Tofumorsian

Morsian
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

About Tofumorsian

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Lihavoinnit minun lisäämiäni. Miten voit ottaa miehesi sukunimen, jos teitä ei vihitä missään? Vai onko siviili- ja kirkkovihkimisen lisäksi olemassa joku kolmas vaihtoehto?
 2. Nojoo, ainakin maistaatille win, tunnissa yks vihkijä tienaa puljulle 800 euroa. Jotenkin ihan absurdi summa minusta. Pidän kyllä aika epätodennäköisenä sitä, että 15 minuutissa ehtisi vihkiä parin ja siirtyä seuraavaan paikkaan. Mutta tietty jos on vaikka samassa korttelissa neljä vihkimistä tunnin sisällä, niin sitten maistraatti saakin jo sen 800€. Ja siis on minustakin se 200€ ihan kamalan kallista, varsinkin kun vertaa siihen, että kristityt saavat mennä kirkossa naimisiin ilmaiseksi myös lauantaina.
 3. Marikaisa: Tässä ketjussa olevat listat eivät ole ajan tasalla, esim After Eight sisältää nykyisin maitoa. Kannattaa katsoa mielummin Tammihiiren linkistä.
 4. Lautasliinat ruokailua varten. Tiimarissa sattui olemaan juuri sopivan värisiä kohtalaisen edullisesti.
 5. Kai tiedät, että tuikkuja saa paloturvallisuussyistä polttaa vain suorassa tai ylöspäin levenevässä astiassa. Pilttipurkissa tai muussa kapeasuisessa kipossa se voi kuumeta liikaa.
 6. Minusta sima on mainio ajatus.
 7. Olen ollut vieraana vegaanisissa häissä. Tarjolla oli ainakin erilaisia salaatteja, marinoituja kikherneitä, kylmäsavutofua, seitania ja jotain lämmintä artisokkalisuketta. Jälkkäriksi kakkukahvit. Pitopalveluna oli Veganissimo ja ruoka oli todella hyvää. Satuin myös kuulemaan, kun muutama sekasyöjä kävi kiittelemässä henkilökuntaa hyvästä ruoasta, eli ilmeisesti ruoka maistui muillekin kuin kasvissyöjille. Myös meille on tulossa vegaaninen tarjoilu, mutta koska haluan tarjota hyvää ruokaa enkä luota minkään random pitopalvelun kasviskokkaustaitoihin, teemme ruoat itse. Häät ovat vasta lokakuussa, joten en ole kovin tarkkaan vielä miettinyt tarjoiluja. Hääkakuksi kuitenkin tulee suklaakakku Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta.
 8. Ei-kristityt säästävät reilut 200€, kun käyvät vihittävänä arkipäivänä, vaikka itse hääjuhla olisikin lauantaina. Kristitythän saavat ilmaisen vihkimisen myös lauantaille. Meillä tehdään mahdollisimman paljon itse: Ruoat ja kakut tehdään itse/talkoilla (vapaahetoisia on ilmoittautunut pyytämättäkin). Tavallaan tämä on kyllä myös panostusta, sillä meille tulee kasvismenu, ja juustossa uiva parsakaali ei vastaa minun käsitystäni juhla-ateriasta. Kutsukortit yms. joko askarrellaan kotona olevista materiaaleista tai teetetään suhteilla. Puvut meillä on jo valmiina, jotain asusteita täytyy vielä hankkia, mm. minulle kengät, koska omistan vain liian korkeakorkoiset kengät ja maiharit. Vieraiksi kutsutaan vain lähisuku ja läheisimmät kaverit (tästäkin tulee jo 60 hlö), ja hääkarkit ja muut ylimääräiset näperrykset jätetään tekemättä.
 9. Tässä keskustelussa ei ollut alunperin kyse omaisuuden keräämisestä, vaan siitä, että appivanhemmat kohtelevat lapsiaan eriarvoisesti tai pitävät toisen lapsen avioliittoa parempana kuin toisen.
 10. Kakut voi paistaa ja täyttää etukäteen ja pakastaa, mutta kuorruttaminen täytyy jättää hääpäivän aamuun tai edelliseen iltaan. Myös monet laatikkoruoat voi tehdä etukäteen pakastimeen. Minä aion myös keitellä tarvittavat pavut (meille tulee siis kasvismenu) etukäteen ja pakastaa. Monet salaatit voi tehdä edellisenä päivänä, esim. perunasalaatti, sienisalaatti. Olen myös miettinyt että voisi tarjoilla jotain marinoituja oliiveja, herkkusieniä, valkosipulinkynsiä tms, jonka voisi tehdä jo muutaman päivän etukäteen.
 11. Oho, pitäisiköhän mennä takaisin peruskouluun ja opetella lukemaan.
 12. On se 300mk:kin aikanaan ollut aika mitätön lahja metsäpalstaan verrattuna.
 13. Ei +, vaan pelkästään Matti Meikäläinen avec.
 14. Eikö kasvisgratiini ole vähän hankala ruoka, jos paikassa ei ole uunia?
 15. Kyselin pitopalveluilta tarjouksia vegaanisesta menusta ja tarjoukset pyörivät siinä 30€:n kieppeillä. Kai siinä on sitten jotain erikoisuuslisää, kun kasvisruoka on kuitenkin paljon halvempaa valmistaa kuin liharuoka.