Nymphoma

Rouva
 • Content count

  68
 • Joined

 • Last visited

About Nymphoma

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Näin jälkeenpäin pakko tulla kommentoimaan, että turhaan stressasin. Hyvin pysyi kampaus koko pitkän päivän, lautalla piti vain pysytellä autossa kun muuten tuuli olisi tuivertanut kaiken pilalle. Hääpäivä oli todella kuuma, joten tärkeimmät pelastavat tekijät olivat ehdottomasti torstaina ottamani ripsipidennys, sekä puuteripaperi - ilman niitä meikki tuskin olisi ollut koko päivää niin hyvä. Mulla oli varmasti ennätyksellisen nopea kampaaja/meikkaaja, kun kampauksessa meni ehkä 40 minuttia ja meikissä puolisen tuntia. Tosin molemmat toteutettiin mahdollisimman luonnollisen näköisiksi, ei tullut mitään monimutkaista kampausta tms, vähän kiharaa ja helmikoriste hiuksiin vaan.
 2. Koska halusimme vähän erikoisemman paikan hääjuhlallemme, se myös jonkin verran maksoi, ja erinäisistä syistä johtuen kustansimme myös vieraidemme yöpymisen paikan päällä. Tästä johtuen oli pakko jostain karsia, eli budjettisyistä häämme olivat todella pienet (30 henkeä) ja vain kaikkein läheisimmät kutsuttiin. Vaikka olisi ollut mukava kutsua kaikki sukulaisetkin ja pitää isot juhlat (oma sukuni on todella iso, isällä 8 sisarusta joten serkkuja riittää..), en usko että ikinä kadun/kadumme tätä ratkaisua, sillä juhla oli niin meidän näköinen kuin voi, ja pienellä porukalla tunnelma oli hyvin intiimi sekä vapautunut.
 3. Meille aiheutti tämä alkoholiasia myöskin melkoista päänvaivaa, pienet häät (25 aikuista) kyseessä, joten päädyttiin seuraavaan: tarjottiin vieraille kuohuviiniä 7 pulloa alkumaljoiksi, boolia 20l ja ruuan kanssa myös tarjolla alkoholittomia kotikaljaa/mehua/maitoa/boolia. Hääpaikalla oli B-oikeudet, joten jokainen sai lisäksi ostaa itse kaljaa/lonkeroa/siideriä. Booli asetettiin tarjolle ruokailun lopulla (joskus puoli kahdeksan aikaan?), ja sitä oli vielä hiukan jäljellä kun miehen kanssa vetäydyimme puoli kahden aikaan yöllä. Itse olen myös hieman sitä mieltä että kenenkään juopottelua en välttämättä halua maksaa, sen vuoksi päädytiin tähän että emme maksaneet oluita/lonkeroita/siidereitä vaan ne jotka halusivat saivat itse ostaa niitä. Mutta noloa olisi ollut jos booli olisi loppunut kesken, onneksi riitti noinkin pitkälle. Anopin miesystävältä tuli häiden jälkeen sitten kommenttia, ettei ole ikinä ollut häissä joissa porukka on niin selvinpäin. Toivottavasti kellään ei ollut tylsää sen takia.... Eipä sekään olisi ollut hauskaa että porukka olisi ollut aivan sekaisin IMO!
 4. Meillä vieraslista muotoutui myös hyvin kivuttomasti, kustannussyistä häät olivat pienet (30 henkeä) joten ei kutsuttu yhtäkään turhaa sukulaista vain sukulaisuuden vuoksi. Oma sukuni on isäni puolelta erittäin iso, serkuksia on varmaan joku 30-40 ja valtaosalla jo perhettäkin. Omista serkuista kutsuin mukaan sen yhden ainoan, jonka kanssa olen ollut läheisissä väleissä ja paljon tekemisissä, ja joka itse asiassa oli paikalla kun mieheni ensi kertaa tapasinkin. Sukulaisilta en ole kuullut mitään natinaa asiasta, muutamalle serkulle selitin että meillä on pienet häät ja se oli heille sillä selvä. Oma mielipiteeni on vahvasti se, että omat häät, oma vieraslista, ei hääparin pitäisi välittää mitään muiden mielipiteistä sillä heidän juhla on lopulta kyseessä. Tosin ehkä en olisi näin jyrkkä, jos joku muu (esim. jommankumman vanhemmat) osallistuisi kustannuksiin tai maksaisi häät, silloin voisin kuunnella hieman muitakin mielipiteitä.
 5. Olimme kotona, ja tarkoitus oli mennä ajoissa nukkumaan. Mutta niinhän siinä kävi että menin vasta kolmen aikaan sänkyyn enkä saanut nukahdettua jännityksen vuoksi sitten millään, unta tuli max 3h mikä on aivan liian vähän. Aamulla olinkin todella väsynyt, mutta väsymys onneksi kaikkosi nopeasti ja jaksoin sentään puoli kahteen asti häitä juhlia.
 6. Häitämme juhlittiin lauantaina, eikä kyllä paremmin olisi voitu paikkaa valita! Juhla onnistui mielettömän hyvin, ja oli niin meidän näköinen kun voi. Halusimme mahdollisimman stressittömät juhlat ja vaikka jännitti aika moni asia tietysti ennen itse juhlaa, niin lopulta täysin turhaan. Rosalan henkilökunta teki kaikkensa päivän onnistumiseksi, ja kaikki menikin paremmin kuin hyvin, täydet pisteet sinne. Meidän oli tarkoitus käydä paikan päällä testaamassa menu ja sopimassa kaikesta, mutta omista syistämme emme tätä ehtineet tehdä, joten kaikki suunnittelu käytännössä hoidettiin sähköpostitse, ja edeltävänä päivänä vielä puhelimitse tarkistimme asioita. Menu oli siis meillekin täysi yllätys ja ehkä vähän riskiäkin siinä, mutta ruoka oli todella erinomaista ja sitä oli runsain mitoin. Ainoastaan hääkakut hoidimme itse paikalle, kun paikallinen toimittaja ei enää sellaisia tilauksia ottanut vastaan. Sääkin oli onneksi erittäin suosiollinen, lauantaina aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja oli vähän jo turhankin kuuma - sunnuntaina sitten satoi koko ajan.. Laitan tähän vielä myöhemmin tarkempaa infoa päivän kulusta jne, kun on paremmin aikaa istua koneella. Mutta suosittelen (ja aviopuolisoni myös) lämpimästi kaikille, joita kiinnostaa viikinkiaikaiset häät, tai miksei muutkin pidot!
 7. Jotenkin on tämä polttarihuuma alkanut mennä aivan täysin yli ja liian jenkkityyliseksi kulutusjuhlaksi, tuntuu että monen mielestä niiden polttareiden pitäisi olla jotain aivan ylimaallista, jopa vielä parempaa ja ikimuistoisempaa kuin itse hääpäivä. Ei ymmärrä.. Mutta makuja on monenlaisia, miulla jäisi kyllä polttarit käymättä jos maksaisivat satoja euroja, onneksi tiedän että ystäväpiiriini kuuluvat eivät (myöskään) sellaisia halua. Ei kaivata suureellisia ja kalliita elämyksiä, vaan rentoa yhdessäoloa. Tähänkin kyllä varmasti vaikuttaa se, että emme kovin usein pääse kokoontumaan porukalla kun asumme hajallaan, voi olla että tilanne olisi eri jos näkisimme viikottain tai jopa päivittäin. Ehkä sitten kaipaisikin enemmän jotain erikoisempaa. Omat polttarini olivat hyvin pienet, alunperin en olisi niitä edes halunnut - hassulta se vain tuntuu kun on miehen kanssa asuttu reilu 2 vuotta yhdessä, ja sitten yhtäkkiä muka "viimeinen vapaa ilta". Vaikka polttarini olivat pienet ja halvat, oli ilta silti ikimuistoinen enkä todellakaan osannut odottaa mitään niin ihanaa, muistan sen illan taatusti ikuisesti ja olen kiitollinen ystävilleni että he sen järjestivät tahtoni vastaisesti. Jos polttarit olisivat maksaneet kamalasti, olisi päällimmäinen tunne itsellä ollut varmasti harmistus siitä että rahaa laitetaan "turhaan".. Todellakin halvallakin pystyy tekemään päivästä unohtumattoman!
 8. Olen myös kauhunsekaisella säälillä seurannut netistä ja eri hääohjelmista sitä touhua ja stressiä, jolla häihin kaikenlaista turhaa tilpehööriä haalitaan. Mihin ne menevät sitten häiden jälkeen, luultavasti roskiin..? Olen livenä nähnyt muutamissa häissä, miten paikkakortti on ollut kiinni juurikin hääkarkkirasiassa tms, ja toimii kyllä. Niistähän voi tehdä ihan mitä vain. Meillä on myös hääpaikka sellainen, ettei välttämättä tarvitsisi mitään koristuksia. Koristelu tehdään koivunoksilla, kynttilöillä, ja joka pöytään tulee oma kimppu luonnonkukista ja viljoista. Pöydät merkitään jokainen omalla riimulla ja istumajärjestys planseerataan pöydittäin, tämäkin vain sen takia että sulhasen vanhemmat ovat eronneet ja haluamme välttää kiusalliset tilanteet, että heidän olisi pakko istua samassa pöydässä. Ohjelmaa ja menua en kyllä ajatellut mihinkään se paremmin laittaa esille, mutta täytyy tuota menua vielä miettiä josko sen saisi noutopöytään siististi laitettua. Riimukirjoituksella tietysti, se lukee joka osaa. Seremoniamestari tiedottelee sitten taasen ohjelmasta minkä tarvitsee.
 9. Mä stressaan jo valmiiksi tuota hääpäivän aikataulua, syystä että meillä on juhlapaikalle matkaa n. 3h, lautasta ei saa missään nimessä myöhästyä kun vieraat tulee sitten seuraavalla.. 8.30 pitäisi lähteä kotoa ajamaan, eli kamalan aikaisin pitäisi kampauksen teko aloittaa. Ja mulla piti olla meikkaus siinä samalla, mutta mietin että onko mitään järkeä tehdä meikkiä valmiiksi, kärsiikö se miten paljon matkasta? Samaa kyllä mietin kampauksenkin suhteen. Harmi että kampaaja-maskeeraaja kaveriani en saa paikan päälle, olisi ollut niin paljon helpompaa. Meikin ehtisin tehdä hyvin kyllä sitten perilläkin, mutta tuleeko siitä sitten tarpeeksi hyvä....
 10. Tämä on niin totta, rahasta valitusta/selittelyä en minäkään ymmärrä, mm. hääkutsut yleensä tulevat hyvissä ajoin ja varmasti on aikaa kierrellä kirppareita tai kierrätyskeskuksia, jos ei halua tai pysty kaupasta uusia vaatteita hankkimaan. Myös huuto.netistä löytyy nykyisin jos vaikka mitä, todella halvallakin. Itse ainakin kunnioitan sen verran juhlan järjestäjiä, että voin hieman nähdä vaivaa, rahallistakin, jos ei kaapista satu mitään juuri tilaisuuteen sopivaa löytymään. Aina on pystynyt jostain pihistämään sen verran.
 11. Pukukoodihan on nimenomaan ohjenuora, jonka tarkoitus on helpottaa vieraan elämää kertomalla minkätyyppisistä juhlista on kysymys. Ei vaan voi mitenkään ymmärtää, miten joku voi loukkaantua jos kutsussa on pukukoodista maininta. Meillä on tulossa viikinkiaiheiset teemahäät, ja vierailla on mahdollisuus pukeutua viikinkiasuihin meidän kustannuksellamme. Laitoimme hääinfoomme tästä tiedon, ja että nimenomaan toivomme vieraiden käyttävän tätä hyväkseen oikeanlaisen tunnelman luomiseksi. Lisänä oli vielä, että myös omaan viikinki-/muinais-/keskiaika-asuun saa pukeutua, ja mikäli näistä mikään ei sovi asu on vapaa. Saa nähdä miten käy.... Tässä kun ei vieraiden tarvitse edes vaivautua kuin valitsemaan asunsa ja pukeutumaan paikan päällä. Itse olin melko pöyristynyt, kun isäni hautajaisiin serkkuni parikymppinen tytär oli pukeutunut minimekkoon - olisi kai ollut dresscode tarpeellinen, vaikka luulisi että jo maalaisjärkikin sanoo miten hautajaisiin voi pukeutua!
 12. Daliya, kiitos paljon tuosta vinkistä, tuollainen saattaisi sopia hyvin meidänkin häihin! Äitini vielä tykkää kovasti tehdä helmitöitä, ei tarvitsisi itse välttämättä väkertää, kunhan vain sopivat helmet löytyisi. Mikähän mahtaisi sopia helmien väriksi, epäilen hieman tuota valkoista, kun oma hääpukuni on viininpunainen..?
 13. Rosala on vaan niin meidän oloinen paikka, sopivampaa tuskin mistään löytyisi. Suomenlinnaakin mietittiin alkuun, mutta ei siellä ole sellaista tunnelmaa. Vieraat saapuvat autolautalla paikalle, mikäli viikinkivenettä olisi voinut käyttää siirtymiseen olisimme varmaan järjestäneet sillä kuljetuksen, mutta se ei valitettavasti sovellu tuollaiseen.. Täytyy vain toivoa että tulee hyvä ilma, vihkivalat on tarkoitus vannoa ulkona (kappeliin mahtuu vain n. 20 henkeä), ja samoin ohjelmaa olisi tarkoitus järjestää ulkona, juuri mm. kirveenheittoa. Häihin on aikaa kolme viikkoa, nyt alkaa jo hiukan jännittää.
 14. Te joilla on ollut luonnonkukkia/seppele hiuksissa, olisi kiva jos laittaisitte kuvia? Itse harkitsen myös tätä, mutta ns. kantava idea puuttuu. Meidän häät kun on viikinki/keskiaikateemaiset, niin huntu ei todellakaan sovi, eikä täältä Suomen maasta tunnu löytyvän riittävän yksinkertaista tiaraa, kaikissa on jotain blingblingiä mikä ei käy..
 15. On siinä kuitenkin oma työnsä valmistella hevonen varusteineen hääkyytiä varten, valjaat pitää puunata, kiesit/kärryt samaten, ja jos hevonen kuljetetaan traikulla lähemmäs on siinäkin oma hommansa. Osa hinnoista tuntuu kyllä silti kovin kalliilta, kieltämättä. Tietäisikö kukaan vuokrattavia/lainattavia hevosia Hiittisistä/Kemiöstä tai jostain sieltä suunnalta? Haaveilen myös että saapuisimme hääpaikalle hevosilla, tosin mieluiten ratsain, aikakauteen ei kiesikyyti ihan niin hyvin istu.. Rohan Talleilta kysytty, mutta he ovat keskiaikamarkkinoilla Hämeenlinnassa siihen aikaan niin ei onnistu heiltä. Eivätkä osanneet oikein mitään muuta tallia suoraan suositella.