Annuska

Jäsen
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

About Annuska

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Studiokuvaus, ajattelin että olis varmempi tapa kun koskaan ei tiedä miten huono sää voi olla syyskuun lopulla... Vihkimisen ja skoolauksien aikana ammattikuvaaja mukana, sen jälkeen kertakäyttökamerat sekä sukulaiset hyvillä kameroilla.
 2. Ajateltiin tehdä vihkiminen lyhyen kaavan mukaan molemmilla kielillä, siis tässä tilanteessa ruotsiksi ja englanniksi. Koska sulho jo hieman opiskellut ruotsin kiletä ja osaa sitä hieman, ajateltiin että minä sanon "I do" ja hän "jag vill". Valitettavasti esim. isoisäni ei tule ymmärtämään mitään, mutta että vetäis kaavan kolmella kielellä saattaa olla jo hieman liikaa... Ja mulle on tosi tärkeää että häistä tulee täysin kakskieleiset, jotta myös kultani sukulaiset ymmärtävät ja tuntevat itsensä kotoisaksi!
 3. Heippa Paulina! Ajoneuvontavirastosta sanottiin että EU:n sisällä uusi ajokortti tulee hakea siitä maasta missä asuu. Mulla vaan ei ole suunnitelmissa jäädä tänne monta vuotta joten tuntuu hullulta olla saksalainen kortti suomalaisena kun (jos) muutamme Englantiin....
 4. Tuli hieman paniikki tässä kun sain kuulla etten enää voi saada suomalaista ajokorttia, vaan että nimen muuton jälkeen täytyy hakea saksalainen kortti kun kerran täällä asun... :-/ Miten teillä muilla ulkomailla asuvilla?
 5. Englanti kotikielenä, sulhoni äidinkieli, ja hyvä niin koska pidän englanninkielestä. Hän opettelee myös ruotsia (mun äidinkieltäni), joten silloin tällöin jutellaan ruotsiksi (hieman hitaasti). Haluan kyllä että lapsemme oppivat myös suomen kielen, koska se on silti ollut toinen kotikieleni ja koska olemme molemmat asuneet jo suht kauan saksassa, toivomme heidän myös oppivan saksan... Lapsiraukkoja!
 6. Olen miettinyt pitkään sitä että tuleeko avio-ehtoa. Tällä hetkellä kallistun enemmän siihen että emme tekisi avio-ehtoa, koska meillä on suunilleen saman verran omaisuutta mennessämme naimisiin. Luultavasti kun saamme lapsia, minä olen se joka jää kotiin ja silloinhan minulla ei ole samoja mahdollisuuksia luoda uraani. Tietenkin tiedän että avio-eron mahdollisuutta ei voi sulkea pois (koko sukuni eronnut), mutta haluan uskoa että jos ero tulee, voimme hoitaa sen jokseenkin kauniisti. Samalla sulhoni vanhemmat ovat sitä mieltä että tänä päivänä molemmat varjelevat omaisuuttaan hinnalla millä tahansa ja sitä ei opi jakamaan. Ja olen heidän kanssaan samaa mieltä. Jonkun verran täytyy myös luottaa toisiinsa.