Sari_O

Morsian
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sari_O

 1. Jos tästä aiheesta on jossain somistuspuolella tai täällä keskusteltu, niin laittakaa vinkkiä - itse en ainakaan löytänyt tästä ketjua. Jos teillä on jokin teemaväri häissänne, niin toistuuko se niin vaatteissa kuin somistuksessakin? Olen pohtinut, että onko typerää, jos häidemme teemaväri lila toistuu sekä serveteissä, ym. koristeissa että hääpuvussa? Onko kornia, jos morsian on sävy sävyyn kutsukorttien, kukkien, servettien tai kaitaliinojen kanssa? Haluaisin lilaa myös pukuuni, mutta näytänkö naurettavalta, jos olen somistuksen kanssa sävy sävyyn? Toki voihan sävyn voimakkuus vaihdella. Miten te muut olette asian ratkaisseet?
 2. Mun mielestä istumajärjestys ei oo ällö, ainakaan vieraan näkökulmasta. On aika epämiellyttävää haahuilla salissa ja etsiä itselle ja seuralaisille paikkaa, johon kaikki mahtuisivat istumaan. On nimittäin aika kurja joutua erilleen seurueestaan. Kokemusta on siitäkin, kun lähisukulaisena jäin aivan taaimmaiseen pöytään jonkun serkun kummin kaiman viereen, kun etäisemmät (mutta röyhkeämmät) vieraat olivat kansoittaneet etupöydät. Meille tulee istumajärjestys, ja todennäköisesti lapset laitetaan vanhempiensa viereen, eikä tule ns. lasten pöytää, koska vanhemilla menee aika sitten siellä juostessa. Syöttötuoli-ikäisille laitetaan syöttötuolit ja heille ei kateta. Huomaatko, että kun on istumajärjestys, sun ei tarvi pähkäillä muita juttuja
 3. Kirjoitatteko kutsuun teidät isolla 'Teidät' vai pienellä 'teidät'? Siis kun kutsussa lukee Kutsumme teidät... Molempia näkee, vaan mikä on oikein?
 4. Meillä kans mennään aika perinteisin menoin. Ollaan toisella kierroksella, ja koska ekalla kierroksella ei kumpikaan saatu isoja häitä, niin nyt sitten järkätään semmoset Mut jotain perinteistä jää kuitenkin pois: häävalssi (-tanssi kylläkin on), sukkanauhan ja kimpun heitto, riisin heitto, ei pahvisydämiä seinällä. Mutta eipä noiden em. seikkojen puuttuminen häistä erikoisia tee, ihan perinteiset juhlat on tulossa
 5. Meinaan kutsua sekä entiseltä että nykyiseltä työpaikaltani muutaman ihmisen. Ovat tärkeitä, ja haluan heidät kutsua, vaikka työn ulkopuolella emme ole tekemisissä. Mies ei kutsu työpaikaltaan kuin yhden ihmisen.
 6. ^Kesäkuussa olisi the day. En oo ees kysyny, että ehtiikö. Oon vaan luottanut siihen, että kyllähän se nyt ehtii...Nyt meinaan kuitenkin tilauksen laittaa menemään. Katsotaan sitten, mitä tulee saaliiksi!
 7. Minäkin olen meilaillut Weddingon kanssa, mutta nyt eivät ole moneen päivään vastanneet meileihin. Tiputtivat itsensä tästä tarjouskilpailusta ulos... Joo, Ubrides vastasi ihan samalla tavalla. Otan sitten tylliä... Sanokaas taas viisaammat, kumman alushameen ottasin: tämän: http://www.ubrides.com/product.php?productid=12153&cat=513&page=1 vai tämän: http://www.ubrides.com/product.php?productid=12157&cat=513&page=1 Puku on siis tuo, johon linkki tuolla ylempänä postauksessani. 008 on kolmevanteinen, meneekö liian pönäkäksi? Kun toi puku ei oo mikään prinsessamalli ihan kuitenkaan.
 8. Mä kysyin 1LB:ltä ja Ubridesilta tukiluista. 1LB sanoi, että luita tulee 6 kpl. Ubrides vastasi, että "korsetissa on luita". Materiaalien kanssa ihmettelen minäkin! Olen tilaamassa tällaista pukua: http://www.specialday-ireland.com/precious.html Kysyin matskuista. 1LB sanoi, että tafti ja organza. Ei tylliä. Ubrides vastasi, että puku tehdään taftista ja tyllistä, eikä organzaa tule lainkaan. Sanokaas viisaammat, kumpi kandee ottaa? (Vanne)alushame tulee alle joka tapauksessa. Oon aina luullut, että tylliä on vaan sitä kovaa, jota käytetään hameen alla...sitä on siis pehmeäämpääkin?! Miten organza käyttäytyy verrattuna tylliin? Näkyykö vanteet organzan alta? Pikkulintunen, mistä tiedät, että juuri 6 kerrosta tylliä on hyvä? Mistä minä tietäisin, kuinka monta kerrosta fyllinkiä vaatisin... 1LB meilasi, että vannehame (tilaan sen siis yhtaikaa puvun kanssa samasta puodista)on A-linjainen ja "sinun täytyy ottaa se huomioon, kun mittaat itseäsi". What?! Kysyin heiltä, että todellako mun pitää itse muutella niitä mittoja alushameen takia - eikö ne vois sen tehdä, et mä lähettäisin vaan todelliset mittani. Oletteko te muut törmänneet tällaiseen? Miten olette tehneet mittojen kanssa, jos tiedätte, että alle tulee esim. vannehame. En kyllä ala itse lisäilemään mittoihin mitään alushamelisiä. Silloin viimeistään mekko pilalle.
 9. Kerro sitten, miten meni - millainen puku tuli! Itse harkitsen myös tilaamista Weddingolta, mutta vielä mietityttää...oon lukenut siitä positiivisia mutta myös negatiivisia juttuja - kuten melkein kaikista nettikaupoista Kai sen sitten voi vaikka arpapelillä ratkaista, mistä ostaa...
 10. Kiitos Okkanainen ja Gadia neuvoista! Nyt on Paypal-toiminnassa. Osaisiko joku vielä sanoa, mitä tarkoittaa, kun valitsee jonkun valuutan primary currencyksi? Tai pitääkö valita euro oletusvaluutaksi? Ja mitä tämä oletusvaluutan asettaminen tarkoittaa? Kyllä voi olla vaikeaa...
 11. Hei Paypalin kanssa asioineet! Tarvitsisin apua Paypalin kanssa puuhasteluun: Jos olen ilmoittanut luottokorttini numeron paypaliin, niin tarviiko minun lisätä vielä sen pankkitilin numero, johon luottokortti on liitetty? Ei kai? Jos kortti ois Visa Electron, niin sitten ymmärtäisin, mutta riittääkö siis, että antaa luottokortin numeron? Missä paypalin sivulla voi tehdä sen asetuksen, että valuuttamuunnoksen tekee suomalainen pankki eikä paypal (jolloin kuulemma säästää ihan selvää rahaa)? Hermo menee, jelppikää...
 12. Eivät tosiaan toimineet, mulle herjas, et mun koneen ip-osoite on muka jollain mustalla listalla. Vaihdoin uuden, mutta eipä sekään auttanut. Tuskin on täällä päässä ongelma.
 13. Lyhyesti: ei sieltä nettisivuilta mitään yhtä tiettyä pukua löydä millään. Aikaa ja hermoja säästyy, kun lähetät haluamasi puvun kuvan sähköpostilla Kiinaan, kuvailet mahd. haluamasi muutokset ja kysyt onnistuuko. Pyydä tarjous useammasta firmasta ja valitse sitten missä teetät pukusi. Joo, kyllähän mää sen tajusin sitten itekkin dhgate.comista olen yhden firman kans neuvotellut, he ovat saaneet hyvää feedbackia, hinta toooosi edullinen. WeddinGosta kysyin myös, heillä mekko muutaman kympin kalliimpi. Tässä sitten pähkäilen, kummasta tilaan?! WeddinGo on saanut esim. tällä foorumilla hyvää palautetta, mutta ei kai noi dhgate:n palautteet mitään tekaistuja ole. Mistä sitä sitten uskaltaa tilata...Tiedän, että kopio sieltä jokatapauksessa tulee, mutta ois ees semmonen, minkä ilkeis sitten päällensä laittaa
 14. Mites te muut olette tehneet, jos olette halunneet etsiä kiinafirmojen sivulta jotain tiettyä pukua? Esim. jos on vaikka Special Dayn puku (tai siis sen kopio ) kiikarissa, niin miten sellaisen löytää tuolta pukuviidakosta? Selaamalla jossain dhgate.comissa tai muissa nettikaupoissa noin 7000 pukua...!
 15. ^Meille pitopalvelun edustaja sanoi, että vähintään tunti tulee pakosti taukoa ruuan ja kahvin väliin, sillä pitäähän heidän ehtiä siivota pöytä ja kattaa kahvit. Liian pitkä väli ei mielestäni saa olla, olimme kerran häissä, jossa kahvia odotettiin ja odotettiin samalla, kun yritettin seurata kuivaakin kuivempaa ohjelmaa...Meinattiin lähteä jo läheiselle Essolle kahville. Mutta mikä on sitten liian pitkä väli, kas siinäpä pulma . Meille on tulossa n. 80 vierasta, ja pitopalvelusta sanottiin, että ruokailuun menee 1 - 1½ tuntia. Yksi tunti kuulostaa minusta hirmu vähältä (tosin meillä otetaan ruokaa pöydän molemmista päistä, joka nopeuttaa jonottamista), ollaan varattu ruokailulle pari tuntia. Muoks. typo.
 16. Tällaisia maljakoita etsin minäkin! Mistä löytyis?
 17. Täällä joku muukin kyseli dhgate.com -nettikaupasta - tietääkö kukaan jotain tästä? Siellä näyttäisi olevan lukuisia kauppiaita myymässä pukuja - mistä sitä sitten tietää. kuka on hyvä ja luotettava...Onko kokemuksia? Palvelu? Työn laatu?
 18. En tarkoittanut osoittaa palopuhettani juuri sinulle, pahoittelen jos sellaisen käsityksen sait. Lähinnä tartuin toteamukseesi siitä, että suurimmalle osalle hääpareista ei kirkkovihkiminen merkitse mitään. En vetänyt suinkaan hernettä nenääni, vaan totesin, että asia loukkaa minua henkilökohtaisesti. Tarkoituksenani ei ollut hyökätä ketään vastaan. Kyllä, kirkossa pidetään hevimessuja ym., mutta tärkeintä kai arvioitaessa kirkkoon "soveltuvaa" musiikkia on musiikin sanoma.
 19. Tässä tullaankin siihen ydinkysymykseen: miksi kirkkovihkiminen, jos kirkko ei merkitse mitään erityistä? Minua loukkaa, että halutaan kirkkovihkiminen mutta samalla sanotaan, ettei se mitään merkitse. Ja sitten halutaan marsseiksi ja vihkilauluiksi kaikenlaisia ei-kristillisiä lauluja. Ja kun kanttori ei siihen suostu, vedetään herneet nenään. Kyllä, kirkoissa esitetään kaikenlaista musiikkia, mutta ei sielläkään ihan kaikki läpi mene. Iskelmätähdet ym. ovat kyllä esiintyneet kirkossa, mutta eivät ole esittäneet tavanomaista settiään, vaan ovat pitäneet esim. joulukonsertteja. Tässä Vieteri osui asian ytimeen: vihkiminen on jumalanpalvelus ja siellä toimitaan sen mukaan.
 20. Mistä päin nettiä ostit? Houkuttelevan halpaa... Nimim. köyhäilijä Muoks. pistänpä minäkin oman listani: Pihistys: - hääpuku Kiinasta, miehen puku vuokraamosta - hääyö kotona (se mitä yöstä on jäljellä, tarkoitus olisi juhlia aamuun - sormukset (ei mitään tonnien juttuja, mutta myös miehelle tulee vihkisormus) - kukat luonnosta - ei koristeluja kirkkoon - ei ammattivalokuvaajaa - ei painettuja servettejä (näistä oli vaikea luopua ) Panostus: - hyvä ja tasokas pitopalvelu - juomaa riittävästi - bändi ym. ohjelma, esim. karaoke - lasten leikkihuone (tähän ei panosteta varsinaisesti rahallisesti, koska kaikki löytyy omasta takaa: pleikka, väritystarvikkeita, pelejä, ym.) sekä lapsenvahti Tässä varmaan tärkeimmät.
 21. Meille ei tule karkkibuffetia. Kahvipöytään tulee pitopalvelun puolesta suklaakonvehteja ja sen lisäksi suunnittelimme pitopalvelun kanssa, että laitamme jalustalliselle, monikerroksiselle telineelle tyylikkään yksinkertaisesti paria laatua suklaata ja ehkä yhtä laatua karkkia. Emme lämmenneet yhtään nallekarkkeja lasikupista -ajatukselle.
 22. Mekin ajateltiin ensin, että hääparin omat lasit ois turhake ja ensimmäinen karsittavien listalla. Mutta nyt ajatus on alkanut tuntua hyvältä: erityisenä päivänä erityiset lasit, ja jatkossa voi vaikka kihla- tai hääpäivänä ottaa nämä lasit esille. Näihin Now and foreverilta saataviin lasiehin tykästyin erityisesti:
 23. Omituinen kysymyksenasettelu kaikenkaikkiaan. Yhtä hyvin voisi kysyä, miksi ihmeessä haluat vihkimisen maistraatissa.
 24. Kiitos vinkistä! Tilasitko muuten nuo kirjekuoretkin now and foreverilta? Itse yritin etsiä, mutta en löytänyt sopivan kokoista. Tai ehkä en huomannut.
 25. Kiitos. Itse tulostettiin nuo kaikki tekstit valkoselle A4:lle. Tuon kutsutekstin leikkasin leikkurilla sopivan kokoiseksi ja hääinfo on A4 taiteltuna. Paperina oli 100g/m2. Mä en tajuu tosta mitään, mutta mies kertoi tuon. Tavallinen tulostuspaperi on 80g/m2 eli käytettiin hieman tavallista paksumpaa. Noi hopeatekstit (vasemmalla sivulla lukee "Toisilleen luvatut..." ja tuossa oikeella tuo "Hääinfo") tehtiin leimasimilla. Käytin väritöntä leimasinmustetta ja painetun tekstin päälle sirottelin kohopulveria ja sen sulatin kuumailmapuhaltimella. Täten siitä tuli kiiltävä ja "foliomainen". Leimasintekstit tilasin www.napertaja.com -sivuilta, koska haluamiamme tekstejä yhteneväisellä fontilla ei löytynyt. Anerina Tyylikkäät kutsut! Päätettiin mekin tilata valmiit korttipohjat -> säästyy väkertämiseltä. Millä liimasit kutsutekstin? Ihan tavallisella liimapuikolla? Tuliko siistiä, vai jäikö kupruille, tms. ? Saako esim. Sinellistä valmiita leimasintekstejä, vai mistä hankitte ne? Muoks. siis jos ei halua tilata näpertäjältä?