Jump to content
Naimisiin.info

Touko

Aktiivijäsen
  • Viestit

    32
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Touko's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Touko

    Praha

    Viikko sitten palattiin häämatkaltamme ja ehdottomasti oli meille paras mahdollinen kohde. Hieman ihmetelen noita muutamia kommentteja laitakaupungista ym, koska oma kokemukseni oli aivan erilainen. Vanha kaupunki oli kaunis aamuisin. Iltapäivällä tupaten täynnä turisteja ja niin ollen melko ahdistava. Aamukävely Kaarlen sillalla upea. Hinnat yllättivät halpuudellaan ja matkakassaan jäi reilusti pohjaa seuraavalle reissulle. Kulttuuria on uskomattomat määrät. Tosin ehkä pitää tietää mitä etsii, sillä aika vaikea olisi ollut löytää monia museoita ym. pelkän paikalla saadun tiedon perusteella. Kävimme mm. ilmailumuseossa ihastelemassa miehen iloksi koneita, modernin taiteen museossa, joka muuten on aivan valtava ja monessa muussakin kivassa paikassa. Mustan teatterin osalta valitsimme Ta Fantastikan Liisa ihmemaassa-muunnelman, joka oli ainakin meidän mieleen. Ja lippuja sai muuten ihan ongelmitta vielä pari tuntia ennen esitystä. Suurin yllätys oli Prahan upeat puistot. Jokainen puisto oli hieman erilainen ja olivat tosi hyvin hoidettuja ja viihtyisiä piknik- ja kävelypaikkoja. petrinin kukkulan rinteestä on Prahan upeimmat maisemat. Kasvissyöjäkin sai ruokaa suht helposti ja muutamassa paikassa syötiin sellaista herkkua, että suomen ravintolat jäävät kyllä kakkoseksi. Itse tykkäsin myös laitakaupungeista. Halpoja ruokapaikkoja, viihtyisiä kellaripubeja, kehumiani puistoja ja vähemmän turistimassaa. Minua ei yhtään häirinnyt kommunismin jälkimeiningit, päinvastoin, keskusta oli minun mieleeni liiankin kaupallista ja turisteille suunnattua hössötystä täynnä. Metro toimii loistavasti ja on todella edullinen. 7 vrk kortti, jolla saa vapaasti liikkua metrolla, busseilla ja ratikoilla oli 250 korunaa. Busseilla muuten pääsee yllättävän kauas keskustasta. Monet etenkin vanhemmat ihmiset eivät juuri puhu englantia, mutta ainakin kaikki museoiden työntekijät, ravintolan henkilökunta ja muutkin olivat hyvin ystävällisiä ja asiat selvisivät aina englantia, tsekkiä ja elekieltä yhdistämällä ystävälliseen hymyyn. Saksaa olisi melko moni osannut, sitä taas me emme hallinneet. Me menemme varmasti toistekin! Ja romanttisuus on ihan siitä kiinni tuossa kaupungissa, että millä mielellä itse on ja kenen seurassa. Me söimme mansikoita omassa kattohuoneistossamme kuohuviinin kera, kuljettuamme sitä ennen pitkin Vltavan rantaa joutsenia ihastelemassa ja syötyämme hyvää ruokaa maan alaisessa holviravintolassa kynttilän valossa. Pärjää kyllä täysin Pariisille ja Venetsialla ja muille romanttisille kaupungeille.
  2. Touko

    Praha

    Kahden viikon päästä lähdetään kuhertelemaan Paria juttua olisin vielä udellut: - Onko kellään tietoa Prahan laitakaupungilla sijaitsevasta lentokone/ilmailumuseosta? (Mies on konefriikki : ) - Hyviä nukketeattereita Prahasta? - Paras taidemuseo?
  3. Onko kukaan tilannut tuota vihkitodistusta, joita ko. sivuille esitellään? Siis se 4€ hintainen. Minkälainen paperi se mahtaa olla?
  4. Eli siis kun tässä yhteydessä puhutaan vihkitodistuksen allekirjoittamisesta niin kyseessä on itsetehty epävirallinen todistus, niinkö? Missä vaiheessa se virallinen todistus hoidetaan? Kirjoittaako todistajat siihen nimensä ennen vihkimistä vai sen jälkeen vai mitenkä? Saako siitä itselleen kappaleen kanssa?
  5. Saiko tuon vihkitodistuksen kirjoittamisen osaksi seremoniaa vai pitääkö se kirjoittaa erikseen? Minä vosin haluta sen osaksi toimitusta, jos se vain on mahdollista.
  6. Touko

    Jyväskylä

    Minä kävin tänään tuohon vihkihuoneeseen tutustumassa ja yllätyin positiivisesti. Tilat olivat yksinkertaiset, siistit ja tyylikkäät. Itse vihkitilan lisäksi on pieni eteisaula, johon voi jättää takit, pukeutumishuone, jossa voi vaihtaa vaatteita ja wc käytössä. Valo paistoi kauniisti huoneeseen vaalean verhon takaa ja minä olin aivan ihastuksissani Niin, minä en kyllä tuohon tilaan ihan kahtakymmentä ihmistä tunkisi. 10-15 minusta ihan maksimi.
  7. Touko

    Praha

    Mutta saako niitä lippuja tuohon sesonkiaikaan suositumpiinkin näytöksiin lyhyellä varoitusajalla? Nimim. Aina vain uusia kysymyksiä :
  8. Touko

    Praha

    Nyt ei malttais enää millään odottaa Mites kun netistä näytää löytyvän kaikennäköistä lippuvarauspalvelua niin uskaltaako niitä netistä tilata vai maksaako vaan kiltisti matkatoimistolle huimia maksuja välistä kun varaavat liput ja toimittavat ne hotellille?
  9. Touko

    Kysymys kasvissyöjille

    Minäkin kuulun "lakto-ovo-kansaan". Juustoja syön kyllä ja varmaan joskus sattumalta liivatettakin, mutta pyrin kyllä minimoimaan molempien määrät. Mummolle kasvissyöntiä joutuu edelleen aina selittelemään, vaikka lihaa ei ole tullut syötyä yli 15 vuoteen. Mies alkoi myös kasvissyöjäksi kun alettiin seurustelemaan, joten anopillekin on jo kasvisruuat tuttuja ja niitä yleensä sitten syödään sielläkin. Tutut tietää ja yleensä varaa jotain kasvisruokaakin tarjolle, mutta jos vieraampaan paikkaan mennään niin syön sitten sitä mikä minulle sopii tarjolla olevasta. Ja silloin en kyllä esim. juustoruuista tee mitään numeroa vaan syön ihan mukisematta.
  10. Touko

    Mitä täytekakkuun?

    Mitenkä tuo hyytelösokeri toimii? Näyttää hyvältä kakun päällä, mutta en ole ikinä kokeillut sen käyttöä. Onko siinä pakkauksessa joku ohje?
  11. Touko

    Mitä täytekakkuun?

    Kuulostaa molemmat herkulliselta ja sopisivat varmaan myös ihan hyvin yhteen, mutta mahtaakohan kakusta tulla liian makea? Pitäisiköhän sitä vääntää pieni koekakku joku päivä ja kokeilla parilla täytteellä, mikä maistuis parhaimmalta...?
  12. Voi valita useammankin kohdan. Vaikka aiheesta onkin jo oma linkkinsä niin kiinnostaisi vähän tuollaisessa galluppimuodossa nähdä, mitä ihmiset ovat valinneet kaiverruttaa. Itsellä kun ei vielä ole mitään ajatusta, mitä sinne sormuksen sisään raaputettais ;D
  13. Ajattelin leipoa juhliin itse pari täytekakkua. Äidilläni on jossain kaappiensa kätköissä loistava sokerikakkuohje, johon tulee kaakaojauhetta ja muistaakseni perunajauhoja. Lopputulos on erittäin kuohkea, suklainen kakkupohja. Eli mitä kakun väliin laittaisi ja miten sen koristelisi, jotta siitä tulisi juhlava ja mahdollisimman herkullinen? Viimeksi taisin itse laittaa ananasta, rahkaa ja banaania väliin. Päälle kermaa ja viinirypäleitä. Nyt voisi siis olla jotain hieman erikoisempaa.
  14. Minäkin ilmottaudun joukkoon. Meillä vihkimiseen ja ravintolaan kutsutaan 8 ihmistä ja seuraavana päivänä 6 lähintä ystävää kotiin syömään.
  15. Touko

    Praha

    Huomasin tuossa nettiä selaillessa, että mm. joistain teattereista saa liput melkein puolta halvemmalla jos on opiskelija. Eli taidetaan hankkia nuo ISIC'it, saattaahan niille löytyä muutakin käyttöä vuoden aikana 8)
×
×
  • Create New...