Fairybride

Morsian
 • Content count

  82
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fairybride

 1. Liiallinen suunnittelu ja kovat odotukset tällaisissa asioissa ei mielestäni kannata. Ei häille, hääyölle eikä sen kummemmin sitä seuraavalle, taikka häämatkalle... Tulee vaan turhia paineita. Ja ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Minä heräsin häiden jälkeisenä aamuna (muutaman tunnin unien jälkeen) järkyttävään hammassärkyyn. Siitä sitten päivystykseen, jossa jonottelin pari tuntia... enkä sitten edes saanut apua oikeaan hampaaseen (koko leuka särki siinä kohtaa, joten eivät tienneet mitä hoitaa). Ensimmäinen päivä rouvana ei siis ollut kovin autuas. Sitä kyllä tuli kirottua, kun en ollut pakannut valmiiksi häämatkaa varten, joten illalla piti vielä pakkailla, väsymys ja kipu olivat niin kovat ettei oikein meinannut pakkaamisista tulla mitään. Seuraavakin yö jäi vähille unille, häämatkalle piti herätä ma klo 4... hammassärky jatkui vielä Aruballe asti, jossa (41 tunnin matkan ja myöhästyneiden reititysten jälkeen) juurihoitoon. Eli ei kaikki tosiaan mene aina kuten elokuvissa, siksikin olin iloinen kun minulla ja sulholla oli sama asenne häihin eikä oltu liikoja suunniteltu tai odotettu. Oltiin kuitenkin molemmat iloisia siitä, että häät meni hyvin. Ja onnellisesti ollaan naimisissa, vaikkei ruusunpunaisia hetkiä nuo ekat aviohetket olleetkaan. <3 Olihan siinä oma romantiikkansa, kun istuin Aruballa juurihoidossa tuore aviomies tukenani.
 2. Bucuti on tosiaan ihana. <3 Meillä ei oma häämatka mennyt ihan putkeen (18 tunnin menomatkasta tulikin 41 tunnin matka, kun eka kone myöhästyi ja meidät reititettiin uudelleen), lisäksi matkaa sävytti ikävästi kova hammassärky ja jouduin heti perille päästyä juurihoitoon Aruballa... muutenkin vähän sairasteltiin. Mutta paikka oli ihana (erityisesti juuri Bucuti), joten mikäs siellä lekotellessa. Erityisen ihanaa oli tietysti ranta ja ruoka, Bucutin oma ravintola ihan huippu. Me löydettiin netistä sellaisia dinner-wouchereita, mitä ostettiin joka illalle valmiiksi. Suosittelen! Säästettiin tosi paljon ruokakuluissa, sillä mikään edullinen paikkahan tuo Aruba ei ole. Wouchereilla pääsi syömään n. pariinkymmeneen ravintolaan ja niillä sai alkuruoan, pääruoan ja jälkkärin. Syötyä tulikin sitten ja paljon..! Lisäksi meillä oli yhtenä iltana Bucutin "romantic dinner", oiskohan ollut kuuden ruokalajin päivällinen viineineen. Se kuului meillä matkan hintaan (honeymoon-paketti). Kaksi wouheria jäi käyttämättäkin, jätettiin ne siivoojille, josko pääsisivät niillä syömään.
 3. Itselleni ja miehelleni oli myös paljon tärkeämpää saada juhlia vieraidemme kanssa niin pitkään, kuin jaksettiin. Ja kyllä juhlittiinkin! Ois ollut mielestäni tylyä lähteä kesken pois ja en ois kyllä malttanutkaan, meillä oli niin hyvät bileet. Hääyöstä ei otettu minkäänlaista stressiä. Häät on vaan kerran, sekstailla ehtii koska tahansa. Ja tosiaan, sitä on aika poikki kun palailee hääpäivän päätteeksi kotiin (tai mihin sitten meneekään). Älä kuuntele muiden palautetta, se on teidän päivä ja pääasia, että te olette asiasta suunnilleen samoilla linjoilla!
 4. Kuvaajamme keksi idean, että otettaisiin pöytäkunnittain yhteiskuvat. Yhdessä pöydässä on 10 ja pöytiä 8, joten 8 nopeahkoa kuvaus-sessiota luvassa. Kehitin ideaa eteenpäin sen verran, että otamme kuvat palmujen alla bambubaarissamme, jolloin saadaan hauskoja "tapahtuma"kuvia (osa voi olla baaritiskillä, osa edustan aurinkotuoleissa jne...) Niinkuin olisimme viettämässä rantapäivää biitsillä. Jäykät poseerauskuvat eivät ole minun makuuni. Nämä pöytäkuvat voisikin sitten lähettää vieraille muistoksi kiitoskortin ohessa.
 5. Luulenpa että meillä ennemminkin halataan, kuin kätellään (kättely tuntuisi aika jäykältä...) Mutta vain minä ja sulhoni ollaan onniteltavina. Me olemme kutsujina ja häiden järjestelijät, olisi hassua pyytää siihen vanhempia (omani vieläpä eronneet). Onnittelut tapahtuu heti vihkimisen jälkeen siinä vihkipaikalla, siitä vieraat siirtyvät viereiseen juhlatilaan ja me sitten perässä viimeisinä. Eli ei tarvitse tämän takia muodostaa erikseen mitään "jonoa". Kiva se on jokainen vieras kuitenkin kohdata siinä kohtaa erikseen ja toivotella myös tervetulleeksi.
 6. Tapasimme vihkijämme tänään ja oli kyllä mukavaa nähdä, kuka meidät on tulossa vihkimään. Saimme tapaamisesta ideoita vihkikaavaan, jota tarkennamme vielä tämän viikon aikana. Kiva idea vihkijältä oli pyytää meitä kirjoittamaan itselleen "kirjeen", jossa kerromme, miten olemme päätyneet tähän. Hän sitten puhuu sen perusteella meistä jotakin. Ihan kiva, ettei tarvitse sanatarkasti miettiä, mitä vihkijä puhuu, mutta saamme vihkikaavaan kuitenkin jotain persoonallista ja meitä koskevaa. Saimme myös luovuttaa esteidentutkinta-paperin vihkijän haltuun, joten meidän ei tarvitse muistaa tuota paperia ottaa mukaan hääpäivänä.
 7. Olisi kyllä aika inhottava tilanne, jos joku vieraista kysyisi, voisiko kuitenkin tulla lapsen kanssa kun ei saa hoitajaa, vaikka kutsussa on selkeästi K18. Ei olisi reilua pistää meitä valitsemaan. Minulla ei ole pätkääkään syyllisyydentuntoa valinnastamme pitää lapsettomat häät, mutta varmasti ikävä tunne tulisi, jos pitäisi valita ystäväpariskunta lapsineen tai kokonaan pois häistä. Ei sellasta vastuuta ole reilua sysätä hääparille. Tässä tilanteessa toivoisin, että meille läheisempi voisi tulla häihin yksin ja toinen jäädä kotiin lasten kanssa. Ei sen välttämättä tarvitse olla "kaikki tai ei mitään"-tilanne (ellei ole yksinhuoltaja kyseessä).
 8. Meidätkin vihitään juhlapaikalla ja minusta siinä on juuri tämä hyvä puoli, että ei tarvitse ravata, vaan siitä vaan onnittelut kehiin heti vihkimisen jälkeen. =) Meidät onnitellaan siinä "alttarilla", jonka jälkeen siirrytään viereiseen juhlatilaan nauttimaan maljat ja aloittelemaan juhlia, mutta koska teillä on vieraat jo valmiina juhlatilassa, niin siinähän sopisi hyvin nostaa maljat heti. Minusta oikein toimiva ja kiva ratkaisu eikä tulee turhaa jäykistelyä. Ja toisaalta, miksi vihkimisen olisi oltava kuten kirkossa.. voisi siinä vieraan näkökulmasta tulla vähän hassu olo ("nyt ne lähti, mitäs me teemme sillä aikaa... ahaa, nyt ne tulee takaisin...")
 9. Ihana kaasoni keksi hienon idean tienvarsikylteiksemme. Niistä tehtiin palmut. Tulevat varmaan olemaan hauska näky keskellä lokakuuta tienvarressa. Ja mikä opastaisikaan paremmin Karibian salsabileisiin... =)
 10. Olen ollut jokunen vuosi sitten joulukuussa Dominikaanisessa tasavallassa. Samana on ihana rantalomakohde viidakon keskellä. Hotelli oli all inclusive (useita ravintoloita) ja siellä oli myös (yllättävänkin tasokasta) aktiviteettia sekä ilta-show discoineen rannalla joka ilta. kohteesta on helppo lähteä myös retkille ja omatoimisesti kauemmaskin (tosin autolla). Paras loma tähän asti, häämatka kuitenkin toivottavasti peittoaa vielä tämänkin.
 11. 1. Visuaalisuus (pakko laittaa tämä yhdeksi nipuksi. Tämä kuitenkin sisältää monta tärkeää asiaa, kuten juhlapaikan, koristelut ja muun rekvisiitan eli palmut, bambubaarin, pyöreät pöydät, rantatuolit, tunnelmallisen valaistuksen, hääparin ja vieraiden asut jne... Kaikki nämä yhdessä luovat sen kokonaisuuden, joka on materiaalisesti ajateltuna ykkösenä minun tärkeysjärjestyksessäni 2. Ruoka ja juoma (kai nämäkin saa niputtaa yhteen Hyvää ruokaa ja paljon, ihania drinkkejä (ja paljon!) 3. Salsabändimme kuubalaisine artisteineen. Kyllä näillä Karibian tunnelmaan luulisi pääsevän.
 12. Itse en pidä mistään kummallisista runoista tai asioiden kiertoilmauksista. Meille tulee lapsettomat hääbileet Karibian salsabileet-teemalla ja kutsu on "boarding pass", ikään kuin matkalippu Karibialle. Koska kutsumme vieraat "matkalle", on kutsuun kirjoitettu "Matkan ikäraja 18v". Tästä on tullut tähän asti vain hyvää palautetta ("kerrankin on jätetty ne typerät värssyt pois ja sanottu asia suoraan" jne.)
 13. Yöpalalla tarjotaan sitä, mitä varsinaisesta ruokailusta on jäänyt. Meillä on niin paljon pieniä, erilaisia juttuja tarjolla (mm. tortillat ja paljon erilaisia täytteitä ja kastikkeita), että halutessa saa koostettua itselleen ihan erilaisenkin annoksen tällä toisella kierroksella. Kun on paljon pieniä juttuja, niin on vaikea arvioida, mitä tulee jäämään yli ja mikä ehkä loppuu kesken, mutta tarkoitus ei ole laskea, että kaikille riittää kaikkea, muuten ruokaa tulee ihan tuhoton määrä. Sulhoni kokkaa ruoat ja meillä on ammattikokki häissä, hän on myös auttanut määrien laskemisessa. Hän piti hyvänä ideana sitä, että yöpalaksi tarjotaan kaikki jämät, eikä tarvitse suunnitella toista menua sitä varten.
 14. Klo 3:00 päättyy meidän bileet. Myöhämpäänkin olisi ollut kiva jatkaa, mutta paikka tulee olla siivottu klo 6:00 mennessä, joten siivooja saapuu kolmen jälkeen hommiin. Iltabileet kyseessä, vihkiminen klo 17 ja siitä alkaa bileet. Olen itse kyllä vieraana viihtynyt nimenomaan aamuyöhön kestävissä häissä, ihan keskenhän ne loppuu jos jo klo 00 päättyvät.
 15. Löytyykö tämän kesän morsiamista Aruballa käyneitä? Vähän menee yksinpuheluksi, mutta yrittänyttä ei laiteta... =) Matkaan enää vajaa 6vk, jihaa! Kummasti sietää syyssateet tänä vuonna, kun Karibian aurinko odottaa. <3
 16. Itse soitin maistraatin vaihteeseen ja sieltä yhdistettiin vihkimisistä vastaavalle henkilölle. Sain myöhemmin suoran numeron hänelle (kirjallisen vihkivahvistuksen myötä) sekä henkilölle, joka meidät vihkii. Vihkijä vahvistui juuri tällä viikolla (häihin aikaa 6vk). Nyt sitten olisi sovittava hänen kanssaan tapaaminen.
 17. Meillä on näemmä ollut hieman samaa teemaa edellisen kirjoittajan kanssa. =) Polttarini olivat viime lauantaina ja ihanaa oli. <3 Päivän tiesin, mutta mitään muuta en tiennytkään. Sain aamulla tekstarin, numerosta päättelin että kyseessä on joku mainosviesti. Viesti kuitenkin kertoi, että "Indian Toursin lento XX2010 on juuri laskeutunut Helsinki-Vantaan lentokentälle. Toivotamme kaikille matjustajille hyvää matkaa ja tervetuloa uudelleen!" Tuo xx oli nimikirjaimemme mieheni kanssa, päivämäärä on hääpäivämme (en kyllä tuota tajunnut viestiä lukiessa). Teema alkoi siis hahmottua, jipii, Intia! =) Tunnin kuluttua viestistä ovikello soi ja poltatriseurueeni saapui kotiimme. Kaikki olivat pukeutuneet teeman mukaisesti. Minulle tehtiin kampaus (hieno tuli!) ja sain ihanat bollywood-vaatteet päälleni koruineen. Kippistelimme Fresitalla ja sitten tehtävänäni oli tehdä koreografia kappaleeseen Jai Ho sekä opettaa se porukalle. Vaikken bollywood-ammattilainen olekaan, niin tanssitaitoinen kuitenkin, joten koreografian saimme haltuun alle 15 minuutissa. Toivoin, että voisiko sen kuvata, koska se näytti aika kivalta... (en vielä tiennyt mitä tuleman pitää...) Toimin päivän ajan intialaisten vieraideni "oppaana" ja kuljeskellessamme kaupungilla kerroin (älyttömiä) juttua ympärillä näkyvistä asioista. Saimme kohtalaisesti huomiota ja se oli hauskaa. Sain tehtäväksi myydä pindejä, muutaman myinkin, mutta tähän ei ollut kovin paljoa aikaa eikä mahdollisuuksia. Tosi kiva myyntitehtävä kuitenkin! "Jai ho!"-huuto raikasi. Sain kartan aina siirryttäessä paikasta toiseen, kartasta selvisi, mihin seuraavksi mentäisiin. Aluksi kaupungille, jossa pääsin meikkiin. Meikki oli ajatuksena ihana, mutta toteutus ontui pahasti ja sen teko kesti todella kauan. En kuitenkaan antanut sen häiritä sen enempää. Onneksi osasin itse korjata meikin, jotta sain symmetriset silmät ja suunniteltua näyttävyyttä lookiin. =) Meikissä oloa auttoi jaksamaan minulle tuotu smoothie, alkoikin jo hieman nälkä kurnia. Kaasoni hankkivat minulle evästä myös mukaan, muut nälkäiset ehtivät käydä syömässä meikkaukseni aikana. Seuraavaksi lähdimme puistoon meren äärelle ja siellä odotti polttareideni kohokohta; polttarileffan/musavideon kuvaaminen. Aiheena oli tietenkin bollywood ja leffassa yhdistyi tanssi sekä tarina (opaskierros). Tanssimme kaksi kertaa yhdessä ja lisäsimme esitykseen uusiakin mausteita, jolloin saimme näyttävän show:n aikaiseksi. Kaikilla ei ollut tanssikokemusta, mutta hyvin pysyi porukka mukana ja mikä tärkeintä, kaikki jaksoivat hymyillä ja nauttia, ei miettiä liikaa askeleita. Lisäksi tanssin kerran kappaleen yksin. Leffaan tuli myös hauskoja improvisaatio-kohtauksia, missä jokainen tanssii ja bilettää omaan tyyliin. Aurinko paistoi ja kruunasi leffamme. <3 (niin ja taisimme tehdä aika monta leffaa, koska turisteja pysähtyi kuvaamaan tanssiamme... ) Tämän jälkeen istuskelimme puistossa, joimme drinkkejä ja juttelimme, otimme valokuvia... Sitten terassille huurteiselle ja sieltä kaasoni luo, jossa oli ruokaa ja juomaa, pari leikkiä sekä karaokea. Illan kohokohta oli, kun polttarileffamme tuotiin meille katsottavaksi. Se oli mielettömän upea! Täynnä elämäniloa, tanssia, aurinkoa, ystävyyttä ja energiaa. Lopussa oleva hidastus sai kaikilla kyyneleet kohoamaan silmiin. Me teimme tämän, vau!! Leffa oli tosi laadukkaasti toteutettu, ammattilaiset asialla. He olivat myös tosi mukavia, voin lämpimästi suositella muillekin polttari-ideoita kaipaaville! Suurin osa jatkoi tästä vielä yökerhoon, jossa tanssi jatkui, kunnes jalat särkivät. Vielä sunnutaina lähdimme siskojeni kanssa brunssille. Oli kivaa, että tällekin päivälle oli suunniteltu ohjelmaa (tosin hyvä etten vielä lauantaina tiennyt sitä, olisin voinut miettiä, että mahdanko jaksaa nousta sängystä... heräsin kuitenkin ihmeen pirteänä ilman sen suurempaa krapulaa). Vaikka tiedän, että minulla on ihania ihmisiä elämässäni, polttarit kiteyttivät tämän asian. En olisi voinut saada upeampaa porukkaa juhlimaan kanssani tuona päivänä. Ja vaikkei kaikki mennyt ihan suunnitelmien mukaan, päivän toteuttamiseen oli nähty paljon vaivaa ja se oli ihana ja jätti kauniita muistoja ikuisiksi ajoiksi. Kunpa saisin elää tuon päivän uudelleen (ehtisi ne binditkin sitten myydä... ) Kiitos ystäväni, olette aarteita. <3
 18. Mulle on tärkeää saada nukkua kunnolla, joten ajattelin laittaa herätyskellon klo 9 soimaan. Kampaaja tulee kotiin tekemään kampauksen klo 10 (edellisenä iltana pesen ja föönaan sekä laitan rullat). Meikkiin menen n. klo 13, niin ehdin välissä syödä kunnon lounaan. Meikistä sitten suoraan juhlapaikalle, jossa vaihdan hääpuvun ylle. Vihkiminen on klo 17, joten meillä on mukavan väljä aikataulu hääpäiväksi tulossa. Ja mikä tärkeintä, ehtii syödä ja nukkua. =)
 19. Loistava valinta, upealta näyttää. =)
 20. Meillä oli ensin tarkoitus toivoa lahjaksi (vain) rahaa, mutta tämän palstan keskustelussa aiemmin mainittu asia sai miettimään. Kaikilla ei välttämättä ole rahaa ja mietimme, että näiden ihmisten on aika tylsä antaa jotakin pikkusummaa. Halusimme siis antaa mahdollisuuden myös taravalahjaan. Hyvällä mielikuvituksella kympilläkin saa jo kivan lahjan, mutta 10€:n laittaminen tilille tai kuoreen tuntuisi varmasti vieraasta ikävältä. Enkä toivoisi, että kukaan joutuu ottamaan paineita lahjastamme. Muutaman pikkupaketin saaminen olisi varmasti ihan hauskaakin. Sen verran kuitenkin halusimme vinkata makuamme, että emme saisi mitään Marimekko-hirvityksiä, joten muotoilimme lahjatoiveen seuraavasti: Hääparin mahdolliset muistamiset Jos et halua suuremmin pähkäillä meille sopivaa lahjaa, ilahdumme kovasti matkakassamme kartuttamisesta. Tavaralahjoissa makumme on lähempänä Alessia kuin Marimekkoa. Yhteinen häämatkatilimme: xxxxxxxxxx
 21. Meillä vielä etsinnässä sisääntulokappale. Sarah Brightmania ollaan harkittu (sitä kuuntelimme tutustumisaikana), mutta vielä ei olla löydetty kappaletta, jonka sanat sopisivat tilaisuuteen. Mitään "haluan olla vapaa" tai "parempi että jatkamme erillään" -sanoituksia ei varmaan kannata valita. Nyt olisi kymmenisen viikkoa aikaa etsiä biisi... ehdotuksia vastaanotetaan! =) Vihkiminen siis hääpaikalla, eli kirkko ja kirkkomusiikit ovat poissuljettu.
 22. Ei tule. Eikä pitäisi tulla myöskään odotteluhetkiä, joihin pitäisi jotain lueskeltavaa kehittää... meidän häihin tullaan (toivottavasti) bilettämään eikä lehtiä lueskelemaan.. =) (eikä tarvitse häälehti-fanien loukkaantua, tämä juttu ei vaan kolahda minun kohdallani...)
 23. Meille ei tule varsinaista hääkakkua ollenkaan (ei juuri pidetä kakuista), juustokakkuja ehkäpä ja suklaamoussea sekä hedelmiä. Jotain eksoottisia hedelmiä olisi kiva saada (hääteemana Karibian salsabileet), mutta ne taitavat olla melko kalliita... Ehkä ainakin jokunen jännä hedelmä ihan jo somistuksenkin kannalta.
 24. Eikö kellään ole tuoreita kokemuksia Arubalta?=) Luin juuri, että lokakuussa on low season, mahtaako vaikuttaa hintatasoon?
 25. Johtuu varmaan sairastelusta, toinen painajainen peräkkäisenä yönä... Toissayönä siis lähes oksentelin korsetin sovituksessa (vatsatauti iski....) ja viime yönä olin hääkampauksessa. Ja kuinkas ollakaan, kampauksessa oli kaikki pielessä. Ei olisi varmaan pitänyt eilen illalla selailla kuvia kukkakampauksista, ne tulivat uniinkin. Mulle laitettiin unessani melko tiukka kampaus (haluan ehdottomasti pöyhkeän). Kampaaja oli myös vaalentanut mun huomaamatta mun hiuksia, "jotta ne olisivat luonnollisemmat, kuten morsiamella kuuluu olla". Juuri viimeksi olin kampaajalta pyytänyt mustaa väriä, ei mitään sinne päin kuten tummanruskeaa, vaan oikeasti mustaa (joka sopii mulle parhaiten). Nyt tukka oli siis vaaleahko ja littana ja kaiken kruunasi takana olevat ruusut (inhoan ruusuja!) Näyttävä hiuskoriste, joka tulee sivulle, oli vaihtunut kamaliksi luonnonkukiksi ja taakse, joten edestä näytin kamalalta nutipäältä. =)