• Content count

  137
 • Joined

 • Last visited

About [email protected]

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Mulla oli hieman hankalaa lahuksen kanssa vaikka se oli nostettu ylös. Tai ehkä juuri siksi... Helma oli ilmeisesti silti jäänyt liian pitkäksi, (tai nappi liian alhaalle siis) sillä vaikka laahus oli ylhäällä, ihmiset tallo helman päälle vähän väliä. (olin ihan yllättynyt kuinka vähän ihmiset hääpukua/morsianta varoi) Valssi meinasi olla myös hieman hankalaa, sillä talloin peruuttaessani kokoajan helman päälle. Kannattaa myös varmistaa, että nappi tms. millä laahus on ylhäällä, on tarpeeksi pitävä, sillä mulla lähti sitä varten ommeltu nappi + 3 muuta nappia irti.
 2. Oon luullut että tollanen vauva-kysely on joku legenda, mutta ei se näköjään ole. Mä olen kohta vuoden saanut kuunnella tätä tenttausta ja vielä useasti samoilta ihmisiltä. Appiukko on ehkä pahin ja seuraavaksi yksi hieman tutumpi asiakas. Olen molemmille ilmoittanut että mitään ei aleta edes yrittämään ennen kun häämatka on tehty marraskuussa. Silti joka kerta kun jompaakumpaa näen, niin aina jollain tavalla he asiaa utelevat. Raivostuttavaa!! Kyllä mäkin olen naureskellut aina että, no nyt ne meni naimisiin ja ens kesänä on vauva, mutta ei mun ole tullut mieleenkään kysyä keltään suoraan.
 3. Olin juuri häissä Inkalan kartanossa, jonka pihapiirissä oli lato johon sai viedä omat juomat. Ruokailu ja sen ajan juomat oli itse ostettava, sillä ruokailu tapahtui kartanon tiloissa. Häissä oli n. 80 hlö ja kaikki eivät kartanolla mahtuneet samaan tilaan, ja latoonkaan ei kaikki ihan viitsineet ängetä, mutta jos on lämmin ilta, niin pihalta on hyvät näkymät tanssilattialle ja kylmällä sopu sijaa antaa...Iltapala oli vielä erikseen isossa "mökissä" johon oli ilmeisesti myös mahdollista tuoda omat juomat ja majoittua.
 4. Meillä kyllä isäni maksoi pääasiassa juhlamme, mutta silti me (tai siis minä) toivotimme vieraat tervetulleiksi ja nostimme maljan itsellemme. Isäni sanoi että hän tottakai pitää puheen jos haluamme, mutta nehän ovat teidän häät, joten voittehan te itsekkin nostaa maljan.
 5. Meidän piti alkuperäisen suunnitelman mukaan mennä siivoamaan juhlapaikkaa, mutta koska äidit on sitä mieltä että meitä ei siellä tarvita, niin varasimme naapurikaupungista hotellin ja menemme sinne kolmeksi päiväksi "minihäämatkalle". Mieheni on työkomennuksella ulkomailla ja tulee vain häiden ajaksi suomeen, niin haluamme vähän rauhallista kahden keskeistä aikaa. Ja koska jouduimme siirtämään oikeaa häämatkaamme, niin tämä "minimatkamme" korvaa sen.
 6. Miekan (kartano) maatila (jos tarkoitat sitä Hauholla olevaa) on mennyt jo vuosia sitten konkurssiin enkä usko että paikkaa vuokrataan enää minkäänlaiseen juhlakäyttöön. Joitain kirpputoreja yms. siellä kyllä pidetään, mutta en tiedä kuka ne järjestää.
 7. Munkin on pakko hieman hehkuttaa mun eilisiä polttareita! Tajusin päivän aikana että mua on pystytty huijaamaan jo pitkän aikaa ja mukana oli niin oma, kuin miehen suku ja vieläpä mun työkaverit! Eli mulle oli laitettu työpäivä ja lähdin vähän normaalista poiketen pomoni kanssa torille edustamaan firmaamme. Noh olin siinä sitten n. 1,5 ehtinyt olla töissä, kunnes vieras mies toi mulle kassillisen vaatteita. Näin sekunttia aikaisemmin toisen kaasoni kävelevän kohti, mutta kun tiesin hänen tulevan torille, en ajatellut sen enempää. Molemmat kaasoni saapuivat siis hakemaan mua ja toinen lähti saman tien pois mun auton avaimien kanssa. Puin siinä sitten vanhan ajan armeija vaatteet päälleni ja lähdimme toisen kaason kanssa armeijan vanhalla kuorma-autolla liikenteeseen. Ajelimme metsäteitä kaupunkiin, jossa parkkeerasimme keskelle toria. =) Torilla sain kaasoltani valokuvan jossa oli kuvattu joku paikka. Suunnistin sinne ja löysin yhden osallistujan lisää. Sain häneltä seuraavan kuvan ja näin jatkui kunnes olin löytänyt kaikki kuusi kadonnutta polttarivierasta. Siitä lähdimme autolla kohti läheistä sotilasaluetta jossa pääsimme kaikki panssarivaunun kyytiin! Sen jälkeen suuntasimme tankotanssiin ja piknikille. Ennen piknikkiä mun piti kerätä ihmisiltä ohjeita avioliittoa varten ja huippuohjeita sainkin! Paras oli 9v. tytöltä: jos mies juo kaljaa, lyö sitä paistinpannulla päähän ja raahaa se sänkyyn. Piknikillä oli vastassa mun ja miehen sukulaisia ja lisää mun kavereita (heitä ei ollut kyllä kutsuttu,mutta ihana kun tulivat). Siinä sitten söimme ja vietimme rauhassa aikaa, kunnes mun tanssinopettaja pölähti paikalle. Mun piti esittää tanssisikermä heidän valitsemiensa asusteiden ja musiikin kanssa ja laulaa sen jälkeen ABBA:n Mamma Mia. Tämän jälkeen tanssimme vielä koko porukalla kansantansseja. Aivan huippua! Ja mainitsen vielä, että kaikki tämä tapahtui aivan kaupungin keskustassa puistossa jossa aurinkoisella säällä on porukkaa todella paljo, mutta onneksi nyt satoi. Siitä suuntasimme meidän mökille syömään ja morsiussaunaan. Vietimme iltaa jutellen ja aamulla vielä muisteltiin päivää ja vertailtiin tankotanssissa kipeytyneitä paikkoja. Kaikista parasta tässä jutussa oli, kun mieheni ja yksi seurueen jäsenistä uskottelivat mulle pitkään, että suunnitelmat ei etene yhtään ja ideat on olleet ihan huonoja ja esim. tankotanssia oli ehdotettu, mutta kun se ei kuulemma ole yhtään mun juttu niin sinne ei voi mennä ja ja ja... eli mua on vedätetty ihan täysillä joka suunnasta jo pidemmän aikaa!
 8. Kiitos Vinsku vinkeistä, täytyy käydä ajelemassa noissa paikoissa ja katsella vähän "sillä silmällä". Ei meillä ole vielä ajatusta millaisia kuvia halutaan, mutta tuo maalaisromantiikka kuulostaa harkittavalta.
 9. Adriell, mulla on samanlainen kihla! Hyvä valinta! Hirveästi on kyllä tuon sormuksen hinta noussut siitä kun (-09) menimme kihloihin. Miehellä on "perinteinen" sileä ohut valkokultainen sormus. Silloin mies olisi halunnut jo leveämmän, mutta budjetti ei antanu periksi, joten nyt vihkisormukseksi ostettiin hänelle leveämpi sormus.
 10. Me oltaisiin haluttu nähdä ekan kerran vasta alttarilla, mutta kuvausjärjestelyt sekoitti. Joudumme nyt ottamaan kuvat ennen vihkimistä , sillä emme halua lyhentää/kiristää jo valmiiksi tiukkaa aikataulua, emmekä halua vieraiden joutuvan odottamaan meitä toista tuntia juhlapaikalla. Otamme sen riskin, että näkeminen tuottaa huonoa onnea.
 11. Tää on nyt vähän aiheen sivusta, mutta en oikeen tiiä mistä muualta voisin tätä kysellä.. Eli osaako kukaan kertoa kivoja hääkuvauspaikkoja Hml-Hattula-Hauho alueelta? Aulangon alue on jo vähän kulunut, joten jos jollekin tulee joku paikka mieleen, otan ideoita mielelläni vastaan. Kiitos jo etukäteen.
 12. Häiden aikaan (elokuussa) olen 26v. ja mies 27v. Me olemme seurustelleet vähän vajaat 11v, joista virallisesti asuttu yhdessä omassa talossa n.5v. ja oltu kihloissa reilut 4v. Meillä ei ole lapsia, mutta täällä asustelee myös kaksi karvaista kollia. Mulla on vakityö ja mies yrittäjä, joka sai juuri kuulla pääsevänsä rauhanturvaajaksi ja lähtö on toukokuussa. Eli tulossa on häät morsiammen tapaan.
 13. Meille selvis, että kirkossa ei saa soittaa muitakuin hengellisiä musiikkeja. Eli siis se niistä suunitelmista. Mennään toukokuussa kanttorin kanssa treffaamaan, ja hän lupasi soitella meille vähän erilaisia häämarsseja. Onneksi meillä oli lauluiksi jo hengellisiäkin vaihtoehtoja. Mutta ärsyttää silti!!
 14. Olin viime kesänä kaksissa häissä ja molemmissa pari kävi kuvattavana ennen juhlapaikalle saapumista. Toisissa häissä hääparia odoteltiin noin 1,5 tuntia, ja oli aika helteinen päivä. Onneksi juhlapaikalle oli varattu limuja ja pientä suolasta ja vieraat saivat myös mennä sisään. Odottelun lomassa vieraita myös kuvattiin vieraskirjaa varten. Aika kävi kuitenkin pitkäksi, sillä kukaan ei oikestaan tiennyt koska hääpari saapuu. Toisissa häissä ilma oli kylmä ja kostea. Kirkolta hääpaikalle oli lyhyt matka n. 2km ja hääpari lähti pitemmälle kuvattavaksi, joten vieraat oli hyvissä ajoin paikalla. Saimme siis odotella hääparia tunnin verran, mutta kukaan ei taaskaan infonnut kuinka kauan odotellaan. Juhlapaikalle saapuessa kättelimme vanhemmat ja menimme pöytään. Hetken päästä (kun olin juuri lämmennyt syväjäästä) kaasot ja bestmanit käskivät kaikki pihalle valokuvattavaksi. Jouduimme kävelemään n. 200m kuvattavaksi ja jonottamaan taas kylmässä ilmassa. sen jälkeen menimme takaisin sisään ja taas odotettiin... Vihdoin hääpari saapui paikalle vähän huomaamattomasti ja sitten heille nostettiin pikaisesti malja ja alettiin syömään. Eli siis ainakin minä arvostan sitä että sää otetaan huomioon ja infotaan vieraita siitä kuinka kauan hääparia pitää odotella. (Mielummin jopa sanotaan vähän yliaikaa). Meillä ainakin on ajatuksena käydä pikaisesti kuvattavana kirkon jälkeen ja sillä aikaa vieraat ajavat juhlapaikalle ja siellä BM kertoo päivän kulusta. Toivomme että ehtisimme paikalle pian viimeisten vieraiden jälkeen, jotta heidän ei tarvitsisi kauaa odottaa. Jos on huono sää, päästämme vieraat toki sisään emmekä suinkaan seisota heitä ulkona. Käymme kuvattavana myös kahvin jälkeen, jolloin lapsille järjestetään disko ja aikuiset saavat täyttää häävisaa.
 15. Ollaan seurusteltu tulevan mieheni kanssa jo vähän reilu 10v. ja olen kyllä suunnitellut (niin kun joku muukin sanoi) MINUN häitäni jo varmaan viimeiset 5 vuotta. Kihloihin menimme 2009 ja silloin laitoin jo ajatuksia häistä ylös. Meidän häitä on ihan "oikeasti" aloitettu suunnittelemaan n. 1,5 vuotta aikaisemmin. Sillon päätimme päivän ja silloin se sitten lähti (lapasesta) .