Dehi

Rouva
 • Content count

  180
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Dehi


 1. Do diin...

  Nyt on sitten TÄYSIN periaatteitamme ja vannomisiamme vastaan varattu ensi talvelle matka Finnmatkoilta. Vannottiin viime kesänä, ettei IKINÄ enää heidän kautta, mutta nyt oli aika ok hinta tuonne Kuredulle kun kurkkailtiin muualtakin hintoja, eikun luuri käteen ja soitto Fmatkoille, vähän "kiukuttelin" viime vuoden kokemuksista sille virkailijalle, mutta oli ihan asiallinen ja ystävällinen ja jopa PAHOITTELEVA, kun viime vuonna ei tuollaisesta ollut tietoakaan...sekä heillä onnistuu matkanjärjestäjänä kuulemma myös kohteen tai lähtöpäivän muuttaminen kuluitta, vaikka tässä käytetään tällä kertaa reittilentoja, ainakin näin vannoi, joten yön yli miettimisen jälkeen on nyt sitten varaus tehty, no viikko on miettimis aikaa ennen kuin täytyy varausmaksu maksaa....

  Oltaisiiin oltu kiinnostuneita menemään Tjären kautta Aruballe, mutta sitä ei olisi voinut kuluitta muuttaa, kun on liittymälento Hki-Tuk-Hki, no ei ne isoja summia ollut, mutta sitten ilmestyi tuo Kuredu ja kun sitä olette täällä kehuneet niin oli todella liian houkuttava :girl_haha: Ja sieltä suunnalta alkanut sikainfluenssa kanssa pani miettimään, että haluaako sinne päin edes ensi talvena matkustaa...No toki tuo on jo näköjänsä joka puolella maapalloa jo....Mutta Malediivit siis taitaa meitä taas kutsua ensi talvella... :girl_smile:


 2. Tjärellä on nyt tulevalle talvikaudelle matkoja Arubaan, suora lomalento Arlandasta..Ollaan aika kiinnostuneita tuosta kohteesta, kriteereinä meillä on jonkin verran sukellusta (jollain täällä ketjussa olikin kokemusta, muttei välttämättä positiivista pelkästään, mitä ollaan googletettu, hylkyjä sieltä ainakin pitäisi löytyä?), hienoa rantaa (kuvat ainakin lupaa sitä), aurinkoa&lämmintä sekä jotain nähtävääkin (saaren nyt voi ainakin kiertää).

  Oltiin tänä talvena Malediiveilla ja haaveillaan kyllä matkasta sinnekin toistamiseen, mutta ei haluta matkustaa enää ikinä Finnmatkojen kautta ja mentiinkin nyt Fritidsresorin kautta, mutta nyt pitäisi nykyisen elämän tilanne"vaiheen" takia olla suomalainen matkanjärjestäjä, jolloin matkan muuttaminen on kulutonta&yksinkertaista...Ei tuo Aruba varmaan vedä vertoja Malediivien paratiisille, mutta toisaalta ollaan oltu karibialla mm. Playa Del Carmenissa Meksikossa ja se oli ihastuttava paikka..Sekä mitä olen netistä lueskelleut jenkki palstoilta, Arubaa verrataan Floridaan ja ollaan oltu Fort lauderdalessa ja siitä pidettiin kovasti.

  Niin ja voisiko joku tarkentaa ruokailujen hintoja lähinnä siellä pääkaupungissa? Esim. lounas, illallinen...lähinnä tykätään paljon pastoista ja pizzoista...ja tietty hampit menee..

  Entä tuo juomapuoli kaupoissa, esim. limsat, olut..rantahinnoista joku jo jotain mainitsi täällä.

  Niin ja olenko ymmärtänyt oikein, että siellä voi huoleti juoda hanavettä?


 3. Vilamendhoo oli toisaalta siitä mukava saari, että oli todella rento, ehkä sen takia, että sieltä puuttui ne kalliit watervillat. Jotenkin kun vesitasosta ja Ari atollilla muutenkin katseli niitä vedenpäällisiä villoja, kävi tavallaan sääliksi se meren pohja siellä alla; ilmeisesti ne kuitenkil rakennetaan, jotenkin?!, hiekkapohjan päälle, ei korallien, mutta eiköhän ne aina luontoa muuta. Toisaalta, jos saisi jostain tolkuttomasti ylimääräistä rahaa eli vaikka lottovoiton, voisi se olla aika hienoa olla tuollaisissa pari viikkoa!

  Vilamendhoossakin olisi tilaa rakentaa ne, siellä oli leveä ja pitkä hiekkapohjainen laguuni, joka katkaisi saarta kiertävän koralliriutan, muttei ainakaan vielä mitään rakennelmia ollut näkyvissä.

  Ari atollin eteläpäähän on kuulemma kanssa, Sun Islandin lähelle, jo neljättä vuotta rakennettu isommille koneille kenttää, se tullee muuttamaan luontoa peruuttomasti, kuten näki jo Malen kentällä; se oli aika lohduttoman näköistä kun vesi oli mömmöistä jne. Siellä Arin eteläkärjessä näkee säännöllisesti (kuten mekin onnekkaat!) valashaita, mutta jos ja kun tuo kenttä rakentuu, sen meteli ajaa kyllä valashait muualle..se on sääli.

  Tässä sitä kuumeisesti odotellaan, joskos Fritids ottaa kohteen ensi talveksikin ja millä hinnalla...hieman voi suunnitelmia muuttaa haaveissa oleva perheen perustaminen :girl_hide:

  Rayelle; teretulemast vaan facebookiin, pistät tänne sitten yv:sti vaikka nimesi niin kutsutaan toinen toisemme kaveriksi....


 4. Kyllä näin on...Me tuota Saksaa mietittiin jo siellä paikan päällä, mutta sitten kun taas olisi se sukelluskamojen mukaan ottaminen, niin tuo Ruotsi on tosi kätevä lähtömaa..Fritidsresorilla ei varmaan ole kaikki kohteet vielä myynnissä, kun on vaan muutamiin maihin lähtöjä ensi talveksi, eli ootellaan...

  Rayelle; mulla on jonkin verran kuvia facebookissa, eli jos olet siellä ja haluat, voin yv:sti antaa nimeni sinne...?


 5. Terveisiä Vilamendhoosta!

  Todella upea loma takana, ihana hotellisaari tuo Vilamendhoo, rentoa meininkiä, vaikkei niin hieno paikka varmaan, mitä esim. Kuredu, kun tuo on vaan 3 tähden paikka, huoneet aika kuluneita mutta siisteys taso oli luksusta, mutta meille sopiva paikka ja kun illallisellekin sai mennä ihan tavis vaatteissa ja vaikka paljain jaloin, oli kyllä tosi rentouttavaa.

  Saarelle tuli Finnmatkojen kautta vaan yksi pariskunta Suomesta sekä me sitten Fritidsresorin kautta. Heitä emme nähneet kuin menomatkalla vesitasossa sekä sillon tällön illallisella. Vaikka saari on aika pieni, kummasti ne ihmiset vaan hävisi sinne.

  Saarella on kai kolmen eri tason huoneita, me olimme ihan perustason huoneessa, keskellä saarta (mutta kun on aika pieni saari ei rantaan kävellyt kuin muutaman minuutin), mutta meillä oli sillain hyvä tuuri, että meidän "oma rantamme" sijaitsi "oikealla" puolella saarta eli sillä puolen, missä oli vähän parempaa rantaa. Saarella ei ole oikeastaan kuin yksi iso ranta ja matala laguuni, ihan kärjessä. Ekalla viikolla illastimme kahden saksalaisen sukeltajan kanssa, heillä oli ranta huone, mutta jonkinlainen ulkowc (mihin kyllä pääsi huoneesta suoraan), he eivät siitä pitäneet, siellä kipitti kuulemma kaikennäköistä ötökkää ja paljon muurahaisia...Näkymät näistä rantahuoneista oli kyllä aikas komioita, mitä pari kertaa kierrettiin saarta.

  Meille kuului täyshoito, siihen ei kuulunut juomista kuin kahvi&tee sekä aamuisin mehut. Eli kaikki vedet yms ostettiin itse. Meillä oli ekan vkon lasku joku päälle 300 dollaria, mutta siinä oli jo pieniä matkatuliaisia (matkamuista kauppa ei ollut kovin kehuttava eikä mitään erikoista ostettavaa, pahuksen kalliita t-paitoja jotka oli tökeröjen näköisiä eli ei ostettu), toisen viikon juomalasku oli varmaan joku 400 dollaria..ja mies sentään joi ihan päivittäin olutta, myös minibaarista ja mä välillä valkkaria laseittain ja drinksuja. Eli tuolla olisi allinc. ollut tolkuttoman paljon kalliimpi! Ruoka oli ihan hyvää, paljon kalaa ja kanaa ja monipuolista ja jälkkärit oli kyllä taivaallisia. Kaikkea uskalsin syödä, ainoastaan ihan pelkkää maitoa en käyttänyt ja ei mitään vatsa vaivoja...

  Nähtiin tuota Ari atollia muutenkin aika paljon kun käytiin sukellusretkillä, yhtenä päivänä matkattiin ihan sen eteläkärkeen valashai retkelle ja oltiinkin niin onnekkaita, että nähtiin yksi kappale sellaista, kylläkin snorklaten...toisena päivänä mentiin mantaray retkelle eli koittamaan onnea josko nähtäisiin noita paholaisrauskuja ja oltiinkin niin onnekkaita, että nähtiin niitä kokonainen parvi sukeltaessa. Saarta kiersi koko matkan melkein riutat, niillä sai sukeltaa keskenään, jos oli vähän kokeneempia eli me saatiin, niillä riitti näkemistä, melkein joka kerta näki erilaisia kaloja, todella monipuolista, vaikka välillä riutta oli kyllä hajalla/kuollutta, onkohan syy ihmisten, tsunamin tai el-ninjon...Delfiinejä nähtiin kanssa kaksi kertaa veneestä, toisella kerralla kisailivat pitkään veneen keulassa ja yritettiin snorklata niiden kanssa, mutta pahukset hävisivät juuri silloin sekä kolmannen kerran nähtiin rantabaarista :girl_haha: Mulla oli vähän niinkuin toivelista mukana, mitä vedenalaisia otuksia haluaisin nähdä, jos on tuuria, ja nähtiin ne kaikki ja osa vielä monesti..aikas hienoa!

  Muutenkin oli todella onnistunut sukellusloma ja kun mieskin parani, niin hyvä näin (hänellä muuten oli mukavasti siis kova flunssa juuri pari päivää ennen lähtöä joko todettiin sitten influenssaksi, mutta sai lääkäristä kunnon lääkkeet tähän niin nekin edesautti paranemista).

  Sääkarttoja tosiaan kun seurasin täällä Suomessa niin aika epävakaista keliä luvattiin ja mennessä sunnuntaina olikin Malessa aika pilvistä, mutta kyllä vesitasosta hyvin näki maisemia..mitä nyt meidän videokamera hajosi siellä eli ainoastaan pikkukameralla pystyttiin sitten videokuvaamaan, MIKÄ tuuri :girl_cray: Muuten sää suosi kyllä täydellisesti, ekana yönä ja aamuna satoi hetken kaatamalla vettä, muuten oli ihan poutaista ja TOSI lämmintä. Muutamana päivänä tuuli vähän lujempaa...

  Todella tarkkaan siellä Malessa punnittiin nuo matkatavarat, me kun oltiin ostettu mukaan 30 kg sukellustavaraa ylimääräisesti, ne pahukset meinasi pistää maksamaan vesitasoon ylipaino maksun tuosta, olin vähän varautunut siihen ja vaadin, että tuovat meidän sukelluslaukun sitten veneellä perässä, kun ei me niitä heti tarvita kuitenkaan, se virkailija kävi jossain selvittämässä asiaa ja kyllä ne kamat vaan lentäen tuli meidän perässä perille ilman, ettei meidän mitään tarvinnut maksaa. Vaikka sinne saareen kyllä tuli turisteja veneelläkin Malesta eli kummaa, ettei ne siihen kyytiin niitä laittaneet.

  Ei koettu yhtään hankalaksi matkustaa Ruotsin kautta, meillä tosiaan oli auto mukana eli mentiin laivalla mennen tullen ja ajettiin sitten Tukholmasta Arlandaan ja sama päinvastoin, takasin tullessa jouduttiin yöpymään Tukholmassa ja ainoastaan siinä mokattiin, kun ei raaskittu varata hotellia etukäteen kun ajateltiin, että jos kone onkin paljon myöhässä, ei tarvitse yöpyä missään, mutta ajoissa oli ja yövyttiin niin se yöpyminen oli aivan TÖRKEÄN kallista :girl_cray:

  Sen verran ihastuttiin maahan (tai pitäisikö sanoa saaristoon), että nyt kuumeisesti ootellaan, josko Fritidsresorilla tulisi myyntiin se ensi talveksikin, ja millä hinnalla, niin voitaisiin mennä uusiksi, toiseen atolliin kylläkin...


 6. Kiitoksia, lebbis...eli sitten vaan ihailemaan komioita lentäjiä....Hyvä, että ne vesitasot kestävät kovaakin tuulta..Ne myrskyt taitaa olla pienin huoli, miehelle oli noussut yöllä melkein 40 astetta kuumetta, kunnon työntekijä, kun loma alkoi eilen niin tänään on kipiä. No maatkoon kotona nämä 3 päivää, jos ei ihan influenssa ole iskenyt, eiköhän ole jo parempi lauantaina. TYYPILLISTÄ tuuriamme :girl_cray: Se tietää mulle vaan h.mmetisti hommia, kun pitää vielä töissä käydä pe asti, huh huh...Ei viitsi ees ajatella työllistää miestä kotihommilla tms...Pysyisi vaan nyt ite terveenä, niin hyvä on...


 7. Kiitos

  Näyttäisi meilläkin olevan myrskyisä loman alku, ihanan näköiset auringot katosi sääkartalta ja salamia tuli tilalle

  Kurjaa, jos sunnuntaina kun ollaan perillä, ei näe vesitasosta kuin sadepilviä...No onneksi on paluumatka ja tuskin tuolla nyt kaatamalla sataa koko päivää ja kahta viikkoa! Mä vaan oon sellainen stressaaja, ett nyt mietin, ett mitkä niillä mahtaa olla lentosää-kriteerit, että nuo vesitasot voi nousta...Onko jollain vähän myrskyisämpää lentokokemusta siellä tai tietoa muuten?!


 8. Miten muuten, kuinka tarkkaan teillä on punnittu vesitasoon tulleet matkalaukut, nyt tuli Fritidsresorilta guideonline:lta yleinen tiedotus sähkäriin ja siinä oli, että maks. on 20 kg sisältäen kässärin, että ylikiloista menisi maksua 2-3 dollaria/kg, meillä kun tulee mukaan se 30 kg sukelluskamaa ylimäärästä, mikä on maksettu jo tui-lennolle, kai ne sen sitten kuljettaa veneelläperässä, no ei se maksu siitä 10 kg:sta paljon ole...

  Viikon päästä ollaan jo menossa kohti Ruotsia ja sieltä yöllä Malediiveille :girl_haha:


 9. Olen tämän tiedon jo jostain kaivanut, mutten enää muista, jaksa etsiä uudelleen, mutta minkälainen adapteri siellä Malediiveilla tarvitaan; sen nyt saa varmasti paikanpäältäkin vuokrata, mutta katseltiin tänään aika edukasta adapteri kokonaisuutta kaupassa ja mietittiin, pitäiskö ostaa oma...Ja minkälaista tuo sähkönkulku on yleensä siellä teitin matkoilla ollut, saako hyvin ladattua kamerat sun muut; meidän pitäs saada latailtua öisin kameran akkua sekä ladattavia pattereita ja varmaan läppärikin, koska mies ajaa sinne suoraan koko ajan valokuvat ja niitä tulee PALJON veden alta...sekä läppäriin ajetaan koko ajan meitin sukellukset suk.tietsoilta, joten sitä käytetään kans ahkerasti...


 10. Mulla ei ole facebookissa profiilia, en ole ihan nuori eivätkä tuttuni käytä facebookia, sitä paitsi meidän nuorisoa ei oikein innosta, että äiti pomppisi heidän areenoillaan. ´Facebook sinänsä kyllä on tuttu.

  Ihminen ei ikinä ole liian vanha mihinkään :flirt: En minäkään itseäni ihan enää kovin nuoreksi laske...

  No, eniwei, jäädään sitten odottelemaan, josko kuvia ilmestyisi tänne...

  Säät on olleet näköjänsä aikas komioita South Ari:lla, täyttä aurinkoa ja 0% sateen riskiä, toivottavasti jatkuu tuollaisena, enää 14 pvää kun jakaisi odotella...

  Tuliko teillä muuten matkalaukut perässä pikaveneellä hotellille? Tai minkälaisia kokemuksia muilla on tästä? Mietin vain, että mitä pitää yrittää tunkea käsimatkatavaroihin tuollaista kesävaatetta, että kauankohan joutuu odottamaan matkalaukkuja saareen...meillä on aika rajallinen tila kässäreissä, kun miehen osuuden vie hänen kuvaus kamat ja sit mä joudun raahaan läppäriä...Bikinit nyt ainakin ja joku pieni arskavoide ja vähän jotain hygienia tuotetta, mikä mahtuu siihen nesterajoitukseen...


 11. Lebbis; mä olen alkanut laittaan kuvia Facebook:iin, kun en tänne ole harjoitellut, ett miten laitetaan, se on näppärä ja vaikka täällä yv:sti voi vaikka kutsua sinne siis nimensä ilmoittaa jos on siellä niin voi kutsua kaveriksi, tai sit siellä saa laitettua jotenkin ne näkyville siten, ett sitä omaa profiilia ei näy, mut ei mulla ainakaan siel mitään salasta ole, vaikka ihan tässä en nimeäni haluakaan julkistaa...


 12. IHANAA...Lebbis, onko kuvia tulossa joskus...

  Omaan reissuun enää 17 pvää, ei malttaisi odottaa, nyt kun olen seurannut säätä South Ari:lla niin on parantunut, toivottavasti sää suosii meitäkin...Ja voi kun näkisi kanssa delfiinejä ja mieluiten veden alla ollessa...

  Lentoliput jo tulostettuna, vielä kun jaksaisi reilut pari viikkoa raataa töissä...


 13. Olen katsellut sääennusteita kanssa ja sateita ja ukkosta on luvassa. Lähdetään huomenna Kuredulle. Tarttis varmaan pikkuhiljaa alkaa miettiä, mitä ottaa mukaan. Matkaliput, passin, kameran ja aurinkolasit olen kerännyt vasta pinoon.

  Kurdun sivuilla

  http://www.kuredu.com/community/kuredu-island-livecam.aspx

  on live-camera ja olen nyt muutamana päivänä katselut sitä kautta paikallista säätä. Tänään on näyttänyt olevan aurinkoista sääennusteista huolimatta. Pari päivää tätä ennen on ollut tosi pilvistä.

  OIH JA VOIH, tuo onnekas meni jo...joku 37 päivää tai siinä paikkeilla itsellä odottamista. Ollaan varattu ja maksettu jo 6 pvän sukelluspaketti noin alkuunsa sinne Vilamendhoo:lle...


 14. Mä en nyt jaksa lukea koko ketjua läpi, mutta kaipaisin tuoretta tietoa tuosta Male:n lentokentästä, että onko siellä minkäänlaisia kahviloita, joista saa minkäänlaista alkohomaalia..lähinnä vaan ajattelin "rohkaisuryyppyä" ennen kuin matka jatkuu sieltä saarelle...Ilmeisesti ovat aika tarkkoja tuosta alkoholin viennistä sinnepäin, eli saan varmaan unohtaa "vakio vatsalääkkeeni" jekku-pullon :girl_sad: On muuten ollut tosi hyvä aina matkoilla mukana, pieni snapsi iltaisin, niin pysyy masu kunnossa, kun helposti kärsin matkoilla ummetus/löysä mahasta..pitää ottaa vaan enemmän jotain troppia sitten mukaan apteekista...

  On enää muuten kuutisen viikkoa odottamista, niin jo kutsuu South Ari atolli :girl_haha: Sää siellä vaan parhailllaan aika sateisen oloinen, mitä olen seuraillut, toivottavasti paranee tai ettei ainakaan joka päivä ole pilvistä...


 15. Meillä nyt oma matka maksettu ja reissuun siis Ruotsista Fritidsresorin kautta..Kävi vielä niin hyvästi, että kun kesällä kun vaihdettiin Finnmatkat tuohon, niin säästöä tuli joku 700 euroa, nyt tämän taantuman myötä, säästö kaksinkertaistui eli kun maksettiin kruunuissa, oli säästöä hirmuisesti enemmän...Jotain hyötyä tästä lamasta sitten on näköjään meille matkaajille.

  Samoin kun varattiin noita Tuifly:n istumapaikkoja ja sukelluskamoja, on hinnat monta kymmentä euroa halvemmat, kun mitä suomalaisille..kun kruunuissa taas maksettiin...

  Eli nyt voi samassa hotellissa olla joku suomalainen, kuka on maksanut matkastaan tuon melkein 1500 euroa/2 henkeä enemmän kuin me ja meille ainoaksi vaivaksi tuli siirtyminen Suomi-Tukholma-Suomi....

  Ihan kiva säästö matkakassaan :girl_haha:

  Ja matkustaminen Ruotsiin Turusta Viking line:lla auto mukana+hyttipaikat vajaa 100 ekeä sekä lentokentällä pysäköinti n. 60 ekeä (varattiin ja maksettiin etukäteen) eli ei mitenkään paha hinta tuohon siirtymiseen!


 16. Jos me ei olla vielä tohon mennessä varattu matkaa, niin vannothan tulevas kertomaan kokemukset tosta paikasta :)

  Mua tökkii tossa saaressa ainoastaan se, että Finnmatkat järkkää sinne matkoja eli siellä on todennäköisesti useita muita suomalaisia. Aiemmilla reissuilla on ollut nimenomaan ihanaa se, että ollaan oltu saaren lähes ainoat suomalaiset.

  Finnmatkoilla ei montaa paikkaa ole näkynyt tämän talvikauden Malediivien kohteille, eli enemmänkin siellä törmäilee ruotsalaisiin...

  Meillä ei ole, onneksi, ikinä ollut matkoilla suomalaiset "ongelmana", vaikka reissataankin pakettimatkoilla...Vältellään aika tarkoituksellisesti toisia finskejä ja pysytellään omissa oloissa, toki jutellaan, jos joku nyt puhelemaan alkaa...


 17. Onko kellään kokemusta Vilamendhoosta? Se on meillä tällä hetkellä suunnitelmissa sijalla nro yksi :)

  Meillä siis varattun ensi helmi-maaliskuulle Fritidsresorin kautta tuo Vilamendhoo. Hienolta vaikuttaa ja hyviä kommenteja ainakin tripadvisorin sivuilla ja kuvatkin aika upeita. Se saari vaan on todella pieni ja ehkä miinus on, ettei siellä ole uima-allasta. Meidän valinta kohdistui siihen siitä syystä, että siellä on oma sukelluskeskus sekä isohkot kotiriutat, joille kokeneemmat sukeltajat saa mennä sukeltamaan keskenään :girl_haha:

  Meillä oli toinen vaihtoehto se Ranveli siitä vierestä tai jotain sinnepäin...

  Tässä sitä jo kuukausia lasketaan lomaan... :girl_dance:


 18. Fritids:n Malediivien matkat siis on tälle tulevalle talvikaudelle, kesäkaudesta ei harmainta hajua, en ole käynyt katsomassa ees, ovatko aloittaneet matkamyyntinsä...joten ei tietoa heidän kesätarjonnasta..sori, en ehkä lukenut tarpeeksi tarkkaan, mille ajankohdalle teidän Honeymoon on tarkoitus ajoittaa... :girl_sigh:


 19. Jotain vähän alle 5000 euroa yhteensä, sisältää vesitaso kuljetuksen meno-paluu, hotelli sijaitsee South Ari:lla, ei ole mikään luksus, Vilamendhoo nimeltään, mutta ihan ok, täysihoidolla. Tietty tässä pitää maksaa matkat jollain tapaa Tukholmaan ja takaisin, mutta se ei ole mikään ongelma...

  Fritidsresorilla (ja Finnmatkoillakin) on paljon muitakin hotelleja muille atolleille, kandee käydä katsomassa, paljon ei välttämättä ole enää matkoja jäljellä..

  Ja mikä parasta, on suora lento Tukholma-Male....


 20. Kannattaa katsastaa Fritidsresorin sivutkin, heidän kautta meillä matka varattuna ensi helmikuulle Malediiveille, ensi alkuun oli Finnmatkat mutta vaihdettiin sattuneista syistä ja Finnmatkat käyttää kuitenkin tuota samaa Tui-lentoa...Meillä säästyy rahaa tuollaiset muistaakseni 700-800 euroa, mennään laivalla yli Tukholmaan, se tietty kustantaa hieman, mutta säästöä jää silti huimasti!


 21. Pieni varoituksen sana, jos olette matkaamassa tulevalla kaudella Malediiveille Finnmatkojen kautta.

  Varasimme matkan jo talvella ja VARMISTIMME, että saamme ostaa sukelluskamat erikoismatkatavarana mukaan ja vastaus oli, että saa ja pystyy varamaan ne. No ajattelimme mennä vielä kyselemään tarkemmin tästä asiasta, ja kuinkas kävikään, kun Tukholmaan on reittilento Hesasta ja lomalento vasta Tukholmasta Maleen, ei tämä pädekään! Eli Finnairin lennolle joutuu maksamaan ylipainomaksun ja äkkiseltään laskien se olisi meidän kamoista joku 300 euroa :o Tuo sama pätee sitten vaikka +10 kg ylipainoa etukäteen ostamiseenkin, tuiflyn lennolle ok, mutta tuolle reittilennolle sitten saa varautua pulittamaan, ei se paljoa ole, 5 euroa/kg/suunta, mutta meidän varusteet painaa ainakin tuon 30 kg ja koska olemme lähdössä sukelluslomalle, niistä ei kyllä viitsitä tinkiä!

  Eikun soittamaan kuluttaja-neuvontaan, että voiko tällaista tehdä, kun oltiin varmistettu tuo asia kuitenkin hyvissä ajoin ja tämä sentään myydään kuluttajalle pakettimatkana (ja tuo Hesan lento luokitellaan heille välilaskuna Tukholmassa muuten!)! Kuulemma voi, valittaakin olisi voinut eteenpäin, mutta kestää ainakin vuoden eikä ole kuulemma kuluttajat yleensä voittaneet näitä isoja matkanjärjestäjiä! No kuluttaja-asiamies sanoi, että tämä on jo sellainen tapaus, että voi vaatia kaupan purkua (kuluitta) ja näin sitten tehtiin. Ja varattiin sama matka, lähtöpäivä vaan 2 vkoa aiemmin, Fritidsresorilta, säästyi 700 euroa samalla matkakassaan ja päätettiin mennä laivalla yli ja ottaa oma auto mukaan, laskettiin, että se kustantaa n. 250 euroa lentokenttä pysäköinteineen ja säästyy bensaa kun jos oltaisiin jouduttu Hesaan ajamaan täällä koto-Suomessa...

  SAPETTAA tuo Finnmatkojen toiminta. Eikä ollut edes eka kerta kun he sekoilee meidän matkojen kanssa, kerran Rodoksella jouduttiin ihan läävähotelliin, Florida/Karibian risteily matkalla sekoitti huonevarauksia, nimiä yms. "pientä"..mies teki kyllä hyvin selväksi, ettei ikinä enää käytetä heidän matkatoimistoaan...Eikä muuten paljon anteeksi pyyntöjä kuultu, kuten ei edellisreissuillakaan... :huh:


 22. no jo nyt on.. nuo finnmatkojen matkapäivämäärät on ihan surkeita (lennot keskiviikkoisin kuten ruotsistakin) ja mukamas kaikki jo varattu siihen meidän häiden lähelle.. tässähän on lähes vuosi aikaa!? luulis kuitenkin että saksan kautta matkoja saanee muinakin päivinä? kysyin yhtä hotellia suoraan malediiveilta, ja sieltä kohteliaasti vastattiin että vuoden 2009 hinnat eivät ole vielä edes päätetty.. että aika outoa että on jo täynnä nuo finnmatkat..

  Me nyt varattiin Fmatkoilta se reissu vaan ensi talveen, kyllä ainakin kaikki lähtöpvät mitä me löydettiin oli lauantaita aina joka toinen vko, parilliset lauantait. Tosiaan, moneenkaan hotelliin mitä mainostavat ei ole paikkoja ollutkaan ikinä, k.setusta sanon minä. Meidän budjetti menee nyt hippasen yli mitä ajateltiin, otettiin South Ari:lta täyshoidolla pikkusaaresta resortti, painotetaan se kanssa sukeltamiseen.

  Fmatkoilta sanottiin kyllä, että joihinkin hotelleihin tulisi vielä paikkoja (esim. Club Faru, mikä olisi ollut edukkain ainakin Fritidsillä Ruotsissa muttei sielläkään ole sitä enää vapaana). Laskettiin tästä hotellista, mikä varattiin, ettei tullut kauhean paljon hintaeroa Ruotsin matkaan, kun sitten olisi pitänyt kuitenkin ostaa sinne menopaluu lennot ja yöpyä vimppa yö siellä hotellissa.

  Ei jakseta ees kysellä mistään muualta, koska tuo Ruotsin lento on suora, alle 10 h, siitä jo on valmis maksaamaan enemmän...

  Ja kerran se vaan kirpaisee...

  Sekä Suomen matkoihin ainakin tähän hotelliin sisältyy atollille vesitasokuljetus, jolle kahdelle tulee hintaa joku 500 dollaria, kyllä senkin on valmis maksamaan, ettei tarvitse siellä keinua enää tuntitolkulla veneessä sekä itselle tämä on aikamoinen haave/elämys...

  Sekä myöhäinen 30 vuotislahja... :-X

  Eli eikun säästämään rahaa... ;);)


 23. Aika hyvä vinkki, paitsi kun ei ole tuo saksan kieli hallussa, en löytänyt ees ensimmäistäkään hotellia sieltä Malediiveille ;)

  Fmatkoilla on outo politiikka muutenkin hinnoittelussa, osa on suht "ok" hintaisia Ruotsiin verrattuna, kun täältä lennätetään Arlandaan ja takaisin sekä se yöpyminen paluussa siellä jossain, hoksattiin vasta tänään katsoa, minkä hotellin se virkailija on meille varannut ja aika komia oli, Sout Ari atollilla, se ei niin paljon kalliimpi ole kuin mitä Ruotsin matkat kun laskee väliin nuo siirtymiset ja yöpymisen siellä, kun taas se minkä varasin sieltä Fritidsin kautta verrattuna Fmatkoihin jäi väliin paljon huimempi summa..Outoa. Aika kallis kuitenkin mitä ollaan budjettia ajateltu, mutta ehkä se paikka siellä on sen arvoista ja onhan ennustettu, että koko saariryhmä tulee jäämään meriveden alle eli ei varmaan enää kovin montaa vuosikymmentä tällä ilmaston sekoamisella kestä, ettei siellä enää ole mitään, minne matkustaa...?

  Täytyy jäädä odottelemaan ensi viikkoa, että tuleeko heille lisää hotelleihin huoneita tai etsiä joku saksankielen taitoinen B)


 24. Fmatkat käyttää Fritidsresorin lentoa Tukholmasta; käy sieltä kurkkimassa.

  Mieheni eilen sai jonkun asiallisen virkailijan kiinni, niitä hotelleja tulee sieltä tiputtelemalla, meilläkin on siellä varaus JOS se haluamamme hotelli tulee myyntiin ikinä.

  Varasimme Fritidsiltä toiseen atolliin ja hotelliin kun mihin olisimme halunneet, se oli hetken myynnissä Fmatkoilla kivalla hintaerotuksella 626 ekeä, törkeää rahastusta. Laskin tuossa juuri, että noin 300-400 ekeä maksaa itse meneminen Arlandaan ja siellä joutuu palatessa yöpymään kun kone laskeutuu iltamyöhään, joten jos ei muu auta, pidämme tuon Fritidsiltä varatun hotellin ja kuljemme itseksemme Tukholmaan...Edukkaammin pääsisi, kun varaisi kaikki itse, mutta se taitaa vaatia sitten visan vinguttamista samantien sekä taitaa olla aika huonot peruutus ehdot, jos jotain sattuu..?

  Katselin eilen kanssa Helinin ja Kalevan hintoja sekä olen varmaan käynyt tuolla Mr.Travelissakin, aika tyyriiksi nekin hinnat menee..

  Mutta katsellaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan Fmatkoilla...Aika eriarvoisessa asemassa meitä suomalaisia pidetään...


 25. Tuo on tosiaan Finnmatkoilta ihme politiikkaa, ettei pysty etukäteen vertaamaan lähtöpäiviä, hotellien hintoja tms. Ja tuskin heillä on paljon paikkoja sinne kun on taas vaihteeksi uusi kohde sekä kuitenkin aika kallis varmaan.

  Me varmaan hakuammuntana varataan sieltä jotain ja katotaan, voiko jälkeenpäin vaihdella päivää..Jos löytyy vaikka edullisempi lähtöpäivä.