syksyllä2012

Rouva
 • Content count

  48
 • Joined

 • Last visited

About syksyllä2012

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meillä myös ehdottomasti se siunauspäivä.
 2. http://www.decorahouse.com/haakauppa/haamakeiset-haakarkit.html Tuolla on kans jotain, mut aika samoissa hinnoissa taitavat pyöriä.
 3. Mä ostin oman pukuni vajaa 4kk ennen häitä. Enää ei olisi ehtinyt tilata mistään, mutta onneksi The Dress löytyi valmiina rekistä ja sain sen heti mukaani. Puku on numeroa pienempi kuin muut sovittamani puvut, mutta siinä on nyöri, eli sain siitä juuri sopivan. Sekä pienennys- että levittämisvaraa siinä nyörityksen puolesta on, sillä sitä nyörityksen taakse jäävää läppää pystyy siirtämään ihan itsekin. Tosin mielestäni nyöritys ei näyttäisi enää kauniilta, jos sitä vielä joutuisi levittämään. Mielestäni myyjä kuitenkin sanoi vielä jotain sellaistakin, että kaikissa puvuissa on saumoista vähän päästövaraa (tästä en nyt sit oo kuitenkaan yhtään varma). Varmanpäälle jos tahtoo pelata, niin kannattaa tosiaan viim.puol vuotta ennen häitä lähteä kaupoille että tarvittaessa pystyy tilaamaan, mutta ainakin itselläni paljon vähempikin riitti. Ja itseasiassa kun viime viikolla kävin samassa kaupassa josta hääpukuni ostin, ja ihan mielenkiinnosta kävin nopeasti rekit läpi, niin siellä oli edelleen niitä pukuja joita sovitin, ja jotka olisin voinut ottaa mukaani saman tien. Eli vielä näin 3vk ennen häitäkin olisin pukuni sieltä löytänyt. Mutta sitä en kyllä suosittele.
 4. no eipä meitä montaa näytä täällä olevan.
 5. Nostelempa tätä.. Kiinnostaisi kyllä nähdä että minkälaisia hääkakkuja naikkareiden häissä on ollut!
 6. Kakku, pikkuleipiä, pullakranssi (ihan vaan mummun mieliksi, kun haluaa tehdä) ja karkkibuffet.
 7. En malta olla kokeilematta, löytyykö täältä muita Satakuntalaisia. Porille ja Raumalle näytti olevan omat keskustelunsa, mutta onko täällä pienemmistä kunnista porukkaa? Itse asustelen nykyään Tampereella, mutta lapsuuteni olen asunut alle 3000 asukkaan kunnassa, ja sinne ollaan tulossa häätkin viettämään syyskuussa. Muita?
 8. Mun vanhemmat maksavat suurimman osan, eli kaikki "pakolliset" jutut (pitopalvelu, paikka, kukat ja extrana mun puku), joten mun ja miehen maksettavaksi jää valokuvaaja, mun alusvaatteet+muut asusteet, miehen puku asusteineen sekä askartelu- ja koristelutarvikkeet ("kaikki ne tilpehöörit", kuten äitini asian ilmaisi ) n.100 syöjän häät tiedossa (+paljon lapsia).
 9. Meillä tälläiset.
 10. Meille tulee ehdottomasti se siunauspäivä. Alunperin ei edes pitänyt tulla maistraattikeikkaa, mutta meistä riippumattomista syistä tuli kuitenkin. Maistraatti on siis 20.9., mutta meille se "oikea" hääpäivä kirkkoineen, pukuineen ja juhlineen tulee aina olemaan 22.9.
 11. Mies halusi tumman puvun, jota voi käyttää myöhemminkin. Sehän sopii. Vielä on liivi ja dumbo hakusessa, yhtä lupaavaa liiviehdokasta ollaan menossa tänään katsomaan. edit. Ai hups, tää olikin kuvaketju... No, ehkäpä kuva tulee perästä sitten, kun koko homma on koossa, yksityiskohtia myöden.
 12. Mä äsken kopsailin netistä n. 50-60 lemppariani noista lasten suusta -jutuista, ja tein niistä tiedoston, mihin mitotin ne sen kokoisiks, että mahtuvat tulitikkuaskin pohjalle (en tosin vielä tulostellut ja testaillut, mutta pitäisi sopia). Jos joku haluaa/tarvii, niin voin kyllä laittaa sen tiedoston jakoon. =) Aiheina siis rakastuminen, rakastaminen, naimisiinmeno ja avioliitto.
 13. Mä koitin joskus aiemminkin vastata johonkin tälläseen samankaltaiseen, mut jätin leikin kesken koska se tuntui ihan liian vaikeelta.. Mutta jospa yrittäisin nyt uudestaan. Tilanne on siis se, että meillä ei ole monestakaan asiasta tingitty. Joitain juttuja vaan on saatu halvemmalla, kuin mihin ehkä oltiin varauduttu (esim. mun puku uutena 233e ja sormus 350e, molemmat alennuksessa). Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ne olisi olleet mieluisia, ja luultavasti ihan samoihin valintoihin oltais päädytty, vaikka budjetti oliskin ollut rajaton (olemme molemmat opiskelijoita). Mun vanhemmat maksavat kaikki "pakolliset" jutut, eli pitopalvelun, juhlapaikan sekä näillänäkymin myös kukat, mutta koska häät pidetään pienellä paikkakunnalla, eivät hinnatkaan ole kovin suuria. Olemme molemmat muusikko-opiskelijoita muusikkosuvuista, joten laadukkaat musiikit sekä kirkkoon että juhlaan saadaan talkoilla omasta takaa. Lisäksi rakastan askartelua ja itse tekemistä, eli koristeiden tilaaminen valmiina ei olisi tullut mieleenkään. Ostin kerralla iiiiison satsin askartelutarvikkeita, ja niistä samoista tulen tekemään ihan kaiken (eli kutsut, kirkko-ohjelmat, pöytäkoristeet, vieraskirjan kannet ja kiitoskortit). Vaikka näihin ei ehkä rahaa mennyt kovin paljon, niin olisi erittäin väärin sanoa, että niistä olisin tinkinyt, sillä varmaan eniten olen häihin liittyen käyttänyt aikaa juuri koristeiden ja teeman miettimiseen, puhumattakaan siitä tuntimäärästä joka valmistamiseen on mennyt/tulee vielä menemään. Itse pystyn tekemään myös mahdolliset puvun muokkaukset sekä muut tuunaukset (uuden nyörin valmistus, muutama kukkakoriste helmaan sekä hääpussukka). Kampaus ja meikki tulevat ammattilaisilta, mutta molemmat ovat kavereitani, eli saan niistä vähän alennusta. Sulhaselle oikeastaan ainoa tärkeä asia oli hääauto ( ), ja sen hän saa tutulta ilmaiseksi koko hää- ja seuraavaksi päiväksi käyttöön. Sillä ajellaan siis hääjuhlan jälkeen vielä hääyön viettoon, eikä auton palautuksella ole seuraavana päivänä kiirettä. Suurimmat rahalliset panostukset multa ja mieheltäni on ollu miehen puku (perus tumma puku jolle aivan takuuvarmasti käyttöä jatkossa, keikkaa yms sen verran paljon) sekä dokumentaarinen valokuvaus melkein koko päiväksi (tähänkin saatiin pieni tutuntuttu-alennus, mutta hinta kuitenkin senverran iso, että varsinaisena säästönä ei voi pitää). Ja ne tinkimiset. Ihan kaikkea ei (valitettavasti) kuitenkaan voi saada. Häämatkaa emme pysty vielä tekemään (valittiin siis kuvaajan ja häämatkan välillä). Lisäksi mies tahtoisi uuden sormuksen, mutta sitä en pysty hänelle nyt tähän samaan saumaan ostamaan. Olen luvannut sen hänelle viimeistään 1v hääpäivälahjaksi. Laitamme tässä samalla siis tulevaa yhteistä kotiamme, johon itse muutan häiden jälkeen, eli siihenkin menee rahaa. Tulipas pitkä viesti, mutta tätä oli kyllä kiva miettiä. Niin joo ja sellainen lisäys vielä, että meidän häihin ei tule ollenkaan alkoholia, eli siitä tulee huomattava säästö.