Mii_mi

Morsian
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Mii_mi

 • Rank
  Untuvikko
 • Birthday 06/22/84

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Noniin, testiraporttia. Ei tullut ainakaan pää kipeäksi tai muuten krapulaa muutamista laseista. Löysinkin ruokakaupasta Oceaniakin joten testattiin molemmilla. Päädyttiin sitten oceaniin lopulta ja hieman eri suhteisiin. Tuosta alkuperäisestä tuli liian makeata meidän makuun. Tämä oli hyvä suhde: Finlandia Vodka 15 ml Lapponia Polar Karpalo 7,5 ml Russchian 100 ml Ocean 50 ml eli 172,5 ml juomaa yhteensä ja vahvuus ~ 4.4% eli isoon määrään Finlandia Vodka 0,87 l Lapponia Polar Karpalo 0,435 l Russchian 5,8 l Ocean 2,9 l eli 10 l juomaa yhteensä ja vahvuus ~ 4.4% ------------ Mutta kuinka ison määrän pitäisi laittaa boolia esille kerralla? Ajattelin tehdä sekä tätä, että semmoista sitruunaista, joten olisiko liian vähän jos laittaisi 3 + 3 litraa (siitä tulisi 30 kpl 2 dl mukia) kerrallaan esille? Vieraita tulossa 40 ja ehkä 30-35 joisi boolia, eli yksi muki jokaiselle ja boolia saisi olla jo tekemässä lisää.
 2. Mä ajattelin testata seuraavaa: Finlandia Vodka 0,25 dl Lapponia Polar Karpalo 0,25 dl Russchian 1,75 dl Marli Vital karpalo-rypälejuoma 1,75 dl Juomaa yhteensä 4 dl ja vahvuus noin 4%. Ja jos on hyvää, niin sitten kertomaan vain määriä boolia varten. Voin raportoida viikonlopun jälkeen oliko hyvää ja toimiko tuollaisella suhteella. En haluaisi mitään äklömakeaa vaan että sitä pystyisi juomaan enemmänkin kuin yhden mukin.
 3. Mä ostin alunperin materiaalit Ideaparkin Sinellistä: Eli A4 helmiäispahvia harmaana ja punaista paperia sydämien taustaan ja sitten nauhoja ja noita "rajaviivoja" suoria glitter ja sitten sydän-ääriviivoja. Valitettavasti tuo helmiäispahvi 250g oli liian paksua mahtuakseen tulostimesta läpi, niin jouduin sitten ostamaan hieman ohkaisempaa, muistaakseni 120g helmiäispaperia, että sain tulostettua tekstit. Tuon ohuemman paperin ostin Tampereen Sokokselta, kun sattumalta huomasin siellä sitä olevan, juuri oikeaa sävyä, niin ei tarvinnut lähteä Ideaparkkiin uudestaan ajelemaan. Eli itse leikkailin sitten oikeaan kokoon ja huomasin, että varmasti tuo taittelukin oli helpompaa tuosta vähän ohuemmasta paperista kuin siitä alkuperäisestä suunnitelmasta. Teen varmaan jotain pöytään tulevia nimikyltti ja menu/ohjelmajuttuja sitten niistä paksummista pahveista, mitä on nyt ylimääräisenä, liimaamalla niihin toisen paperin sitten jossa tulostettu teksti..
 4. Itse ainakin neuvoisin, että mitä kalliimpi on niin sitä enemmän kannattaisi maksaa luottokortilla, niin luottoyhtiö voi olla apuna sitten selvittämässä mahdollisia ongelmia. Ja isommista timanteista ehdottomasti GIA, AGS tmv. todistus ja varmista kyseisen myöntäjän sivuilta että on tosiaan aito todistus. Sieltä sivuilta löytyy kohta johon voi syöttää dokumentin numeron ja kiven koon, niin antaa saman raportin näytölle. Ja periaatteessa kannattaa pelata vain sellaisilla summilla jotka on valmis häviämän, jos kaikki meneekin pieleen.
 5. Tässä meidän :
 6. Itse juuri sen takia, että en tiennyt miten kihla ja vihki sopivat yhteen, päädyin ostamaan vihkini liikkeestä, vaikka tuon kihlan ulkomailta tilaamisessa ei ollutkaan mitään ongelmia ja sen puolesta olisin hyvin voinut tilata vihkinkin samasta paikasta. Itselle tavallaan teetetään nyt sormus. On siis liikkeen mallistosta, mutta tekevät jokaisen erikseen. Sitä olisi ollut mahdollista viilata toiselta sivulta, että istuu kiinni kihlaan, mutta kun kävin sovittamassa runkoa, niin tuntui istuvan täydellisesti ilman viilaustakin. Kysyin hintaa liikkeestä sekä pelkälle rungolle että koko paketille ja hintaeroa oli jonkin verran, joten tinkasin sen erotuksen pois. (Siis katsoin netistä millä hinnalla saisin saman laatuisen timantin ulkomailta itse tilaten + rungon hinta ja mikä oli liikkeen tarjoama pakettihinta, niin sen erotuksen pois) Silti hinta olisi varmasti ollut halvempi suoraan netistä tilaten, mutta kun halusin että sormus sitten varmasti istuu hyvin kihlan kanssa niin olin pienen lisähinnan valmis maksamaan. Ja minulle tulee siis 0,35 keskikivi ja pieniä sivukiviä.
 7. Wire Price tarkoittaa hintaa jos maksat suoraan heidän tilille. Jos paypal/luottokortti niin isompi hinta. Jälkimmäisessähän on enemmän turvaa ostajalle, apua neuvotteluissa jos tulee ongelmia myyjän kanssa ja luottokunnalta jopa rahat takaisin, jos ei saakaan tilattua tavaraa. Tuo hinta on rungolle ja sivukiville ja keskitimantti pitää ostaa erikseen.
 8. Me suunnitellaan vihkimistä juhlapaikalla. Ajattelin että alku- ja loppumusiikki soitettaisiin soittimelta kaiuttimien (Ave maria tmv. ja loppuun ehkä vähän rennompi) kautta ja vihkiseremonian keskellä laulettaisiin yksi virsi (esim. 822)? Kuulostaisiko hassulta suunnitelmalta? Ensin mietin, että olisin palkannut laulajan alku-, loppu- ja välimusiikkiin, mutta päädyn varmaan vain ruokailun jälkeen tulevaan elävään musiikkiin. Kumpaankin ei ole varaa.
 9. Vieras_papuo_* : mistä teille tuli ruuat juhlaan? Vinoteekin tilat näyttävät ihanilta, mutta oliko hankala järjestää ruokaa ja oliko maistuvaa?
 10. Hei! Onko kenelläkään kokemusta iPhonen käyttämisestä soittimena? Olen käsittänyt että siihen saisi ladattua soittolistoja iTunesin avulla. Kuinka saan sen yhdistettyä juhlapaikan äänentoistolaitteisiin? Pitääkö käydä ostamassa joku piuha sitä varten? Soittaako se katkeamatta usean tunnin ajan, vai pitääkö sitä vahtia jotenkin? Mitenkäs akun kanssa, tietokoneeseen kytkettäessähän se lataa koko ajan, mutta entä jos se kytketään kaiuttimiin tai vastaaviin?
 11. Sattumalta törmäsin tähän ideaan ja aivan ihanan näköisiä buffetteja löytyi netistä. Amerikkalaisilla? sivuilla monesti oli joku sweet ... ja paljon tekstiä lapulla, mitähän niissä kerrottiin? Suostuukohan pitopalvelu/juhlatila siihen, että tuo itse karkkeja juhlapaikalle?
 12. Pakko päivittää tilannetta. Lauantaina oli kihlapäivä ja sain sitten pukea sormuksen sormeen ja nyt ei meinaa työnteosta tulla mitään, kun pitää ihastella sitä kokoajan. Timantit ovat aivan uskomattoman hienot. Ei ollenkaan sellaiset tummahkot mitä monissa sormuksissa näkee. En ole käyttänyt sormusta arvioitsijalla, mutta uskon kyllä olevan aito. Käytin kuitenkin suomessa kaiverruksessa ja eivät ainakaan haukkuneet ostostani
 13. Eilen sain sormukseni ja vastasi kyllä täysin odotuksiani. Olen tosi tyytyväinen. Tilasin whiteflash.com sivuilta. On amerikkalainen firma, joten tullit + alvi piti maksaa nettihinnan lisäksi. Kaikki sujui tosi hienosti. Tein netissä tilauksen, maksoin paypalin kautta ja sen jälkeen lähettivät minulle vielä sähköpostia ja pyysivät lukemaan tilausehdot ja vahvistamaan tilauksen. Tämän jälkeen laittoivat viestiä kun saivat rahani, kun sormukset olivat valmiin laittoivat kuvia ja kun paketti lähti laittoivat seurantakoodin. Tämän jälkeen olin itse yhteydessä fedexiin, joka hoiti sormusten kuljetuksen ja lähetin heille tullausta varten luottokorttini numeron, sotun ja tilausvahvistuksen tuotteista. Sitten vain odottelin pakettia saapuvaksi. Tilaus lähti heiltä matkalle 21. päivä ja 28. päivä se oli minulla, eli 7 päivää meni kuljetukseen ja vähän reilu viikko meni tilauksesta siihen että sormukset oli valmiina lähetettäväksi. Koon valinnassa miulla oli suomen mitoituksella oleva "viivoitin" ja lisäksi whiteflashin sivuilta sai tulostettua "mittanauhan" ja muuntotaulukon löysin jostain myös. Tilatut sormukset oli oikeaa kokoa. Itsellä aivan täydellinen ja miehellä ehkä ihan himpun löysä, mutta tuskin edes puolen koon vertaa. Minulla on 5x0.05ct=0.25ct F/G VS (super)ideal cut timantit ja sormus maksoi 650 dollaria eli suunnilleen saman euroissa, kun laskee tullin 2.5% ja alvin 23% eurohintaan mukaan.
 14. Tilasin kihlat netistä ja olen kyllä aivan täpinöissäni. Tänään sain kuvat sähköpostiin ja pian ne lähtevät matkalle kohti suomea.