Jump to content
Naimisiin.info

Kyllikki-Kaarina

Rouva
  • Viestit

    433
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Kyllikki-Kaarina

  1. Meillä oli juuri tuon tyyliset juhlat. Meillä tosin bestman toimi sen verran "juontajana", että ilmoitti muutamista käytännön asioista tarvittaessa. Mitään vitsinvääntäjän roolia hänelle ei kuitenkaan määrätty. Mä ainakin huomasin sen, että jos häiden kaava poikkeaa kovasti siitä perinteisestä, ihmisiä kannattaa vähän infota, mitä seuraavaksi tapahtuu. Meidän tapauksessa nuo asiat olivat ruokien tarjoiluun, alkoholitarjoiluun ym. liittyviä asioita. 

    Hääkimpun mä laskin ihan vain siihen johonkin alttarin reunalle kirkossa. Ja minusta 21-22 on ihan sopiva aika poistua. Ihan hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat.  :)

  2. ^^ Minä sanoisin, että älä huoli, Chocolade. :) Jos miehellä on yksi purkautunut kihlaus takana, voin hyvin uskoa hänen haluavan tehdä asiat seuraavalla kerralla toisin. Voi olla, että  joudut odottamaan kihlautumisen kanssa sen pari vuotta, mutta sen  jälkeen asiat voivat hyvinkin  edetä vauhdilla.  :)   

  3. Mielenkiintoinen ketju.  ;D

    Minusta tuntuu, että erot eri "koulukuntien" välille syntyvät pitkälti siitä, mitä avioliitto itse kullekin merkitsee. Joillekin avioliitto on muodollisuus, sama sukunimi, hyvä syy pitää juhlat. Toisille avioliitto on konkreettinen päätös sitoutua sekä tunnetasolla että juridisesti. Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että ennen lasten hankkimista on tärkeää sitoutua parisuhteeseen. Joillekin riittää se, että tykätään kovasti ja itse se tiedetään. Minulle ainakin oli tärkeää, että mieheni on juridisesti lähin omaiseni ja muutkin tietävät meidän sitoutuneen toisiimme. (En siis tarkoita sitä, että todistetaan jotain sukulaisille ja tutuille, vaan tarkoitan lähinnä viranomaisia. Avoliitto on mielestäni vain eri sukupuolta olevien henkilöiden yhteinen osoite. Avoliitto siis katsotaan päättyneeksi, jos pariskunta jostain syystä muuttaa eri osoitteisiin) Avioliitossa me ja mahdolliset lapsemme saamme perheellemme parhaan suojan ja parhaat edut, mitä yhteiskunta pariskuntien ja perheiden tueksi tarjoaa.  

    Tässä ketjussa on myös paljon kommentteja siitä, miten avioliitto/häät ei ole jotenkin ajankohtainen asia tai naimisiin meno tuntuu jotenkin työläältä, vaikka lapsi on kuitenkin ajankohtainen asia. Minä olen sitä mieltä, että isojen sukujuhlien järjestäminen ja sukulaisten miellyttäminen on työlästä, mutta itse avioliiton solmiminen on helppoa. Se hoituu nopeammin kuin uuden passin saaminen. Ymmärrän kyllä ensin lapsi, sitten avioliitto -ajattelun, jos avioliiton solmimiseen liittää hemmetinmoiset kekkerit, joita pitää suunnitella kuukausia tai jopa vuosia, säästää rahaa jne. Se taas on ainoastaan vastuutonta, jos ei olla valmiita sitoutumaan puolisoon, mutta ollaan valmiita tekemään lapsia.  

  4. Huh huh mitä vastauksia  :o ei voi kun ihmetellä miten "pinnallista" ja laskelmoivaa sakkia. Elämä ei aina mene omien suunitelmien tai periaatteiden mukaan....

    Mitähän pinnallista tai laskelmoivaa on siinä, jos haluaa tunnesiteiden lisäksi luoda puolisoonsa myös juridisen siteen ennen kuin ottaa tämän kanssa yhteisen vastuun pienestä ihmisestä? Mitä pinnallista tai laskelmoivaa on siinä, että ottaa vastaan yhteiskunnan perheiden suojelemiseksi tarkoittamat edut?  :-? :-?

  5. Mielestäni alku ja pääruan väliin ei kannata laittaa ohjelmaa keittiöväen kannalta, sitten pääruan jälkeen on hyvä "hengähtää" ennen kakkukahveja hyvä ohjelmanumeron paikka.

    Tämä on ihan sopimuskysymys. Meillä on henkilökunnan kanssa sovittu, että alkuruuan jälkeen on illan ensimmäinen puhe ja sen jälkeen tarjoillaan pääruoka, ja kun asia on etukäteen sovittu, siinä ei ole mitään ongelmaa.  :)

  6. En pidä hääleikeistä. Monet leikit ovat kuluneita tai tekohauskoja. Osa on vain pelkästään kiusallisia katsojille ja esiintyjille. Myös vanhempani, varsinkin isäni, inhoaa hääleikkejä niin syvästi, että ei tarvitse harkitakaan mitään leikkejä meidän häihin. Mun mielestä juhlat ovat juhlat ja funny gamesit ihan erikseen.

  7. Suomessa yleisin tapa taitaa olla se, että ensin kahvit ja sitten valssi, mutta ei se ole mikään kiveen kirjoitettu sääntö. Muistaakseni siinä Häähullut-ohjelmassa yhdellä parilla oli ammattilainen suunnittelemassa juhlapäivän ohjelmaa, ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että tanssi pitää aloittaa ennen kahvitusta, sillä muuten juhla ei ala koko iltana. Ohjelmassa morsian ja suunnittelija pitivät sulhasta aivan idioottina, kun tämä ehdotti, että ennen tanssia juotaisiin kahvit.  ;)

  8. Useimmissa häissä, joissa olen ollut, ongelmana on se, että kaikilla tuntuu olevan sellainen asenne, että kunhan tässä on kohotettu onnittelumaljat, syöty ja juotu kahvit, niin sitten juhlat voivat alkaa. Valitettavasti tässä vaiheessa hätäisimmät alkavat tehdä lähtöä. Eli heillä jää ns. juhlat juhlimatta.

    Mielestäni morsiusparin sekä heidän lähimpiensä tulisi jotenkin omalla esimerkillään osoittaa, että juhlat alkavat heti. Ehkä jotain pientä ohjelmaa voisi olla jo ruokailun aikana. Enkä tarkoita välttämättä mitään perinteistä leikkiä, vaan esim. täälläkin mainittu snapsilaulu tms., joka yllättää ihmiset.

    Morsiuspari voi hyvin pitkälti omalla käytöksellään vaikuttaa tunnelmaan. Jos morsiuspari katselee kuin ulkopuolisena juhlien kulkua, se ei ainakaan edesauta rennon tunnelman syntymistä.

    Kaiken ei tarvitse mennä joidenkin tiettyjen perinteisten kaavojen tai suunnitellun aikataulun mukaan. Jos meininki on hyvä, ei tunnelmaa kannata rikkoa vain sen takia, että joku suunniteltu leikki on vielä leikkimättä.

    Boolia, tanssia ym. ei kannata pantata liian pitkään. Tohina päälle vaan.  ;D  

×
×
  • Create New...