aishiteru

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

About aishiteru

 • Rank
  Untuvikko
 • Birthday 05/24/90

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Vaikkakin hääpäivämme oli ihana, enkä kadu mitään, niin muutaman asian tekisin kenties toisin. - Säästäisin rahaa pidempään (ei tarvitsisi miettiä budjettia koko-ajan ja tehdä kompromisseja rahan takia) - Palkkaisin ammattilaisia hoitamaan ruoka ja juoma puolen (teimme ruoat itse, koska pitopalveluun ei ollut varaa) - Vaihtaisin juhlapaikan (vietimme juhlat äitini ja hänen miehensä kodissa, jonka jälkeen he erosivat ja talo jäi miehelle) - Jättäisin osan vieraista kutsumatta (osa vieraista ei todellakaan kunnioittanut päiväämme, eikä kaikille ehtinyt kunnolla jutella vaikka vieraita oli vain 50) - En puhuisi anopille juhlajärjestelyistä mitään (yritti väkisin järjestää meille kirkkovihkimisen tai siunaamisen) - En pyytäisi mieheni kavereita DJ:ksi (olivat niin humalassa ennen kahdeksaa illalla, etteivät pystyneet soittamaan) - Kävisin eri kampaajalla tai tekisin kampauksen itse (en ollut oikein tyytyväinen kampukseen ja meikkiin) - Vaihtaisin hääpukuni (vaikkei puvussani mitään vikaa ollutkaan, mieleni vain muuttui jälkeenpäin) - Ottaisin enemmän kuvia hääjuhlasta (muutama vieras jäi jopa kokonaan pois kuvista)
 2. Meillä oli 50 hengen häät ja kokonaissummaksi tuli n. 2500€. Tässä hieman esimerkkejä kustannuksista: - Sormus 350€ (miehelle ei ostettu uutta sormusta, omani saimme alennuksella) - Morsiuspuku 350€ (alennuksessa) + kengät ja asusteet n. 85€ - Miehen puku 150€ + kengät ja asusteet n. 100€ - Kampaus ja meikki 175€ - Parturi 30€ - Koristelut n. 100€ (päivän varjot, hallaharso, kukat, maljakot, kynttilälyhdyt yms) - Astiavuokra 20€ (kyläyhdistykseltä) - Pöytäliinat 50€ (käytimme valkoisia lakanoita) - Ruoka n. 300€ (tehtiin itse) - Alkoholi n. 350€ (ruokaviinit ja boolit) - Kutsut + postitus n. 45€ (teimme itse) - Valokuvaus 200€
 3. Me olimme molemmat juuri valmistuneet koulusta ennen häitä, joten budjetti oli tiukka. Häihin kului yhteensä 2500€ (ilman häämatkaa). Vieraita oli alle 50 henkilöä ja järjestimme häät kotona. Jouduimme budjetin takia tinkimään monista asioista, kuten pitopalvelusta tekemällä ruoat itse. Häihin käytetty rahasumma ei sinänsä kaduta, itseasiassa olisin ollut tyytyväinen alunperin suunniteltuun 5000€ budjettiin, joka olisi helpottanut järjestelyjä huomattavasti. Häät olivat kuitenkin kaiken kaikkiaan erittäin onnistuneet ja saimme paljon kehuja jälkikäteen eritysesti rennosta tunnelmasta. Olen kuitenkin tyytyväinen, että säästimme rahaa kunnon häämatkaan, vaikka jouduimmekin sitten matkaa odottelemaan melkein puolivuotta. Häämatkalle lähdimme Japaniin 2 viikoksi ja käytimme matkaan yhteensä n. 2000€.
 4. Emme olleet keneltäkään rahaa tai lahjoja sen kummemmin toivoneet tai varsinaisesti odottaneetkaan. Yllättyimme kuitenkin iloisesti kun ystävämme olivat keränneet meille rahaa lahjaksi ja saimme isoisältäni hieman suuremman summan. Lahjarahoilla ostimme lentoliput häämatkaa varten ja säästimme vielä muutaman kuukauden hotelleihin ja muihin kustannuksiin ennen reissua. Olimme alunperin suunnitelleet vain viikonloppu matkaa eurooppaan jossain vaiheessa, mutta lahjarahoilla saimmekin matkan unelmakohteeseemme Japaniin.
 5. Itselläni ei ollut häissä lyhyttä pukua vaan syksyinen mustan ja kullan sävyinen hieman prinsessamallinen puku. Vieraiden kommentit olivat lähinnä sellaisia että eivät olisi minulle valkoista pukua osanneet kuvitellakkaan ja kuulemma sopi minulle täydellisesti. Kukaan ei vaikuttanut kovin yllättyneeltä, kun eivät muutenkaan olleet perinteiset kirkkohäät kyseessä.
 6. Saimme muistaakseni muutamankin yksittäisen ruusun itse lahjan mukana, mikä oli mielestäni kaunis ajatus, enkä pitänyt sitä mitekään outona. Itselleni ei kuitenkaan välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen viedä häihin kukkia.
 7. Meillä oli pienet (n.40 hlö) häät syksyllä 2012. Vierailta kiittelyitä sai erityisesti rento tunnelma, ei pukukoodia / juhlapukupakkoa (naispuoliset ystävät olivat tyytyväisiä voidessaan pukeutua mustaan ja miesvieraat eivät joutuneet hikoilemaan pikkutakki päällä), sekä vapaa istumajärjestys (kaikki saivat istua sinne minne haluaa ja kaikilla riitti juttuseuraa).
 8. Minä aloitin häistä haaveilun heti kihloihin mentyämme 2010 hääpäivän ollessa suunnitteilla vielä muutaman vuoden päähän. Vasta keväällä 2012 päätimme virallisesti hääpäivän kolmen kuukauden päähän. Olimme molemmat vastavalmistuneita ja rahattomia, joten ensimmäisenä sain hyvästellä kaikki aikaisemmat suunnitelmat ja haaveet unelmahäistäni. Sitten aloin rakentamaan pienen budjettimme ympärille mahdollisimman toteutuskelpoisia ja itsemme näköisiä häitä. Aikaa suunnitteluun jäi mielestäni ihan riittävästi, mutta jälkeenpäin harmitti budjetin ja muiden toiveiden takia tehdyt kompromissit. Jälkiviisaana olisin mielummin odottanut vielä vuoden säästäen rahaa ja panostanut esim. pitopalveluun.
 9. Monilla tuntui olevan häissä cocktail-paloja tarjolla ennen varsinaista ruokailua, mutta onko kukaan muu järjestämässä vieraille pelkän cocktail-tilaisuuden? Olisi kiva kuulla kokemuksia. Omissa suunnitelmissani on mennä naimisiin maistraatissa perheen kesken, ja illalla pitää vieraille häävastaanotto cocktail-tilaisuuden muodossa. Tilaisuus kestäisi klo 18:00-21:00, eli vain kolme tuntia. Tarjolla olisi cocktail-paloja, eli suolaisia ja makeita suupaloja. Hääkakun tilalla suklaatryffeleitä tms. Lisäksi tarjoaisimme tervetuliais/onnittelumaljan ja ns. avoin baari koko tilaisuuden ajan (olut, siideri, lonkero, viinit, kenties hääparin oma drinkki?). Vieraita n. 50 henk. Emme kumpikaan oikein välitä perinteisistä häistä, vaan haluamme mielummin intiimin ja elegantin tilaisuuden, jossa ihmiset voisivat rentoutua ja seurustella keskenään. Onko kenelläkään kokemusta tämän tyyppisistä häistä? Onko kolme tuntia mielestänne liian lyhyt aika hääjuhlalle (Puheiden lisäksi ei ole tarkoitus järjestää mitään ohjelmaa)? Riittävätkö tarjoiluksi pelkät cocktail-palat (Kutsussa tietenkin täytyy mainita tilaisuuden luonne)? Kuinkahan kalliiksi tällainen mahtaa tulla (vrt. perinteiset häät)? Lisäksi minua mietityttää sellainen, kun jatkot olisi suunnitelmissa pitää saman hotellin kattohuoneiston sauna- ja oleskelutiloissa (jossa on minibaari). Niin onkohan sinne mahdollista tuoda omia juomia vai pitääkö nekin kustantaa minibaarin sisällöstä (nettisivujen mukaan minibaariin voi tilata toivomansa juomat hotellilta)?