Jump to content
Naimisiin.info

wedsy

Rouva
  • Viestit

    66
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1062 profiilin katselua

wedsy's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Platina on kalliimpi vaihtoehto, joten halunnet todennäköisesti budjetin puolesta valita jokatapauksessa mieluiten 14k valkokullan rodinoituna. Laittamasi Blue Nilen linkki on siis sormusrungon hinta ilman timanttia. Lisäksi päälle tulee tullimaksuja n. 24% Suomeen postittaessa. 600 euron solitäärisormuksen saat Suomessakin teetettyä, mutta materiaaliksi et tuohon hintaan saa platinaa ja keskuskiven koko lienee maksimissaan 0.1 ct, joten se ei ole mittasuhteiltaan samannäköinen kuin esim. Blue Nilen kuva. Lähtisin kysymään tarjouksia budjettiinne sopivista solitäärisormuksista kultasepiltä, jotka valmistavat tuotteensa itse. Saat parempaa laatua huokeampaan hintaan. Toinen vaihtoehto on tietysti katsella, löytyisikö luotettavien ulkomaisten (katso esim. Blue Nile, James Allen, Brian Gavin Diamonds) nettikauppojen valikoimista sopivaa yhdistelmää. Profiililtaan pyöreämpi nelikrappainen istutus 14k valkokultaisena olisi 188 euroa (http://www.bluenile.com/fi/build-your-own-ring/classic-four-claw-solitaire-engagement-ring-14k-white-gol_19797?elem=img&track=product) ja tämänhetkisen inventaarion edullisin mrb timantti 308 euroa (http://www.bluenile.com/fi/diamond-details/LD06711082). Tähän Suomen pään verot niin ollaan noin 615 eurossa. Eli mahdollisuuksia löytynee
  2. Pienet moissaniitit on erityisen herkkiä murtumaan, sivukiviksi kannattaa siis valita joko timantit, tai jos haluaa ehdottomasti muuta kuin timantteja niin esim. valkoiset safiirit. Ruusukultaa käyttänee moni, pääkaupunkiseudun moissaniitteja ymmärtävistä sepistä ei kuitenkaan valitettavasti ole tietoa minullakaan. Ainahan voit kuitenkin ostaa keskuskiven itse ja varmistaa vain että sopiva seppä suostuu sen istuttamaan, istutusprosessi ei sinänsä eroa timantin tai safiirin istuttamisesta. Kyse on ehkä enemmänkin siitä että seppä on tarpeeksi avoin ajatukselle moissaniitista. Onnea ja jaksamista sormusprojektiin, lopputulos palkitsee!
  3. On se ainakin teknisesti mahdollista, eri asia mitä kukin seppä sitten haluaa/suostuu tekemään - monilla kun on aika vahvoja mielipiteitä siitä mikä on esteettisesti/rakenteellisesti "hyvä ratkaisu". Jos eka seppä sanoo ei, kannattaa pyörähtää vielä toisaalla kysymässä. Vastaus ja hinta saattaa olla ihan eri. Yhteenjuotoksia tehdään välillä suhteellisen pieneltäkin alueelta, kun esim. tarkoituksella halutaan jättää väliä sormusten välille jotta erottuvat, tai vähän isomman keskuskiven vaatiessa. Esim. alla olevan kuvan sormukset on juotettu yhteen, vaikka päältäpäin ei ehkä heti näkisi.
  4. Tässä on taas vähän sellaisia kysymyksiä, että näkemättä sormuksia käsissään on kenenkään oikeasti mahdotonta vastata. Hinta-asia riippuu ihan täysin kunkin sepän hinnoittelusta. Jos paikkakuntatieto Tampere pitää paikkansa, suosittelisin käymään Aurifaberilla sormusten kanssa. (Keskustasta löytyy myös esim. Andreasen ja Korus, näistäkin olen kuullut monella foorumilaisella olevan hyviä kokemuksia - itse en pysty omakohtaisen huonon asiakaspalvelun ja työnjäljen vuoksi valitettavasti suosittelemaan.)
  5. TopGold yrityksenä suomalainen, mutta ainakin nuo perinteiset Timanttisilla myytävät sormusmallit kaikki käsittääkseni ulkolaista tuotantoa. Jos tämä kotimaisuus oli sinulle tärkeä kriteeri. Ehdottaisin kustannustehokkaimmiksi vaihtoehdoiksi saada käyttöä kestävä sormus joko kurkkaista läpi esim. Helsingin Huutokauppakamarin Vintage-puoti (kuvaamanlaisiasi sormuksia tarjolla paljon) tai käydä läpi lähialueesi kultaseppiä tarjouspyynnön kanssa. Tarjouspyyntöä varten tarvitset vähän tarkemmat tiedot siitä mitä haet. Onko ohut runko esim. 2mm leveä ja 1,5mm paksu - minkäkokoiset timantit ja millä spekseillä ne haluat. Luulen että budjettiasi ja toiveitasi ajatellen timantit 0.01ct x 7 G-H/VS-SI voisi olla vielä saavutettavissa ja hyvät turvalliset perusspeksit jokapäiväiseen vuosien käyttöön. Vintage-puodista kuvaamasilaisen sormuksen löytää varmasti tuohon budjettiin. Sieltä löytyy sekä paljon Kultajousi ja Timanttisten TopGold-tyyppisiä malleja, mutta myös Suomessa käsinvalmistettuja (eli ei valettuja) laadukkailla kivillä ja tukevilla rungoilla - ja vaikkei nyt "sikahalvalla", yleensä jotakuinkin puolet halvemmalla kuin vastaava kaupassa. Pienet koonmuutoksethan ovat sepällä aina mahdollisia, eli esim. olettaen että kokosi oli 17, voit huoletta katsoa tuollaisista puolianssisormuksista 15.5-18.5 kokoisia ja olla varma että osaava seppä saa ne muutettua kokoosi.
  6. Titaani on oikein kelpo sormusmateriaali, mutta ei kyllä missään nimessä naarmuntumaton (tai edes naarmuuntumattomampi kuin kulta) - kuten ei mikään muukaan varteenotettava sormusmateriaalina käytettävä. (Kullan kohdalla kevyimpien naarmujen tasoittaminen onnistuu jopa kotona kiillotusliinalla. Titaanin kohdalla ei toimine?) http://www.groomgroove.com/groomville/man_wedding_ring.phplöytyy pieni havainnekuva muutaman eri sormusmateriaalin kunnosta vuoden käytön jälkeen. Käyttäjien elintavat ja sormusten varsinaiset seokset ja valmistustavat vaikuttavat tietysti paljon aina kunkin sormuksen kuntoon, mutta huomattavissa on että kaikki ovat selkeästi naarmuisia ja elämää nähneen oloisia. Toisaalta sekin tuo oman charminsa sormukselle?
  7. Vau, kuulostaa upealta! Ovatko kirkkaat kivet kuitenkin 0,02ct? Kuulostaa kovin massiiviselta, jos nuo karaatipainot pitävät paikkansa..? Saitko muuten värikäsitellyistä timanteista tietoosi niiden puhtausluokan? Värihän peittää kaikki näkyviltä, mutta tämä on asia joka on kiinnostanut aiemminkin näiden läpinäkymättömiksi käsiteltyjen kivien kohdalla.. Mustissa timanteissa saa ainakin reippaasti kokoa rahansa vastineeksi, vastaava värikäsittelemätön silminpuhdas timantti olisi ulkona 99,9% pareista budjetista. Sinänsä siis kelpo vaihtoehto, jos jo muutenkin tykkää lookista ja haluaa kuitenkin ehdottomasti timantteja esim. mustien safiirien sijaan. Päätyikö puolisosi myös johonkin persoonallisempaan vaihtoehtoon? Laitathan meidän iloksi kuvaa, kun saat sormuksesi
  8. Eli runko on liian korkea sormen pinnasta ylöspäin? Korkea runko on toisaalta myös merkki laadusta, materiaalissa ei ole säästelty. Runko on kestävämpi, ei muotoudu helposti käytettäessä ja siinä on kulumavaraa (kulta materiaalina kuluu hiljalleen pois). Hiukan tavallista korkeampaan runkoon voi joutua totuttelemaan hetken, sillä se tosiaan tuntuu aluksi erilaiselta verrattuna todella mataliin - mutta jo esim. viikon päivittäinen käyttö ja saattaa olla että et enää tunne sormuksissa epämukavuutta. Oletko ehtinyt testailemaan sormuksia rauhassa ja tuntuu edelleen epämukavalta? Vai onko kyseessä yhteensopivuusongelma muiden sormusten kanssa..? Kerroitko huolestasi jo tälle sepälle? Olet luottanut hänelle jo näiden tärkeiden sormusten teettämisen, joten hän varmaan mielellään auttaisi sinua itse löytämään jonkinlaista ratkaisua (ainakin jos asiakaspalvelukykyynsä on luottaminen). (edit: Huomioitakoon että en ole "koruammattilainen", mutta täällä vastausta saattaa joutua odottelemaan, joten työnnän lusikkani soppaan.)
  9. Kuvahaku, esimerkiksi "soldered rings" antaa paljon tuloksia ainakin Googlessa, Pinterestkin voisi olla hedelmällinen. Jos siis olet vain kuvia vailla, etkä niinkään kokemuksia tällaisten yhdistelmien käytännöllisyydestä tms.?
  10. wedsy

    Hymyilitkö matkalla alttarille?

    Hymyilin ja itkin, molempia äärimmilleen. Tuloksena varmaan aika mielipuolinen ilme.
  11. Kaunis lopputulos Mumm, jään odottamaan vielä poseerauskuvia sormessa! Onko keskikivesi sukukalleus vai päädyitkö hankkimaan sen varta vasten muualta muista syistä? Vaikka runko olisikin vähän toivomaasi vankempi, niin se on toisaalta kestävyyden kannalta hyväksi, on sitten ainakin vähän varaa vuosikymmenien saatossa kulua. Kulta materiaalina kuitenkin pikkuhiljaa hioutuu. Mallikin kun on sellainen, että ties vaikka siitä tulisi jälkipolville arvokas muisto joka on käyttökelpoinen vielä muutaman sadan vuoden kuluttua. Nimimerkillä saman asian kanssa painiskellut. Janique, oliko sulla kuvaa kihlastasi täällä? Minkälaista haloa olit miettinyt? //edit: Eikun löytyihän se Janiquen kihla tuolta sormusketjusta ja kaunis onkin. Mun mielestä ton kanssa käy mikä vaan isompikivinen halomalli! Ihan naftisti kihlan kanssa yhteen istuvaahan siitä ei saa, mutta mä olen ainakin enemmän niiden ei niin yhteensovitettujen sormusyhdistelmien ystävä. Ei muuta kun budjetinpäätös ja suunnittelemaan, sulla olikin jo niitä vinkkejä luotettavista nettikaupoista, halomallit on niin suosittuja jenkeissä että korkeintaan iskee ehkä valinnanvaikeus..
  12. Hei, tuolla toisella osastolla heräsi keskustelua moissaniiteista. Ehtisivätkö naimisiin.info:n ammattilaiset ottamaan vähän pintaa syvemmältä kantaa esim. moissaniittien nykylaatuun, kestävyyteen ja verrattavuuteen timantteihin puhtaasti ulkonäöllisiltä ominaisuuksiltaan (pyöreän briljantin hiontamalli, valon takaisinheijastuminen, tuli yms. merkittävät ominaisuudet)? Uskotteko moissaniittien lyövän läpi myös Suomessa ja onko esim. tulevalla patenttisuojan raukeamisella ja siitä odotettavasti seuraavalla hintojen romahtamisella tähän oletettavaa vaikutusta (vai tuleeko alempi hinta tarkoittamaan kuluttajalle myös alempaa statusarvoa - onko sillä vaikutusta)? Mielenkiinnolla kuulisin kommenttejanne ja kokemuksianne!
  13. En ole vielä toistaiseksi päässyt ihastelemaan moissaniitteja luonnossa, mutta mitä ilmeisimmin kehitys niissä on ollut viime vuosina hurjaa, ja nyt patenttisuojan kohta vanhentuessa (= hintatason romahtaessa) luulisi niiden nostavan suosiota myös Suomessa - ja se olisi hienoa. Mohsin asteikolla (kovuus, käytännössä siis kestokyky pitkäaikaisessa jokapäiväisessä käytössä) se vaikuttaa ihan loistavalta 9.25 (timantti 10, safiiri 9) ja ainakin Yhdysvalloissa kokoajan käytetympi kihlasormuksissa, varmaan yhtä paljon sekä eettisistä että taloudellisista syistä. Näitkö sormuksessasi käytettävät kivet, vai näetkö ne sitten vasta valmiissa korussa? Olen ymmärtänyt, että moissaniiteissa on (ainakin aikaisemmin, mutta kehitys kehittyy) ollut joskus "ongelmana" vihertävyyttä tai harmautta. Kuten timanteissa, sävy tulee kuitenkin selkeämmin esiin ilmeisesti mitä isommasta kivestä on kyse, eli 0.1ct (siinäkin on tietysti pieni ero, puhutaanko tässä "timanttien karaatikokoon verrattavissa olevan" kokoisesta, vai 0.1ct painoisesta moissaniiteista?) ei näyttäne vielä pahalta, vaikka hitunen sävyä olisikin. Moissaniitti heijastaa valoa ja iskee tulta ymmärtääkseni lähes kymmenkertaisesti ( ) hyvin hiottuun valoa vuotamattomaan timanttiin verrattuna, mikä erottaa sen ulkonäöllisesti timanteista (tai esim. zirkonia-kivistä). Tosin timanteistakin saa nykyään sitten taas moissaniitin oloisia tulikäsittelyillä. Ympäri käydään ja yhteen tullaan.. Se mitä olen kokemuksia lueskellut, niin jotkut ovat valitelleet että kivet "sammuisivat" helposti (vrt. naarmuuntunut zirkonia, joka näyttää jäätyneeltä syljeltä), mutta se tuntuu hassulta ottaen huomioon moissaniitin kovuuden? Hitsi kun tähän saisi jotenkin huudeltua CaiSannin väen valistamaan, olisi kiva kuulla minkälaisia käyttökokemuksia heillä on moissaniiteista - ainakin joku sieltä on näyttänyt pyörineen joskus täällä foorumeilla vastailemassa. Ehkä yritän vähän huudella, jos saataisiin tuoreempaa ja valistuneempaa tietoa. Vähän olen välillä väläytellyt pienessä mielessä ajatusta moissaniittiriipuksesta kaulaketjuun, tämä kiinnostaisi siis ihan itsekkäistäkin syistä..
  14. Kaunis sormus Tipzilla (kuten muuten kaikki viimeaikaiset lisäykset, mä olen kans sirorunkoisten sormusten ystävä), punakultaa? Oliko sulla jo suunnitelmia vihkin suhteen? Mitenkäs muilla?
  15. wedsy

    Kihlojen hinnat

    Mä jo ehdin kadehtia Tipzilla että teillä on ihan HUIKAISEVAN hyvät työntekijäalennukset (ajattelin että nämä on pakko olla nyt sitten siltä ajalta kun sanoit työskennelleesi alalla) ennenkuin korjasit noita timanttien speksejä. Mutta siis yhä kuulostaa kyllä hyvältä, vaikkeikaan ihan yhtä tajunnanräjäyttävältä.
×
×
  • Create New...