Pim

Jäsen
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Pim

 • Rank
  Untuvikko
 1. Totta. Tuo lisäpöytäsysteemi kuulostaa ainoalta vaihtoehdolta istumapaikattomiin häihin. Silloin todennäköisemmin kaveri- ja sukulaisporukat pääsevät istumaan seuraan, jossa viihtyvät parhaiten. Itselleni vaan on jäänyt niin huonot muistot noista yllämainituista häistä, silloin päätin, että jos joskus häitäni juhlin niin istumajärjestys on kyllä aivan ehdoton. Mutta, jokaisella asialla on aina kaksi puolta, jokainen taplatkoon tyylillään ja mitä näitä nyt on
 2. Miksi kaikesta pitää aina loukkaantua?? Miksi ei vaan voi ajatella, että hääkutsutta jäämiseen voi oikeasti olla joku syy - siis esimerkiksi tilanpuute? Harvemmin kyse kuitenkaan on siitä, että kavereita tahallaan haluaa loukata. Jos haluaa, niin itse en vaivautuisi edes loukkaantumaan - toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, siinähän pissaliisailee ihan rauassa. Jos sitten saa polttarikutsun mutta ei hääkutsua, voi tietenkin päättää olla osallistumatta polttareihin. Mutta turhaa tästä olisi loukkaantua (myöskään morsiammen, jos polttareihin kutsuttu ei tulisikaan). En ole myöskään ikinä ajatellut, että polttarit kustannettaisiin morsiusparille vastalahjana hääjuhlista. Mielestäni nykyisin ideana on nimenomaan tarjota jotain rentouttavaa häävalmistelujen keskellä, juhlistaa morsiamen siviilisäädyn muuttumista epävirallisesti ja rennosti. Sellaista juhlijaa, joka ajattelisi olevansa mukana vain maksajana, en todellakaan mukaan tahtoisi.
 3. Tuonne toiseen ketjuun kirjoittelinkin jo omia ajatuksia polttarihommista, mutta pistänpä lusikkani tähänkin soppaan... Eli siis, ensinnäkin olen sitä mieltä, että morsiamen tulisi olla hyvin tyytyväinen, jos hänelle polttarit halutaan järjestää. Se ei siis ole mikään perusoikeus, kuten joku aikaisemmin jo kirjoitti, vaan kiinni ystäväpiirin tahdosta. Kuitenkin, jos kaaso ei polttareiden järjestämisestä innostu, mutta morsian polttarit haluaisi, mielestäni on ihan ok joko vaihtaa kaasoa tai antaa polttarijärjestelyt jonkun muun halukkaan ystävän vastuulle. Mitä taas tulee morsiammen valtaan omia polttareitansa kohtaan, mielestäni jo ihan maalaisjärjellä ajatelutuna on loogista kysyä toivottua vieraslistaa morsiammelta, ja morsian voi sen vallan mainiosti kysymättäkin tehdä. Itseltäni tosin eivät kaasot vieraslistaa kyselleet, vaan sulkiltani - joka sitten kysyi minulta ja vanotti "ettet sitten kerro että kerroin!" Mutta pääasia on, että kysyttiin - muuten olisi varmaankin tullut muutama "ylimääräinen" mukaan, siis sellainen, jota ei häihin tilasyistä oltu kutsuttu. Ja se taas olisi enemmän kuin noloa. Olen myös sanonut ehdottomat nounout kaasoilleni: ei minkäänlaista myyntiä, eikä mielellään muutakaan mukahauskaa riehumista kaupungilla typerä naamiaisasu päällä. Tämän he kyllä todennäköisesti tiesivät sanomattakin. Lisäksi olen ohjeistanut, ettei polttareiden tarvitse olla mitään elämää suurempaa, mukava hengailu ja rento oleminen riittää. Toki olisi mukavaa, jos jotain pientä hemmottelua olisi mukana mutta en ole siitä kaasoille maininnut - haluan, että ohjelma on heidän suunnittelemansa ja sellainen, jonka he haluavat minulle antaa
 4. Hei kaikki. Omat ja sulhoni polttarit ovat viikkoa ennen häitä. Sopivia päiviä kyseltiin minulta, sulkilta ei. Toukokuussa minulle ilmoitettiin, että "pidä sitten se häitä edeltävä viikonloppu vapaana". Ok. Sulhon polttariajankohdasta sain tietää sattumalta, kun bm varmisti, että saapuisimme polttarikaupunkiimme autolla, he kun tarvitsevat autoa sulkin polttareissa. Siis mitä? Sulkin polttarit ovat siis samana viikonloppuna - pitääkö siis varmistaa, että sulkki on mukana? No, tämä voisi jotakuta harmittaa. Itseäni ei kuitenkaan. Kyllä, häitä edeltävälle viikonlopulle olisi varmasti löytynyt muutakin tehtävää. Koska ajankohta kuitenkin ilmoitettiin minulle todella hyvissä ajoin, asiat on järjestetty niin että kaikki mahdollinen on tehty jo reilua viikkoa ennen häitä. Hyvin todennäköisesti myöhäinen ajankohta johtuu siitä, että se on ollut ainoa mahdollisimman monelle sopiva viikonloppu - ystäväpiirissämme kun useammat kuin yhdet häät tänä kesänä, ihmiset asuvat ympäri Suomen ja monet tekevät vuorotyötä. Mitä taas tulee sulkin polttareihin, en pidä sitä omana ongelmanani. Luotan bestmaniin täysin, hän on sulkin paras ja aikaisemmin todella luotettavaksi osoittautunut ystävä, joka itse meni naimisiin viime kesänä. Tietää siis, millaista häiden järjestely on ja mitä polttareiden järjestelyssä tulee huomioida ja varmasti myös huomioi nämä sulkkini kohdalla. Hyvin usein kaikkeen - kuten polttareihin häitä edeltävänä viikonloppuna - löytyy järkeenkäypä selitys. Okei, tärkeintä tietenkin on, että morsian ja sulhanen pääsevät polttareihinsa, mutta tuskinpa niitä kovinkaan mukavaa olisi juhlia, jos paikalle ei muita juhlijoita pääsisi. Kaasot ja bestmanit hoitavat hommaansa täysin vapaaehtoisesti - ei kukaan pakota heitä mitään järjestämään. Olkaa siis iloisia siitä, että vuoksenne nähdään vaivaa. Polttarit ovat kuitenkin häiden ohella "kerran elämässä"-kokemus, joten myös niiden suhteen voi mielestäni joissain asioissa joustaa.
 5. En voi käsittää, miksi ihmiset eivät halua häihinsä istumajärjestystä. Olen ollut vieraana n. sadan hengen häissä, joissa istumapaikat oli varattu vain kaikkein lähimmille. Kuten täällä jo moneen kertaan on todettu, lopputulos oli, että istuimme osan kavereitteni kanssa ennastaan täysin tuntemattoman sukulaisperheen vieressä, kun loput ystävistämme istuivat toisella puolella salia niinikään tuntemattomien seurassa. Ei ollut kivaa, ei meillä eikä sukulaisperheellä. Häiden järjestelyt ontuivat kyllä muutenkin (mm. tiedottamisen suhteen), mutta istumajärjestys olisi pelastanut aika paljon. Onneksi sentään loppuillasta saimme "vallattua" yhteisen pöydän. Meille on tulossa vieraita n 110. Plaseeraus on siis melko työläs tehdä, mutta emme edes harkitse sen tekemättä jättämistä. Pyrimme järjestämään vieraat siten, että he istuisivat ennestään tuttujen seurassa. Sitä emme ole vielä päätäneet, laitetaanko järjestys pöytäkunnittain vain tuoleittain. Mutta järjestys se olla pitää. Nih.