Jump to content
Naimisiin.info

Ea*

Rouva
  • Viestit

    114
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female

Ea*'s Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

  1. Emms, apostille pitää hakea/tilata osavaltion secretary of statelta. Tai riippuu vähän osavaltiosta, mutta sieltä kannattaa suunnistaa siis eteenpäin. Ei täällä ainakaan ollut mikään vaikea homma, nettisivuilta löytyi tarkat ohjeet.
  2. Sunlight kirjoitti: "Suuremmoiset kiitokset vastauksestasi. Kyllähän tuota näytät olevan aikamoinen kovan luokan ammattilainen. Kannattaisi laittaa bisnes koko hankkeen ympärille, niin varmasti tulisi kannattavaksi. Asia tuli jo aika hyvin selväksi. Käyn kurkkimassa vielä VisaJourneyn puolella myös. En tiedä myöntävätkö helpommin työluvan, jos on Yhdysvaltalaisen kanssa naimisissa, ja millä tavalla työnantajan täytyy pystyä osoittamaan, ettei ole voinut palkata ketään Amerikkalaista tehtävään? Tuntuu, että nykyisin niin monet saavat työpaikan suhteilla. Tai jos hakee avioliittoviisumia, niin voiko silloin jokin työnantaja tai yritys sponssata molemmat samanaikaisesti, esim. sairaala tai oppilaitos johon voisimme myös työllistyä ja saada asunnon alkuun? Myöhemmin meillä oli suunnitelmissa ostaa oma, kun saamme perintöasiamme selviksi. Hyvää jatkoa ja onnenpotkuja kaikille yrityksillenne jokaiselle lukijalle! :girl_smile:" Hei, Hyviä neuvoja olet saanut edellisiin kysymyksiisi. Voit katsoa työlupa-asiaa tarkemmin esim. täältä: http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/types/employment.html Melkoisen vaikealtahan tuo vaikuttaa. Se, että on yhdysvaltalaisen kanssa naimisissa, ei ole tuon työviisumin kanssa oikeastaan mitään tekemistä. Hyvä, että teillä on työnhakeminen aloitettu; ehkä siitä on apua haussa, jos työpaikka olisi odottamassa? Toisaalta vaikea kuvitella työpaikkaa, joka odottelisi työntekijää tuntemattoman ajan. Ehkä miehesi yhdysvaltalaisena voisi etsiä työtä, sillä hänhän voi teoriassa muuttaa takaisin ja työelämään milloin tahansa. Sponsori voisi siis olla myös joku yhdysvaltalainen tuttunne tai sukulainen, jolla tarpeeksi varoja ja haluaa auttaa teitä. Onnea matkaan!
  3. Hei BanAnna! Tervetuloa tänne USAn puolelle ja onnea rouviintumisesta! Vastaan omien kokemusten perusteella täältä Washingtonin osavaltiosta. Eli mä ainakin hankin ajokortin ennen työlupaa ja ennen green cardia. Tarvitsin vain lisänä noihin passiin jne. SSN eli social security number. Eli se kannattaa käydä seuraavaksi anomassa, ellet jo ole sitä hakenut. Tosiaan ainakin meidän DMV:ssä ne oli avuliaita. Katsoi vaan kaikki mun paperit ja sitten sovittiin aika kokeelle. Tein jo silloin heti sen kirjallisen. Netissä löytyy apumateriaalia noihin kokeisiin; tietää, mitä odottaa.
  4. Onnea viisumin saaneille ja tsemppiä sitä odottaville! Kyllä täällä Washingtonin osavaltiossa taitaa meitä suomalaisia aika paljon olla, vaikka itse en kyllä ole muihin vielä törmännyt. Ehkä lähempänä Seattlea se olisikin mahdollisempaa... Hyvä täällä on asua ja aina ihania maisemia. Tervetuloa!
  5. Mä laitoin kyllä ihan äät ja ööt. Samoin just noin suomeksi provinssit, kuten yllä ohjeistettu.
  6. Vendar, olin myös joskus rokotetutkimuksessa. Sitä tietoa ei Borgströmin lääkärikäynnillä laitettu siihen rokotelappuseen, mutta pyysin rokotetutkimuksesta lappua englanniksi ennen kuin tulin tänne. Eli kaikista rokotuksista minulla on ainakin jossain paperissa myös englanniksi. Joku rokotuslista on ihan hyvä muutenkin olla olemassa täällä. Laitoin aos-hakemukseen nuo paperit liitteeksi eikä ainakaan tullut rfeta. Tuosta siviilivihkimisestä vielä tosiaan sen verran, että tiedot pitäisi löytyä paikallisen oikeustalon nettisivuilta tms. Täällä meillä Washingtonin osavaltiossa ainakin piti hakea lupaa. Eli vähän Suomen tapaan. Tuo luvan hakeminen tapahtui paikallisella oikeustalolla. jossa täytimme koneelle tietomme ja sitten saimme lupalapun leimoineen. Luvan hakemispäivästä oli odotettava joitakin päiviä ennen kuin voi mennä naimisiin. Me soitimme paikalliselle tuomarille, joka varasi vihkiajan toiveemme mukaisesti. Onnea lääkärintarkastukseen ja mukavaa Helsinki-päivää!
  7. Heippa Nabbu ja tervetuloa tänne foorumiin! Nuo vuositulot, jotka K1-viisumiin tarvitaan (sekä adjustment of status vihkimisen jälkeen), ovat minimissään sen verran kuin Yhdysvaltain poverty guidelines. Nuo päivitetään joka vuosi eli tänä vuonna vaatimuksena tuo tämän vuoden chart. Pitäisi löytyä ihan helposti netistä ellei joku nyt osaa suoraan sanoa, kuinka paljon se on. Sehän riippuu siis myös perheen koosta. Eli onko muita elätettäviä jne. Tuolla lääkäriajalla ei mitään kovin kummoista tapahdu - siis ainakaan jos menee Borgströmille. Mulla se ei tosiaankaan kestänyt tuntia, ehkä juuri ja juuri puolisen tuntia, mutta tietty niihin kokeisiinkin menee aikaa. En usko, että sitä kovin helposti suomalaisen terveydenhuollon piirissä kasvanut reputtaa. Viisumin kanssa maahantulo oli kokemuksena ihan OK. Rajavartija ei ollut kovinkaan ystävällinen, mutta toisaalta aika ongelmattomasti kuitenkin pääsin maahan. Minulta kyseltiin uudelleen samoja kysymyksiä kuin ennen viisumin myöntämistä, mikä tuntui vähän hölmöltä, mutta muuten tosiaan se oli ihan OK verrattuna joihinkin aiempiin kokemuksiini rajalla. Tsemppiä, mikäli päätätte, että rumbaan ryhtyminen kannattaa!
  8. Tarkennus: HIV-testiä ei enää tarvita, joten siitä ei kannata yksityisellä maksaa. Lääkäri vaatii myös uuden polion. Sekin kannattaa siis hankkia etukäteen. Viime marraskuussa Eirassa lääkäriin meni noin 350 euroa. Viisumimaksu sen sijaan oli 192 euroa. Huh, melkein kaksinkertaistunut muutamassa vuodessa!
  9. Tervetuloa Hanny munkin puolesta! Kysyt, onko laitettava W2 - on laitettava, kuten Heidi vastasikin. Meillä tilanne ei ole sama, mutta mun mies on sellasissa hommissa, että sen ei ole tarvinnut tiettyinä aikoina maksaa veroja ollenkaan, joten periaatteessa pelkkiä verotietoja katsoessa näyttäis, että tulot on alle poverty linen. Kuitenkin W2:ssa on koodilla se syy jne. Anyways, en tiedä, näkyykö sun miehen verotiedoissa, että hän on ollut ulkomailla, mutta muistan lukeneeni jostain virallisista affidavit-ohjeista myös tuosta asiasta, jos on asunut ulkomailla ja sieltä tulot. En nyt äkkiseltään löydä sitä, kun en ole kotona, mutta kannattaa vielä etsiä netistä! Kuitenkin kannattaa varmaan joku tiliote tms. laittaa mukaan, jos epäilyttää plus se työnantajan kirje. Tsemppiä!
  10. Joo, mulla oli Heidin kanssa samanlainen kokemus Borgströmistä. Ja sille varmasti saa ajan aika helposti... Multa ei sitä HIV:iä otettu, kun se ei ole tosiaan pakollinen, ja siitä olis taas joutunut maksamaan ylimääräistä, jos sen ois halunnut.
  11. Tervetuloa Carnival! Luulenpa, ettei sinun tarvitse olla kovinkaan huolissasi todisteista. Me laitoimme eri vuosilta muutamia sposteja (joita on enemmän kuin muutama!) ja pari kuvaa ekaan hakemukseen. Niitähän ei muutenkaan kannata kauheasti laittaa. Ja tärkeimmät ovat nuo viimeisimmät tapaamiset, koska K-1:ssä on se aikaraja... Samalla meillä oli myös kuvia passista niistä leimoista, mitä siellä on. Aivan ensimmäisistä kerroista ei leimoja ole, koska passikin on välissä jo vaihtunut ja muutaman kerran on käynyt niin, etteivät ole huomanneet leimata ollenkaan! Paras todiste oli varmasti kuitenkin mieheni pomolta, joka kirjoitti kirjeen siitä, miten meidät tuntee jne. Siis muiden todisteiden puuttuessa kannattaakin pyytää muutamia teidän tuntemianne ihmisiä kirjoittamaan lyhyt kirje todisteeksi. Tsemppiä!
  12. Mä komppaan Heidiä, en suosittele ainakaan Borgströmiä. Mulle se oli kirjoittanut siihen lomakkeeseen ihan väärin mun syntymäajan ym. Oli muutenkin aika sekava ja epäilyttävä koko tapaaminen. En toisaalta osaa sanoa, kuinka paljon parempia nämä muut tohtorit ovat. Vesirokkorokotusta ei tarvi hankkia, jos oot sen sairastanut (ja sulla on siis luultavasti siihen yhä vastustuskyky). Rikosrekisteri on voimassa melko lyhyen ajan ja sen saa helposti ja ajallaan, joten sitä ei ehkä kannata ihan hirveen ajoissa hankkia. Rikosrekisterin voi siis tilata netin kautta (Suomessa ei poliisilta) ja se tulee noin 7 päivässä kotiin. Mikäli oot asunut muualla kuin Suomessa yli vuoden, kannattaa varmasti alkaa jo hankkimaan rikosrekisteriotetta siitä maasta. Virkatodistuksen taas saa maistraatista samana päivänä. Se virkatodistushan on sun "syntymätodistus", joten en usko, että se kauheasti haittaa, jos se on muutamia kuukausia vanha.
  13. Mä sanoisin, että kannattaa muistaa noita tilastoja katsellessa myös se, että jokainen keissi on omanlaisensa ja siksi jotkut saattaa kestää kauemmin kuin toiset. Meillä siellä samaisessa Calissa kesti viime vuonna pitkään (6 kk) ennen kuin mitään tapahtui (vrt. taas edellä HeidiShawn). Tsemppiä odotukseen!
  14. Meillä oli K1:n affidavit of supportin liitteenä ainostaan W2 yhdeltä (vai olikohan kahdelta) vuodelta sekä miehen tiliotteita parilta kuukaudelta. Oltiin jo lähetetty työnantajan kirje I-129:n RFE:nä, joten muuta ei mulla ainakaan ollut todisteena. Mutta luulisin, että se vähän riippuu työnantajasta ym., mitä sinne kannattaa laittaa... Nagoon, en murehtisi kauheesti noista vakuutusjutuista. Mun miehellä kyllä on noi, mutta niitä ei olla missään vaiheessa näytetty. Niistä todisteista pitäis vaan näkyä se, että sun miehellä on tarpeeksi varallisuutta elättää sut, ja siis pitempi aikaisesti.
  15. Mulla oli myös toi ihan sama lista kuin minkä Eve laittoi. Ja se oli vähän Heidin jälkeen. Niitä passikuvia tarvitset kyllä yhteensä sen 5 kpl, koska lääkäri ottaa 3 kpl ja konsulaatissa 2 kpl. Mä otin kuvia yhteensä 8 kpl, koska niissä ohjeissa lukee erikseen valokuvia 5 kpl ja lääkäriin ota 3 kpl kuvia. Mutta luulen, että se 5 kpl oli tosiaan se kokonaismäärä, koska ne otti vain tuon Heidinkin mainitseman 2 kpl... En tiedä, missä asut, mutta mä sain Helsingissä Kasarmitorin lähellä (ihan poliisiaseman vieressä) sijaitsevasta valokuvaamosta tosi hyvän diilin noista kuvista ja 8 kpl kuvia sain halvalla. Yhteensä tais olla noin 20 e ja tosi hyvä laatu. Niin, mulla oli mukana haastattelussa miehen syntymätodistus (virallinen kopio), mutta eivät ne sitä ottaneet. En usko, että sitä tarvii ollenkaan - varsinkin jos Heidillä ei sitä ees ollut mukana. Sehän on kuitenkin lähetetty jo i-129 mukana.
×
×
  • Create New...