NY83

Jäsen
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

About NY83

 • Rank
  Untuvikko
 • Birthday 03/19/83

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Kouvola
 1. Mies on oppinut todella hyvin Suomea parissa vuodessa!! Hassua välillä kuulla kuin englanti on kärsinyt suomen takia. Puheeseen livahtaa suomenkielisiä sanoja mitkä on todella koomisia. Esim. jääkaappi tai mutta. Anoppi on jo todennut että poika puhuu englantia suomalaisittain . Mamu-kurssilla oppii jos on kiinnostunut aiheesta. Toisinaan mies murisee ettei suurinta osaa kiinnosta ja opetus junnaa sen takia paikallaan.
 2. hei taas piiitkästä aikaa! mies sai tällä kertaa 4v oleskeluluvan Suomeen. Tosin meidän tarina oli kyllä todella "koruton". Mies Suomeen ja maistraatissa naimisiin . Eka oleskelulupa hakemus sisään ja siinä välissä ehdittiin pelata Suomen poliisin kanssa tuttujuttu-peliä. Syynä oli lumeliittoepäily. Tosin eipä sitä uskois että USA olis jokin kehitysmaa . Päätös tuli noin 2kk. Täällä päin ei ole ruuhkaa joten päästiin nopeesti eteenpäin byrokratiassa. Toista oleskelulupaa siis eletään ja sen saamiseen meni vajaa 1kk. Nyt sitä opetellaan Suomea ja yllättävän hyvin on oppinut! Meillä olis tiedossa ensi kesänä ensimmäinen reissu perheenä New Yorkiin katsomaan sukulaisia. Saas nähdä mitä meidän pieni mies tuumaa asiasta. Viime kesänä miehen perhe (vain 9 jäsentä) tuli Suomeen viettämään pari viikkoa. Tulipahan maaseutu tutuksi !! Onko muita keiden puoliso on ex-Marine? pelkästä mielenkiinnosta ;D Tosiaan ihanaa lukea muista kanssasisaruksista. <3
 3. miten hyvin teidän muksut on oppineet kakskielisiksi? itellä on homma ihan hakusessa ja nyt vasta alko miettii asiaa tarkemmin. Ajoissa siis!! mut pitää tosiaan käydä sit siellä Helsingin reissulla, piiitkästä aikaa!
 4. Heipä hei kaikille! onnellisesti jo naimisissa mutta asutaan täällä Suomessa pääsääntöisesti. Onkohan kellään kokemuksia kaksoiskansalaisuuden hakemisesta lapselle? meidän rakkauden hedelmä on nyt 2,5kk vanha ja ajateltiin hänelle sekä Suomen että US kansalaisuutta. Taitaa kenties helpottaa myös tulevaa muuttoa USA:n? ihanaa vihdoinkin löytää myös muita "kohtalontovereita"