emilj

Aktiivijäsen
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

About emilj

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampere
 1. mulle tuli hyvä mieli erityisesti monien muiden kommenteista hääpäivänä (ja sen jälkeen valokuvien perusteella). miehestä tiedän että se tykkää mun ulkonäöstä ihan arkenakin joten hääpäivänäkin oli kyllä sen mieleen
 2. Mulla on kans tällainen ongelma. Eräs hyvä ystäväni, jolle olen puhunut häistä, on todellakin ihan liian yli-innokas. Jo heti sen jälkeen kun kerroin kihlauksesta, hän alkoi soitella minulle viikottain että "katselin täällä netissä näitä pukuja, niin tällä ja tällä sivulla olis sulle yks tosi hyvä" tai "soitin sinne yhteen juhlapaikkaan (hänen oma valitsemansa, ei edes minun ikinä mainitsema) ja vähän kyselin hintoja ja muuta". Tästä on siis aikaa vuosi, ja tämä on jatkunut koko ajan. Jossain vaiheessa vähän väheni, kun itse aina tiukasti sanoin kaikkeen että "en ole vielä miettinyt asiaa" tai "ei ole vielä ajankohtaista". Nyt kun kuuli että olen varannut kirkon ja juhlapaikan (loukkaantui siitä kun en halunnut vielä kertoa tarkkaa päivämäärää, ei olla kerrottu kenellekään), asiat on ihan ryöstäytyneet käsistä. Hän soittelee ja lähettelee minulle tekstiviestejä koko ajan ehdotellen eri asioita (hänen omien mieltymystensä mukaisesti), hyvä ettei jo ole varannut minulle kampaaja-aikaa (hänen omaan vakikampaamoonsa). Tai sitten olemme vain niin erilaisia, kun itse en ole sellainen että "hössöttäisin" häistä (tai ainakaan näyttäisi sitä muille). Olen myös aika kontrollifriikki, eli haluan tehdä kaiken itse. Kyseinen ihminen on minulle todella läheinen ystävä, mutta ihan oikeasti osaan itsekin päättää näitä asioita. En välttämättä halua kaasoa ollenkaan, mutta millä ihmeellä esitän asian hänelle niin ettei loukkaannu siitäkin. Toisaalta tämä ihminen on todella sosiaalinen ja olisi varmasti todella hyvä seremoniamestari, mutta pelkään että siinäkin hän ottaa ns. liikaa vastuuta eli alkaa vetää showta oman mielensä mukaan. Äitini kanssa kun puhuin, niin totesimme että ystävästäni olisi varmasti myös todella paljon apua häiden järjestelyissä (sen verran kuin sitä haluan), mutta millä saada hänet pysymään aisoissa? Polttareiden järjestämisen olen jo aikaisemmin ratkaissut pyytämällä erästä ystävääni, joka on aina puhunut kuinka haluaisi järjestää polttarit. Ja sanoin vielä hänelle, että haluaisin että ystäväporukkani mahdollisimman paljon yhdessä järjestäisi, juurikin sen takia kun en varsinaisesti kaasoa ole valinnut, mutta että hän ottaisi päävastuun. Saa nähdä loukkaantuuko tuo toinen ystäväni siitäkin, kun kuulee ettei hän saa edes polttareita järjestää.. Vaikeaaaa, kun ei haluaisi ketään loukata mutta hääpäivä on kuitenkin minun päiväni eikä kaason.
 3. meillä on irjalan makasiini varattuna tämän vuoden syksylle. hinta on nykyään 500 euroa pe klo 17 - su klo 12. kuohuviinilasit, viinilasit, videotykki, pöytäliinat yms. vuokrataan eri hintaa vastaan. olemme tehneet sopimuksenkin jo, mutta nyt vasta aloin miettiä tosiaan sitä, että paikka on ihan omakotialueen keskellä eikä siellä siis voi kovin myöhään bändi soittaa musiikkia. onko kenelläkään siellä jo juhlia viettäneellä tähän mitään kommentoitavaa, olisi kiva kuulla kokemuksia? itse olen ajatellut valkoista ja vaaleanruskeaa väriteemaa, tai siis vaaleanruskealla tarkoitan sellaista ns. kierrätyspaperin/pahvin väriä. sopii mielestäni ihan hienosti makasiinin puisten seinien kanssa. käytiin paikan päällä viime perjantaina, ainakin nyt seinät oli ihan tyhjillään, mistä tykkään. monissa tuontyylisissä paikoissa seinillä roikkuu jos jonkinnäköisiä koristeita ja tauluja. tai ainoastaan siinä eteisessä oli jotain, mutta nehän voi ottaa vaikka juhlan ajaksi pois.. vieraita meille on tulossa varmaankin n. 60 aluksi, siis varsinaiseen juhlaan, syömään ja sellaista. sitten jossain vaiheessa kun vanhimmat vieraat alkavat poistua, niin olemme kutsuneet ystäviä enemmän (läheisimmät jo päivällä) juhlimaan. näin me ratkaisimme tuon tilaongelman.
 4. Onko puoli vuotta ennen juhlia järkevä aika lähettää STD-kortit (ihan Suomessa asuville vieraille)? Vai onko liian aikaisin? Ja lähetetäänkö kutsut sitten kolme kuukautta aiemmin, vai kuinka? Meidän häät on vasta syyskuun loppupuolella, eli silloin ei luulisi "ruuhkaa" olevan lomien ja toisten juhlien suhteen.. Haluaisin jonkinlaiset STD-kortit lähettää kun ei olla hääpäivää muuten suostuttu muille kuin omille vanhemmillemme kertomaan.