morsianhakoteillä

Morsian
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About morsianhakoteillä

 • Rank
  Untuvikko
 • Birthday November 14

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Espoo
 1. Minun mielestäni on periaatteessa ihan ok kysyä niin sanotusti yleisellä tasolla, onko pariskunnan toiveissa saada joskus lapsi(a). Siihen kysymykseen voi vastata kyllä tai ei, ja jos se riittää kysyjälle, niin mikäs siinä sitten. (Itse en tosin yleensä kysy puolitutuilta edes mitään tällaista, koska mitäpä se minulle kuuluu. Läheisten ystävien kanssa olemme toki asiasta keskustelleet.) Sen sijaan "Milloin hankitte lapsia?"- tai "Joko on vauva tulossa?" -tyyppiset kysymykset ovat mielestäni ärsyttävän asenteellisia - ne sisältävät oletuksen, että kaikkien pitäisi hankkia/haluta lapsia, että kyseinen pariskunta on niitä hankkimassa tai että jokainen voi biologisen lapsen saada. Kysymyksen muodolla ja tyylillä on siis mielestäni todellakin väliä. Ja sillä, kuinka kysyjä reagoi vastaukseen, joka saattaakin olla erilainen kuin hän oletti. Hyvä pointti tuo kysymyksenasettelun asenteellisuus! Niin totta. Se on muuten outoa, että lapsista uteleva usein melkein vetää herneen nokkaan jos vastaus on jotain muuta kuin mitä hän odotti (eli kielteinen). Tällaisia juttuja olen kuullut. Että älä lähde kyselemään, jos et kestä totuutta. Luin just aiemman kommenttini, ja huomasin että se saattaa vaikuttaa vähättelevältä. Anteeksi, jos joku pahoitti mielensä, se ei ollut tarkoitukseni. Se, mitä piti vielä lisätä (mutta unohdin.... ohhohps) on, että vaikka ne utelut olisikin ihan hyväntahtoisia niin ymmärrettävästi niistä voi ja ennenkaikkea saa pahoittaa mielensä. Ei se hyväntahtoisuus tee toisen yksityisasian utelusta yhtään oikeutetumpaa, hyväksyttävämpää tai hyvätapaisempaa. Ja entäs ne jotka laukoo näitä "ootko paksuna kun naimisiin meette?", huh mitä dorkia. Myönnän, että itsekin olen joskus kompastunut tähän naimisiinmenon ja lastenhankinnan oletettuun korrelaatioon ja vastanaineilta asiaa kysellyt. Jälkikäteen kyllä ehkä hieman nolotti, mitä se mulle kuuluu ja mitä se oikeestaan mua edes kiinnostaa. Mut mut, ehkä sitä näin olettaa kun niin on tapana. Seli seli.
 2. Me ollaan toivottavasti kuitattu utelut tekemällä lapsi ennen naimisiin menoa. Lapsi on siis 1v9kk hääpäivän aikoihin. Uskon, että nuo utelut kolahtaa kipeästi, mutta tuskin kukaan sillä pahaa tarkoittaa, moni saattaa vaan lämpimikseen availla keskustelua. Hienovaraisuus on toki asia erikseen. Se lasten hankinta kun on aika luonnollista naimisissa oleville 20-30 vuotiaille pareille. Toki muillekin. Ööh, kai mä yritän vaan sanoa, että moni pitää lasten hankkimista avioitumisen luonnollisena jatkumona, koska "niin on aina ollut", ja jos nämä ihmiset eivät lastensaantiongelmista tai -haluttomuudesta tiedä niin voiko heitä oikeastaan syyttäkään... Toisaalta kun mulla ei niitä lastensaantiongelmia ole niin mikäpä mä olen mitään sanomaan. Eiköhän meiltäkin sitten kakkosversiota udella, että saa nähdä kuinka harmittomana mä sen koen.
 3. Mulla kaason valinta oli ihan simppeli, parhaista parhain ystäväni. On kova järkkäämään, organisoimaan ja innostumaan. Olin hänen kaasonaan, joten nyt on aika maksaa kalavelat, puolin ja toisin . No joo, oikeasti en toivo kaasolta kuin kädestäpitämistä kun jännittää. Ja naamalle läpsäisyä jos bridezilla meinaa herätä.
 4. Meillä häät syyskuussa 2013. Nyt mies opiskelee ja minä hoitovapaalla, lapsi reilu 8 kk, vuokralla asutaan. Häiden aikaan mies toivottavasti jo valmistunut ja töissä, minä tilanteen (lähinnä raha-sellaisen) salliessa vielä kotona. Mulla haaveissa oma koti pihalla ja saunalla , mutta niiden aika on sitten kun tulot on hieman varmemmalla pohjalla (ja paremmat).
 5. Mainostanpas minäkin sitten . Allekirjoituksesta löytyy vielä alkutekijöissään oleva, pääasiassa hääjuttuja käsittelevä blogin tekele. Enjoy!
 6. Hieno pisnisidea! Toivottavasti näistä vastauksista on vielä apua. 1. Kyllä, mikäli hinta kohdallaan. Just nyt ei löydy esim. 90 kuoharilasia kaapeista... 2. Aikaa vievät ja "tylsät" asiat olisi ihan kiva voida ulkoistaa, esim. pitopalveluiden kilpailutus, mahdollisten esiintyjien kartoitus (bändi, taikuri...) 3. No vaikka ne kuoharilasit. Liinat. Yleistä koristesälää. Sellaisia paviljonkitelttoja. Syyshäissä voisi pari sellaista terassilämmittintä olla hyviä, mikäli ulkona on tarkoitus oleilla. Kynttilöitä jalkoineen. Videotykki? Kunnon musalaitteitakaan ei välttämättä jokaisella ole, eikä varmaan kuulu ihan joka juhlapaikan varustukseen? 4. Omat häät tulevat olemaan tyyliltään aika suoralinjaiset ja simppelit, ei mitään hörsötyksiä. Eikä vaaleanpunaista. Musta, valkoinen ja liila taitaa olla meidän päävärit, mutta mitään tarkempaa en osaa vielä sanoa. Tiedän sitten kun sopivia tulee vastaan 5. Nouto sopisi hyvin, samalla kai voisi sitten tarkistaa että on tullut tilattua oikeanlaista? Maanlaajuisessa toiminnassa on kai turvauduttava myös postipaketteihin.