niehku

Morsian
 • Content count

  159
 • Joined

 • Last visited

About niehku

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday 06/20/88

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki
 1. Joo, murskatuomio tuli noille timanteille. Tykkään kovasti sameasta, ei-timanttimaisesta ulkonäöstä, mutta kaipaan kestävää sormusta. Mikä on alin puhtausluokka, jossa kivet ovat vielä kestäviä? Entä onko korundikivissä olemassa jotain tuollaista raaemman näköistä? Saako niitä hiomattomina ja vaaleina? Tai tekeekö joku luotettava taho Suomessa tai ulkomailla minikokoisista ulkomaisista raakatimanteista sormuksia? Kaavi on vähän budjetin ulottumattomissa. Mistä raakatimantteja ylipäätään voi/kannattaa ostaa? Näin ensivilkaisulla löysin vain hiottuja. Jos sormuksen timanttien karaatit ovat yhteensä 1/2 karaattia, mikähän voisi olla yhden timantin koko? 0,015 karaattia?
 2. Huh. Kiitos. Se siitä sitten, lähetin saman tien Hanna K:lle sähköpostia.
 3. Löysin unelmieni sormuksen. Vihkisormus on jo olemassa, mutta siinä on helmi, ja jo ostohetkellä sovittiin, että myöhemmin hankitaan lisäksi kestävämpi loppuelämän sormus. Eroaako raakatimanttiallianssin kestävyys jotenkin sormuksesta, jossa on hiotut timantit? Osaisiko joku ammattilainen arvioida, onko tällä ihanuudella mahiksia loppuelämän rinkulaksi?
 4. Eniten pelkään sitä, että appi loukkaa puolisoani ja kyseenalaistaa hänen identiteettinsä julkisesti. Kyseisen ihmisen kutsuminen oli pitkän aikaa kiikun kaakun, mutta koska se käyttäytyi ihmisiksi käydessään meillä viimeksi, kutsu nyt kuitenkin lähti hänellekin. Toinen stressin aihe on juhlapaikan saaminen valmiiksi ajoissa, koska koristelemaan pääsee vasta pari tuntia ennen vihkimistä, eikä kukka-asetelmia välttämättä voi tehdä valmiiksi etukäteen (sammalta ja yksittäisiä, pitkävartisia kukkia lasiastioissa). Myös kevään myöhästyminen huolettaa vähän; olimme toivoneet kieloja toukokuun lopulle, mutta viime aikojen perusteella saamme olla tyytyväisiä, jos maisemassa vihertää edes jokin.
 5. Me yövymme häiden jälkeen hotellissa, mutta emme mitenkään eityisesti "vietä hääyötä". Tarkoitus on lähteä juhlista hotellille vasta siinä vaiheessa, kun uni voittaa. Meille hotelliyössä on olennaista se, ettei tarvitse nousta aamuseitsemältä ruokkimaan nälkäisiä kissoja, ei siivoilla kissanvessoja ja saa nousta aamiaiselle valmiiseen pöytään. Niinpä huone on ihan tavallinen, ilman poreammeita ja kuohuviinejä.
 6. Idea on vielä kehittelyasteella, mutta meillä jokainen vieras kirjoittaa oman paikkakorttinsa. Istumajärjestys on pöytäkohtainen, mutta jokainen saa valloittaa itselleen paikan kortilla, johon kirjoitetaan nimi ja lyhyt määritelmä, esim. morsiamen kummitäti tai kaason poikaystävä. Visuaalinen ilme pitää vielä suunnitella.
 7. Mun kihlani ja vihkini on ostettu Rubensilta (http://www.rubens.fi/) ja puolison kihla Desseiniltä (http://www.kolumbus.fi/dessein/). Kummassakin todella hyvää palvelua, suosittelen!
 8. Itselläni ei lävistyksiä ole, mutta ehdottomasti pitäisin kasvoissa ne korut, jotka sinne arkenakin kuuluvat. Mielestäni lävistys hääkuvassa ei suinkaan näytä tyhmältä vaan tuo siihen särmää ja persoonallisuutta.
 9. Mollastiina, aivan mielettömän parin olet löytänyt! Mistä/ mitä sormukset ovat?
 10. Juu, avioliitto on kyllä sitova ihan suullisesti. Siksi siihen vaaditaan todistajat.
 11. Se puolison suostumus tarvitaan, koska kaikki sukunimet ovat nykyään "suojattuja", eli niitä ei voi ottaa noin vain. Hakemukseen laitetaan perusteluiksi rekisteröity parisuhde henkilö Tämännimisen kanssa, ja puoliso sitten allekirjoituksellaan hyväksyy sinun pyyntösi saada tuo sukunimi. Tämä olisi kyllä pitänyt selvitä maistraatista.
 12. Ortodoksikirkossa ainakin etiopialaisilla on tapana riisua kengät ja sukat kirkkosaliin tullessaan, myös Suomessa. Käsittääkseni ympäri maailmaa nimenomaan paljain jaloin olemista pidetään puhtaana ja kunnioittavana. Suomessa se ei ole tapana, mutta en keksi, millä perusteella sitä voitaisiin pitää epäasiallisena. Nöyryyden osoitus siinä missä esim. hatunkin riisuminen (miehet) tai pään peittäminen (naiset).
 13. Rosarum: lähettelin sähköpostia vihkiville tahoille, ja minulle jäi Helsingin käräjäoikeudesta positiivisempi kuva kuin maistraatista. Tässä vastaus, jonka sain käräjäoikeudesta: Hei, Olitte tiedustelleet virka-ajan ja -paikan ulkopuolisesta parisuhteen rekisteröinnistä ensi vuoden toukokuussa. Luulen, että ajan varaamisen kanssa on paras odottaa tämän vuoden loppupuolelle, ehkä marras-joulukuulle. Tämäkään ei ole mikään ehdoton takaraja, vaan varauksen ehtii varmasti tehdä vielä vuoden 2013 alkupuolellakin. Loppuvuodesta tuomarimme ovat paremmin perillä esim. ensi kevään lomistaan, jolloin vihkijän saaminen on helpompaa. Kun vihkitiedustelu tehdään, annan tavallisesti vihkijöillemme viikon aikaa ilmoittautua, jonka jälkeen vihkijä siis on jo selvillä. Tämän jälkeen pari saa sopia yksityiskohdista vihkijän kanssa. Vihkijään voi siis olla suoraan yhteydessä heti, kun vihkijä on selvinnyt. Varmaa vihkijän saaminen ei valitettavasti koskaan ole, mutta luulen, että tuolle ajankohdalle (toukokuu) vihkijän saaminen ei tule olemaan ongelma. Ongelmia ilmenee lähinnä suosittuina lomakausina (esim. joulunaika, pääsiäinen, heinäkuu).
 14. Miten tapahtuu tuo kirjan sivuille tulostaminen? Otitko sivut kierteestä irti?
 15. Voin kuulostaa siltä, että olen just viimeiseksi keväällä käynyt päihdetyön kurssin, mutta itse en kustantaisi ainakaan yhtään alkoholinkäytön riskirajoja enempää, eli muistaakseni viisi annosta naista kohden ja seitsemän miestä kohden. Yksi annos vastaa 0,33-olutta tai -siideriä, viinilasillisessa on jo 1,5 annosta. Vieraiden alkoholinkäyttö ei luonnollisesti ole juhlan järjestäjien vastuulla, mutta mun puolesta voivat hoitaa kovemman ryyppäämisen omilla rahoillaan. Omiin häihimme tulee alkoholitarjoilua vain pari annosta/vieras ihan taloudellisista syistä. Pitopalvelun baari on kyllä auki.