Jump to content
Naimisiin.info

SaaraLM

Jäsen
  • Viestit

    3
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

SaaraLM's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Meidän suvussa on käytetty järjestöpappeja ja eläkeläisiä erilaisiin toimituksiin (mm. Vivamon rippipappeja). Harvassa tapauksessa seurakunta on maksanut muuta kuin km-korvauksia, jos niitäkään. Lohjalta tullut pappi pyysi kerran tankillisen bensaa Jyväskylän vihkimisen korvaukseksi (50 euroa), mutta toi vihkiparille lahjan, johon meni varmaan saman verran rahaa Pappi ei saa vihkiparilta pyytää palkkiota, se on suoraan kielletty. Joten kysy varmuuden vuoksi etukäteen, mutta varaudu olla maksamatta palkkiota - korkeintaan matkakulut jää vihkiparin piikkiin.
  2. Aika tiukkapipoinen kommentti. Seurakunta ei näytä olevan kovin kiinnostunut nuorista aikuisista eikä tarjoa mielekästä toimintaa. Jumalanpalvelukset ovat usein reliikkejä Suomen yhtenäiskulttuurin ajalta eivätkä puhuttele nykynuoria. Moni uskovainen nuori ei käy omassa seurakunnassa vaan valitsee paikan, missä on hyvä henki, nykyaikaista musiikkia ja relevanttia opetusta. Kysymys siitä, millainen on pappi, ei olisi kovin tärkeää, ellei useat papit hoitavat näitä pakollisia toimituksia vähän vasemmalla kädellä. Vakiokaava, viisi puhetta mistä valita, ja toimituskeskustelun perusteella pari tapauskohtaista huomiota, siinä se. Eikä ihme kun ajatellaan, että papit saattavat joutua pitämään vihkitilaisuuksia tuhansia uransa aikana. Motivaation vie varmaan myös se, että aletaan kiinnittää yhä enemmän huomiota siihen, miltä pappi näyttää, miltä kuulostaa jne. Puhumattakaan siitä, että hääparit haluavat usein ottaa vihkitilaisuuden omiin käsiin ja käskyttää pappia eikä ymmärretä, että kyseessä on seurakunnan hääväelle järjestämä jumalanpalvelus ja pyhä toimitus. Molemminpuolista ymmärrystä tarvitaan siis lisää, eikä kannata kauheasti moittia toisiamme.
  3. Me valmistellaan omia häitämme vuosikaupalla, pappi joutuu pitämään pahimmassa tapauksessa 3-4 kpl viikossa. Mitä enemmän kokemusta, sitä vähemmän pappi valmistelee. Yksi tuttu pappi käyttää kirkon käsikirjaa, johon laittaa keltaisella muistilapulla vihkiparin nimet ja muutamia muistiinpanoja toimituskeskustelusta. Eipä siis ihme, että laput tai muistikuvat menevät sekaisin. Jos on muuten huono päivä eikä voi oikein keskittyä itse tilanteeseen, niin tulee mokattua sellaisissakin asioissa, joita pidetään itsestäänselvinä. Yksi hyvä vinkki kaikille hääpareille: vaatikaa riittävästi aikaa papin kanssa ns. toimituskeskustelua varten, järjestäkää kenraaliharjoitus erikseen, ottakaa yhteyttä pappiin puhelimitse, jos löytyy hyvä tekosyy, niin hän taatusti muistaa teitä ja osaa suhtautua luontevammin ja henkilökohtaisemmin teihin.
×
×
  • Create New...