Uppa

Aktiivijäsen
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Uppa

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Onkohan tänä vuonna lanseerattu uusia tuoksuja jotka sopisivat kesähäihin? Haussa kevyt, kukkaismainen, kenties jopa makeahko tuoksu. Ei kuitenkaan aivan niitä hattarainen vaan sellainen hiukan "aikuisempi". Oletteko matchanneet morsiamen ja sulhasen tuoksuja toisiinsa?
 2. Askarreltu viehe saattaa säilyä päivän riennoissa paremmin mitä luonnonkukista tehty viehe. Kimpun kun saa välillä laskettua käsistä lepäämään vesimaljaan, mutta vieheeseen kannattaa varmaankin joko valita erittäin kestäviä kukkia tai sitten tosiaan valita se askarreltu versio. Samaa mieltä olen siitä että kannattaa soinnuttaa toisiinsa sekä kimppu, hiuskoriste että viehe. Ei nyt ihan samalta tarvitse näyttää, mutta jotain samaa henkeä.
 3. Jesh, mekko löydetty! Kiertelyn ja kaartelun jälkeen päädyin ihan perus henkkamaukkaan. Mekko täytti lähes kaikki kriteerini: mukava päällä, peittävä yläosa, erinomainen hinta, materiaali suht tukevaa ja paksua eli ei siis näy läpi eikä rytisty ihan hetkessä, helmakin on ihan kohtuu pitkä ja sitä saadaan ehkä hiukan fiksattua pidemmäksikin. Väitän että mekko sopii minulle muotonsa puolesta ja värikin on minulle sopiva, näytän jopa ruskettuneelta se päällä! Muutoin ulkoasu onkin aika eri mitä hain. Jos tarkoitus oli etsiä neutraalia pastellista pitsimekkoa niin ostoskoriin päätyi valkopinkkiturkoosi kukkamekko! Jotenkin niin ei mun näköinen, mutta silti hassusti hyvä fiilis mekosta ja häistä. Vilautin mekkoa morsiamelle, joka tosiaan etukäteen sanoi että hän ei halua vaikuttaa asuvalintaani, ja hän tykkäsi kovasti. Oli kuulemma sellainen minkä hän olisi ehkä itsekin valinnut (jos siis olisi jotenkin halunnut osallistua valintaan). Joten kai sitä sitten jotenkin alitajuntaisesti kuitenkin tuli mietittyä mistä morsian voisi tykätä Tyytyväinen olen siis, kukkamekko on varmasti hyvä valinta maalaishäihin!
 4. Kylmävahaa suosittelen minäkin. Ihon huolellinen puhdistus ennen ja jälkeen vahauksen, kunnollinen pingotus repäistessä, sitten ohut kerros sinkkivoidetta. Sinkkivoide rauhoittaa ärtynyttä ihoa, jättää sellaisen hieman valkoisen pinnan kunnes "sulaa" näkymättömiin. Olen käyttänyt ihan vauvojen ihonhoitoon tarkoitettuja tuotteita. Sama vinkki toimii toki myös vahauksen/epiloinnin jälkeen sääriin, kainaloihin ja bikinialueelle. Suosittelen kuitenkin tekemään tämän operaation hyvissä ajoin ennen tärkeää hetkeä, mielellään vaikka illalla niin sitten aamulla voi pestä vielä ihon ja laittaa ihan normaalia kosteutusvoidetta. Ja tosiaan kokeilemaan ajoissa ettei vaan ole allerginen jollekin ainesosalle. Ei kiitos ikäville yllätyksille! Karvoituksen en ole havainnut vähenevän/kasvavan vahauksen tai epiloinnin myötä. Ikä ja hormonit vaikuttavat enemmän. Uudet kasvavat karvat saattavat kyllä näyttää tummemmilta ja paksummilta, koska aurinko ei ole niitä vielä vaalentanut. Erottuvat ikävästi ihoa vasten, mutta ainakin kesällä aurinko kyllä hieman auttaa asiaa. Tuo lankaus jäi kyllä kiinnostamaan, voikohan sitä kokeilla Suomessa jossain?
 5. Olen kaasona morsiamelle, joka toivoi että polttarit pysyvät yllätyksenä niin ajankohdan, paikkakunnan kuin ohjelman suhteen. Vieraat hän valitsi itse ja toimitti kätevän yhteystieto-excelin. Onhan tämä aika sumplimista kun koittaa juonia morsiamen selän takana ja välttää ettei hän buukkaa kyseiseen ajankohtaan mitään ylimääräistä. Saa nähdä onnistummeko pitämään yllätyksen loppuun saakka! Itse haluaisin kyllä tietää ajankohdan etukäteen, ainakin suurinpiirtein. Tarkkaa alkamisajankohtaa, ohjelmaa eikä vieraitakaan tarvitse tietää, mutta edes oikea viikonloppu. En muutoinkaan perusta yllätyksistä enkä pidä hämäysten ja salajuonien laatimisesta. Murehtisin vain päivän ajan ihan tyhmiä juttuja, kuten "pöh, nyt on sääret ajamatta ja pitää riekkua kaupungilla" tai "ehdinköhän pesemään pyykkejä/laittamaan suunniteltua ruokaa/jne". Pikkujuttuja varmaan viime kädessä, mutta pyörivät kuitenkin mielessä.
 6. Voi nnipsu, todella ikävää että polttareista jäi huono maku. Ei kyllä kovin fiksua käytöstä kavereiltasi! Olisiko mahdollista koittaa unohtaa tämä epäonnistuminen ja järjestää vielä ennen häitä vaikka pienet "varjopolttarit" ihan vaikka todella pienellä porukalla, mutta niin että pääset itse suunnittelemaan ja varmistamaan että on kivaa? Vaikka ihan vain pieni irtiotto arjesta, yhteinen hemmotteluhetki jossain kylpylässä/spa:ssa tms.? Näin voisi syntyä uusia kivojakin muistoja.
 7. Today is a good day.

 8. Olen ollut pari kertaa polttarivieraana ilman hääkutsua. Molemmilla kerroilla kyse on ollut pienen budjetin polttareista, joten päivä on ollut enemmän yhteistä ajanviettoa kavereiden kanssa kuin ohjelmantäytteinen "perinteinen" polttariseikkailu. Mielestäni tämä on ollut ok ja oikeastaan tosi kiva keino osallistua häähumuun edes jollain tasolla. Tiesin toki jo etukäteen että kutsua häihin ei tule. Varmasti olisin eri mieltä asiasta jos olisin käyttänyt suuren summan rahaa polttareihin ja olettaisin että kutsu häihin olisi automaattinen. BusinessAngel, mielestäni tuo työkavereiden yhteinen illanvietto kuulostaa hyvältä idealta. Hääjuttuja tulee varmaan myös työpaikalla juteltua, joten voisin kuvitella että he haluaisivat jotenkin myös osallistua vaikkei kutsua varsinaisiin polttareihin tai häihin tulekaan. Itse ainakin olisin todella iloinen vastaavasta kutsusta
 9. Nostellaanpa vanhaa topiccia. Tuleeko mieleen mitään perinteistä hääohjelmaa Savon alueelta? Ruoka ja koristelut on jo hoidossa, mutta olisi hienoa sisällyttää ohjelmaan jokin savolainen perinne jos alueelta löytyy jotain "poikkeavaa" verrattuna muun Suomen hääperinteisiin.
 10. Pajunkissat ovat söpö idea näin kevättalvella, toimivat oikein hyvin ainakin muutama viikko sitten pidetyissä häissä
 11. Näistä unelmapolttareista saakin hyvin koottua vinkkejä ja ideoita. Olisi kiva tietää missä määrin nämä morsiamien toiveet ovat toteutuneet? Ovatko kaasot osanneet järjestää oikeanlaiset polttarit? Tuliko vastaan vielä parempia ideoita vai mentiinkö täysin metsään? Tosin taitaa olla että nämä tarinat onkin sitten joko tuolla parhaat/kamalimmat polttarit-ketjuissa...
 12. Rouvaksi_2015, luulisin että STD-kortit olisi hyvä lähettää samanaikaisesti kaikille kutsutuille ettei tule näitä väärinkäsityksiä ketä on kutsuttu ja ketä ei. Toki lopullisen vieraslistan tulisi tässä vaiheessa olla jo melko selvä. Juoruilu on ikävä kyllä aina mahdollista, mutta ainakin näin varmistaisit että sinulle tärkeät henkilöt pääsevät paikan päälle oikeana hetkenä. Toinen vaihtoehto voi olla että jättää STD:t lähettämättä ja ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä niihin tärkeisiin henkilöihin, jotka toivoo häihin saapuvan ja vinkkaa hääpäivästä vaikka ihan puhelimessa tai sähköpostissa. Näin he tietävät päivämäärän, mutta mitään "virallista" kutsua tai save the date-korttia ei ole olemassa todisteena. OT: Tuleeko kenellekään muulle mieleen tästä STD-lyhenteestä save the daten sijaan sexually transmitted diseases? Jokseenkin hämmentävää...
 13. Tällä kaasolla on myös puvun etsintä edessä. Morsian on antanut vapaat kädet, häillä ei ole tiettyä teemaväriä eikä muita kaasoja ole joten aivan itse saan päättää oman asuni. Rustiikkishenkiset maalaishäät on kuitenkin kyseessä joten kovin kirkkaita värejä, ylenpalttista blingblingiä tai tummia sävyjä koitan välttää. Todennäköisesti siis jokin melko vaalea, ehkä pastellinen, kenties pitsiä sisältävä mekko toivottavasti löytyy ennen heinäkuuta. Ehkä tärkeimpänä pidän mekon valinnassa käytännöllisyyttä. Omalta mekoltani toivonkin siis seuraavia ominaisuuksia: - Mukavuus. Ei korsettia, puristavia vyötärönauhoja tai vartaloanuolevaa mallia. Mieluummin hengailen omassa teltassa kuin näytän hyvinsyöneeltä makkaralta - Kunnon olkaimet tai vaikka pienet hihat. Muutamat juhlat on juhlittu olkaimettomilla tai spagettiolkaimilla varustelluissa mekoissa ja ei kiitos sille nykimiselle! - Kunnon helma, että uskaltaa touhuta rauhassa, kumarrella ja hääriä ympäriinsä ilman pelkoa vilauttelusta. Polvimitta riittää silti, pitkää helmaa en ehkä kuitenkaan halua. - Monikäyttöisyys. Tällä budjetilla ei hankita sellaista asua joka kelpaa vain yksiin häihin vaan haluan neutraalin mekon jota voi käyttää jatkossa myös muissa juhlissa. - Kirkkoon laitan todennäköisesti korot, mutta juhlapaikalle varaan ehdottomasti matalat kengät, jotka voi potkaista jalkaan lennossa ja joilla pääsee vikkelästi singahtelemaan paikasta toiseen. Ei nyt ehkä ihan lenkkareita, mutta siistit ballerinat tai vastaavat. Muutamassa kaupassa olen jo kierrellyt eikä tarjonta kovin paljoa vakuuttanut ainakaan näissä perinteisissä juhla-asuliikkeissä. Toki suurin osa juhlamekoista on vasta tulossa kauppoihin, huhti-toukokuu taitaa olla sitä juhla-asujen kulta-aikaa kun kaupat varautuvat juhlakauden alkuun. Kevään aikana on edessä myös reissu Lontooseen ja siellä voisi myös pitää silmät auki jos vaikka se täydellinen mekko tulisi vastaan!
 14. Heippa vaan kaikille! Tännekin voisin päivittää että työn touhussa on oltu jo jonkun aikaa sillä häiden päivämäärä on 12.7.2014. Vajaa neljä kuukautta enää jäljellä h-hetkeen! Ihanaa päästä osallistumaan rakkaan ystävän tärkeään päivään ja auttaa tekemään siitä onnistunut ja ikimuistoinen!
 15. En ole koskaan ennen kuullut että kaasoille/bestmaneille annettaisiin lahjoja, mutta kaikkea sitä näemmä naikkareista löytää Ihan mukava idea kyllä antaa jokin muisto, mutta en ainakaan itse osaisi sellaista kaivata. Tai no, morsiamen kanssa on ollut puhetta että hääpari kustantaa myös minun (eli siis kaason) kampauksen hääpäivänä jos koen että sellaista tarvitsen ja mielestäni tuo on varsin riittävä lahja tai korvaus kaasoilusta. Mielestäni kuitenkin siis pelkkä sanallinen kiitos riittää, mutta sen myös haluan kuulla. Ylipäätään pidän tärkeänä että (hyvin) tehdystä työstä saa myös kiitosta ja tämä pätee niin työpaikoilla, vapaa-ajalla kuin hääjutuissakin. Christabel-, vastaan nyt kaason näkökulmasta, että mitä en haluaisi vastaanottaa. Lahjahevosen suuhun ei saisi katsoa, mutta mieluummin olen ilman lahjaa kuin vastaanotan jotain sellaista mitä en halua/tarvitse. En selannut koko ketjua läpi että mitä kaikkea täällä on ehdotettu, mutta ainakaan itse en haluaisi saada mitään ns. turhaa koriste-esinettä. Valokuvat, taulut, pienet patsaat, kynttilät yms. jäisivät vain kaappiin lojumaan. Sama koskee myös suurinta osaa koruja ja muita asusteita. Mieluummin sitten vaikka pullo hyvää viiniä