Jump to content
Naimisiin.info

chiki

Aktiivijäsen
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

    Never

Profile Information

  • Paikkakunta
    Espanja

chiki's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Jep olen samaa mielta Susien kanssa, eli avoimet leningit ja olkaimettomat/spagettiolkaimelliset topit ovat morsimamen yksinoikeus samoin kuin kokovalkoinen. Tama patee enemman kirkoon, juhlissa voi sitten ottaakin jo aika paljon rennommin ( jotkut jopa vaihtavat vaatteita tassa valissa). Espanjassa pukeudutaan myos erittain koreasti haihin, on huivia, shaalia, leninkia, flamencopukua(=kuin kansallispuku) .Korkeat korot, nayttavat korvikset ja komeat hiuslaitteet(joissa usein kukkia) seka meikit ovat tarkeita. Jos on epavarma kannattaa pukeutua leninkiin/mekkoon ja ottaa huivi harteille tai jakku jos on viilea ilma. Myos housupuku on yleista, mutta sita koristellaan huvilla, koruilla, koroilla ja kampauksella.
  2. Sulho on vain lomaillut Suomessa (3 pna, 1vko, 1 kk...) ja aina sanoo etta hyvat asiat voittaa huonot, mutta ainahan jostain voi marista! Eli: - Tv ja sen surkea ohjelmisto (itse olen kylla aika samaa mielta..) - Kesalla ainainen valkeus; poika parka herasi kuukauden verran joka aamu kello 4 kun aurinko nousi... - Kauppojen (ja tiety alkon) aikaiset sulkemisajat. Ja se etta R-kiskalla laitetaan kaljakaapit lukkoon klo 21 vaikka paikka on auki koko yon! - Kannaily kulttuuri - Ei kunnollisia kantabaareja vaan kaikki rakaloita (olen kylla samaa mielta) mies olisi vain halunnut menna lasilliselle , mutta ei kehdannut kun kaikki oli klo 12 paivalla ankyra kannissa ja jotku cowboy lakit ja nahkaliivit paalla orisemassa tiskilla... - Ei "tapas"-kulttuuria, eli ei pienta naposteltavaa, vaan aina taytyy ottaa iso annos ruokaa. - viinien kalleus.... huih, tulipas siina....mutta kuten olen sanonut, sulho on loppujenlopuksi ihan suomi-poju syrammeltaan!
  3. Espanjassa on sama juttu. Kuka tahansa vanhempi henkilo on TE ja joskus voi jopa kayttaa Don tai Doña "rouvittelua" eli tyyliin "Mita Teille kuuluu Rouva X?" En teitittele sulhon vanhempia, mutta isovahempia kylla. Samoin kaupan kassaa, pankkiiria, bussijonossa vanhaa mammaa...Vasta kun on todella tuttavallinen ilmapiiri tai jos on tehty sinunkaupat voi "huoletta" sinutella. Poskisuutelu-tervehtiminen on tietty erilaista kuin suomen jaykka "MOI!". Kaikki pussataan tullessa ja lahtiessa jos ollaan sukua, tuttuja tai kavereita. Jos esitellaan tuntemattomalle, voi antaa katta, mutta joskus silloinkin pussataan. Koitin selittaa sulholleni ennen suomen matkaa, etta on parempi etta kattelet, kun kaikki ei oo taalla tottunu niin laheiseen kanssakaymiseen tuntemattomien kanssa. No mitas sulho teki heti ekalla kylaily kerralla...pussasi mun isovanhemmat (mummi rupesi jo punastelemaan) ja halasi serkut Kavimme myos silloisessa koulussamme ja siellakin keskella kaytavaa han mojautti pusut esittelemilleni kavereille... Noooh, loppu vaiheessa (ja nyt 5 vuoden jalkeen) han enaa vain pussaa vanhempani! Edistysta on tapahtunut!
  4. Tama on asia joka on muakin vaivannut jo pidempaa. Sulhoni on naet espanjalainen ja Espanjassa on tapana olla aina 2 sukunimea eli ensin isan sukunimi ja sitten aidin sukunimi tyyliin Jose Sanchez Alvarez ilman valiviivoja. Tamahan tarkoittaa etta naimisiin mentaessa puolisot eivat vaihda nimia, mutta lapset ovat sitten "molempien nimilla". Ongelmana on etta olen jotenkin tottunut sihen etta haan jalkeen haluaisin muuttaa nimeni, mutta kumman nimen otan; sulhon isan vai aidin?? Siis omani lisaksi tyyliin "chiki mottonen sanchez "...???? Tuttavani ovat ottaneet ulkomaalaisen miehensa nimen oman sukunimensa jatkoksi, mutta kuulostaako se tokerolta yritykselta " niemela de la guardia" tai "westerdahl jimenez"... tata pohdin paivat pitkat ... ;D
  5. Onhan niita... *Espanjassa on tapana puhua aina paallekkain ja silti kaikki kuuntelevat mita toinen (ja kolmas ja neljas) sanoo. Itseani kuitenkin hairitsee jos sulho keskeyttaa tai rupeaa selittamaan samaan aikaan kun itse koitan vasta lopetella lausettani *Mañana meininki, eli kaikki otetaan niiiin lunkisti 8). Oli kyse sitten astioiden tiskaamiseta ruuan jalkeen (sen voi tehda siestan jalkeen), bussille ehtimisesta (ainahan niita tulee uusia), ravintola varauksesta (eihan se ikina ennenkaan ole ollut taynna).... *Korotettulla aanella puhuminen EI tarkoita taalla tappelua, silloin vain "keskustellaan" kirjoittelen lisaa kun muistuu taas mieleen...
  6. Señor Españan lista, han on oikeasti enemman suomalainen kuin morsiamensa...: *mina (taman keksin tahan listan alkuun ihan itte) *muut luonnonkauniit suomalaiset naiset *sauna tietty *rehellisyys ja vilpittomyys ja hyvaksyminen joukkoon *rento pukeutuminen (han oikeesti puolustaa suomalaisten tuulipuvun kayton mukavuutta.. ) *suklaa (brunbergin eli porvoon suklaan tehtaanmyymala on hanen pyhattonsa, silla siella saa maistella suklaita ilmaiseksi ja sitten ostaa niita kilopainon mukaan!!!) *mokkimme sipoossa ja sen luonto ja koskemattomuus *HIM mutta etenkin Rasmus *tyomoraali (eli etta ihan joka paiva mennaan sinne duuniin ja tehaan sita toita ...) *hautausmaat ??? *isanmaallisuus *Tarja Halonen *se etta lippun saa vetaa salkoon missa vaan ja millon vaan
  7. hei anny, samoilla linjoilla ollaan! oman espanjalaisen sulhon kanssa ollaan kanssa mietitty asiaa jotta juhlasta tulisi kaikille mukava ja mielenkiintonen. Haat on espanjassa espanjaksi ja katolilaiseen tapaan. Itse kirkko-osuus ei mielestani paljon eroa suomalaisesta (olen ollut molemmissa maissa kaverien haissa), joten sita on turha pelata. "tahdon" sanotaan "si, quiero" ja jos ei halua lukea sormusvaloja niin ne voi jattaa pois. Eniten uskon etta minua naurattaa kun pappi koittaa sonkata minun koko nimeani espanjalaisttain murtaen meilla vanhemmat osaa espanjaa ja voi tulkata ja veli ja lahisuku varmasti kestavat jos kirkko-osuus olisikin vain espanjaksi (toisin kuin sulhon suku saisi kohtausia jos vain solkattaisiin suomeksi). juhlapaikalla sitten molemminkielista juttua, puheet pitaa suunnitella vahan etukateen ja kaannos"lehtisia" aiomme jaella. uskon etta koska molemmat perheet ovat aikas spontaaneja, etta ruuan jalkeen alkaa juttu luistaa ihan milla kielella vaan. sen olen luvannut etta haamusiikkiin tulee jotain suomalaista ja etta aijon jarkyttaa sulhon sukua jollain morsiammen ryostolla joka ei todellakaan kuulu espanjalaiseen juhlaan!
  8. "circle ...mutta ajatuksena onkin, että istumajärjestys pätee lähinnä hääjuhlan alussa ruokailun aikana, ja että myöhemmin ihmiset saavat vapaasti istua missä pöydässä haluavat. Uusiin sukulaisiin ja muihin ihmisiin voi tutustua muutenkin, kuin joutumalla sijoitetuksi jollekin tietylle tuolille" Olen samaa mielta Circlen kanssa. Itse olen aina ollut haissa joissa vieraat on sijoitettu "tuttavuuksien" mukaan poytakohtaisittain ja ruuan jalkeen seka valissa esim. puheiden/leikkien aikana porukka on joskus vaihdellut paikkoja keskenaan, eika kukaan ole pitanyt sita epakohteliaana. Meilla istumajarjestysta jakaa myos kielimuuri, eli vieraat jotka puhuvat espanjaa/englantia/suomea on tietysti jaettava jotenkin samoihin poytiin jotta juttu luistaisi... Onhan juhlan tarkoituksena myos vieraiden viihtyminen ja hyvien muistojen/hetkien luominen joten olen samaa mielta etta kannattaa panostaa istumajarjestykseen.
  9. Meilla kaytetaan avon kielta eli espanjaa yhteisena kielena. Itse opin kielen vain asumalla yhdessa ensin avon perheessa ja sitten me kaksi yhdessa. Osaan puhua espanjaa paremmin kuin kirjoittaa, mutta nyt koitan duunissa panostaa myos kirjalliseen tuotokseen En vielakaan myonna etta osaisin taydellisesti ilmaista itseani "vaaralla" kielella, ja joskus tulee vaarinymmarryksia puolin ja toisin. Onneksi avokki on karsivallinen Nyt olen viime kuukausina huomannut etta suomeni on heikentynyt huomattavasti! Keskustellessa vanhempienkin kanssa ja varsinkin puhelinkeskusteluissa tulee lausuttua kaikenmaailman yhdyssanahirvioita ja lauseenmuodostus on ihan espanjalaisen kieliopin mukaan! Olemme keskustelleen myos miten lapsemme tulevaisuudessa opetamme ja paras tapa (jotta oppivat molemmat kielet) on mielestamme etta mina (ja perheeni+suomalaiset kaverit yms) puhumme heille mahdollisimman paljon suomea, avo tietty perheineen espanjaa ja sitten kotikielena eli kun ollaan kokoperhe yhdessa niin espanjaa. Katsotaan kuinka lapsiparan kay...
  10. hmmm...vastasin "no jotain" koska kyllahan avo koittaa kovasti.. Nama on mita tallahetkella on muodissa/muistissa: *moimoi *pusipusi (lausuttuna= *pusssipussssi*) *paska *iso paska *hyvaa huomenta, yota *hyva sanaa se tyrkaa yleensakin kaiken eteen esim. hyva paska, hyva hyva *maito *no niin ja *juuu juuu joita kayttaa aina kun koitan selittaa jotain hanen mielestaan todella pitkaveteista... Asumme espanjassa ja puhumme espanjaa kotona (tosin koira on kaksikielinen) joten harjoittelu rajoittuu suomen vierailuihin ja anopin kanssa "jutteluun"
×
×
  • Create New...