päpä

Jäsen
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About päpä

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Vaasa
 1. Voi kun teillä on ihania kertomuksia kosinnoista. Omani ei mennyt ihan putkeen, ja on edelleen hieman ikävää puhua siitä. Olin jo monta vuotta keskustellut tuon mieheni kanssa kihlautumisesta ja kuinka ihanaa se olisi jne. Yhden kerran autossa tuli se taas puheeksi ja lopuksi mies vain tokaisi että no mennääkö me sitten kihloihin vastasin, että mennään vaan. Olimme olleet tuolloin anoppilassa ja sanoin, että kihlaus on sitten virallinen, kun olet äidillesi kertonut. No eihän se meinnut sanoa äidilleen mitään koko asiasta ja aloin jo hieman loukkaantua. Lopulta se sitten sanoi äidilleen, että päätettiin mennä kihloihin niin anopin vastaus oli että ai, no naimisiin ei ainakaan kannata vielä mennä. (oltiin oltu tuolloin yhdessä n. 6 vuotta ja välit on hyvät olleet aina). Sitten kerroin äidilleni kihlautumisesta ja kerroin, että pidetään pienet kahvittelut tämän johdosta. Äitini ilmoitti, että eihän jaksa mihinkään lähteä, että kai te voitte kahvit juoda ilman häntäkin. Sanoin sitten että olisi ollut kiva jos olisit tullut ainoan tyttäresi kihlajaisiin, lopulta hän sitten suostui. (Oli tosi kiva kun pitää melkein pakottaa). Pidimme lisäksi vielä kavereille omat pippalot kihlautumisen johdosta, ja ilmoitimme hyvissä ajoin. Kävi sitten niin, että ei sinne kihlajaisiin juuri ketään tullut n. 4 henkeä. Paha mieli jäi koko kihlautumisesta, kun tuntui että kukaan ei ollut iloinen meidän puolesta.
 2. Meille tulee häälahjalista, koska ollaan asuttu jo useampi vuosi yhdessä joten on helpompi laittaa listaa tavaroista joita vielä uupuu tai tahtosi saada. Laitamme myös ihan vain tilinumeron. Lahjalistalle tulee luultavammin päätymään sellaisia tavaroita joita ei ole itse malttanut ostaa. Lahjalistasta olisi tarkoitus tehdä laaja, jotta jokaisen kukkarolle olisi sopivia vaihtoehtoja sekä yrittää laittaa myös esim elokuvalippuja tai muuta vastaava listalle, joita voisi sitten käyttää pitkin vuotta.
 3. Mulla tulee olemaan kaksi mun ystävää kaasoina. Tämä sen vuoksi, että yhdelle ei tule niin paljon tekemistä. Molemmat ovat olleet kiinnostuneita hääsuunitelmistani jo ennen vihkipäivän päättämistä joten olivat luonnolliset valinnat.
 4. Me aiotaan mennä kuvattavaksi ennen vihkimistä, koska vihkiminen on niin myöhään (kello 16:00) ja lisäksi kun menee heti kampaamon jälkeen niin on tukka vielä ojennuksessa, eikä vie sitten vieraiden tarvitse odotella kauaa juhlapaikalla meidän saapumista.
 5. Minulla on lähes samanlainen tilanne -mimin kanssa. Häät järjestetään toisella paikkakunnalla (yli 400 km päässä asuinpaikastamme), mutta meillä lähes kaikki kaverit ja osa sukulaisista asuu häidemme lähiseuduilla. Juhlapaikkamme sijaitsee viihdekeskuksessa, jossa on eritasoisia mökkejä vuokrattavana, joten olemme tehneet alustavan varauksen osasta mökeistä. Joten vieraiden ei ole välttämätöntä lähteä aikaisin, vaan kauempaa tulevat sukulaiset voivat majoittua edullisiin mökkeihin häidemme ajaksi. Jatkojen järjestämistä mietimme siksi, koska juhlatiloissa on A-oikeudet ja lisäksi tiloista tulee poistua n. 01.00 aikoihin. Koska alueella sijaitsee useita eritasoisia mökkejä olemme miettineet, että varaamme yhden näistä jatkopaikaksi, johon sitten kuskaamme itse ostettua alkoholia ja iltapalaa. Häät ilman jatkoa minun tilanteessani tuntuvat puolikkaalle (tahdon ostaa omia juomia), mutta mikäli tiloissa saisi olla ilman aikarajoja ja ilman A-oikeuksia niin pysyisimme ilman muuta juhlapaikalla. Mutta katsotaan nyt, koska harkinnassamme on tilojen vaihto..
 6. En löytänyt tällaista keskustelua. Eli meillä on tulossa häät 2013 kesällä. Vihkiminen alkaa kello 16:00 ja juhlatilana toimii juhlatilat, joissa on A-oikeudet. Juhlatiloihin aiomme ostaa alkumaljat sekä boolin. Olemme suunnitelleet, että jatkoina toimisi suurempi mökki, jossa olisi meidän ostamaa alkoholia tarjolla + jotain naposteltavaa. Nyt pohdimme että mihin aikaan siirtyä jatkoille. Mihin aikaan te olette siirtyneet jatkoille vai oletteko menneet lainkaan?
 7. Me olemme varanneet kesälle 2013 juhlatilaksi Kalliojärven juhlatilat. Itse vihkiminen tapahtuu Isonkyrön vanhassa kirkossa. Olen muuten tosi tyytyväinen tähän, mutta hieman huolettaa se, että tilassa on A-oikeudet. Olemme miettineet, että ostaisimme boolin ja alkumaljat ja jos tahtoo ruuan kanssa alkoholillista juotavaa, niin voi sitten kukin ostaa sen itse. (tilassa on baaritiski, johon tulee baarimikko) Tiloista tulee poistua kello 01.30 jos muistan oikein. Lisäksi olemme harkinneet, että vuokraisimme vielä erillisen suuren mökin jatkopaikaksi, johon kuskaisimme itse sitten alkoholia enemmän ja toisimme sinne pientä purtavaa myös. Mitä mieltä olette tästä järjestelystä?