bridezilla2013

Rouva
 • Content count

  211
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by bridezilla2013


 1. Sormus tosiaan on sellainen, jossa yksi iso ulkoneva kivi. Kääntämisessä on se ongelma, että pelkäisin kiven lohkeavan, kun osuu johonkin :/ Joo, meillä tosiaan kattaa kotivakuutus kyllä varkaudet yms., mutta matkallahan nämä ei ole voimassa. Ja tosiaan hullulta tuntui matkavakuutuksen korvausmäärää nostaa usealla tonnilla vain korujen takia :D Taidan jättää kaikki kotiin, niin eipä tarvitse niistä huolehtia reissussa! :) Tosiaan ei mun naimisissaolo ole riippuvainen siitä sormuksesta, oli se sitten kuinka ihana vain ;)


 2. Mulle riitti kolme vapaapäivää ennen häitä oikein mainiosti! Oltiin toki suunniteltu häitä kauan ja tehty kaikki mahdollinen valmiiksi. Häitä edeltävänä keskiviikkona meillä oli kaunistautumispäivä, jolloin laitettiin kynnet ja ripset kuntoon ja silloin haettiin myös hääpuvut ja kaasojen puvut. Torstaina oli kirkkokenraalit ja pientä askartelua vielä, mutta lähinnä rentouduttiin torstaipäivä. Perjantaina koristeltiin hääpaikka ja laitettiin muutenkin kaikki valmiiksi häitä varten. Eikä edes tullut kiire! :)


 3. Vähän off topic, mutta kuinka monella oli vihkisormus häämatkalla tai kuinka moni aikoo sen ottaa häämatkalle mukaan? Mein matkavakuutus kattaa tonniin saakka matkatavarat, mutta kun pelkkä mun vihki on yli 2000 euron sormus, niin vähän epäilyttää. Lisäksi jos laskee miehen sormukset, mun huomenlahjaksi saamat timanttikorvikset ja haluaisi vielä muistakin matkatavaroista saada korvauksen, niin vakuutusta pitäisi nostaa neljään tonniin. Mies on sitä mieltä, että ehdottomasti jätetään kaikki korut kotiin, mutta itse en millään malttaisi jättää ihania korujani pois :(:D Toki sekin tuntuu aika absurdilta, että joku saisi mun sormesta tai korvista korut varastettua, mutta ei kai ikinä voi olla liian varovainen :D


 4. Vihkiminen oli 15.00 ruokailu alkoi viiden maissa ja siitä melkein heti perään kahvi. Iltapala taisi olla puolenyön aikaan, ja kaikille maistui :) Ja karkkibuffakin meillä kuitenkin oli :) Itse poistuttiin hiukan ennen kahta, ja kovimmat bilettäjät (ja siivoojat) olivat jatkaneet neljään :D


 5. Heräiltiin hääyön jälkeen hotellihuoneesta ennen yhtätoista, ja käytiin ravintolassa syömässä, sitten meidät haettiin kotiin ja mentiin muiden kanssa siivoamaan juhlapaikkaa, vaikkei meidän pitänytkään muttei viittitty olla tekemättä mitään, kun kummallakaan ei ollut edes krapula :) Illalla vielä paljuiltiin ja syötiin hyvin ja nautiskeltiin :) Hiukan oli pakko facettaa ja tehdä inventaariota häätavaroista ;)


 6. Ihan samanlainen olo kuin ylläolevillakin! Päivä meni juuri niin hyvin kuin olin toivonut, joitain ihan pieniä asioita lukuunottamatta, ja olin kyllä pelännyt kaikenlaista hullua (esim. umpisuolen tulehtumista :D), mutta päivämme oli täydellinen :wub:  Vieraatkin viihtyivät ja kehuivat!


 7. Kaasot pitivät helmoist kiinni, itse vedin stringit alas ja ylös (sukkanauhat oli tässä kyllä hiukan tiellä, stay-upit olis ollu paremmat!) ja lopuksi kaasot suoristeli vannehameen ja helmat. Kerran huomasin useemman tunnin myöhemmin, että vanne oli jäänyt polvien kohdalle :'D


 8. Alkuperäinen budjetti oli 10 000e, ja lopullista summaa en halua edes tietää, mutta luulisin, että n. 13 000 euroa meni. En silti kadu yhtään, mulla oli elämäni onnellisin päivä, ja kaikki sujui niin hyvin, ja kaikki kiittelivät kauniita ja koskettavia häitä, joten se oli sen arvoista! Toivon kyllä, että saisin häätavarat myytyä suurimmaksi osaksi eteenpäin :)


 9. Kutsuttiin 128 vierasta, ja 106 ilmoitti tulevansa, mutta viime hetkellä tulemattomuudestaan ilmoitti, ja osa jopa jätti täysin ilmoittamatta, YHDEKSÄN henkeä! Ihan törkeetä! Muutama ymmärrettävä sairastumistapaus oli joukossa, mutta osa oli ihan vaan välinpitämättömyyttä... Maksettiin siis melkein 300 ylimääräistä!


 10. En kyllä muuttaisi mitään, päiväni oli niin täydellinen! Toinen kaasovalintani mietitytti jossain vaiheessa, kun häneltä ei meinannut löytyä mulle aikaa, eikä ollut polttareitakaan kauheesti järjestänyt, mutta nyt jälkeenpäin ajatellen, valintani olivat loistavat, molemmat kaasot hoitivat häissä tehtävänsä niin hienosti ja silti bailasivat täysillä :)


 11. - Isä saattoi minut alttarille, mutta sen sijaan että luovuttamisen jälkeen olisi tullut mein perässä, hän menikin mein edellä :D

  - Kakku oli kuljetuksessa mennyt hieman kallelleen

  - Isä oli juuri ennen meidän ensimmäistä tanssia ja vanhempien tanssia lähtenyt viemään meidän häärahoja kotiin talteen, ja kukaan ei ollut asiasta tietoinen, mutta onneksi mun pikkuveli tuli tanssittamaan mua :D

   

  Mutta ei varmaan mitään sen isompaa, kaiken kaikkiaan kaikki meni hienosti, ja oli ihana päivä ja kaikilla oli hauskaa! :)


 12. Meidän häiden kohokohdat:

   

  - kirkko kokonaisuudessaan - koskettava seremonia, pappi puhui kauniisti juuri meille ja meistä, musiikit, hääsuudelma, kirkosta ulos astuminen ruusun terälehtisateeseen :wub:

  - oma puheeni heti hääjuhlan alussa

  - ruokailu, kakku ja iltapala (oli niin hyvää)

  - isän ja bestmanin puheet

  - häätanssi

  - tuttujuttu (me vastaan mun vanhemmat, oli ihan sairaan hauskaa!)

  - polttariporukoiden tanssibattle

   

  Ja ylipäätään koko päivän tunnelma, kaikki keskustelut ihanien vieraiden kanssa, meillä oli niin täydellinen päivä! :)


 13. 0,14 karaatin timanttikorvikset, jotka mies oli itse suunnitellut <3 ihan paras lahja, en ole korviksia käyttänyt vuosiin, mutta nyt nämä on koko ajan korvissa :)

   

  Edit. Mies heti korjasi, että kuuluu sanoa, että 0,28 karaatin korvikset, siis yksittäinen on 0,14 :)


 14. Itkeminen alkoi viisi minuuttia ennen vihkimistä, siihen asti ei ollut juuri edes jännittänyt eikä itkettänyt. Vaikka tärisinkin, niin sain vielä kyyneleitä pideltyä, kunnes häämarssi alkoi ja kyyneleet alkoi virrata :D Koko seremonian itkin, ja vielä hääpaikalla vieraita vastaan otettaessa silmät kostuivat ja samoin kun juhla aloitettiin minun puheellani, mutta sain kuitenkin hyvin aina koottua itseni. Ruuan jälkeen itkeminen alkoi helpottaa, mutta muutaman kerran vielä myöhemminkin tuli kyyneleet silmiin, esim. kun bestman puhui, kun rakas veljeni tuli sanomaa, että hänkin itki kirkossa yms :) Mutta  kaikki kiittelivät kuinka kauniit ja koskettavat häät olivat, että harvoin vieraatkin itkevät niin paljon :'D


 15. En viitsi edes laskea, kuinka paljon loppuen lopuksi rahaa meni, mutta arvioisin, että n. 13 000e, mikä ylitti budjetin 3 000 eurolla :D Ja tosiaan äitini vielä maksoi pukunu ja häämatkaa ei olla vielä varattu, joten sitäkään ei ole tuohon laskettu. Lopulta häitämme juhli Satakunnassa n. 100 henkeä, mutta KAHDEKSAN ihmistä jätti ilmoittamatta tai ilmoitti viime hetkellä, ettei tulekaan! Joten maksettiin pari sataa euroa liikaa sen vuoksi. Mutta kaikesta huolimatta, oli se sen arvoista, mulla oli elämäni ihanin päivä, ja kaikki oli niiin onnistunutta ja kaunista!


 16. Itse voin kyllä suositella juhlatila Arantilankoskea Nakkilasta. Kaikki meni melko sujuvasti, pääsimme jo yhdeksältä edellisenä päivänä koristelemaan ja saimme siivota iltakuuteen asti seuraavana päivänä. Paikka on henkeäsalpaavan kaunis, vaikka rantalava onkin hieman ränsistynyt, mutta pimenevässä syysillassa sitä ei huomannut :) Meillä oli n. sata vierasta, ja kymmenisen olisi vielä mahtunut ihan ok, mutta sen suuremmalle porukalle paikka käy liian pieneksi. Vuokrahan oli tosiaan ainakin tänä vuonna kesävkonloppuna 600e, ja muita maksuja ei lisäksi tullut :) Kertakaikkiaan ihana paikka :)


 17. Meillä oli sama ongelma... mun suku erittäin läheinen ja käydään paljon kyläilemässä yms, kun taas sulhasen suku on kyllä suuri, mutta sitäkin etäisempi. Kävi niin, että kutsuttiin noin kymmenen henkeä vähemmän sulhasen puolelta, mun puolelta jäi ehkä kaksi henkeä pois ja sulhasen puolelta tulemattomuudestaan ilmoitti kymmenisen henkeä, ja sen lisäksi vielä edellisenä päivänä/samana päivänä ilmoitti että jätti täysin ilmoittamatta tulemattomuudestaan KAHDEKSAN henkeä sulhasen puolelta! Ottaa hieman päähän, maksettiin yli parisataa turhaa, ja opiskelijapariskunnalla kun ei muutenkaan ole sitä rahaa ylimääräistä...

   

  Mutta summa summarum... Menoa ei haitannut vaikka mun puolta oli melkein tuplat, myös sulhon puoli viihtyi, ja ehkä ei olisi kannattanutkaan kutsua sitten sellaisia, joista arvasi, että tod.näk. jää pois.