Jump to content
Naimisiin.info

Rotella

Morsian
  • Viestit

    11
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Rotella

  1. Me ollaan suunniteltu että vihkiminen tapahtuisi Etiopiassa miehen sukulaisten ja ystävien läsnäollessa. Sitten täällä Suomessa olisi avioliiton siunaaminen. Nyt mietityttää paperisota, jotta avioliiton voisi rekisteröidä suomeen. Ei siis olla vielä päätetty tehdäänkö sittenkin niin että ensin vihkiminen täällä ja Etiopiassa siunaaminen.. Jompsis kumpsis, harmi kun ei saa kaikkia yhtä aikaa samaan paikkaan..

  2. Miten te muut ootte ottaneet huomioon molempien kulttuuritaustan häissä? Oma mieheni etiopialainen, olisin niin mielellään valinnut ruuaksi etiopialaista, mutta ei ole oulun seudulla pitopalvelua ja on melko työlästä tehdä itse, varsinkaan kun injera -leivän tekeminen ei onnistu. Etiopialaista musiikkiakin toki on tarjolla. Sulhasen äidinkieli on amhara ja ajattelin että hääpaikalla voisi näkyä amharan kieltä: esim. ohjelmassa ja menussa.. Mutta saas nähä.. Onko muilla jotain ideoita?

  3. Minä suosittelen ehdottomasti etiopialaista ruokaa! Riippuu tietenkin minkälaiset häät muuten tulossa. Etiopialainen ruoka kun kuuluu syödä käsin. Käsillä syöminen ei välttämättä sovi kaikkien häihin. Itse tilaisin ruuat häihini niin mielellään etiopialaisesta ravintolasta, mutta häät on pohjois-suomessa.. :( harmittaa todella paljon.

    Mutta kannattaa käydä paikan päällä maistamassa ruokia ja rakastumassa niihin :D

    http://www.lucyethiofood.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2

  4. Me painitaan tämän nimi asian kanssa.. Miehen kotimaassa ei käytetä sukunimiä, vaan nimi määräytyy isän nimen mukaan. Tänne tullessaan mieheni ilmoitti toiseksi etunimekseen isänsä nimen ja sukunimekseen isoisänsä nimen. Minä kuitenkin miellyin sulhasen isän nimeen ja haluaisin sen sukunimeksi.. (meneeköhän jo liian vaikeaselkoiseksi :D ) en tiedä miten onnistuu, sillä sulhasen pitäisi periaatteessa vaihtaa sukunimi etunimeksi ja etunimi sukunimeksi.. Sulhasen isän nimeä ei ole onneksi täällä suomessa kenelläkään sukunimenä eli sen puolesta asia olisi ok.. Pitäisi ilmeisesti lähteä asiaa tarkemmin selvittämään.

  5. Meillä kans tulossa syyshäät, kylläkin vasta 2012. Itse vihkiminen tapahtuu Etiopiassa, sulhasen kotimaassa. Järjestetään kuitenkin kotosuomessa tilaisuus minun suvulle ja ystäville. Sulhasen niskoille jää siis Etiopiassa tapahtuvan vihkimisen ym. suunnittelu, sillä minä en niiden käytännöistä tiedä mitään. :D Tosin mun on vaikea vaan antaa sen tehdä asioita omalla tahdilla ja tyylillä ku asiat ei tapahdu yhtä nopeasti kuin mulla :D Tarkoitus on siis järkätä yllärihäät: kutsua sulhasen perhe ja ystävät juhlapaikalle heidän tietämättä mitä tapahtuu. En nimittäin halua, että sulhasen äiti rupeaa stressaan häistä. Enkä myöskään halua että koko manner kutsutaan häihin, siellä kun 600 vieraan häät on pienet.. Mulla hieman eri käsitys. Onneksi sulhanen samaa mieltä että ei tosiaan isoja häitä :D

    Ihana lukea muiden ideoita niin itselläkin selkenee hieman suunnitelmat. Ideoita kun on niin miljoona ja vaikea niistä valita. Oon aina rakastanu syksyä värien ja pimeyden vuoksi. Eli meillä koristeeksi tulee syksyn värejä: lehtiä ym. luonnonmateriaalia (ei kuitenkaan liikaa) ja PALJON PALJON kynttilöitä. Pitänee lähteä Ikean reissulle, sieltä tuntuu löytyvän kippoja ja kuppeja tuikuille. Lukisin lisää muiden ideoita.. ;)

×
×
  • Create New...