My

Aktiivijäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

  Never

About My

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Joo, minustakin toimii parhaiten, jos morsiuspari tulee sisään vasta juuri ennen itse vihkimistä, niin vieraatkin tietävät paremmin, koska vihkiminen alkaa, ja voivat ottaa rennommin sitä ennen. Sama koskee hääparia, joita varmasti jännittää jonkin verran, varsinkin jos pitää lausua omat valat tai sentapaista. Itse tultiin sisään tutun pienen naiskuoron laulaessa, ja se toimi hyvin, vaikka ei oltukaan suunniteltu asiaa sen enempää kun vasta 10 minuuttia ennen (!). ::)Sisääntulo musiikin säestyksellä on ainakin juhlallisempi kuin muuten vaan tepastelu, jos nyt juhlallisuutta hakee.
 2. Aiemmasta viestistäni huolimatta emme lahjoneetkaan häitä seuraavana päivänä kaasoa tai bestmania, vaikka vietimmekin heidän ja vanhempiemme kanssa rääppiäisiä ja katseltiin häälahjat läpi. Itse asiassa puoliksi unohdettiin koko lahja-asia (myös huomenlahjat toisillemme ...). Ehkä ostamme jotakin häämatkaltamme, jolle lähdemme vasta n. puolen vuoden päästä, mutta ennen sitä olisi tarkoitus kutsua heidät joko samaan aikaan tai erikseen meidän kustannuksella tekemään jotakin yhdessä - esim. lähtemään risteilylle, tai teatteriin ja syömään. Ajatuksena on, että yhdessä vietetty aika osoittaisi että haluamme jatkossakin olla heidän ystäviään ja toisi kiitollisuutemme paremmin esiin kuin joku väkisin väännetty taskumattilahja tms. Miksi muuten kaasolle ja bestmanille annetut lahjat niin usein näyttää olevan jotakin perinteisiin sukupuolirooleihin liittyvää? (Koru kaasolle, taskumatti bestmanille ?)
 3. Meillä tulee sormusvalat ja vihkijän puhe. Koska ultralyhyt kaava suurimmaksi osaksi pidetään kahdella kielellä, niin se pitenee hieman. ;D Alla olevien lisäksi en kyllä keksi mitään, paitsi jos itse keksii jonkun seremoniallisen lisän, niinkuin sen puun istuttamisen tahi muun vastaavan.
 4. Onko kukaan pitänyt seuraavana päivänä "rääppiäisiä" ja antanut lahjat silloin? :)Itse tuumaan tällaista. Saisi kaikki lahjottavat (myös molempien vanhemmat mukaan samaan paikkaan, tunnelma olisi rennompi kuin ennen häitä tai itse juhlassa, ja kenenkään ei tarvitsisi pahoittaa mieltään kun ei saisi lahjaa, kuten itse häissä voisi käydä. Samalla voitaisiin katsoa häälahjat yhdessä läpi. Kuulostaako ihan tyhmältä? ???
 5. Joo-o, niin kauan kuin tosiaan tietää ettei kukaan nolostu oikeasti niin kai tuollaiset joissakin porukoissa käy. (Se näytelmän esittäminen/muu improilu kuulosti oikeasti hauskalta.) Mutta älkää vaan unohtako, ettei tuollaisia sisäänpäinlämpeäviä "me jotka olimme polttareissa muistelemme keskenämme ja kyllä onkin hauskaa nauraa sisäpiirivitseille"-ohjelmanumeroita myöskään ole kaikkien muiden vieraiden mielestä hauskaa KATSOTTAVAA, vaikkei "koston" varsinaiset uhrit olisi moksiskaan. Olen itse ollut häissä joissa morsiusparin vanhempi kaveripiiri (johon minä tai tuleva mieheni emme kuuluneet) olivat järjestäneet useita sisäpiiri-ohjelmia, joissa osallistujat nauroivat meille käsittämättömille asioille. Tuli aikainen kotiinlähtö sinä iltana.
 6. Observatorio? Rotundasali voi olla tunnelmallinen, jos sisäkuvia haluaa. (Mikäli sinne nyt pääsee.) Jos erityisen erikoista etsiskelisin, niin varmaankin valitsisin jonkun vanhan tehdasmiljöön, esim. Manillan tuntumassa, tai rautatiesillalla saisi jänniä kuvia ... Onko vanha kaasukello vielä olemassa? Sen kupeessa saisi ehkä otettua vähän omaperäisempiäkin kuvia?
 7. adalmiina27: Ei, en valitettavasti tiedä, mutta itse vaihdoimme juuri tilaa Ruissalon kansanpuiston paviljonkiin, jonka hinta oli aivan kohdallaan. On varmasti hyvin erilainen tila kuin etsimäsi, mutta ajattelin nyt vaan vähän hehkuttaa kun löydettiin edullinen ja iso tila ... Onko kenelläkään enempiä kokemuksia kummastakaan näistä Ruissalon tiloista? Itse olen käynyt ko paviljongissa vain kerran (ei juhlissa) ja muistan vain että se oli ISO tila, joka oli hieman kolkko. :-/ Tiedän että foorumilla on ollut yksi pari joka on juhlinut häitään paviljongissa, mutta onko muita esim. vieraina olleita, jotka voisivat valaista vähän lisää? Miten iso ja kaikuva tila on, miten sen voi koristella ja millaisia ovat pöydät ja tuolit ym puitteet? Kaikki tieto olisi tarpeen, kun täältä toiselta paikkakunnalta on vaikeaa tulla katsomaan ...
 8. Hei kaikki Varsinaisen Suomen pääkaupungissa asuvat! Itse tällä hetkellä kirjoilla Helsingissä, mutta pakkohan täältä on päästä takaisin mahd pian... 4 vuotta tässä tuulisessa ja kalsassa kaupungissa on jo tullut asuttua. Mutta pankkikonttoria en ole minäkään siirtänyt Hkiin. Siviilihäät Turussa 2.7. Kertokaahan te tietäväiset a) mikä pitopalvelu Turussa on hyvä, ja mistä kannattaa hankkia kakku, ja vielä c) mikä valokuvaamo olisi edullinen, mutta silti järkevän laadukas? Kiitollinen olisin!
 9. Hei pliis! Ei kai kaikki hääparit sentään kaikkia juomia vieraille tarjoa? Ajateltiin että tervetuliaisBOOLI (ei siis samppanjaa meidän häissä), 2 lasia viiniä/ploa olutta/siideriä ja 1-2 snapsia tulisi meidän puolelta. Loput kustantaa jokainen juhlija itse - järjestämme baarin mistä saa lähes omakustannehintaan samoja juomia mitä on valittavana ruokajuomaksi + ehkä viskiä ja konjakkia. Näin pahimmat loppasuut saadaan ehkä pysymään jonkinlaisessa kohtuudessa. Katseltuani setäni meinikiä serkkuni häissä minusta olisi huono veto tarjota liikaa viinaa ilmaiseksi. ;D
 10. Niin totta! Ei piinallista virsienveisuuta, kirkkoharjoituksia, lasten kiljuntaa kaikuvassa tilassa kesken vihkivalan, lässyttävää pappia... Jee! ;D
 11. Ei ole kokemuksia, mutta oletko lukenut heidän kirjan? Löytyy kuulemma kirjakaupoistakin, ja saa tilattuna suoraan heiltä. (www.pro-seremoniat.fi) Itse ajateltiin kyllä juhlia ilman pro-palveluja, mutta suht. juhlavasti ja n. 100 vieraan voimin. Eihän kirkkohäissäkään se uskonnollinen osa niin tavattoman paljon tilaa loppujen lopuksi vie, etteikö olisi helppoa aika pitkälle seurata samoja perinteitä. Siitä vaan kirkollista juhlintaa "maallistamaan", niin kuin pakanallisista perinteistä aikoinaan tehtiin muka kristittyjä... ;D
 12. Kirjoittelin aiheesta jo vähän aiemmin, mutta vastausta ei ole kuulunut joten toistanpa itseäni; onko kukaan ollut häissä tai muissa juhlissa Vanhalla Raatihuoneella, missä olisi ollut yli 100 hlöä? Rupeaa kohta olemaan kiire kutsujen kanssa jos paikkaa pitää vaihtaa...
 13. Onko kenelläkään kokemuksia siitä, miten kutsutut ottavat sellaisen asian vastaan, että heidän lapsensa eivät ole tervetulleita? :-/ Sulhon sisarusten lapset tulevat kyllä, ja samoin parin kaverin lapset (ehtivät jo kutsua itse itsensä), joten joku voi ehkä loukkaantua jos ensin annetaan ymmärtää että tarkoitus on juhlia ilman lapsia ja sitten niitä onkin vähintään kymmenen kappaletta juhlapaikalla... Mitä tehdä - lapset eivät vaan mahdu pieneen juhlatilaamme?
 14. Hei, onko täällä vielä elämää? Tarkoitus olisi viettää kaupunkikesähäitä Raatihuoneella, kaikki muuten viittä vaille sovittua ja kutsutkin jopa osaksi tulostettu, mutta mietityttää... Kutsulista on nimittäin yllättävän pitkä - n.160 hlöä mukaan lukien lapset, joita oikeasti emme kutsu, mutta jos joku kuitenkin tuo niin minkä sille mahtaa, ja laskeskelimme että n. 100-120 saattaa tullakin. Väittivät ensin Kulttuurikeskuksessa ettei sinne mahdu sataakaan henkeä, mutta löysivät sitten mapista pöytäjärjestyskartan jonka mukaan sinne mahtuu 110 ihmistä pöytiin. (Se ilmoitettu 150 hlöähän pätee vain esim. konserteissa, jossa "vierailla" ei tarvitse olla pöytätilaa.) Onko kenelläkään kokemusta 110 hengen juhlista vanhalla Raatihuoneella? ??? Olisin kovasti kiitollinen!