Jump to content
Naimisiin.info

Ei

Naikkari
  • Viestit

    54479
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Ei

  1. Nimenmuutoksen yhteydessä tosiaan hankitaan ajokortista vain kaksoiskappale. Virkailija sanoi mulle, että yleensä ihmiset ei tiedä sitä. Mä olin tosi ylpee, kun osasin ruksata oikein. ;D

    Mulle sanottiin Osuuspankista, että virkatodistuksella saa nimen heti muutettua, mutta muussa tapauksessa pitää odottaa, että tiedot tulevat pankin rekisteriin. Niiden piti soittaa mulle, mutta virkailija kämmäsi jotain eikä soittoa koskaan tullut. Menin sitten aikanaan uuden ajokortin kanssa tilaamaan pankkikorttia ja sainkin sen tosi nopsaan.

  2. Ahaa, en tiennytkään että nykyään kaikki sukunimet ovat "suljettuja". Olen vaan aina kuullut kerrottavan tarinaa että suvun vanhimmalta jäseneltä oli vuosia sitten muutamia kertoja kysytty saako joku "ulkopuolinen" henkilö ottaa sukunimemme, mutta oli aina vastannut kieltävästi.

    Nykyään ei siis voi tulla eteen vastaavaa tilannetta?

    Ei voi. Jos joku saa nimen avioliiton kautta tai haluaa vaihtaa suvussa aiemmin esiintyneeseen nimeen (tietyin ehdoin), niin kukaan ei voi sitä estää. Vastaavasti sellaista nimeä, johon ei ole "mitään oikeutta", ei voi saada millään luvalla.

  3. Minä uusin opiskelijakortin, vaikka siitä joutuikin sen 2,5 euroa maksamaan. Sainpahan samalla vaihdettua pois aivan karmean kuvan. ;D Lisäksi käytän nykyään piilolinssejä enkä laseja, joten sikälikin kuva oli kiva vaihtaa. Tosin tärkein syy uuden opiskelijakortin hankkimiseen oli se, että en halua esiintyä enää missään vanhalla nimelläni. Olen kyllä huomannut olevani poikkeuksellisen fanaattinen tässä asiassa: tyttönimi on nimenomaan entinen nimi enkä enää ole sen niminen, en missään yhteydessä. En millään tavalla vihaa tyttönimeäni, päinvastoin, se on minulle hyvin tärkeä. Jotenkin vaan identiteetin kannalta minulle on tärkeää, että kaikki paperit on oikealla nimelläni.

  4. Minusta häät voivat olla kivat ilman leikkejä ja alkoholia. Meillä ei ollut yhtäkään leikkiä (vain vieraiden esittely + kaksi puhetta), ei tanssia eikä vieraat erityisemmin alkoholia juoneet, vaikka sitä olikin. Silti tykkäsin meidän häistä kovasti. Tunnelma tuli siitä, että paljon mukavia ihmisiä oli kokoontunut samaan tilaan, juhlat olivat lapsuudenkodissani, ihmiset juttelivat innokkaasti ja nauttivat hyvästä ruoasta. Häitä on monenlaisia. :)

  5. Nyt kun on kaksi sormusta, käytän niitä ihan samalla tavalla kuin ennen kihlaa. Otan siis pois aina, kun sormukseen menisi jotain mömmöjä, esim. suihkussa, tiskatessa, leipoessa, käsiä rasvatessa. Öisin pidän sormuksia. Aluksi en uskaltanut, kun pelkäsin, että sormukset alkaa puristaa nukkuessa, mutta sormi tottui nopeasti leveään yhdistelmään.

  6. Minä kriiseilin etukäteen aika paljonkin nimenvaihtamisesta. Nyt kun se nimi on oikeasti vaihtunut, mitään kriisiä ei ole havaittavissa. Päinvastoin: minua ärsyttää, kun en saa heti muutettua kaikkia papereita, että voisin käyttää koko ajan uutta nimeä. Kieltämättä on vähän hassu olo, mutta ei sillä tavalla, että kokisin edelleen olevani tyttöniminen. Pikemminkin tuntuu siltä, että minulla on pelkkä etunimi. ;D Siis kun joutuu sukkuloimaan kahden nimen välillä, niin etunimi on ainut mikä tuntuu oikealta. Mutta uskoisin tottuvani uuteen nimeen nopeasti, kunhan saan pankkikortin ja muut uudelle nimelle.

×
×
  • Create New...