Reponen

Jäsen
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Reponen's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Minusta ei kyllä ole asiallista pyytää kutsua vihkimiseen itselleen, kun on jo kutsun saanut häihin. Tottakai jos on läheinen voi kysyä syytä, mutta siltikään ei ole kovin kohteliasta alkaa esittää toiveita. Kyllä siitä hienovaraisesta syyn kyselystä fiksu ottaa vaarin, jos haluaa mielensä muuttaa, mutta eiköhän meistä kaikki punnitse kutsua aika tarkkaan ennen kuin ne lähettää. Lisäksi minua jäi vähän vaivaamaan se, että tässä ei taida niinkään olla kyse surusta, ettei näe vihkimistä, siis ensisijaisesti siitä, vaan asia on otettu aika henkilökohtaisesti ja tehdään omasta ihmisarvosta vähän turhia johtopäätöksiä.
  2. Ja ne lapset oli siis aikuisia lapsia, heh. Ei ollut kyse mistään lastenvahtipulmasta.
  3. Kamalan stressaavaa, jos ihmiset käyttäytyy näin vailla mitään käytöstapoja. Hääjärjestelyissä nyt muutenkin on paljon puuhaa ja stressiäkin niin en haluaisi kyllä lisää sen takia, että joku saattaa vetää pultit hänen mielestä vääränlaisesta kutsusta. Apua! Onneksi osaan olla aika topakka tarvittaessa, mutta täällä oli hyvä vinkki antaa ilmoittautumisrumba jollekin puolueettomalle. Oon vain kuullut, että kaikki ei noudata kutsun ohjeita vaan ruinaa kutsua sitten anopilta tms. Erään ystäväni häihin punki kahdeksan (!) alunperin kutsumatonta vierasta. Ne tiedettiin kyllä etukäteen, mutta ei ystäväni olisi niitä halunnut kutsua. Joku oli samaa kaveripiiriä, mutta etäinen, jotkut kaukaiset sukulaiset halusi lapsensa mukaan jne. Riitojen välttämisen takia ystäväni lopulta suostui, mutta käsittääkseni aika pitkin hampain. Kahdeksan on helposti noin 10 prosenttia vieraista. Se voi tarkoittaa esim. 400 euron lisäkuluja ja kun häät on muutenkin monelle kallis juhla ei tuo summa tosiaan ole pieni lisä varsinkaan vieraista, joita ei edes itse halunnut kutsua. En muista, toiko edes kunnon häälahjoja, mutta toivon todella, että tämän verran edes tajusivat.
  4. Pakko vielä kommentoida, etten ymmärrä, miksi ajattelet tätä rahastuksena.. Onhan hääpari tarjoamassa sulle juhlan ruokineen ja juomineen, kirkkoosuushan taas ei maksa mitään. Ymmärtäisin, jos olisi kallis lahjalista pelkkään vihkimiseen kutsutuille, vaikka osalle olisi juhlakin. Ehkä siis vähän reipasta itsetuntoa ja perspektiiviä peliin. Voit varmaan juhlia tuoretta ylioppilastakin, vaikka et olisi koulussa, jonne lähimmät kutsutaan, seuraamassa ylioppilaaksi julistamista.
  5. Eiköhän tuo ala kohta olla Suomessakin aika tavallista toimintaa. On monia, jotka kutsuu häiden johonkin osaan vain ihan läheisimmät ja muut kutsutaan toiseen osaan. Ei taida olla kyseessä lähin ystäväsi tai sisaruksesi, kun et siitä mainitse, joten aika turhaan minusta loukkaannut. Eihän tuo rajaus varmasti koske vain sinua saati juuri sinun mahtumista kirkon penkeille. Suoraan sanottuna hieman ihmetyttää, että suhtaudut asiaan noin kiihkolla ja henkilökohtaisesti, vaikka syy tuskin on henkilökohtainen. Nykyään ei ole vain yhtä ainoaa oikeaa tapaa juhlia häitä. Olen ollut parissakin häissä, jossa pari on mennyt naimisiin (tosin edellisenä päivänä) vain lähimpien kesken ja varsinaiseen hääjuhlaan on kutsuttu suurempi vierasjoukko. Enpä usko kenenkään ajatelleen, että jäivät jostain paitsi tai itkeneen itseään uneen. Rauhoitu ja katsele asiaa vähän etäämmältä niin varmaan huomaat, että pari ei suunnittele häitään sinun kauttasi vaan omien toiveidensa. Ja ovathan he sinut halunneet paikalle heille tärkeään juhlaan, joten ole siitä iloinen. Sinä et kuitenkaan ole se, joka saa määrittää, mikä tälle parille on häiden olennaisin asia.
  6. Aika vaihtelevaa on... Itse huomasin tarjouspyyntöjä lähettäessä ja vastauksia saadessa, miten tärkeää on mainita omien häiden eri asiat (buffet vai tarjoilu pöytiin, menu) ja tarkistaa, kuuluuko alv, siivous, pöytäliinat ym. hintaan. Ei olla vielä varmoja, mikä oli paras, mutta aika hyviä oli joukossa... Itselle tärkeintä on se, että siivousta ei joudu itse tekemään (se nyt vielä puuttuisi omissa häissä!), että hinnasta ei jää epäselvyyttä kuten olen kuullut joillakin käyneen ja että menu natsaa omiin mieltymyksiin. Hinnat liikkui kyllä selkeästi 35-40e yläpuolella, kun ei ole tilavuokraa erikseen. Varmaan 50e/hlö on tilan yhteydessä hyvästä ruoasta ja pitkästä illasta ihan ok hinta.