Jump to content
Naimisiin.info

maria28

Morsian
  • Viestit

    76
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female

maria28's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Meillä on myös tulossa kaksikieliset häät. Mieheni on suomenruotsalainen ja itse olen suomenkielinen. Häät järjestetään mieheni ruotsinkielisellä kotiseudulla, ja molempia kieliä tullaan käyttämään mahdollisimman paljon. Useimmat vieraat (myös miehen puolelta) puhuvat tai vähintään ymmärtävät suomea, mutta meille tärkeää että ruotsinkieli on myös esillä, koska se on miehelleni se "oikea" äidinkieli. Kutsut, ohjelmat ym. tulee kahdella kielellä. Kirkossa meillä on kaksikielinen pappi, osa toimituksesta suomeksi ja osa ruotsiksi (ei toistoa, vaan vaihdellen kielten välillä). Kysymykset molempien omalla kielellä. En usko, että kaksikielisen vihkijän löytäminen pääkaupunkiseudulta on ongelma. Kannattaa kysellä suoraan maistraatista. Ainakin meille olisi ollut tarjolla useampi kaksikielinen vihkijä Länsi-Uudellamaalla. Bestman on ruotsinkielinen ja kaasoni suomenkielisiä, eli kaikki kuulutukset ja ohjelmanumerot pyritään pitämään kahdella kielellä. Puheet on varmaan enimmäkseen suomeksi.
  2. Mulla on kihla ollut sormessa nyt vasta kesäkuusta lähtien. On jo tullu huomattua, että ehkä pitäisi ottaa se herkemmin pois aina välillä! Oltiin nimittäin uimassa kalliolammella, jossa tuli kiipeiltyä kiviä pitkin uimaan, käsillä tukea ottaen tietysti... Ja eiköhän tuosta kiipeilystä uuteen kihlaan tullut heti näkyvät naarmut kämmenpuolelle! Samoin sulho naarmutti oman sormuksensa samalla kertaa. Vähänkö dorka olo, kun juuri maksettu kalliit sormukset! Noo, onneks huolto 1 vuoden kohdalla (ennen häitä) on ilmainen.... Ja käyttöä vartenhan nuo on tehty, eli liikaa ei pysty varoa.
  3. maria28

    Lohja

    Tässä kuvia Thorsborgista. Tyhjänä ei tietytsi näytä yhtään niin kivalta kuin pöytien kanssa ja laitettuna. Minusta tuosta saa kuitenkin ihan kivan juhlatilan!
  4. maria28

    Lohja

    Mulla on tuoretta kokemusta tuosta Thorsborgista. Olimme siellä häissä 2010 loppukesästä ja kävimme muutama viikko sitten katsomassa myös siellä, kun etsimme juhlapaikkaa omiin 2012 häihimme. Emme päätyneet Thorsborgiin kuitenkaan, kun välimatka kirkolta olisi meillä tullut pitkäksi. Talon ympäristö on kiva, suuri piha jossa isoja vanhoja puita. Jos vihkiminen on Mustion pienessä puukirkossa, on välimatka tosi lyhyt, muutamia satoja metrejä. Mulla on myös kuvia kamerassa, koitan muistaa laittaa niitä tänne illemmalla. Sisällä on eteinen ja narikka, keittiö ja peremmällä iso sali esiintymislavoineen. Viimevuotisissa häissä oli n. 50-60 henkeä ja tosi hyvin mahduttiin. 80 henkeäkin mahtuisi varmaan helposti tuohon samaan tilaan. Keittiössä oli mielestäni ainakin 2 jääkaappia ja astiastoa valmiiksi saatavilla. Talo on kylläkin sisältä ja ulkoa peruskuntoinen ja jopa paikoittain hieman rapistunut, mutta ainakin viimevuotisissa häissä koristelemalla saatu nätiksi ja tunnelmalliseksi. Vuokra oli muistaakseni 250 eur.
  5. Meidän budjetti on tällä hetkellä n. 11 000 e, sisältäen vihkisormuksen ja häämatkan. Kutsulistalla meillä on 80-90 henkeä. Isoimman siivun lohkaisee luonnollisesti pitopalvelu, johon on varattu n. 2500-3000 euroa. Hyvä asia on se, että tilasta ei veloiteta erillistä vuokraa (pitopalvelun omistama tila). Juomapuoleen (Tallinnasta) on varattu n. 600 e. Haluamme panostaa myös bändiin, johon on varattu (alustavien kyselyjen perusteella) n. 1200 e. Muita isoja menoeriä ovat morsiamen asu, mekkoon + asusteisiin varattu n. 1300 e. Valokuvaajaan varattu 600e, kukkiin (kimput ja runsaat pöytäkoristelut) n. 500 e. Loppu valuukin kaikkeen pienempään sälään. Häämatkaan on budjetoitu n. 2500 e ja vihkisormukseen 1000 e.
×
×
  • Create New...