Jump to content
Naimisiin.info

noranora

Aktiivijäsen
  • Viestit

    11
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

noranora's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Ellinora, ettekö siis lähteneetkään amerikkaan ja asutte nyt suomessa? Tietääkö kukaan että jos lähden lasteni kanssa usaan, niin saavatko he automaattisesti kansalaisuuden? Minulla siis usan kansalaisuus ja lapsilla ei ole.
  2. Mutta eikö nykyään tuossa k-1 ole juurikin se että voidaan yhdessä laittaa hakemus suomesta ja odottaa viisumia täällä? Olen soittanut monet kerrat lähetystöön ja kukaan ei osaa suoraan auttaa vaan sanoo että laita sähköpostia. Sitten kun laittaa sitä sähköpostia pitkän litanian niin sieltä vastataan ehkä yhteen kysymykseen. Sain itselleni ja lapsilleni varattua ajan passeja varten joten siellä yritän kysyä lisää.
  3. Moi! Oltiin menossa maistraatissa naimisiin perheen kesken mutta tutkittuani tuota k-1 viisumia, päädyimme siihen että emme mene täällä naimisiin vaan vasta amerikassa. Meillä ei siis ole kiire naimisiin ja tuo ensi viikko olisi ollut sen takia että saadaan nopeasti puolison viisumi paperit menemään. Miten tuo tax return, kun olen asunut 20v suomessa eikä minulla (kansalaisella) ole siellä mitään tietoja? Vanhempani voivat kyllä sponsoroida meitä eli onnistuuko se niin? Ja vielä se että kun haemme kihlatun viisumia niin miten se etenee? Eli kuinka kauan odotamme suomessa ja milloin voimme lähteä Usaan? Kiitos kovasti avustanne!!!!
  4. Olen nyt etsinyt tietoa tuosta k-1 viisumista mutta en enää ymmärrä mitään kun kaikki tieto on ihan sekaisin päässäni. Osaisiko joku kertoa miten tuo k-1 prosessi menee? Haemmeko täältä ensin k-1 visaa ja sitten kun se on hyväksytty niin lähdemme jenkkeihin minä, mies + lapset? Vai missä vaiheessa saamme lähteä sinne?
  5. Ja jos valitsee tuon kihlatun viisumin niin emme varmaan saa siinä vaiheessa olla jo naimisissa?
  6. Mitä eroa on kihlatun ja puolison viisumilla? Pitääkö puolison viisumissa olla erossa puolisosta (ts. toisen usassa ja toisen suomessa?) Me ollaan menossa ensi viikolla naimisiin ja meillä on kaksi lasta. Minä olen usan ja suomen kansalainen ja mieheni suomen kansalainen. Lapsemme on syntyneet suomessa eli käsittääkseni he ovat myös kansalaisia. Olemme menossa hakemaan minulle + lapset amerikan passeja. Kumpi sanoisitte olevan meille parempi vaihtoehto? :/ Tää on systeemi on kyllä ihan hatusta.
  7. No voi kääk ollaan siis muutama kk liian myöhässä. Siellä lukee että 15.8.2011 jälkeen toimitetut hakemukset menevät Chicagon kautta.:/ tai siis pitää itse lähettää sinne. Onko kellään tuoreita kokemuksia tosta puolison viisumin hausta?
  8. "Muutaman kaverin ja oman kokemuksen perusteella voin sanoa, etta jos menette naimisiin Usassa niin paperisodassa kestaa n. 8kk ja sita ennen ei saa poistua maasta yhtaan mihinkaan. Mutta saatte siis molemmat olla siella. Jos menette naimisiin Suomessa, et saa puolestaan menna Usaan ennen kuin paperisota on selva, mutta siina menee 4-8 viikkoa." Tämä on kopioitu keskustelusta tuolta Ensin naimisiin ja sitten vasta..
  9. Näiltä sivuilta luin että jos hakemukset laittaa vetämään suomessa, niin selviäisi noin lyhyellä ajalla. Soitin siis Helsingin Us embassyyn. Voisiko joku kertoa tarkalleen miten tuo homma etenee? Eli ensin laitamme sen I-130 paperin Chicagoon ja sieltä sitten vastataan mitä?
  10. Juuri näin! Kuinka kauan oleskeluluvan saamisessa voi mennä? Minulle sanottiin puhelimessa että vuosi mutta onko tosiaan näin? Täältä olen lukenut että 4-8viikkoa menisi siinä. Saammeko muuttaa amerikkaan kesken oleskelulupahaku-prosessin?
  11. Moi! Olen lukenut tätä palstaa mutta en ole löytänyt vastauksia kaikkiin askarruttaviin asioihin. Miten minun ja mieheni tulisi toimia kun haluamme suomessa naimisiin ja sitten muuttaa amerikkaan. Minulla on kaksoiskansalaisuus. Miten aloitamme prosessin ja mitä lappuja tarvitsemme miehelleni? Tarvitseeko hän jonkun viisumin vai saako hän sen jotenkin minun kauttani?
×
×
  • Create New...