Mokka

Rouva
 • Content count

  92
 • Joined

 • Last visited

About Mokka

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Emme osanneet ostaa varmasti mieleisiä koruja ja bestmanillakin on taskumatteja jo kaappi täynnä. Ostimme siis (keskenään naimisissa oleville) kaasolle ja bestmanille liput Cirque Draculaan ja lahjakortin ravintolaan. Dracula-näytökseen tuppaudutaan kyllä itsekin mukaan Muille avustajille meni esim. lahjakortti korukauppaan (huilua soittanut ystävä), kaiverrettu tuoppi (seremoniamestari), kaivertamaton olutlasi (videokuvaa ottanut serkku), bodyshopin tuotteita (lahjapöytää vahtineelle, leikkihuonetta silmällä pitäneelle ja melkein ex tempore -pianoesityksen pitäneelle). Pienille morsiustytöille ostettiin (varvas)sormukset. Pienet muistamiset vain mutta toivottavasti ainakin kaikille jäi tunne että kiitimme avusta ja arvostimme sitä!
 2. Meillä oli häävalssi klo 21:00, koska bändille varattu aika oli 21-24. Isäni oli ainoa joka tuosta valitti, mutta se onkin sellainen hätähousu.. mielestäni aika oli oikein hyvä, saatiin venytettyä ohjelmaa pidemmällekin. Ekalla tauolla klo 21:50 oli sitten sukkanauhan heitto ja tokalla tauolla klo 22:50 vielä viimeinen pala ohjelmaa. Meillä ihmiset lähtivät kotiin klo 21 ja 24 välillä omaan tahtiinsa, kaikille oli jo kutsussa ilmoitettu että juhla loppuu klo 24. Silloinkin oli kyllä vielä kivasti porukkaa tanssilattialla, aiemmin lähteneet olivat lapsiperheitä ja pitkämatkalaisia lähinnä.
 3. Minä en edes luopunut tyttönimestä, mutta silti on haikea olo Tällä hetkellä siis tuntuu että olisi pitänyt valita joko-tai kun yhdysnimi ei mahdukaan kokonaisuudessaan pankkikorttiin ja puhelimeen tulee vastattua takellellen yms. Nyt luultavasti valitsisin miehen nimen jos voisi helposti vaihtaa uudelleen, mutta sitten se vasta haikea olo tulisikin. Luulisin. Äh
 4. Sekoitatkohan, Mrs. Smith, tuon kumotun säädöksen (vieläkin voimassa olevaan joskin erittäin vanhentuneeseen) perintökaaren 8 luvun 2 §:ään? Tosin nykyään tuo koskee myös avopuolisoita, joten olisi vaikea keksiä tilannetta jossa kihlauksella olisi oikeasti juridista merkitystä (kihloissa muttei asu yhdessä). 2 § (14.1.2011/27) Perittävän kihlakumppanille, eloonjääneelle puolisolle 3 luvun 7 §:ssä tarkoitetuissa tapauksissa tai perittävän avopuolisolle voidaan antaa jäämistöstä avustuksena rahaa, muuta omaisuutta tai käyttöoikeus omaisuuteen sen mukaan kuin harkitaan kohtuulliseksi, jos hänen toimeentulonsa perittävän kuoleman vuoksi on heikentynyt ja avustus on tarpeen hänen toimeentulonsa turvaamiseksi. Avustusta voidaan antaa eloonjääneelle puolisolle myös siinä tapauksessa, että hänelle ei 3 tai 25 luvun nojalla voida antaa riittävään toimeentuloon tarvittavaa omaisuutta. Jollei painavia syitä ole, avustuksen antamisella ei saa loukata perillisen oikeutta lakiosaan. Avustuksen tarvetta ja määrää harkittaessa on otettava huomioon perittävän kihlakumppanin, eloonjääneen puolison tai avopuolison mahdollisuudet turvata toimeentulonsa varallisuudellaan sekä ansio- ja muilla tuloillaan, ikä, parisuhteen kesto sekä muut näihin verrattavat seikat. Avopuolisolla tarkoitetaan tässä luvussa henkilöä, joka on perittävän kuollessa ollut tämän kanssa avopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta annetussa laissa (26/2011) tarkoitetussa avoliitossa.
 5. Kokeile huviksesi ylivalottaa kuvia kuitenkin jollakin ohjelmalla (picasa tms), tiedä vaikka sieltä vielä jotain paljastuisi Itse amatöörinä kuvaan aina raw:ta, niin saa pelastettua sen arvokkaimman hetken jossa valaistus saattoi mennä hieman pieleen. (Raw = suunnilleen sama asia kuin ikivanhat diat / negatiivit muokkauksen suhteen).
 6. Tämä keskustelu vetää kyllä ihan sanattomaksi. Ollaankohan mekin nyt sitten ahne hääpari (hyi yäk!), kun meillä on sekä tili, että lahjalista (joka on aika pitkäkin kun kutsuttuja on paljon), että maininta että lahja ei ole edellytys juhlaan osallistumiselle vaan läsnäolo on tärkein. Viimeinen pitää todellakin paikkansa, olemme onnellisia siitä että ihmiset tulevat juhlimaan kanssamme ja toivomme että kaikki viihtyvät, mutta tili ja lista on siksi että kuitenkaan ihmiset eivät uskoisi lahjakieltoa emmekä halua että ihmisten rahat menevät hukkaan niin että ostaisivat meille jotain mitä emme käyttäisi. Meillä on häät viikon päästä ja näin vahingossa lahjalistalle tulleen jo rahaa (verkkopankki muuttui juuri sellaiseksi että kaikkien tilien saldot näyvät suoraan etusivulla, muuten en ollut edes muistanut koko tiliä hääsuunnitteluiden keskellä). Ihmettelin että siellä edes oli rahaa kun häihin on vielä niin pitkä aika, kai sinne yleensä laitetaan rahaa vasta hääpäiväksi? Toisekseen tilille tullut summakin oli jossain ihan eri suuruusluokassa kuin olisin olettanut yhdeltä perheeltä tulevan, nolottaa jo valmiiksi jos ihmiset laittavat noin suuria lahjasummia :S Eli en aio tiliä katsoa vahingossakaan enää kuin vasta häiden jälkeen ettei nolostuta liikaa Täytyy sitten häiden jälkeen keksiä joku oikein kaunis kiitos jokaiselle vieraallemme muisti tämä meitä sitten lahjalla tai läsnäololla.
 7. Ovatko kuvat jpeg- vai raw -muodossa? Raw-muotoisille kuville pystyy tekemään aika paljon ja niiden kanssa saattaisi pelastaa vielä tuollaisenkin ainakin jotenkin siedettävään muotoon.
 8. Näin hääpaniikin ja stressin keskellä mieheni on aivan ihana, huomaavainen ja auttavainen ja ymmärtäväinen Muistuu mieleen, että miksi sitä ollaankin menossa naimisiin juuri tämän ihmisen kanssa! Sain morsiuspukuni eilen, siitä tuli ihanan raikas uuden nauhan kanssa! Juuri sellainen kuin pitikin!
 9. Taitaa olla meidän häiden kannalta myöhäistä, mutta pakko kysyä. Mistähän löytyisi tuollaisia lyhtyjä, joita lähetettiin lentoon Neljät häät -jaksossa 22.5.? I-ha-nia!
 10. Äh.. Mieheni nimeä en taida vain voida ottaa, ihan siitäkään syystä että töitäni tulen todennäköisesti tekemään toiminimellä, tuntuisi jotenkin outoa pyörittää yksin toimistoa jonka nimi on miehen suvun nimi eikä lainkaan omani. Ja tosiaan noissa suullisissa työtehtävissä on kyse sen verran virallisemmista asioista, ettei voi käyttää eri nimeä kuin papereissa lukee. En tajua kuinka olen saanut tästä näin vaikean asian itselleni Minkään asian kanssa en ole noin kauaa elämässäni jahkaillut. Ehkä se on vain otettava se yhdistelmänimi ja toistettava sitä monta kertaa päivässä. Toivottavasti tämä ainakin valottaa ongelmakenttää jollekin niistä monista, jotka ihmettelevät miten joku voisi ottaa yhdistelmänimen, kun ne ovat niin rumia ja hankalia (omanikaan ei mikään maailman sointuvin ja kaunein tule olemaan).
 11. ...morsian ja sulhanen ...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.) Noo.. ivoryn väristä pellavaa, ehkä poikkeaa kuitenkin ihan vähän perinteestä. ...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms. ...vihkiminen kirkossa lauantaina ...hääjuhla sen jälkeen ...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit ...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu ...häävalssi/häätanssi ...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa ...hääparin hääyö jossain kotona kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta - morsiamen huntu - isän saattaminen - ruusukimppu - hääkarkit - hääauto - hääparia esittävä hääkakunkoriste - kimpun ja sukkanauhan heitto - häävalokuvaus ulkopuolisen kuvaajan tai ystävän toimesta - itse väkerretyt askartelut paikkakortit, menut.. ei muuta - bändi -maljapuheita -riisin tms. viskomista -istumapaikkoja/pöytäjärjestystä -tienvieruskylttejä -ylikoristeellista hörpellystä Yllättävän perinteiset häät meille tulee
 12. Ääh.. Häihin tasan kuukausi aikaa ja tämä painaa vieläkin! Mitä ihmettä tässä oikein keksii. -Miehen nimestä en pidä (koska on -nen loppuinen ja adjektiivi jota kumpikaan meistä ei edusta), lisäksi hänellä samanniminen sisko toisen nimen etukirjainta myöten, en halua seoittua häneen loppuelämääni -Mies pitää oman nimensä, myös lapsista tulee hänen nimisiään (sopii kyllä minulle) -Harkitsimme uutta sukunimeä (0-5 hlön nimi miehen suvun taustalta) mutta mies haluaa että hänen sukunimensä jatkuu hänen kauttaan (sopii minulle, minun sukunimeni jatkuu sisarusten ja serkkujen kautta, miehellä vain 2 siskoa eikä serkkuja) -Haluaisin olla saman niminen kuin lapseni ja haluaisin että meidät tunnistaa perheeksi heti -Pidän omasta sukunimestäni enemmän, se on harvinaisempikin sekä sillä on historiaa -Olin jo ottamassa yhdistelmänimeä paniikki/kompromissiratkaisuna, MUTTA: -Tulevassa ammatissani joudun olemaan asiantuntijatehtävissä, joissa pitkin päivää kokouksissa, tilaisuuksissa ym. puhutellaan sukunimellä. Myös itsestään puhutaan toisille sukunimellä. Yhdistelmänimi olisi todella hankala työtä ajatellen! Kuukausi aikaa päättää.. Paniikki! Olisi helpompaa jos olisi vain pakko ottaa miehen nimi ja se siitä Apuja? Uusia näkökulmia?
 13. "Hieman" myöhäiset kiitokset Tilasin tuota n. kuukausi sitten decora housesta, nykyisin heillä on siis myös vihreää Ainakin noita sateenvarjoja muistelisin nähneeni ihan tiimarissa ja citymarketeissa / prismoissa.
 14. Ei kestä Toivottavasti löytyy!
 15. Minulle tulee hyvin samankaltainen sormus kuin tuo. Mitä olen kaupassa niitä sovitellut, kaikista kauneimmilta ne näyttävät tällaisten http://www.kultaoutlet.fi/verkkokauppa/index.tmpl?sivu_id=120;id=394;ryhma_id=91;left=;wslevel=;shopnavi=91 tai tällaisten http://www.kultaoutlet.fi/verkkokauppa/index.tmpl?sivu_id=120;id=347;ryhma_id=91;left=;wslevel=;shopnavi=91 vierellä, mutta minulle kaveriksi tulee ainakin ihan sellainen perus puolipyöreä kivetön valkokultainen rinkula syystä että kaupoissa nuo hinnat ovat tosiaan olleet vähintään tuplasti tuon. Siihen on tosin tarkoitus vuosipäivinä tms. pikkuhiljaa sitten lisäillä kiviä riviin. Muoks: Sormus sopii kyllä kauniisti sen puolipyöreän kivettömänkin viereen, mutta omaan silmään se yksi ainoa timantti pomppaa sen verran esille että haluan "piilottaa" sen toisten timanttien vierelle kuitenkin. Ja tuleehan siinä sitten vielä lisää loistetta Muoks2: googlettelin kuvia ja tässä on princess-timantti eikä kapene niin paljoa, mutta jotain ideaa kuitenkin: