on heidän murheensa. Mieluummin juhlin niiden ihmisten ympäröimänä, joiden tiedän olevan oikeasti iloisia meidän puolesta Kutsuttavien määrä kun kuiteskin on rajallinen, niin mieluummin tutussa porukassa.
 6. Itse tykkään, että kutsunsaaja tietää jo kutsun saadessaan, millaista pukeutumista häneltä odotetaan. Jossain muussa ketjussa juuri kirjoitinkin, että pukeutumistavat ja etiketit on eri perheillä niin moninaiset. Ja toisen juhlava on toisen arkinen. Itse kirjoitin meidän juhlainfoon, että vaikka kyseessä on epämuodolliset mökkihäät, niin juhlapukeutuminen olisi toivottavaa, ainakin "juhlallisuuksien" ajaksi. Juhlapaikkamme sijaitsee järven rannalla ja illalla uiminen ja saunominen on mahdollista. Toivon, että kutsunsaajat ovat ymmärtäneet kutsusta, että illalla ne verkkarit on suotavia, mutta päivällä jokainen saisi pukea juhlavampaa päälle.
 7. - Kirkko - Perinteinen vihkiminen - Hääauto - Kaasot & Bestmanit työjuhtina - Sydämet, hääkarkit ja olevinaan romanttiset hörtöt juhlapaikalla - Häävalssi - Hääleikit ja puheet - Yltiöhinnakas menu - Polttarit - Puolitutut sukulaiset ja avecit (saati sitten tuntemattomat)
 8. 1. Hääpaikka (vaihtoehtoja ei ollut kuin yksi) 2. Kutsutut ovat vain niitä toivottuja ja läheisiä vieraita 3. Valokuvaus ammattilaisella, jonka työn jäljen tiedän jo etukäteen 4. Oman näköiset, rennot ja epämuodolliset mökkijuhlat (järjestelyistä ei päätä muut kuin me kaksi, painostus on NO-NO-NO, ei leikkejä, ei puheita) 5. Juhlavaatteet koko perheelle (morsiuspari + lapset), juhlava pukeutuminen toivottavaa myös vieraille 6. Juhlakukat, ruusuja on oltava 7. Edustavan näköinen morsiuspari 8. Siviilivihkiminen 9. Esteettisyys, vaikka mökillä ollaan niin liinat ja servetit teeman mukaisesti, yksinkertaista mutta omaan silmään tyylikästä 10. Kaikki valinnat budjetin mukaan
 9. Hääjuhlaan aikaa 2kk, valmisteluja takana 1.5kk. Valmiina - Juhlapaikka varattu - Vieraat valikoitu - Kutsut tehty ja postitettu - Kampaus, meikkaus, valokuvaus varattu ->kampaus ja meikkaus valitsematta - Kukkakauppa valittu, kimppumalli & kukat valittu - Sormukset ostettu & kaiverrettu - Tarjoilija - Miehen puku on ompelijalla korjattavana - Morsiamen mekko on tilattu - Pojalle puku - Koristeluun tarvittavat materiaalit - Alkoholitarjoilut pääosin hankittuna - Päivän aikataulutus on tehty Tekemättä - Häämenun päättäminen (tehdään itse, muutama vaihtoehto on olemassa) - Emäntä puuttuu - Morsiamen korut, kengät, alusvaatteet - Tytölle mekon ompelu, kankaat on jo ostettu - Kaitaliinat - Sulhaselle ja pojalle kauluspaidat - Sulhasen ja pojan liivien, plastronin, krakan kankaat ja ompelu - Tienvarsikyltit - Booliastiat
 10. Vastasin, että itse maksetaan n. 80%. Hääjuhlan budjetti on 2000e, sis. kaikki paitsi häämatka ja maistraatin jälkeinen ravintolassa käynti. Häämatkaan toivomme rahaa häälahjaksi. Kutsuvieraita 80hlö. Ei ole säästetty erikseen häitä varten. Minun vanhemmat kustansivat ruokailun maistraattivihkimisen jälkeen 7 hengelle, joten siitä tulee budjetin ylitys ja "vieraan rahan osuus".
 11. Meidän Häät on enemmän minun mieleen. Katson molemmat ja molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Satuhäät - Keskitytään mielestäni liiaksi siihen parisuhteeseen, historiaan ja niihin ihmisiin ->parisuhdeohjelma - Ohjelman aikana tarina pomppii menneessä ja tulevassa ajassa + Satuhäiden kertoja + Löytyy myös kohtuullisen budjetin häitä Meidän Häät - Hinnakkaita ratkaisuja, hintatietoutta kaipaisin + Tykkään, kun keskitytään siihen hääpäivään ja sen järjestelyihin -> Hääpäiväohjelma + Keskitytään ja nostetaan ylös erilaisia teemoja: Koristelu, kukat, kattaus, vaatteet, ruoat jne. + Erilaisia vaihtoehtoja, ei aina itsestään selvyyksiä
 12. Pihistys - Teen makeat leivonnaiset itse, karjalanpiirakat talkoovoimin - Ei pitopalvelua, vaan ruoat talkoovoimin tai palkatun emännän ja tarjoilijoiden voimin - Morsiamen hääpuku on teetetty Kiinassa - Sulhaselle tulee jo olemassa oleva musta puku - Ei hääautoa (vieraat tulee juhlapaikalle, ei tarvita siirtymisiä paikasta toiseen) - Ei polttareita - Ei hääkarkkeja/lahjoja - Ei huomenlahjoja - Ei hääyötä hotellissa - Ei dokumentaarista valokuvausta, vaan valtuutan jonkun/jotkut vieraan (jonkun joka tykkää ottaa kuvia jokatapauksessa) vastaamaan päivän taltioinnista - Hääjuomaksi boolia ja olutta-> tarpeet laivalta - Ei bändiä, vaan paljon musiikkia soittimesta + mahdollinen karaoke Panostus - Kakkubuffet - Juhlapaikka (halpa, mutta juuri sopiva meille järven rannalla) - Valokuvaus valokuvaamossa - Meikki ja kampaus ammattilaiselta - Morsiuskimppu ja kukat sulhaselle, lapsille, kaasolle, pöytiin - Liinat pöydissä ja kaitaliina+koristeet, tavoitteena yksinkertaista mutta tyylikästä (vaikka kyseessä onkin mökkihäät) - Morsiamen vihkisormus (halusin mieleisen ja 46oe sellainen löytyikin ) - Lapsille uudet juhlavaatteet - Uudet alusvaatteet
 13. Me laitettiin juhlainfoon molemmat. Yhteistä taloutta asuttu 8 vuoden ajan, joten emme tarvitse ylimääräisiä kodinkoneita tmv. ja tiettyjä astiasarjoja on kerätty jo tovi. Kirjoitin lahjatoiveen runon muotoon, josta käy ilmi että suurin lahjatoive on häämatkalle pääsy, eli häämatkatilinumero on infossa. Samoin infoon on runoiltu, että kaasolta voi kysyä lahjalistaa, jos rahan anto tuntuu itselle epämieluisalta.
 14. Rakastan kukkia Meillä on hääjuhlassa perinteinen hääpukeutuminen, valokuvaus, kimppu (pyöreä tiivis ruusukimppu). Maistraatissa käymme etukäteen arkisemmissa juhlavaatteissa ja haluan sinnekin kukan käteen. Katson mitä kivaa kukkakaupasta sattuu löytymään. Etukäteen olen nyt miettinyt yksittäistä pitkävartista kukkaa. Oletettavasti se on kalla.
 15. Huomenna maistraatissa lyhyehkö musta-valkea juhlamekko. Ja heinäkuussa hääjuhlassa perinteisen mallinen, täyspitkä a-linjan musta-valkea hääpuku.