LottaD

Jäsen
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by LottaD

  1. Tämähän oli siis se ketju, jossa puhutaan ASIAKKAIDEN kokemuksista? Edellinen mielipide taitaa kuulua yritysten ilmoitus- osastolle, vaikkakin on melko outo mainokseksikin.
  2. Eli olet siis käynyt myyjän juttusilla paikan päällä, kun osaat sanoa varmaksi, että rahat menevät juuri sille, joka pukua milloinkin myy? Eikös tässä ole tarkoitus esittää omia mielipiteitä? Vai oliko tarkoitus kertoa vain positiivisia ajatuksia hikipajoista? Niinkuin sanoin, kukin voi ostaa pukunsa mistä haluaa. Mutta jos päätät ostaa kopion tai "puolikopion", ole valmis ottamaan palautetta valinnastasi, sillä suuri osa ihmisistä ei ole sinun kanssasi samaa mieltä! Siinä kun sinä naurat morsiamen sulavalle puvulle, joka olisi mielestäsi niin kovin hyvä idea (omia sanojasi), niin minä nauran puvulle, joka näyttää hirvitykseltä, mutta on sentään vielä päällä. Nauran joko morsiamen kanssa tai yksinäni. Näyttää kovasti siltä, että minun tai kenenkään muunkaan kiinakopioista negatiivisen mielipiteensä esittävän on turha yrittää "valistaa" ihmisiä, jotka elävät elämäänsä tuollaisella asenteella, ja ovat oikeasti täysin sokeita tietyille tosiasioille. Kun aika on kypsä, jokainen tällaisen puvun ostanut kyllä tajuaa millaisessa säkissä meni naimisiin ja osaa ehkä kertoa varoittavan esimerkin kokemuksen äänellä.
  3. Jos luet tekstini alun kunnolla, niin huomaat, että puhuin täällä mainituista "hikipajoista", en yksittäisistä ompelijoista. Toki voit matkoillasi teetättää puvun missä haluat ja tällöin rahasi menee luultavammin juuri yksityiselle henkilölle. Harvalla vaan on mahdollisuus lähteä Kiinaan asti pukua teettämään joten täältä tilattaessa raha menee kyllä kaikille muille, kuin niille, jotka puvut oikeasti tekevät. Jos morsiamella on edes hieman tyylitajua, hän kyllä ymmärtää, milloin puku ei näytä ihan siltä, miltä pitäisi. Ja kun näin käy, ihmisen tunteisiin kuuluu myös häpean tunne ja päivä todellakin voi mennä pilalle, jos itselleen ja valinnoilleen ei osaa nauraa, kuten muutkin tekevät selän takana. . Kun puku ostetaan Suomesta ja jos se siis on oikeasti hankittu liikkeestä, joka myy merkkituotteita (tällä en siis tarkoita Suomessa toimivia nettikauppoja, jotka myyvät samaa roskaa kuin ulkomaisetkin yrityksetkin), voit olla melko varma, että osa käyttämästäsi rahasta menee myös ompelijan/ompelijoiden palkkaan. Ei tietenkään koko summa, eikä edes suuri osa summasta, mutta varmasti suurempi, kuin jos ostat pukusi em. hikityöpajoista. On myös mielenkiintoinen pointti, että jos tuotteessa ei lue suunnittelijan nimeä, se ei ole mielestäsi kopio. Jos sinun täytyy näin itsellesi uskotella, oikeuttaaksesi piraattituotteiden oston, niin ole hyvä vain. Ja Saunanpolttajan vaimoke on ilmeisesti käynyt tutstumassa Etsyn toimitiloihin ja työntekijöihin, kun pystyy sanomaan, että rahat menevät suoraan tekijälle/tekijöille? Ja syy, minkä takia itse henkilökohtaisesti päädyin hankkimaan pukuni Suomesta merkkiliikkeestä on se, että en hyväksy piraattituotteiden ostoa ja olen nähnyt millaiseen roskaan muut ovat rahansa kuluttaneet. Mielestäni on ihan sama, mitä puku maksaa, kunhan se näyttää tyylikkäälle. Nämä Kiinasta suoraan tilatut puvut eivät yksinkertaisesti ole laadullisesti minkään arvoisia ja sen kyllä huomaa, usko pois. Jos joku väittää muuta, hän valehtelee vain suojellakseen toisen tunteita!
  4. Ensinnäkin jokainen edellämainittu halpatyöpaja on yritys! Kyseessä siis ei ole yksityinen kiinalainen ompelija, jolle puvusta saatu tuotto menee. Suurin osa rahoista menee muutamalle yrityksen johdossa olevalle henkilölle, työntekijöiden nuollessa näppejään. Joten jos yrität oikeuttaa kopion tilaamista sillä, että rahasi menee hyvään tarkoitukseen, olet väärässä. Vaikka melkein 100% kaikista morsiuspuvuista tehdäänkin nykyään Kiinassa, niiden laadussa on huomattavia eroja riippuen siitä, onko niihin kiinnitetty valmistajan lappu vai ei. Minä maksan mieluummin hieman ylimääräistä (kuten maksoinkin) ja saan puvun, joka istuu hyvin ja mitä ei tarvitse hävetä, kuin vietän hääpäiväni häpeän peitossa peläten, koska puku sulaa päältäni!