Kaylie

Morsian
 • Content count

  40
 • Joined

 • Last visited

About Kaylie

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki
 1. Yksinpä hyvinkin. Kaaso auttoi kaulakorun tekemisessä ja on luvannut askarrella pöytäkoristeet kanssani. Mies on varannut hotellin ja oli yhteydessä vihkijään. Mutta näihinkin olen joutunut itse sopimaan päivät ja etsimään kaikki valmiiksi. Että olen itsekin ollut täysin osallisena kaikessa eikä niin, että joku olisi hoitanut ne alusta loppuun puolestani. On ollut aika rasittavaa hoitaa kaikki itse, oma ja sulhasen puku, puvun ompelu, korut, kengät, laukku, hääpaikka, sopia palaverit, suunnitella kutsut ja lähettää ne, vastata kaikille ilmoittautuneille ja soitella perään niille, jotka eivät vastanneet mitään, askarrella koristeet, hankkia kukkakimput ja tarvikkeet niihin (teen itse), hankkia kaikki muut tarvikkeet, esim plaseerauskortit, aikatauluttaa päivä, sukkanauha, kampaaja, meikkaaja, kuvaaja ja siihen vielä päälle hätistää miestä toimimaan. Olisi kiva, että joku vaan sanoisi, että mä hoidan tämän asian... Lista on ihan loputon, kyllä te tiedätte. Ainakin itse olen ihan poikki ja odotan että häät on vaan ohi. Toivottavasti joku tajuaa, miten paljon MINÄ olen tehnyt meidän häiden eteen ja osaisi arvostaa sitä. Mieheltäkin odottaisin lausetta "kiitos että järjestit kaiken".
 2. Pitkän nettiselailun tuloksena päädyin sovittamaan pukua noin 10kk ennen häitä. Lopullinen puku tuli ostettua käytettynä n.8kk ennen häitä. Saman mallinen kuin ekassa sovituksessa, mutta löysin halvemmalla käytettynä. Enkä ole sen jälkeen kyllä hetkeäkään katunut!
 3. Mun isosisko on seurustellut 18 vuotta ilman kihlausta. Kun tapasin oman poikaystäväni, me mentiin neljän vuoden jälkeen kihloihin ja nyt kesällä on häät, seurustelua takana siis naimisiin mennessä kuusi vuotta. Ei olis tullut mitään, jos olisin jäänyt odottelemaan sisareni kihlautumista ensin. Jokainen menee kihloihin silloin kun itsestä hyvälle tuntuu ja etenee sitten omalla tahdilla. Kaikki eivät edes mene naimisiin, mitenkäs silloin pitäisi sen odottelun kanssa tehdä? Ei siitä minusta kenenkään pitäisi pahastua. Ihmiset ja parisuhteet on niin erilaisia, eikä kenenkään muun häät nyt varmaan ole itseltä pois mistään. Sen sijaan pahastuisin jos joku yrittäis kaapata meidän häävieraat tahallaan, järjestämällä häät samalle päivälle, kun jo tietää meidän häistä.
 4. M.E. Me tehtiin ("piirrettiin") itse kuva photoshopilla. Vistaprintin sivuilla on ohjeet oikealle resoluutiolle turvarajoineen jne. Myöskin eri kuvaformaatteihin eri ohjeet. Onnistu oikein hyvin vaikka meidän kutsussa on väriliuku, painojälki oli laadukasta kunhan vain muistaa noudattaa oikeaa resoluutiota. Tosin, vaikka turvarajoja noudatettiin, niin kutsuihin jäi vähän ylimääräistä valkoista reunaa. GingerKid, kaikkein helpoiten näät lopulliset kulut mitä kutsuihin (tai kortteihin) tulee kun menee tilauksen kanssa niin pitkälle, että seuraavaksi tulis maksu. Lisämaksua VOI tulla oman kuvan lataamisesta, tekstin painamisesta kirjekuoriin jne. Kannattaa katsoa se oma tilaus lähes loppuun, niin näkee tosissaan selkeämmin, en muista ulkoa muita. Pahin meille oli kyllä tuo "ilmaisten kirjekuorien" postikulut 8e, joka oli suoraansanottuna täysin bullshit hinta, koska ne ei painaneet niin paljoa. Muuten kyllä hyvää palvelua.
 5. Mekin tilattiin Vistaprintiltä hääkutsut. Otettiin painavin paperilaatu ja kiiltävällä pinnalla. Jälki oli todella laadukasta ja tilaus saapui etuajassa. Tehtiin itse photoshopilla kutsut kokonaan ja valittiin joulukorteista sopivan kokoinen pohja kortille, koska hääkutsuissa ei sellaista ollut. Miinusta tuli älyttömän kalliista postikuluista, joista ei erikseen mainittu. (esim. "ilmasten" kirjekuorien (60kpl) osuus postikuluissa oli 8e) Kaikki maksaa erikseen, jopa oman kuvan lataaminen! Mut tilattu mikä tilattu. Tuskin uudelleen käytän heidän palvelujaan.
 6. Omat ihanuudet! Alla keltakultainen Kalevalan kihla, päällä valkokultainen vihki Löwenmarkilta.
 7. Meillä häihin vähän alle 4kk ja ostettiin mun vihki pari päivää sitten. Kahdessa viikossa saan sen kotiin.
 8. ^Sitä kimppua ei varmaan kannata heittää, jos ei ole erikseen heittokimppua ja haluaa pitää kimpun itsellään. On kuitenkin törkeää kaasolta "varastaa show".
 9. Mulle yleensä riittää osoite. Tarkastan kaiken ennen menoa, minne sitten menenkin, reitin etukäteen googlesta tai reittiohjeesta tms. Vastasin kuitenkin, että osoitetiedot ja kartta riittävät, vaikka mulle kelpais vähempikin. Yleensä ihmiset ottaa, mun kokemuksen mukaan itse selvää, missä häät pidetään. Jos vieraita tulee kaukaa, eikä heillä ole mitään käsitystä ja kokemusta kyseisestä kaupungista, osoitetiedot ja kartta on silloin tosi tarpeellinen. Meille tulee kutsuun videolle kuvattu ajoreitti juhlapaikalle, jossa myös siis vihkiminen. Tämä on enimmäkseen yleiseksi huviksi, mutta kyllä siitä myös näkee aika tarkkaan miltä kaistalta pitää kääntyä minnekin. Sen lisäksi kutsussa lukee osoite ja paperinen kartta löytyy mukana. Pitäis kyllä kaikkien löytää perille! Limone Ota esimerkiksi googlemapsista screen capture tai print screen. PC:llä on oma print screen nappikin ylärivissä oikealla puolella. Nappia painamalla tietokone tallentaa koko kuvaruudulla näkyvän alueen. Sen jälkeen copy paste (ctrl + v) mihin tahansa kuvankäsittelyohjelmaan. Rajaat kuvan (crop) ja tallennat nimellä. Tämän jälkeen voit liittää wordiin tai muualle.
 10. Tietääkö kukaan voiko Rainbow Clubin kenkiä värjätä luonnonvalkoisesta vitivalkoiseksi Helsingissä? Toisinsanoen valkaista? Ja onko se ylipäätään mahdollista?
 11. Yllättäen aika supussa osaan pitää suuni. Blogiin kirjottelen, jotta saan jonnekin purkaa, kun en halua ystäville paljastaa kaikkea ja tietysti tänne kirjottelen (kavereilla ei siis ole blogin osoitetta). Lähinnä kaasolle ja omalle äidille juttelen häistä ja kuluista ja ongelmista, ja tietty miehelle. Joistain yhteisistä ongelmista puhutaan enemmän ystävien kanssa (mun 2 kaveriakin menossa naimisiin) mutta yksityiskohdat pidän itelläni. Mies on nähnyt minut jo puvussa, joten se ei ole sille mikään yllätys. Mutta jospa se unohtais miltä näytin siinä ja yllättyis uudellen hääpäivänä Se näkee mut jokatapauksessa ennen vihkimistä kun meillä on valokuvaus ennen sitä.
 12. Pääsen huomenna häämessuille ensimmäistä kertaa elämässäni! Olen unelmoinut siitä niin kauan, että saan järjestää omia häitä ja hömpöttää.. Huominen on siihen täydellinen päivä!
 13. Vähän OT mut kerronpa nyt kumminkin. Helsingin maistraatista tulikin sit hyvin nihkeä vastaus heti tuon mun valittelun jälkeen. Suostui toimittamaan vain oman "virka-osuutensa", eli lukemaan sen 30s kestävän "tahdotko-tahdotko" litanian. Laitettiin sille sitten vielä emailia, että suostuisko lukemaan toisenlaisen kaavan, jonka aikoinaan poimin NYT-liitteestä ja muokkasin meidän arvoja korostaen sen, eli ihan normaali ja kaunis vihkikaava. Ei runoja. Ei ole siihen vielä vastannut mitään. Otettiin jokatapauksessa yhteyttä Hyvinkään maistraattiin, kun täällä palstoilla sitä paljon kehutaan ja sieltä sai iloista palvelua, kaikki käy ja onnistuu. Joten odotetaan nyt sitten sieltäkin vihkijän yhteydenottoa. Ja luulen, että siihen lopulta päädytään vaikka matkakustannukset ovatkin sitten vähän kalliimmat.
 14. Otan miehen nimen. Siitä sovittiin jo heti seurustelun alkuaikoina Mulla on harvinainen sukunimi ja sukuni viimeisiä kantajia olen nimen suhteen. Jostain syystä kaikki kirjoittaa ja lausuu sen väärin. Saan postiakin aina väärällä nimellä ja olen lopen kyllästynyt siihen, että se on aina väärin. En malta odottaa, että saan tavallisen suomalaisen sukunimen, joka kuullaan aina oikein! Harmi vaan, että oman suvun nimi sitten poistunee kokonaan Suomesta...
 15. Mies otti yhteyttä Helsingin maistraattiin viime vuonna tosi ajoissa, silloin oli ystävällinen palvelu ja sanoivat, että ollaan liian ajoissa liikkeellä. Nyt sitten tammikuussa kun on yritetty saada kiinni väkeä, että löytyiskö meille vihkijää lauantaille toukokuulle, niin on kyllä niin kuivaa, niin kuivaa palvelua ja vastaukseksi saadaan vaan, että asia on käsittelyssä (nyt jo toista viikkoa). Osaako kukaan sanoa, kuinka kauan on vastaukseen mennyt kun haetaan Helsingin maistraatista vihkijää lauantaille? Tässä vaiheessa pommitetaan jo kaikkia maistraatteja, että saatais jotain vastausta jostain, kun pitäis noi kutsut saada painoon ja postiin, eikä niihin voi laittaa kellonaikaa, ennen kuin tiedetään mihin aikaan se vihkiminen järjestyis!