Haley

Morsian
 • Content count

  75
 • Joined

 • Last visited

About Haley

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 1. Olin viime kesänä Vesilinnassa häissä ja ehdottomasti sai mahan täyteen. Alkuruoka oli buffetina ja pääruoka oli "valmisannos", eli kokki kokosi annoksen koska liha leikattiin tuoreeltaan ja sai hakea lisää. Suosittelen siis Vesilinnaa. Hääpariltakin kysyin jälkikäteen heidän mielipidettä ja olivat erittäin tyytyväisiä. Figarohan on myös hieno paikka, jakaantuu kahteen huoneeseen tilat, ja lisänä on winebistron puoli, jossa olen kerran huomannut häitä juhlittavan. Itse olen miettinyt vaihtoehtona myös Trattoria Aukion "kabinettitiloja". On siis hieman porrastettu ylemmäs muusta ravintolasta ja läpikuultavilla verhoilla eroteltu, mutta tuovat yksityisyyttä hyvin. Ruoka on ollut todellä hyvää mitä olen lounaalla ja illalllisella käynyt. Yksi tunnelmallinen ravintolavaihtoehto voisi olla Aren aukiolla uusi Stefan's Steakhouse. Siellä tosin ei taida olla kabinettia jos haluaa oman tilansa.
 2. Ei ole häistä Franseskassa kokemusta, mutta kahtena vuotena olen järjestänyt siellä kouluni vuosijuhlat. Palvelu toimii hyvin, ruoista saa hyviä vaihtoehtoisia tarjouksia ja menuissa otetaan toiveet huomioon. Ovat järjestäneet av-laitteet pyynnöstä, ilman kustannusta. Jos haluaa erilaista kattausta/värejä joutuu itse hoitamaan tai maksamaan heille extraa, omasta mielestäni liinat sun muut mitä tulee ravintolan puolesta ovat olleet ok, olemme vain menut sun muut itse tehneet ja koristelleet. Näkymää ravintolasta ei ole ja tietenkin vieressä on toinen ravintola ja hotellin aula, voi häiritä joitakin. Itse olen kuitenkin pitänyt tilasta enkä näe tätä ongelmana. Narikka on käytävän puolella, joten takit ovat "vartioimatta" vaikkakin henkilökunnan silmien alla. 100 hengelle kun olen pyytänyt tarjousta alkumaljalla sekä 1 ruokajuomalla, alkuruoalla, pääruoalla sekä kahvilla, on Franseska aikaisemmin antanut parhaimman tarjouksen hotelleista. Toivottavasti tuossa olisi jotain hyödyllistä tietoa. Itse haluisin maisemaa, minkä takia me olemme kallistumassa AO Priimuksen saleihin, tiloina erittäin samanlaiset kuitenkin.
 3. En usko koska linna on yskityisomistuksessa ja tilat on vuokrattu yritys/toimisto käyttöön 8 eri yritykselle. Eli ei ole vuokrakäytössä yksityishenkilöille ainakaan tällä hetkellä. Tosin eihän sitä tiedä jos tilanne muuttuu tai jollakin tila olisi sellaisessa käytössä että voisi vuokrata viikonlopuksi.
 4. kalustevuokraamoista saa myös tarjoiluastioita vuokrattua erikseen jos haluaa. Joillakin myös tarjota lämpimille ruoille vastuksellisia tarjoiluteline/astia systeemejä. Suosittelen googlettamaan noita tai sitten kysyä paikallisesta ravintolasta/hotellista onnistuisiko vuokraus, myös joistakin kouluista voisi kesäaikana saada helposti kun eivät ole käytössä.
 5. Lisäyksenä vielä, itsei ei ole kertaakaan tarvinnu käydä takuuhuoltamassa kynsiä ja kuukauden kestäny pienellä kotihoidolla (tarkoittaen, että olen lakalla peittänyt kasvurajaa).
 6. Viikkoa ennen on oikein hyvä geelilakkaukselle, ehdit tottua kynnen paksuuteen ja jos kynsi meneekin viikon aikana moni manikyristi tarjoaa lakkauksilleen korjaustakuun joka on yleensä juuri viikon. Eli jos kynsi ei kestä voit huoltaa ilmaiseksi, kannattaa varmaan etukäteen varmistaa löytyykö tarvittaessa korjausaikaa pienellä varoajalla vai kannattaako varata valmiiksi korjausaika ja perua tarvittaess jos manikyristille käy. Geelilakkauksen kesto riippuu laittajasta ja kynsien kasvunopeudesta, mutta pari viikkoa pitäisi pysyä hyvänä kenellä tahansa. Itsrlläni myös liuskottuu enkä halunnu rakennekynsiä koska muuten kynnet kasvaa hyvin joten sain oman pituuden ja mallin piyää kynsissä geelauksen avulla. Ja geelatessakin saa vaikka mitä koristeluja kynsiin jos haluaa ekstraa hääpäivää varten. Itselläni myös peukaloiden kynnet katkeaa helposti ulkoreunasta päin ja tähän geelilakkaus auttoi. Eli jo alkanut katkeaminen saatiin geelillä tuettua jotta kynsi pääsi kasvamaan ja sain myöhemmin leikattua kynnen kun oli turvallista tämä tehdä. Toivottavasti olet tyytväinen ratkaisuun, kannattaa tuttavapiiristä kysellä suosituksia sopivasta manikyrististä koska heissä on aika paljon eroja. Geelatessa kynnen päältä ei viilata kuin pinta rikki eli kynttä ei ohenneta kuten rakennekynsissä ja molempien käsien ekaan kertaan menee helposti kaksi tuntia (tai puolitoista) eli liian nopeasti tehty on tod näk myös laadultaan jotain ihan muuta. Itse myös tykkään kun maninyristi kertoo miksi tehdään mitäkin, tulee heti asiantunteva olo manikyrististä.
 7. Meillä omat tilit (niin monta kuin tarvetta) ja miehen yhteen tiliin käyttöoikeus minulla. Tämä sen takia ettei minulla opintotuen lisäksi ole tuloja pariin vuoteen joten mies maksaa suurimman osan tällä hetkellä. Kun palaan takaisin työelämään tulee olemaan edelleen omat tilit mutta laajat käyttöoikeudet ristiin. Tod näk ei kuitenkaan palkkatiliin vaan sivutileihin nämä käyttikset, koska miehellä tulee ainakin jonkin aikaa olemaan paljon suuremmat tulot ja saa vanhemmiltaan perintöä jatkuvasti joten se ei minulle kuulu. Nämä tilit joissa käyttikset on myös molemmilla kortit ja niistä päivittäiset menot hoidetaan. Vielä ei ole lainan maksua varten tarvinnu tilejä miettiä, mutta tod näk kun tulee talon hankinta pysyy edelleen omat käyttötilit josta siirretään yhteiselle lainanhoitotilille rahaa.
 8. Omasta mielestäni todella outoa kysyä voiko tulla häihin kun on niin pitkään ollut yhteys poikki :S itselläni ei tulisi mieleen muutenkaan kysyä pääsisinkö jonkun häihin saati sitten kaukaisen kaverin. Pahoittelut etten osaa auttaa ongelmassa mutta omasta mielestäni on kaverisi puolesta jo tökeröä käytöstä varsinkin kun sen jälkeen yhteydenpito ei ole parantunut. Voiko olla että sinulta unohtuisi asia kun oli ohi mennen kysymys? Tai voisitko siihen vedota jos kyseleekin ettet ajatellu hänen sata prosenttisen tosissaan olleen ja unohtui sitten muiden touhujen lomassa?
 9. Itse olen miettinyt siskoni häitä varten että hommattaisiin isoja kukkaruukkuja joihin jäitä ja juomat, näin voidaan häiden jälkeen hyötykäyttää astiat kun ovat ruukkuja. Onneksi omissa häissä on tod näk niin kylmä että jos ei jääkaapit ja viinikaappi riitä niin ulos juomat vaan
 10. Ei olla kyllä mietitty pihistyksen tai panostuksen kannalta, mutta moni meille sopiva vaihtoehto toteutetaan yllättävän edullisesti ja osaan taas menee enemmän budjetista (joka vielä on muuttuva käsite koska alku vaiheessa vielä suunnitelmat, kartoitetaan vasta budjettia). Pihistystä: -juhlapaikka (sulhasen vanhempien talo) -pöytäkoristukset ovat yksinkertaisia kynttilä asetelmia joihin saatetaan laittaa kukkia joukkoon, mutta ei mitään kukka-asetelmia tule -sulhasen puku jo ostettu ennakkoon muihinkin tarpeisiin ( vaikkakin arvokas puku muuten) -kirkkoa ei koristella -auto on todennäköisesti sulhasen kummisedältä lainassa -valokuuvaja on vanha tuttu/kaveri joten hän ei veloita maksimi summia -kutsut, menut, sädetikut, lyhdyt sun muuta on paljon itsetehtyjä osittain (suunnittelu itse ja tulostus varmaan printtitalossa) ja lyhdyt on jo ennestään, sädetikut heittoriisin sijaan Panostusta: -pitopalvelu -kalusteet (ei haluta mitä tahansa kalusteita vaan ympäristöön sopivat joten nämä vievät paljon budjetista) -morsiammen puku (uutena hommataan omaksi, joten kustannuksia tulee, mutta käsineitä, laukkua sun muuta ei tule, korut tulevat anopilta "jotain lainattua ja vanhaa") -hotelli hääyöksi ja tod näk morsiamelle sekä kaasolle edeltäväksi riippuen järjestelyistä -kampaaja sekä meikkaaja (tulee hintaa koska aion kustantaa myös äidilleni, kaasolle ja siskolleni) -morsiamen äidin puku (ylimääräinen kustanne joka on kuitenkin välttämätön) -ammattiavustaja (todennäköisesti tarvitsemme jonkun joka pitää huolen paikan kuntoon laitosta ja pitopalvelun sujuvuudesta kun morsiusparilla on muutakin tekemistä (-ehkä hääbändi, tästä ei ole varmuutta)
 11. suosittelisin teitä tekemään joko omat testamentit tai yhteisen testamentin asianajajan kanssa, jossa eritellään mitä käy jos toinen kuolee ekana tai mitä käy jos molemmat menehtyykin yhtä aikaa. Nimenomaan testamentilla pystytään jakamaan molempien omaisuus vain omille lapsille. Koska jos toinen menehtyy ekana, jakautuu hänen perintö leskelle ja lapsille ja lesken kautta voi omaisuus periytyä myös lesken lapsille.
 12. jos esim sinä omistat 70 prossaa ja miehesi 30 prossaa. Miehesi kuolisi eikä jättäisi testamenttia. Tällöin hänen perintönsä olisi tuo 30 prosenttia asunnosta (olettaen ettei muuta omaisuutta ole). 30 prossasta avioliittolain mukaan sinä saat puolet eli 15 prossaa lisää omistusoikeutta ja miehesi muut perilliset 15 prossaa. Koska sinä olet kuitenkin leski, on sinulla hallintaoikeus koko sataan prossaan eli jos et anna lupaa myydä asuntoa ei se onnistu, mutta jos itse haluat myydä on toisten omistajien myös hyväksyttävä kauppa. Tällaisissa tapauksissa monesti kiinteistövälittäjä pystyy antamaan markkina-arvon asunnolle ja leski voi ostaa muiden perittävien osuuden itselleen, jolloin muut saavat perinnön käteisenä ja leski omistaa 100 prossaa asunnosta eikä tule jatkossa ongelmia asunnon myyntivaiheessa. Jos omistussuhteet on toisin päin, kuolemn jälkeen perisit oman 30 prossan lisäksi 35 prossaa avioliiton takia (en muista nyt oikeita termejä joten laitan kapulakielellä) ja loput perilliset perii 35 prossaa. Eli tällöinkin omistat enemmistön, mutta vaikka et omistaisi alunperin mitään asunnosta eikä ole testamenttia avioliiton perusteella perit 50 prossaa asunnosta ja leskenä sinulla on hallintaoikeus. Moni tekee testamentin jos puoliso ei omista mitään ja halutaan välttää verojen maksimi summia. Tällöin esim yhteiset lapset voivat suoraan periä asunnon, mutta leskellä on hallintaoikeus eli saa asua asunnossa kuitenkin. Tällöin lesken osalta ei mene perintöveroa. Testamentilla ja avioehdolla pystytään kiemurtelemaan vaikka kuinka paljon, mutta rintaperillisiä ei Suomessa voi jättää kokonaan perinnöttä vaikka olisi mitä tekstiä korjoitettu, heillä on aina lakiosuus omaan osuuteensa, eli perintö jos jaettaisiin kaikkien kesken, omasta osuudesta 50 prosenttia on lakiosuutta ja tätä perintöä voi aina vaatia. Kannattaa nämä teettää asianajajalla kohdilleen, koska yksikin sana voi kääntää kaiken päälaelleen.
 13. Itselleni nimen harvinaisuus ei ole tärkeä, olen aina ajatellut ottavani miehen nimen koska en tunne mitään erityistä sidettä isäni nimeen. Mietin joskus sinkku aikoina jos olisin ottanut äitini tyttönimen, koska se tuntui enemmän omalta, mutta en ehtinyt muutosta tekemään kun löysin herran. OTna: vanhempani ovat eronneet aikaa sitten, mutta äitini säilytti miehen nimen koska on sen niminen ollut kauemmin kuin tyttönimellinen. MUTTA on erittäin tarkka ettei häntä rouvitella enää lähipiirissä, on siis "neiti ex-miehen sukunimi" ja näin tulee aina olemaan. Itse olen oppinut vain kohteliaisuudesta kutsumaan kaikkia itseäni vanhempia sekä joilla sormus rouvaksi kunnes saanu tiedon että onkin neiti kyseessä, tosin tällöin monesti saan jo sinuttelu luvan. Vanhemmat ihmiset ainakin arvostaa elettä vaikka olisivatkin neitejä.
 14. Meillä otetaan miehen nimi yhteiseksi, mutta tiedän ettei hänen nimensä ole alkuperäinen on jo teininä ottanut vanhempiensa erotessa äitinsä sukunimen myös. Itseasiassa hyvä, koska nyt on harvinainen sukunimi kun sulhon isän sukunimi olisi niin tavallinen kuin Suomessa vaan voi olla. PS. Joku oli laittanut kuinka yleinen nimi on VTJn mukaan niin piti itsekin tarkistaa, tällä hetkellä nimeä kantaa 25 henkilöä, eli joukkoon mahtuu.
 15. Voit pyytää pankkia tilaamaan valmiiksi kortin uudella nimellä ja noudon yhteydessä joko näytät uudella nimellä olevan henkilöllisyystodistuksen tai maistraatin/vihkitodistuksen josta nimenmuutos tulee ilmi. Itse ainakin tein töissä etukäteistilauksia käytännön takia eli juuri näitä matkoja varten kun tarvittiin nopeasti kortti nimenvaihdoksen jälkeen. Kannattaa vain varautua, että pankki voi varata palvelumaksun tällaisesta etukäteistilauksesta jos korttia ei koskaan haetakaan (näitäkin tapaunsia on), mutta yleensä nimenvaihdon yhteydessä ei kortin vaihdosta veloiteta.