heffalump

Rouva
 • Content count

  17
 • Joined

 • Last visited

About heffalump

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Turku
 1. Omat kokemukseni passi ja nimenmuutos hässäkkään. Passini meni vanhaksi ennen naimisiinmenoa ja varasin häämatkan uudella nimellä. Häämatkalle lähdettiin vajaa pari viikkoa häiden jälkeen. Kysyin ennen vihkimistä papilta kuinka kauan nimenmuutoksessa kestää. Hän selvitti asian ja kertoi että: tieto sukunimestä päivittyy välittömästi, kun se seurakunnassa kirjataan koneelle, myös väestörekisteriin! Eli kun meidät vihittiin lauantaina, marssiin seuraavana maanantaina poliisilaitokselle tekemään passihakemusta. Nimitieto oli silloin jo heille päivittynyt. Passin (ihan tavallisen) sain noutaa saman viikon torstaina. Varsin nopeasti siis saa uuden passin.
 2. Mistä löysit Mimosah 500 eurolla koko päivän dokumentaarisen kuvaajan? Olen itsekin kuvaajia kilpailuttanut, mutta kukaan ei ole noin halpaa tarjousta tehnyt. Noita yli 1000 euron meneviä tarjouksia olen kyllä saanut useammankin.
 3. Tavoitteena oli, että budjetti olisi n. 10 000 e, ilman häämatkaa. Nyt näyttää siltä, että loppusumma nousee lähemmäs 15 000e. Häämatkaa ei olla edes kunnolla suunniteltu, kun ei matkaavarauksia oikein voi vielä tehdä niin pitkälle. Se on siis syy miksei häämatkaa ole vielä huomioitu budjetissa.
 4. Ei kai nykyään kukaan oikeasti häissä kerää rahaa? Yhdyn kaikkiin niihin edellisiin joiden mielestä se ei ole sopivaa. Hyvä, että törmäsin edes moiseen asiaan nyt, että ehtii ajoissa kertoa kaasoille ja bestmanille, ettei se ole sopivaa meidän häissä. (Toivottavasti se ei olisi tullut heille mieleenkään.)
 5. Mun mielestä ei ole mitenkään väärin mennä naimisiin toisen syntymäpäivänä. Joka päivähän on jonkun synttärit, eikä kaikilta voi etukäteen varmistella syntymäaikoja, ettei vaan hääpäivä osu kenenkään synttäreiksi. Meilläkin osuu bestmanin synttärit hääpäivälle, bestman on vitsaillut, että saa kerrankin kunnon juhlat... Eri asia tietty on jos kyseessä olisi jotkut pitkään suunnitellut pyöreiden vuosien bileet.
 6. Ilmoittautuu! Kovin on tosin muuten hiljaisen oloista... Eikö tosiaan ole muita turkulaisia morsiamia?
 7. Olen sitä mieltä, että tulevan anopin ei tulisi tehdä isoa numeroa pikku asioista, mutta. Jos itse ei halua morsiamen ryöstöä, niin ei voi olettaa että anoppikaan haluaisi tulla ryöstetyksi. Miksi et ota ryöstön kohteeksi omaa äitiäsi? Hänestäkin kun anoppi tulee häiden myötä.
 8. Sulhanen ei halua nähdä minua ennen kirkkoa, joten vaihtoehdoksi jää vain kuvaaminen vihkimisen jälkeen. Se, missä vaiheessa mietityttää vielä. Onneksi tässä on aikaa pohtia...
 9. Oon ajatellut omalle kohdalle tätä vaihtoehtoa myös, mahdollisesti niin että kaasot kävelisivät edelläni. Tai sitten kuljemme mieheni kanssa koko matkan yhdessä. Kaasojen ja mahdollisen morsiustytön perässä olin itsekin ajatellut kulkea. Mutta lähinnä mietityttää se yksin saapuminen, siis ilman mitään saattajaa.
 10. Meilläkin on kaksi kaasoa ja yksi bestman. Itselleni oli tärkeää saada parhaat ystäväni kaasoikseni, sulho taas ei missään nimessä halua kuin yhden bestmanin ja valinta oli hänelle ollut selvä jo kauan. Eli ei kai siinä ole mitään kummallista. Olen nähnyt häissä erilaisia variaatioita kaasojen määrästä, mutten muista, että bestmaneja olisi ollut useampia. Eli en ollut edes ajatellut, että määrillä olisi väliä. Pääasia on kai, että hääpari on valintoihinsa tyytyväinen...
 11. Minulle oli kihlautumisesta asti (ehkä jo ennen) selvää ketkä haluan kaasoikseni. Toista pyysin lähes heti, vaikkei hääpäivää oltu edes päätetty. Siitä alkoikin sitten jatkuva painostus, että koska koska koska... Olemme tunteneet kouluajoista asti ja hän on paras ystäväni. Toista pyysin vasta kun hääpäivä oli selvää ja juhlapaikka varattu. Hän on opiskeluaikojeni paras ystävä. Uskon tehneeni parhaan mahdollisen valinnan.
 12. 2 kaasoa. Molemmat ovat ottaneet tehtävän iloiten vastaan.
 13. Olen ollut viimeksi lapsena häissä, joissa morsian ja sulhanen ovat kävelleet yhdessä koko matkan. Kaikissa muissa on morsiamen isä saattanut puoleen väliin kirkkoa, jossa sulhanen on ollut vastassa. Omalla kohdalla kyseinen käytäntö ei ole mahdollinen, mutten halua sulhonkaan kanssa kävellä. Joten onko omituista, jos morsian astelee käytävää pitkin yksin ja sulhanen on vastassa samassa kohdassa kuin jos isä saattaisi morsiamen?