Jump to content
Naimisiin.info

wifetobe

Jäsen
  • Viestit

    4
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

wifetobe's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Kiitos vinkeista ! Kaikkea on yritettava, mutta tosiaan voi olla ettei poikkeuksia ole. Selvitellaan asiaa eteenpain. Miehellani on mielestani viela voimassa oleva oleskelulupa koska se aikasemmin tana vuonna uusittiin taas seuraavaksi 4 vuodeksi. Mutta en tosiaan muista miten sen kanssa taas kavikaan kun muuttaa maasta pois. Mena, oliko teilla tuo 4-8 vkoa silla perusteella etta vahintaan viimiset 6kk asuitte Suomessa? Tsemppia odotukseen !
  2. Heippa! Olemme kihlattuni kanssa vasta prosessin alussa ja tarkoitus on mennä ensi kesänä Suomessa namisiin. Hän on asunut virallisesti Suomessa 2 vuotta, mutta muutti juuri takaisin Usaan. Itse asun tällä hetkellä myös ulkomailla, mutten valitettavasti samassa maassa, vielä . Ymmärsinkö oikein että visa prosessi (minun CR1 & minun muutto Usaan häiden jälkeen) voi nopeutua jos kihlattuni on asunut aikaisemmin Suomessa, siis on suomalainen oleskelupa, hetu etc. Vai toiveajatteluako vaan? Katkeaako hänen 'etu' kun muuttaa maasta pois? Kiitos paljon kaikista vinkeistä jo etukäteen!
  3. HIenoa! Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Näin vähän arvelinkin ja halusin saada vielä varmistusta asiaan. Sitä tosiaan tuntee itsensä isommaksikin 'rikolliseksi' näitä välillä pohdiskellessa . Olen menossa silloin melkein kuukaudeksi käymään ja kävin myös tässä syksyn mittaan yhden viikon, eli tätä voi joutua selittelemään ehkä muullakin kun shoppailulla.. Mutta tosiaan kun ottaa koulutodistuksia, vuokrasoppareita jne nykyisestä asuinpaikasta mukaan, niin luulisi olevan ok. Nämä itseasiassa oli sattumalta mukana viime kerrallakin. Ehkä varastaudun vielä paremmin nyt. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan asetutaan Bostoniin. Missä päin itse asustelet?
  4. Hei, Olemme menossa amerikkalaisen poikaystäväni kassa Suomessa kesällä 2011 naimisiin. Tällä hetkellä tilanteemme on se että itse asun ulkomailla (ei suomi tai usa) ja teen MA tutkintoani loppuun ja poikaystäväni muutti jo takaisin Usaan, Suomessa asumisen jälkeen. Prosessin 'nopeuttamiseksi' suunnittelemme Suomen maistraatissa naimisiin menoa joulun pyhien aikaan (jolloin molemmat olemme sopivasti samassa maassa ), jonka jälkeen 'viralliset' kirkko häät olisivat kesällä Suomessa. Visa prosessiin uppoutumisemme on vielä alku tekijöissä, joten ajattelin kysäistä jos kellään on kokemusta vastaavasta tilanteesta. Jos menemme maistraatissa naimisiin joulukuussa, voinko ilman suurempia komplikaatioita/ legally (tietenkin immigration kyselyjä voi olla) matkustaa Visa Waiverin alla Usaan tammikuussa. Eli tässä vaiheessa emme olisi vielä laittaneet visa prosessia liikkeelle, vasta vierailun jälkeen. Tosiaan itse vielä tässä vaiheessa perehdyn prosessiin ja yritämme miettiä mahdollisia vaihtoehtoja nopeuttaa minunkin muuttoa ensi kesän jälkeen Usaan. Olisi hienoa kuulla vastaavista tilanteista jos näin nopeasti tulee vinkkiä mieleen. Kiitos tuhannesti avusta jo etukäteen!
×
×
  • Create New...