Miss_Jonna

Morsian
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Miss_Jonna

 • Rank
  Untuvikko
 • Birthday 05/26/89

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Interests
  Lenkkeily, ruoka, kirjat ja koirat
 1. ^^ miksi minä nyt tuosta loukkaantuisin. Ja kyllä olet aivan oikeassa, ollaan kaikki siinä kaksissakymmenissä Eli veikkasit aivan oikein...
 2. Minun sulkkini tilasi tossa kuukausi sitten lampun Kiinasta (hieman eri asia mutta kuitenkin), jonka arvo on jotain 200€. Kiinassa he olivatkin kuitenkin tehneet niin että olivat kyseisestä tuotteesta poistaneet hintalapun, jos paketti avataan. Lisäksi he olivat laittaneet pienimmän summa pakentin kanteen olevaan laskuun (josta alv:tä ei tarvitse maksaa). Paketti tuli normaalisti rajan yli eikä jäänyt tulliin kiinni. Eikä ne voi syyttää sinua huijauksesta, jos sanot ettet tiennyt, että ne tekevät noin. Sulla on kuitenkin asiasta todiste, jossa lukee sinun maksama summa. Joten heidän jopa pakko olettaa, että et tiennyt asiasta. Mutta en kyllä kannata ajatusta, koska koskaan ei voi tietää. Siis jos ne tekevät pistotarkastuksen ja avaavat paketin. Joten mieluummin varman päälle.
 3. ^^ Ainakin meidän kaveripiirissä polttari tuntuu olevan se suurempi juttu kuin häät, en kyllä tiedä miksi. Mutta luulen, että kun olemme ensimmäinen naimisiin menevä pari, niin kukaan ei osaa suhtautua häihin niin syvästi kuin luulisi/toivoisi. Välillä jopa toivon salaa, että toinen kaasoistani soittaisi ja puhuisi häistä. Mutta ei... Toinen on ihan innoissaan, ja tuleekin tänään sovittamaan kanssani pukuani. Mutta hänkin vain puhuu koko ajan, siitä ketä mun polttareihin kutsutaan. Ja stressaa sitä, ettei ole Suomessa, kun suurimmat polttarijärjestelyt on käynnissä. En oikeasti tiedä miten tähän pitäisi suhtautua? Enemminkin mun pitäisi varmaan loukkaantua, ettei mun häistä olla kiinnostuneita mutta polttareista ollaan. Noh eipä ole ainakaan odotettavissa loukkaantumisia, kun kaikki hössöttää vain minun polttareista eikä häistä. Kukaan ei ole kysynyt edes ajankohtaa, paitsi sulkin vanhemmat.
 4. odottaa, että kaaso tulisi sovittamaan pukuani...

 5. Meillä ainakin kaasot ja bestmanin järkkää polttarit. Kumpikaan emme aijo vaikuttaa kutsuttavien listaan.. En myöskään halua tietää ajankohtaa tai mitä niissä tapahtuu. Itse tiedän vain ettei tuolloin sanaakaan häistä ja maksan itse itseni (jos tulee jotain maksettavaa). Eli enemminkin mukavaa illanvietto omassa kaveriporukassa kuin hemmottelupolttarit kylpylässä. Olen myös ollut aina hieman poikamainen, ja tykkään kaikesta likaisesta kuten esimerkiksi splättäyksestä (=värikuulasodasta). Varsinkin jos sataa vettä niin saa ilmaisen mutanaamion. Tarkoituksenani ei ole missään tapauksessa maksattaa polttareideni omia kustannuksia kenelläkään, jokainen saa maksaa vain itsensä. Olemme miettineet että häihin kutsutaan korkeintaan kuusi kaveri molemmilta (vaikkakin polttariporukka olisi suurempi), mutta tilanne voi aina muuttua. Koska noihin häihinkin on n.2vuotta. Meille naisille kaikki häihin liittyvä tuntuu olevan suuri tunteiden myrsky. Miksei me joskus voitaisi ottaa mallia miehistä? Polttarit on vain polttari ja häät on sitten taas ihan toinen juttu (näihän nuo miehet yleensä ajattelee, varsinkin kun kyseessä on erilliset polttarit). Eli siis mieluummin miehet polttareihin osallistuu, ja jos kutsua ei kuulu häihin niin he tuskin siitä raivostuvat.
 6. Eihän polttarit ja häät ole sidottuina toisiinsa, jos olisivat niin silloin ainahan pitäisi olla polttarit kun mennään naimisiin. Polttari tapa on rantautunut Suomeen rapakon takaa, jota ennen Suomessa on ollut niin sanottu morsiussauna. Polttarit ovat juu, viimeinen ilta sinkkuna. Mutta todellisuudessa sillä ei ole alunperin ollut mitään tekemistä häiden kanssa. Jos ihan oikeita polttareita vietätään niin se pitäisi olla morsiussauna, jolloin koko illan tehdään erillaisia "taikoja". Saunonnan tarkoituksena on saada morsiammen iho kukoistamaan ja hehkumaan, lisäksi taikoja tehtiin heldelmällistämisen ja muun sellaisen takia. Morsiussaunaan osallistui vain äiti ja isoäidit, jotka antoivat avioliitollisianeuvoja tulevalle morsiammelle/emännälle. Polttarit on vain uusi tapa viettää viimeistä iltaa sinkkuna ennen häitä. Eikä polttareiden alkuperäinen ajatus ole ollut tuhlata rahaa vain morsiammeen. Ajatus tästä on tullut Jenkeistä. Polttareiden alkuperäinen idea ollut viettää viimeinen ilta tyttö/mies seurassa, eli pitää hauskaa ja luovuttaa oma ystävä tulevalle puolisolle. Ja kenties vihjaista siitä mitä kyseinen henkilö on menettämässä, kun menee naimisiin. Se on kuitenkin jokaisen valinta pitääkö polttarit vai ei. Tiedän monta jotka ovat jättäneet polttarit pois, ja monia joilla on ollut polttarit. Se on jokaisen pariskunnan oma päätös haluaako pitää polttarit vai ei. Eli siis polttarit eivät varsinaisesti kuulu häihin. En nyt sano ettäkö olisit väärässä, mutta voi sitä naimisiinkin mennä ilman polttareita. Joten sinänsä käsityksesi on väärä että naimisiin meno ja polttarit kuuluisivat yhteen. Siksi en itse juuri ymmärrä miksi ihmiset suuttuvat siitä, että saa polttareihin kutsun mutta ei häihin. Koska alkuperäinen ajatus on ihan muu kuin häistä keskusteleminen tms.
 7. Itse olen vuoden 2012 morsian, ja opiskelen tälläkin hetkellä. Joten rahaakaan ei ole kovin paljoa sijoittaa häihin. Tarkoituksenani on kutsua häihini vain pari hyvää ystävääni (4kpl), +kaasot. Polttareiksi en halua mitään morsiamen hemmottelua, vaan ihan muuta kivaa josta kaikki hyötyy. Ja varsinkin niin että olen itse morsiamena osallistumassa polttarini kuluihin, koska en tykkää siitä enkä ole koskaan tykännytkään että minun puolestani maksetaan kaikki. Joten uskoisin ettei näin tulee pahaa mieltä häihin tuleville tai niiden ulkopuolelle jääville. Tarkoituksenani on antaa kaasoilleni vapaat kädet kutsuttujen suhteen, jonka takia juuri otinkin kaksi kaasoa. Toisen kanssa olen asunnut samalla paikkakunnalla ja toisen kanssa asun edelleen. Joten he tietävät kaveripiirini eri tahoilta. En ole koskaan pitänyt polttareita ja häitä yhteispakettina. Ennemminkin loukkaantuisin siitä, että en saisi koskaan vastakutsua polttareihin. Tai loukaantuisin siitä ellen pääsisi parhaan ystäväni häihin jonka olin kutsunut omiini. Rahallisesti ne on kuitenkin eri luokassa. Morsian ja sulhanen pullittaa häistään kuitenkin useamman tuhannen, ja polttari porukka n.60€/henkilö.
 8. Meillä vielä jännitetään reaktioita, koska paljastamme hääpäivämme 10.10.10 koska tuolloin menemme virallisesti kihloihin. Saattaa se olla hankala paikka, tietäen isäni joka ei tunteitaan näytä. Tosin yllätyin ylppäreissä, kun isäni valmistumiseni takia tirautti pari kyynneltä. Ehkä näin käy tälläkin kertaa, siis yllätyn positiivisesti.
 9. Itse olen löytänyt suomalaisen hääpukusivuston (www.haapuvut.fi), ja olen ihastunut kahteen pukuun. Onko kokemuksia?
 10. Onko kellään havaintoa onko kirkollisessa vihkimisessä vielä käytössä lyhyt- ja pitkäkaava, joista äitini on puhunut. Jos nämä kaavat on käytössä edelleen, niin kuinka ne eroavat toisistaan? Kun ei ole mitään havaintoa, kun viimeksi olen ollut häissä vuonna 2004 Enkä usko tunnistavani niitä toisistaan...
 11. Niin ja häiden aikaan olen 23 ja mieheni 24...
 12. ^kiitos... Nyt vain pitää puhua tuolle paremmalle puoliskolle asiasta.
 13. miten toi kirkkoon takaisin palaaminen, tarvitseeko siinä mitään muuta kuin täyttää lappu? Koska mieheni on kastettu ja se on käynyt myös rippukoulun, mutta erosi 18 täytettyään kirkosta. Itselläni on haaveena kirkkohäät, vanhoja perinteitä kunnioittaen.
 14. Ollaan seurusteltu joulukuussa 7vuotta, ikää kertynyt miehelle 22 ja minulle 21. Asuttu yhdessä päälle 3vuotta. Tällä hetkellä opiskelen yo-merkonomiksi, valmistun joulukuussa mieheni on vakituisessa työssä. Itse työskentelen tällä hetkellä tilitoimistossa, koska tulen valmistumaan kirjanpitäjäksi. Eipä tämän kummempi tilanne.