Jump to content
Naimisiin.info

rinsenssa

Aktiivijäsen
  • Viestit

    19
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

rinsenssa's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Noin taidan tehä, kun lopulta on pakko kumpaankin pöytään järjestää pari paikkaa lisää.. Onpahan ainakin erilainen järjestely..
  2. Aika pitkälle vieraat on toisilleen ennestään tuttuja ja miehiä vielä yhdistää maanviljely ja koneet suuresti, parit ristiäiset on lähes samalla porukalla vietetty. Yksi iäkkäämpi pariskunta (miun puolen sukulaiset ei tunne), miun kaksi serkkua(nuoria miehiä joten kumpikin jako käy) ja yksi naispuolinen avec on vieraampia, eivät ole olleet mukana ristiäisissä. Niin pieni vieras määrä, etten mitään suurempaa klikkiytymistä usko tapahtuvan.. Anoppi ei tule toimeen miehen isän puolen suvun kanssa, irvistellen menee kyllä samassa pöydässä. Eikä kukaan oikein tule juttuun miehen toisen serkun kanssa, en edes mie. Mutta ei sitä oikein vessaankaan voi juhlien ajaksi lukita.. Pariskuntia en toisaalta haluaisi erottaa, mutta kone jutut tulee jo kaikilta meiltä korvista ulos. Ja miehille nämä on meijän piireissä se ainoa puheenaihe.. Toisaalta yksi naispuolinen avec on muille hieman vieraampi, mutta tuntee kuitenkin nuoremmista vieraista suurimman osan ja miulle tärkeä ihminen. Ehdottomasti tekisin jaon miehiin ja naisiin jos itse mahtuisin naisten pöytään tyttären kanssa, mies saisi olla pojan kanssa miesten pöydässä...
  3. Pika apuja kaipailen miekin istumajärjestykseen.. Juhlapaikalla kaksi 12paikkasta pitkää pöytää ja yksi 6paikkanen erillään. Myö sulhon ja lasten kanssa istutaan tuossa erillään olevassa, järkevin niin. Pöytä kyllä siirretään noiden kahden lähelle niin että pystytään osallistumaan keskusteluun.. Mutta mikä näistä seuraavista vaihtoehdoista ois fiksuin vieraiden sijoittamiseen; A: Nuoret ja vanhat omiin pöytiinsä, sattumalta 12 ja 12 tulis noin jaettuna, ja pöydän päähän info ketkä siinä pöydässä istuu. B: Miehet ja naiset omiin pöytiinsä, 12 ja 12 näinkin, pöydän päähän vaan "naisten pöytä" ja "miesten pöytä". Miehillä ainakin löytyy yhteinen puheenaihe kahta vierasta lukuunottamatta. C: muuten ku A, mutta ennalta määrätty istumajärjestys. D: B ennalta määrätyllä istumajärjestyksellä E: Ennalta määrätty istumajärjestys, aiheuttaa vähän harmaita hiuksia kun joitain seurueita joutuu hajottamaan eri pöytiin, ei mene tasan millään... Eikä tietyt vieraat tule toimeen keskenään. Tää ois ehdottomasti vaikein, niin monta seikkaa mietittävänä.
  4. Meille tulee tuikku ja tulitikut. Tulitikkurasiassa on toisella puolella pieni mietelmä ja toisella puolen meidän nimet ja päivämäärä.. Ei budjettikaan kärsiny tästä ratkaisusta.. Karkkeja en halunnu kun luulen että ne vaan jemmataan johonkin muistoksi, joten ajattelin jotain jonka voi hyvillä mielin jemmata hyllyyn tai jotain jota ei voi säilyttää pitkään. Mies ei vaan tykänny ekasta ideasta: kananmuna jonka kuoreen koristeltu nimet, päivämäärä ja keitto-ohje..
  5. Meillä oli todella selkeästi (ainakin miun mielestä) kutsussa kenelle se oli tarkoitettu, mutta siitäkin huolimatta miehen serkku on ilmeisesti tulossa avecin kanssa. Meillä myös luki kutsussa "ilmoitathan tulostasi x.x. mennessä" eikä kyseinen serkku ole vieläkään ilmottanu mitään tulostaan. Kuvittelee siis että meille on itsestään selvää hänen tulonsa ja se että hän ottaa siippansa mukaan. Mietinkin juuri että oisko pitäny avecittomiin kutsuihin kirjottaa isolla "EI AVECIA!"
  6. Onko rääkkylä liian kaukana, pari todella kaunista paikkaa ois sieltä tiedossa. Jos kiinnostaa voin laittaa yksärillä linkit..
  7. Mie suosittelen syömään runsaasti banaania ja juustoa, lapsilla ainakin auttaa antibioottien aiheuttamaan ripuliin paljon paremmin ku maitohappobakteerit.. Itse taas jännitän päinvastoin, ummetuksella.. Pitäs vielä lääkäristä kysyä miten monta päivää aikasemmin kannattas vaivaa lääkitä ettei häitä tarviis vessassa juhlia, eikä maha pullottas ku raskaana ollessa..
  8. Myö ollaan säästetty vähän joka asiassa.. Suurin säästö tuli kuitenkin miun puvussa, jonka tilasin ammattikoululta oppilastyönä. Mie tosin maksoin vaan kankaiden hinnan kun sisko sen teki, mut muutenkin ois ollut vaan 160e kankaiden päälle. Ja onpahan just sellanen kun toivoin. Ruuat teen ite jo edellisenä päivänä niin pitkälle kun voin ja amiksesta tulee tarjoilijat/kokit viimeistelemään ruuat ja laittamaan tarjolle sekä illalla pihvejä paistamaan. Palkka ei budjettia juurikaan heilauta ja kolmoset osaa kyllä asiansa kun antaa vaan riittävät ohjeet. Muutoin ruuassa ei pihistellä, lihat on rotukarjan lihaa ja kaikki mahdollisuuksien mukaan paikallista. Tietenkin juomiset virosta.. Kutsut oli ite suunniteltu ja tulostettu. Juhlapaikkaa ei toinna pilata koristelulla, karjalais-tyylinen hirsihuvila järvenrannalla. Ainoastaan pöytiin tulee ruusu viinilasin alle ja tuikku jalan päälle. Juhlapaikalta löytyy myös astiat ja liinat. sulhasen puku on tavallinen tummapuku, ostettu vuosia sitten ristiäisiä varten. Lasten vaatteet teki sisko. Hääautoa ei tarvii, pappi tulee vihkimään paikanpäälle.
  9. Menee ja pahasti. Taustoina sen verran että anoppi on alkoholisti vaikkei sitä itse myönnä ja aina rähinäkännissä kun juo. Muutenkin perin epäsosiaalinen ihminen ja ikää yli 50.. Kutsun kun viime viikolla sai alkoi napina siitä että miksi ne häät on niin lyhyet, eikö sinne voi jäädä vaikka yöksi. Vihkiminen on klo 12, sen jälkeen ruoka ja kakkukahvit. Klo 17 toivoimme juhlapaikan tyhjentyvän iltajuhlaa varten jonne tulee meidän ystäviä, nämä ei ole vihkimisessä läsnä. Ja herneet anopin nenussa palkoineen kun tuo selitettiin. Seuraavana alkoi kiukuttelu vieraista, miksi koko sukua ei ole kutsuttu. No juhlapaikalle mahtuu 35henkeä, joten se asetti tietyt rajat vastaan.. Meni jo juurineen herneet nenuun.. Kaikista suurin ongelma oli kuitenkin siinä ettei hänen veljeään kutsuttu. Ei olla vuosiin oltu väleissä ja alkoholisti hänkin. Mies sai raikuvan puhuttelun siitä että eno PITÄÄ kutsua. Ei muuten kutsuta ja soitan muuten poliisit jos anoppi sen raahaa paikalle. Kaiken muun hyvän lisäksi on suunnitellut jo mistä meidän kannattaa ruuat hankkia ja mitä meidän kannattaisi tarjota. Huoh, helpottipa kummasti..
  10. Meillä budjetti maksimissaan 3000 euroa ja vieraita tulossa yhteensä 40 kun lasketaan päivävieraat ja iltajuhlijat yhteen. Kallein on tilan vuokra 800e viikonlopulta, seuraavaksi kallein varmaan sulhasen sormus. Miun puku tulee maksamaan alle 100e ja sormus maksoi 150e. Juomiin ja ruokiin menee varmaan suunnilleen 650e ja palkat 200e. Loput sit koristeisiin, vieraiden kuljetuksiin, miun ehostukseen sun muuhun turhakkeeseen..
  11. 7 vuotta ja 10kk ollaan oltu kihloissa ennen kun papin eteen päädytään.. 2v ja 2kk aikastu meijän häät, sovittiin sillon että naimisiin mennään kymmenen vuoden koeajan jälkeen.
  12. -Muru-: Anoppia ihepäisempää ihmistä en ole vielä tavannu, saa vääntää asian ratakiskosta mutta se ei hyödytä yhtään mitään.. No toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.. manaljah: Henkisesti ois helpompi kun ois ruoka ja vihkiminen eripaikassa kun illan juhlat. Jostain pitäs oikeesti kaikkien lahteä pois eikä ois riskiä ett kukaan illaksi kutsumaton jäis norkoilemaan juhlapaikalle..
  13. Mukava kuulla kokemuksistasi. Oikeastaan enää ei ole muuta ongelmaa ku miehen suku. Anoppi on liian kovasti alkoholin perään ja mummit ei hyväksy ollenkaan alkoholin käyttöä. No toisaalta sukusota pystyssä jo kutsuttavista joten jospa anoppi vetäs herneet palkoineen nenuun ja jättäs tulematta kun kutsuun laitetaan päättymisaika..
  14. Pidetään peukkuja amone, eläkä stressaa. Minuu ei varmaan mies ois kestäny viikkoakaan jos samalla ois pitäny vielä häitä järjestellä ku esikoista yritettiin..
  15. Meillä lapset on 2v ja 4v häiden aikaan. Myö haluttas joku ulkopuolinen auttamaan lasten kanssa päivällä ja hoitamaan sit yön. Tosin hoitaja pitäs kyllä löytää aika pian, kerkeis lapset (ja äiti) tutustua hoitajaan ja toisin päin. Aikeena ois kuitenkin käyttää tätä hoitajaa muutenkin kun vaan häiden aikaan. Lapset tulee istumaan meidän pöytään, JOS nuoremman ruokailu rauhottuu tässä ajassa. Mie en halua ett ruokalista on luettavissa miun tai sulhasen puvulta.. Amone, myö "tehtiin" esikoista todella aktiivisesti 1,5vuotta ja kuopusta esikoisen syntymästä asti. Jonkun kerran kuulin kyllä tuon "kyllähän nuoret ja terveet helposti niitä lapsia saa"..
×
×
  • Create New...