Jump to content
Naimisiin.info

Heidi*

Rouva
  • Viestit

    290
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Heidi* kaikki viestit

  1. Tsemppia loppurutistukseen BanAnna! Kauheeta, ma en kylla muista kummat ma otin.. Aika kultaa hyvin 2 vuoden takaiset muistot. Olisinko tehnyt niin, etta otin mukaan alkuperaiset, mutta otin kopiopaketin myos mukaan. Sita kumpi sinne jai, en muista varmaksi. Mutta paksu pinkka mulla oli papereita mukana. Jollei joku taalla nyt kerkea antamaan infoa varmuudella, sinuna ottaisin siis seka kopsut etta alkuperaiset mukaan. Kylla ne sitten siella viimestaan kertoo Muuta haastattelu oli helppo. Sita ei kannata jannittaa. Ma juttelin seka suomalaisen etta amerikkalaisen virkailijan kanssa, ja varsinainen haastattelu oli siis sen amerikkalaisen kanssa. Mutta eivat kysele mitaan vaikeita kysymyksia, ja muutenkin ovat todella mukavia eli ei hataa!
  2. Mulla on jo valiaikainen GC taskussa ja muuta, mutta nyt tassa oli ollut pariin kertaan puhetta tuosta K1-viisumin umpeutumisesta. Eli sen kun saa, niin siinahan on 6kk aikaa kayttaa se eli ts. tulla maahan. Maahantulon jalkeen on 90 paivaa aikaa menna naimisiin, mutta siis olenko kasittanyt oikein, sen naimisiin menon jalkeen AOS:lla ei ole kiiretta, kunhan sita on haettu siihen mennessa kun tuo 6kk:n K1 umpeutuu? Eli itse siis sain viisumin lokakuussa, saavuin maahan marraskuussa, naimisiin mentiin joulukuussa ja AOS-paperit lahtivat matkaan tammi-helmikuun vaihteessa. Eli aikaa olisi ollut kuitenkin hoidella AOS-papereita sinne huhtikuuhun eiko vaan, eli puoli vuotta? Itsella onneksi on vahaksi aikaa paperisota ohi, mutta halusin vain varmistella, etta ymmarsin sen aikanaan itse oikein ja etta tulevat K-ykkoset tietavat aikataulun myos Onnea haista ja tervetuloa osaksi jenkkilaista elamanmenoa! Ja tulkaahan ihmeessa jutustelemaan tuonne ryhmapaikyn puolelle myos
  3. Nagoon, tervetuloa valtameren tanne puolen! Hei jos haluat myohemminkin vaihdella kuulumisia ym, hieman "yksityisemmin" niin rekisteroityneena kayttajana paaset mukaan meidan "K1-American housewives clubiin" joka loytyy "Muut kuin haapaivakirjat" linkin alta. Ja toki muutkin tanne muuttaneet tervetuloa mukaan. Ryhma on melko aktiivinen ja lahinna vaihdellaan kuulumisia, mutta myos ajatuksia amerikkalaisesta elamanmenosta
  4. Joo, jos lennot ovat samalla lipulla, buukkaavat sinut kylla yleensa ongelmitta seuraavalle mahdollisille lennolle. Isoilla ja ruuhkaisilla kentilla sita sattuu ihan yhta mittaa. Me kaukosuhteiltiin vuoden verran, joten toin tanne aika paljon tavaraa joka kerta kun tulin. Vaatteita, astioita, muistoesineita.... Viimeisella kerralla otin mukaan kaksi matkalaukkua plus matkustamoon menevan laukun. Viikkoa ennen lahtoa jaoin kaikki mukaan lahtemattomat tavarat sukulaisille ja kavereille. Aitin varastoon jai viela sanky, astioita ja jotain muuta pienta salaa, joita voin sitten aina pakkailla mukaan Suomessa kaydessa.
  5. Heippa Vendar, Onnittelut viisumista! Kirjekuori pitaa jattaa maahantuloviranomaisille, ja se jaa heille. Periaatteessa siella on kai vaan kaikki kopiot laakarintodistuksista ym, eli ei mitaan sen kummempaa. Mulla oli muistaakseni noin 3h vaihtoaikaa, ja aika tiukille se kylla meni. Riippuu ihan kauan joudut jonottamaan tarkastukseen, pyytavatko takahuoneeseen ym ym. Ma oon kerran missannut mun jatkolennon, kun odotin maahantulojonossa, mutta buukkasivat sitten vaan seuraavalle lennolle, eli siita ei ollut sen kummempaa huolta. Mutta toivotaan, etta kaikki sujuu jouheasti! Minne pain olitkaan muuttamassa?
  6. Tsemppia haastatteluun! Hyvin se sujuu! Mulla ainakin heti alussa pyysivat kaikki vaadittavat dokumentit (laakarinkuoren, rikosrekisteriotteen ym). Kutsuivat luukulle, ja kerasivat paperit ja sitten menin takaisin odottamaan varsinaista "haastattelua". Mulla oli mukana lisaa kuvia ja todisteita, mutta eivat kyselleet niiden peraan. Hyva ne on kuitenkin pitaa mukana, kun ei koskaan tieda.
  7. Vendar, mulle haastattelukustu tuli viikon paahan papereiden lahettamisesta, eli aika nopsaa. Viisumi oli konkreettisesti kadessa 3 paivaa haastettelusta. Itse varasin lentoliput vasta kun viisumi oli kadessa. oon sen verran taikauskoinen Ninahi, Meilla oli ihan tavallisia valokuvia. Siis niita vanhanaikaisia, eli kavin walmartissa tulostamassa tikulta. Meilla oli yhteensa ehka noin 15 kuvaa, koitettiin laittaa kuva aina parin kuukauden valein meen seurustelusta, ja muutamassa kuvissa oli mukana meidan ystavia/perhetta. Ei meidankaan kamerassa mitaan aikaa ollut, mutta jostain kuvista naki, etta oli talvi, kesa tms. Kirjoitettiin vaan sinne kuvan taakse meidan nimet, paikka ja aika. Ja jos kuvassa oli muita henkiloita, heidan nimensa ja kotikuntansa myos. Mun mies myos kirjoitti ikaan kuin "tarinan", jossa kuvaili meidan suhteen alkua ja mihin asti ollaan kehitytty. Lisaksi meilla oli lentolippuja, hotellikuitteja... Kaikista meilla oli kaksi kopiota, eli ts. tehtiin ekasta paketista taydellinen kaksoiskappale, ihan varmuuden vuoksi.
  8. Apua, en kylla yhtaan muista paljonko mulla oli.... Ja ei siita ole viela edes vuotta, heh. Jotenkin mulla olis muistikuva, etta se oli yli 200e.. Mutta voin muistaa ihan vaarinkin Pitapaa kurkistaa kuittikopio papereista. Mutta kylla he sinulle oikean summan ovat lahettaneet, se vaan pakkaa kai muuttumaan melko usein.
  9. Tervetuloa Ninahi! Olette siis hakemassa K1-kihlaviisumia? Siina prosessissa saattaa kestaa kaiken 3kk-1vuoden valilla, eli melkein voisin suositella, etta aloittaisitte hakuprosessin heti, kun saatte kaiken materiaalin kerattya. Vaikka saisit viisumin nopeammin, sinulla on silti 6kk aikaa muuttaa sen jalkeen, eli ei tarvitse sen suhteen pitaa kiiretta. Prosessi saattaa vaan tosiaan pahimmillaan olla todella hidas, joten siina vaiheessa kun sinulla on tutkintodistus kadessa, olet varmasti jo innokas muuttamaan. Eika tarvitse sitten siina kohta enaa odottaa usempia kuukausia tai jopa vuotta. Taalla keskustelun alussa on koottu lista kaikista tarvittavista papereista, kylla niita kaikkia kannattaa alkaa hyvissa ajoin kerailla. Joissain dokumenteissa (esim rikosrekisteriote, laakarintarkastus) on voimassaoloaika (rikosrekisteriotteella muistaakseni 6kk?) mutta sita et tarvitsekaan ennen kuin paperisi ovat saapuneet Yhdysvalloista tanne Suomeen kasiteltavaksi. Kaantamisesta en ole varma, mutta kasittaakseni sinun omat kaannoksesi kelpaisivat. Joku viisaampi voinee kuitenkin varmistaa taman asian..? Tsemppia prosessiin!
  10. Heippa kaikille uusille, jotka eivat viela ole minua tavanneet... Mina tulin maahan marraskuussa 2012, eli kohta ollaan vuosi oltu taalla! Aika menee niin akkia. Ja silti voin niin elavasti viela muistaa kaiken... Mutta mulla oli haastattelu aikanaan torstaina, maanantaina oli viisumi noudettavissa. Varasin lennot tosin vasta, kun pitelin passia kadessani, oon niin taikauskoinen Mutta otin lennot noin parin viikon paahan siita, niin ehdin jarjestella loput asiat ja hoitamaan pakkauksen. Sita on loppujen lopuksi aika monta pikkuasiaa hoidettavana, kun tajuaa, etta ei tule Suomeen edes kaymaan ainakaan ihan heti. Mutta tsemppia kaikille viisumiprosessissa!
  11. Hei Hanny, ja tervetuloa!! Me laitettiin siihen Affidavit of Support-pakettiin seuraavia juttuja: Kirje tyonantajaltaW2 parilta viime vuodeltaTodistukset henkivakuutuksesta, sijoituksista ja elakesuunnitelmastaPalkkakuitit viimisen 6kk ajaltaTiliotteet viimisen 6kk ajaltaLoppujen lopuksi ne eivat olleet kiinostuneita, kuin siita lomakkeesta ja W2-lomakkeista, mutta lahdettiin silla asenteella, etta parempi liikaa kuin liian vahan Ja ma luulen, etta niita kiinnostaa ja mika merkitsee, on nimenomaan ne tulot Amerikasta. Mikali teilla tulojen riittavyys mietityttaa, tai siippa ei ole viela kauaa ollut takaisin Amerikassa, kannattaa miettia mahdollista co-sponssia esim. siipan vanhemmista? Ja voi tsiisus, etta mua kiukuttaa toi CSC tilanne!! Eiko ne nyt jotenkin voisi tata koko juttua jotenkin modernisoida ja muuttaa.... Toki ymmarran, etta sinne saapuu tsiljoonia hakemuksia koko ajan, mutta silti. Kylla vielakin kiitan onneani, etta laitettiin meidan paketti silloin, kun laitettiin, kerettiin just pois alta ennen kuin nuo vaikeudet alkoivat. Ja matkustus USA:an kylla onnistuu, vaikka K1 on kasittelyssa. Vaan tarpeeksi todisteita mukaan siita, etta aikoo palata Suomeen. Ja vastaa rehellisesti niihin kysymyksiin, mita kysytaan. Lisainfoa ei tarvitse oma-aloitteisesti antaa. Se on paljolti kiinni siita virkailijasta. Mulla oli aikanaan pienia ongelmia Chicagossa, mutta useampaan otteeseen Dallasissa ei mitaan ongelmia, vaikka viime vuonna ramppasin jenkeissa joka toinen kuukausi ja olin aina kerrallaan sen pari kuukautta. Heh, ma aina valkkasin (jos pystyin) jonossa tumman nuoremman miehen mun rajavartijaksi. (Ihan kauheeta yleistysta kylla nyt, blondi kun oon jne. Tarkoitus ei ole olla vedota sterotypioihin sen kummemmin, joten pahoitteluni tasta! ) Muutenkin usein rupattelin rennosti siina kanssamatkustajien kanssa jonossa, ja naytin iloiselta. Tuskin noilla silti oikeasti mitaan vaikutusta oli, kunhan sattui kohdalla vaan harvinaisen mukavat virkailijat. Eli koskaan ei voi tietaa. Mutta kylla ma silti uskon, etta nuo takaisin lahettamiset on ihan aaritapauksia, jos todellakaan ei mitenkaan pysty todistamaan, etta on hyvissa aikeissa matkalla ja etta oikeasti paluumatka on suunnitelmissa. Tsemppia kaikille!!
  12. Tervetuloa Carnival! Kyllä teillä pitäisi todisteiden suhteen olla ihan ok. Ja tosiaan jos kevään suomi-reissu vaan onnistuu, niin kerätkää kaikki mahdollinen talteen. Ja tietty voit printtailla jotain teidän skype-keskusteluja ulos myös. Ei tietenkään kaikkia tarvitse. Riittää kuitenkin, että osoitatte, että yhteydenpitonne on ollut jatkuvaa. Me kirjoitettiin myös ikään kuin kirje "Our story", jossa kuvailtiin meidän suhteen vaiheita melko tarkasti. VisaJourneylla tosiaan näkee paljon pariskuntia, jotka ovat tavanneet noin kerran livenä, ja ehkä viikon ajan ja sitten ovat jo mennä pamahtaneet kihloihin. Itse vähän tuollaiset parisuhteet arveluttavat, mutta... Lääkäreistä, tosiaan jos haluaa ylimalkaisen tarkastuksen, niin suosittelen Borgströmiä! Multakin se vaan kysyi, että ootko terve. Jep jep. Taisi se verenpaineen mitata jollain aataminaikaisella vekottimella, ja kuunteli hengityksen. Toki siellä lääkärintarkastuksen yhteydessä otettavat testit kertovat terveydentilanteen. Mutta heitä ei siis kiinnosta kuin Tuberkuloosi, hepatiitti ja HIV. Ja se HIV:kään ei kai enää ole ollut pakollinen vuoden 2010 jälkeen. Tsemppiä viisumimatkaan!
  13. Suosittelen soittamista Hakaniemeen Mulla on Eirasta vahan ei niin mairittelevia kokemuksia Tai eipa muuten mitaan, mutta vahan se tohtori Borgstrom on erikoinen tapaus ja silta tietojen saaminen on hankalaa ja tiedot hieman puutteellisia. Ja tosiaan komppaan Evea, kannattaa tarkistaa nuo perusrokotukset kuntoon ennen vierailua. Monen tyopaikan/opiskelupaikan kautta ne on mahdollista saada ilmaiseksi, mutta mikali ne ottaa laakarikaynnilla, siita joutuu pulittamaan extraa. Minulta puuttui polio ja se kustansi 45 euroa siihen muutenkin aika suolaisen laakarilaskun paalle. Tsemppia kaikille odotukseen!!
  14. Huh kun lukee noita teen juttuja, niin oon kyllä niin onnellinen (ja onnekas!!) et laitettiin hakemus sillon toukokuussa.. Kun siinä vatvottiin ja hiottiin kulmia, ja tarkistettiin joka kohtaa miljoona kertaa... Meillä se NOA2 tuli reilussa 80 päivässä sillon. Mut sen jälkeen Cali menikin ihan jumiin.. Todella kurjaa lukea, että vaan kestää kestää.. Onneksi tosiaan tämä Suomen puoli on melko nopea, se edes lohduttanee. Miettii vielä niiden maiden hakijoita, jotka joutuu uudelleen byrokratian rattaisiin omassa maassaan ja joutuvat odottelemaan uusiksi sen joku 5kk. Tsemppiä!!!
  15. Juu mekin lähinnä laitettiin asenteella "kaikki mahdollinen" Konsulaatissa eivät vilkaiseetkaan (eikä ottaneet sinne arkistoihinsa tai mihin lie) kuin sen sulhasen täyttämän affidavit-lomakkeen, ne W2:t ja kirjeen työnantajalta. Eli ei huolta, mikäli ei löydy kaikenmaailman vakuutus ym. Lippulappusia. Pääasia tosiaan on, että sulhasen tulot riittävät elätykseen ja hän pystyy sen todistamaan. Mikäli se keikkatöistä johtuen on hilkulla ym, voi harkita sen sponsorin hankkimista esim. sulhasen vanhemmista.
  16. Eve, luulen, etta ohjeet on aika samat, olivat ainakin mulla nyt tuossa syksylla 2012. Ja tosiaan ma en laittanut amerikkalaisen osapuolen syntymatodistusta, omani vain. Eli juuri sen pitkan version virkatodistuksesta. Omalta kihlatulta (nykyiselta aviomiehelta) sain tohon Affidavit of support osioon Kirjeen tyonantajalta, W2 eli verotustodistukset vuosilta 2009, 2010 ja 2011, tiliotteet muutaman kuukauden takaa, palkkakuitit muutaman kuukauden takaa seka kopiot elakesuunnitelmasta ja henkivakuutuksesta. Ja mita tulee passikuviin, niin ohjeissa oli etta 5, mutta multa ne otti vain 2. Mutta tietty kannattaa noudattaa niita ohjeita, ja varautua ottamaan mukaan se pyydetty 5 kpl.
  17. Joo, kyllä K1-viisumin hakuaikana saa matkustaa ihan normaalisti Usaan. Tai ainakin sai vielä viime kesänä, kun viimeksi tulin tänne turistiviisumilla. vaan pitää osoittaa, että on siteitä Suomeen;vuokrasoppari, työsopimusta, riittävästi rahaa ym ym. Ja vaikka NOA1 siitä K1-hakemuksesta, niin tietävät että olet myöhemmin muuttamassa maahan ja oot liikkeellä nyt ihan rehdin aikein. Mun anoppi meinas lähettää FedExillä tms muutaman häälehden Suomeen, ja se olis maksanut 200$ huituvilla. Anoppi oli tuumannut, että hui ehkä Heidi malttaa odottaa häälehtiä siihen asti, kun tulee takaisin Jenkkeihin En tiedä monesta lehdestä oli kysymys... Mutta mun kokemuksen ja tutkimuksien mukaan Posti on kaikkein edullisin vaihtoehto.
  18. Ai niin, ja mulla lisälaukku maksoi perille asti 50e, mutta niissä on todella paljon lentoyhtiökohtaisia eroja. Itse lennän yleensä British Airwaysilla ja vaihdan jenkeissä American Airlinesiin.
  19. Tervetuloa joukkoon Nagoon!! odottaminen on ihan kamalaa, mutta jotenkin siitä selvittiin... Onko sulla mahdollisuus matkustaa tapaamaan siippaa odotusaikana? Me elettiin 14kk kaukosuhteessa, josta vietin täällä kullan kainalossa noin 6kk. Lapsen kanssa muutosta en osaa neuvoa, mutta ootko tutustunut visajourney.comiin? Sieltä löytyy kyllä yleensä vertaistukea ja vastauksia aiheeseen kuin aiheeseen. Matkatavaroista: itse toin tänne hiljalleen tavaraa eli ts. Tulin suomeen lähes aina tyhjän laukun kanssa takas. Viimeisen kerran matkustin 2 ison laukun kanssa, ja nyt äiti tuo keväällä tullessaan jotain, ja itse otan taas lisää kun meen seuraavan kerran Suomeen. Lähinnä astioita, vaatteita ym henk.koht tavaraa. Turhaa stressiä ei kannata ottaa, maallista mammonaa saa kyllä aina kerättyä nopeasti lisää
  20. Tervetuloa An-Chan! työläs prosessi, mutta on sen arvoinen! Ja hyvä, että olette ajoissa liikkeellä!
  21. Eve, oon jo useemman päivän miettinyt samaa... Joten hoi Epätoivoinen, mitä kuuluu? Muistelin, että lensit Bostoniin jo joskus marraskuun lopulla..?
  22. Ea* huomasin, että sustakin oli tullut morsmaikku! Eli kips kops tuonne Ryhmäpäikkyyn kanssa Siinä on sulle mukavat 23 sivua luettavaa noin niinkun vaikka iltapuhteeksi, niin pääset kärryille Ja onnea paljon MiaMaria! Sitä itsekin odotellessa... Ja kiitos tästä ketjusta, on ollut mieletön apu! Ja avannut ihan uusia ulottuvuuksia tähän koko prosessiin... Ja tutustunut uusiin, mielenkiintoisiin ihmisiin!
  23. Mulla kävi aikanaan vähän sama tilanne. Isä oliaina maksanut meille lapsille matkavakuutuksen, vaikka oltiinkin jo aikuisia. Sitten se vaihtoi vakuutusyhtiötä, ja ei laittanut niitä enää siihen. Mutta unohti mainita asiasta meille.. Mäkin matkustelin onnessani tuolla pitkin poikin Aasiaa ja muuta, vakuutuskortti lompakossa. Siinä ei ollut mitään voimassaolo-aikaa, joten ei tullut edes mieleen, ettei se ollut voimassa. Asia selvisi vasta, kun olin lähdössä tänne jenkkeihin työharjoitteluun ja selvittelin niitä vakuutusjuttuja. Selvis, että mä olin melkein vuoden liesunnut maailmalla ilman vakuutusta! Isä oli vähän, että hupsista No onneks mitään ei sattunut...
  24. Mulla Eurooppalainen, joka on kanssa voimassa max 3kk kestävillä matkoilla. Aion irtisanoa sen tosin ihan näillä näppäimillä, kun pääsen siipan vakuutuksen piiriin.
×
×
  • Create New...