hellu-v

Rouva
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hellu-v

 1. Jännittää, meillä on huomenna tapaaminen kanttorin kanssa, mutta hän on kyllä jo puhelinkeskusteluissa kertonut olevansa avomielinen ehdotuksille ja musiikille. Minua vaan mietityttää muiden kirjoituksista ja kanttorien mielipiteistä, että miten "klassinen" ja "hengellinen" ovat muka samaa tarkoittavia? Kyllähän monet klassiset kappaleet voivat kertoa pettämisestä, kuolemasta yms. maallisista asioista. Luulisi kauniin rakkauslaulun olevan nimenomaan häihin sopiva.
 2. Kaikenmaailman roskien heittelijöiden olisi kiva myös pitää mielessä, että samana päivänä voi olla useampi vihkiminen ja miltä kirkon edusta näyttää, jos siinä on riisit ja ohrat ja ruusunterälehdet sekaisin. Meillä on vihkiminen 11.11.2011 ja sinä päivänä on kirkossamme useita vihkimisiä, joten toivottavasti kaikki ajattelisivat myös muita morsiuspareja valitessaan viskeltävät. Vihkimiset on puolen tunnin välein, jotein ei siinä kukaan kerkeä sotkujaan siivota ennen seuraavien tuloa. Mielestäni hyviä ovat hämärän/pimeän aikaan sädetikut, saippuakuplat tai edellä esitellyt nauhat yms. Kaunista hääpäivää kaikille!
 3. Topi Sorsakoski & Agents: Kellot soi Aivan mahtavat sanat ja tanssittava kappale, ei pelkkää nojailua.
 4. Meille tulee n. 50 vieraan häät ja karsintaa olla suoritettu sukulaisten puolelta niin, että vanhempien siskot ja veljet, jotka eivät edes joulukorttia lähetä, jäävät pois. Samoin meidän serkut, jotka eivät ole omiinkaan häihinsä kutsuneet. Ollaan tietoisesti kutsuttu enemmän ystäviä. Minulla on työpaikallani 4 tosi läheistä kaveria, joille sanoin suoraan, että vain he ovat kutsut, eivät heidän puolisot, koska ei niitä tunneta. Tämä oli kaikille työkavereille ok. Kirjoitettiin kutsuihin selkeästi kaikkien kutsuttujen etunimet, luultavasti menee perille...
 5. Tässä meidän kihlasormukset, mulle tulee vihkisormus sormeen 11.11.11.
 6. Minä ihmettelin, kun kaasoni neuvoi, että pitää varata maljakoita, jos ja kun meille tuodaan lahjaksi kukkia. Minkäihmeen takia joku veisi hääparille lahjaksi kukkakimpun? Ja ihan käytännön takiakin, me lähdetään sieltä illalla hotelliin viettämään hääyötä eikä enää mennä käymään koko paikassa, kenen riesaksi ne kukat jää?
 7. Tänä vuonna noita perjantai-häitä tulee varmaan vähän enemmän, niinkuin meille itsellekin, sillä hääpäivämme on 11.11.11. Vihkiminen on kello 18 ja sen jälkeen myöhään jatkuvat aikuisten juhlat. Kaikille kutsutuille tuo viikonpäivä on sopinut hyvin, kun olemme ilmoittaneet siitä jo hyvissä ajoin, että ovat voineet suunnitellea työvuorojaan ja vapaapäiviään.
 8. Hei, olen tasan kahden kuukauden kuluttua menossa toista kertaa naimisiin. Ensimmäinen kerta tapahtui vuonna 1989, silloin oli pienet, lähisuvun häät, jossa mentiin aikalailla kaavojen mukaan. Nyt olen suunnitellut just sellaiset häät, kuin me halutaan. Sukulaisia ei tule kuin lähiperhe ja sitten loput n. 30-35 on meidän ystäviä ja kavereita. Nyt ei tarvitse enää miettiä, miten kuuluisi tehdä, vaan voidaan nauttia toisistamme ja ystävistä. Olemme nyt iältään vähän yli 40 ja onneksi ei enää kaveripiiriin kuuluu pieniä lapsia, jotka joko pilaavat juhlat tai varastavat huomion pyörimällä häävalssissa jaloissa tai kiskomalla pöytäliinoja. Hääpuku ei ole valkoinen eikä ole huntua, koska kahden tyttären äitinä en aio tekopyhästi esittää jotain "neitseellistä". Meidän päälle ei tarvitse viskoa riisejä, koska emme aio enää lisääntyä. Ikä tuo itsevarmuutta ja uskon, että näistä tulevat juhlat, jotka muistamme pitkään.
 9. Meillä tulossa marraskuussa kaikinpuolin "aikuisten häät" eli olemme nelikymppisiä, sulhasella ei ole lapsia, minulla 17- ja 19-vuotiaat ja anopin kauhisteluista huolimatta, kummankin perheen lisäksi kaikki muut vieraat ovat ystäviämme. Onneksi tässä porukassa ei ole monella pieniä lapsia ja koska häämme ovat perjantai-iltana (11.11.11) alkaen klo 18 niin uskon, ettei sinne moni ottaisikaan alle kymmenvuotiaita. Olen törmännyt tähän lapsiasiaan monessa muussakin yhteydessä ja ihmetyttää kyllä kovasti joidenkin vanhempien tarve raahata lapset mukana joka paikkaan, vaikka tietävät etukäteen, että lapset eivät siellä tule viihtymään ja silloin kärsii oma viihtyvyyskin. Silloin, kun omat lapseni olivat pieniä ja jouluvalmistelut kiivaimmillaan, jätin lapset kotiin isän kanssa ja menin kuuntelemaan kauneimpia joululauluja niin eikö sielläkin pitänyt olla juoksemassa ja kiljumassa pikkulapsia, joita ei varmaan hartaat joululaulut paljon kiinnostaneet. Takanani istunut isä yritti sitten kaikin keinoin viihdyttää kolmea lastaan ja omasta kuuntelustani ei meinannut tulla mitään. Minun oli pakko sanoa isälle, että ettekö voi olla yhtään hiljaa. Lapsille järjestetään niin paljon kaikenlaisia tapahtumia, että pitäsi reilusti uskaltaa järjestää "lapsivapaita" musiikki- ja teatteriesityksiä. Ja häitä!
 10. Hei, mitä tekstejä voidaan lukea vihkimisen yhteydessä, paitsi kirje Korinttolaisille?
 11. Onko kenelläkään lisää kommentteja kanttori Petri Tiusasesta tai muista Jyväskylän kanttoreista? Ja onko sellaisia kappaleita, joita kanttorit ovat suostuneet soittamaan, jos ei halua Prinsessa Ruususta yms. tylsää?