Neela^^

Rouva
 • Content count

  82
 • Joined

 • Last visited

About Neela^^

 • Rank
  Juniori
 • Birthday April 10

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Espoo
 1. Haluaisin nyt tähän viitaten ihmetellä että ovatko ne hotellit, joita Helin matkat ja Mr Travel myyvät, mutta jotka nyt tulivat myyntiin myös Finnmatkoille niin nyt menneet sitten "pilalle" ja muuttuneet halvoiksi chartereiksi? Esim Long beach, Le Victoria, Lux Grand Gaube, Le Canonnier, Le Mauricia yms. Kaiki nämä ovat Finnmatkojen valikoimissa. Muista kuin Long beachista ei ole itsellä kokemusta, mutta haluaisimme sinne joskus ehdottomasti takaisin. Vai onko se hotelli nyt pilalla kun on muuttunut "charter hotelliksi"?
 2. Tämä ei nyt millään muotoa ole mikään kannanotto siihen mitä firmaa käyttäen kannattaa matkustaa Mauritiukselle, mutta matkoja verratessa kannattaa pitää mielessä myös se onko lento tilauslento vai reittilento. Olen matkustanut lentäen todella monia kertoja ja myös useita mantereiden välisiä lentoja sekä reittilennoilla että juurikin Finnmatkoilla. Euroopan lennoilla (kun matka-aika on lyhyt) on mielestäni ihan sama missä koneessa istuu ja onko tarjoilua, mutta mantereiden välisillä lennoilla pyrin nykyään välttämään tilauslentoja. Tässä omaa vertailuani reittilento vs Finnmatkat. Reittilennon plussat: +Reittilennolla enemmän jalkatilaa (ISO plussa kun koneessa ollaan yli 10h) +Reittilennolla maksuttomat juomat (Finnmatkojen juomat aika kalliita, myös vesi maksaa heillä) +Reittilennoilla maksuttomat ateriat (Finnmatkoilla kallis ja mielestäni sekin huonompi kuin esim Finskillä tai Air Francella. Kun koneessa on 12h niin se ruoka on jo oleellisessa asemassa) +Reittilennolla maksuton viihdejärjestelmä +Lentoyhtiön pisteet (jos jollekin merkitystä) +Ei tarvitse kuunnella sitä Finnamtkojen raivostuttavaa tunnusmusiikkia, joka heillä soi koneessa jatkuvasti +Lentoaikatauluihin pääsee paremmin itse vaikuttamaan kun tarjontaa on enemmän +ei humalaisia räyhääviä suomalaisia koneessa (oikeasti, en millään muilla lennoilla ole tavannut niin huonosti käyttäytyviä kanssamatkustajia kuin suomalaisilla tilauslennoilla) +matkatavaraa saa ottaa 23kg plus käsimatkavarat 8-10kg (Finnmatkoilla 20kg sisältäen käsimatkatavaran. Ei varmaan Mauritiuksella merkitystä, mutta shoppailukohteissa kyllä) +lähtöselvitys netissä, ei tarvitse jonotella kentällä tiskille Finnmatkojen plussat: +Ns "yhden lennon taktiikka" säästää aikaa ja vaivaa kun pääsee suorilla lennoilla +Viihdejärjestelmässä suomenkieliset tekstitykset +voi tilata etukäteen heidän nettikaupastaan tuotteita koneeseen odottamaan penkille (esim kosmetiikkaa, nameja, alkoholia yms) Huomattavaa myös, että kun Finnmatkoilta katsoo matkan hintaa niin siihen tulee myöhemmin vielä päälle monia lisämaksuja (jotka ainakin minä olen ostanut joka kerta). Nämä lisämaksut ovat parempi lentoluokka, ateriat lennolla ja lentokenttäkuljetus eli ihan sievoinen summa. Näitä asioita kannattaa myös pohtia kun valitsette elämänne tärkeimmän matkan matkanjärjestäjää. Ja vielä kertauksena, en ole kenenkään "puolella" asiassa, halusin vain tehdä vertailua.
 3. Finnmatkat näköjään aloittaa ensi talvena matkat Mauritiukselle. Meidänkin häämatkan ensimmäinen hotelli Long beach näyttää löytyvän heidän valikoimastaan: http://www.finnmatkat.fi/Lomakohde/Mauritius/Belle-Mare/Long-Beach/?season=talvi-14-15 Toivottavasti tuonne ei nyt ihan heti kaikki suomalaiset paukkaa. Oli niin ihanaa kun sai lomailla ilman muita suomalaisia. Tosin lukee olevan omatoimikohde Finnmatkoilla eli tuskin ne oppaan palveluja kokoajan tarvitsevat perusturistit tuonne heti tulee.
 4. Itse menisin ehdotomasti ennemmin Long beachiin kuin Sugar beachiin. Molemmat ovat samaa Sun resorts-ketjua, mutta hotellit ovat kuin yö ja päivä vaikka molemmat 5-tähteä ovatkin.
 5. Ei kuulunut. Olen tottunut siihen, että aina ulkomailla (paitsi Barbadoksella) pitää vedestä maksaa ja ostaa pullovettä. Ja kyllähän nykyään Suomessakin useimmissa ravintoloissa vesi ruuan kanssa maksaa, vaikka hanavettä onkin. Meille AL olisi ollut turha. Vaikka tilailtiin juomia, kahvia, jäätelöä yms kun mieli teki, niin silti meillä meni paljon vähemmän rahaa muin mitä AL olisi ollut. Ja tuleehan lomalla välillä oltua muuallakin kuin hotellilla (retket). Tosin jos haluaa tissutella cocktaileja aamusta iltaan niin sitten varmaan kantsii ottaa AL Ja tosiaan kaikki juomat eivät kuuluneet AL-pakettiin, niin nyt sai valita juomansa ilman mitään rajoituksia. Viinilistoissa sen huomaa helpoiten, että AL viinilista on suppeampi kuin normaali ja itse tykkään kovasti hyvistä viineistä ja niitä olikin mukava tilailla ilman rajoituksia.
 6. Otettiin tunnin ratsastus ja maksoi 3200-3700 mur:ia per naama (en anteeksi muista tarkkaa summaa). Olisi varmasti saanut mennä kahdestaan, mutta meillä oli kaksi höösääjää mukana kun aloittelijoita ollaan. Ei siis missään nimessä haluttu mennä yksin vaan haluttiin pari ihmistä mukaan. Tämä retki tehtiin siis länsipuolella. Meillä oli puolihoidot ja saatiin siis samat aamiaiset ja illalliset kuin all inclusivessakin ja kattavia olivat. Etenkin tuolla Long beachissa, Sugar beachissa oli vähemmän ravintoloita joka tietenkin vaikutti asiaan. Puolihoitolaisina meillä meni oikeastaan rahaa vain juomiin. Aamiaiset ja illalliset olivat niin kattavia ettei päivällä tehnyt mieli kuin pientä välipalaa.
 7. Moikka. Me palattiin eilen Mauritiukselta takaisin ja aivan ihana lomakohde oli kyllä. On pakko päästä joskus takaisin. Hotelleista oltiin ensin Long beach:ssa saaren itäpuolella (Bella Mare) ja sitten toinen viikko Sugar beach:llä länsipuolella (Wolmar). Molemmista hotellista tykättiin kovasti, mutta erityisesti tuo Long beach teki vaikutuksen. Hotelli oli uusi ja ilmeeltään trendikäs ja moderni. Ravintoloita oli useita ja esim heidän kiinalaisesta ravintolasta tuli enemmän mieleen Farang kuin nämä tusinabuffakinkit. Ravintoloita oli yhteensä 5. Hotellin edessä oli koralleita, joten hotellin rannallakin pystyi snorkalailemaan. Toisen viikon hotelli (Sugar beach) olikin aivan erityylinen. Se oli vanhanajan sokeriplantaasin näköiseksi tehty ja henki vanhanajan charmia. Kaunis ja upea paikka, mutta tyyliltään tykättiin enemmän Long beach:in trendikkyydestä. Sugar beachilla ravintoloita oli 3. Tehtiin erilaisia retkiä Mautourcon kanssa ja sitten ostimme myös hotellilta ratsastusretken rannalle auringonlaskuun. Sen huomasin myös, että tuolla itäpuolella saarta tuuli enemmän kuin lännessä. Eli ei ollut aivan yhtä kuuma, länsipuolella oli melkein tuskaista olla kuin ilma tuntui seisovan. Tosin itäpuolella oli myös aaltoja enemmän eli ei käytetty hotellin vesiaktiviteettaja siellä vaan vasta lännessä. Mutta siis pidimme molemmat enemmän siitä että vähän tuuli. Onko jotain kysyttävää jollain?
 8. Tänään Mauritiukselle
 9. All inclusive olisi ollut kyllä molemmissa hotelleissa, mutta me otimme vain puolihoidolla. Maksoi jotain 6400€ meiltä kahdelta yhteensä. Häämatka kyseessä. 14 yötä ollaan Mauritiuksella. Tulen varmasti kertomaan reissusta sen jälkeen.
 10. Me lähdemme ensi viikolla Mauritiukselle. Mr Travel on toimistona ja hotelleina meillä on Sugar beach ja Long beach. Onko näistä kokemuksia kenelläkään? Millään ei enää jaksaisi odottaa reissua. Entä löytyykö kokemuksia patikoinnista Mauritiuksella? Joko järjestetyistä patikkaretkistä tai ominpäin? Entä ratsastuksesta? Molempia näistä olisimme kiinnostuneita kokeilemaan. Missä Mauritukselle menijät ovat vaihtaneet rahaa?
 11. Hei, Meidän häissä vihkiminen oli klo 16 ja sen jälkeen oli ihan kunnon ruoka. Ja myöhemmin vielä tietenkin kakkukahvit herkkuineen ja klo 23 aikaan iltapalana hodaribuffa. Ja kaikki ruoka upposi vieraisiin enemmän kuin hyvin. Joten jos kysyt mielipidettäni niin kannattaa varmasti tarjota juhlien alkuun ihan kunnon ruoka. Esim alkupalabuffetti ja sitten pääruoka. Ja voileipäkakkkuja ja salaatteja vaikka iltapalalla sitten. Mahat täynnä jaksavat vieraat juhlia pidempään. Jos vihkiminen on kolmelta niin moni on varmaan syönyt sitä ennen vain jonkin kevyen lounaan kun siirtymiseen, laittaitumiseen yms menee aikaan niin kunnon ruualla on varmasti tilausta. Kannattaa keskustella menusta valitsemanne pitopalvelun kanssa, osaavat varmasti kokemuksellaan antaa hyviä ideoita
 12. Meidän häissä oli taikuri, joka teki niitä ilmapalloeläimiä yms. Olin ajatellut hänet lähinnä lapsia varten, mutta oli kyllä ehdoton hitti myös aikuisten keskuudessa. Mm tanssilattialla sukulaiset jorasivat ilmapallohärpäkkeet kainalossa ja kavereillani oli ilmapallo hiuskoristeita kampauksissa.
 13. Minunkin mieheni vietiin polttareissaan strippibaariin ja maksettiin private sylitanssi. Eikä kyllä mieleeni olisi missään tapauksessa tullut olla hänelle vihainen tai suuttunut siitä. Jos polttariseurue haluaa sellaista niin se on heidän asiansa. Tiedän ettei mieheni ole kiinnostunut niistä strippareista, joten en koe asian suhteen epävarmuutta tai aihetta suuttumukseen. Jos ominpäin menisi strippibaarin sylitanssia saamaan niin asia olisi tietysti eri. (ja minullakin oli strippari polttareissani. Se oli hauska show mutta ei kyllä millään tavalla kiihottava).
 14. Mekin suunnitellaan häämatkaa Mauritiukselle ja nyt ollaan kallistumassa hotellien Long beach ja Sugar beach puoleen. Siis viikko kummassakin Kokoemuksia näistä?
 15. Minä sekä mieheni olimme molemmat yhden päivän enen häitä lomalla ja ihan hyvin riitti. Häitä kun oltiin suunniteltu yli vuosi ja kaikki oli jo mallillaan.