familia

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About familia

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. En nyt jaksa ettiä löytyskö täältä joku Oulun kirkot-sivu... Onko kellään tietoa, saako Oulujoen kirkossa heittää riisiä? Kaikissa paikoissahan ei saa. Häihin enää kolme viikkoa ja vielä hirveesti hommaa! Ei oo vapaa-ajan ongelmia...
 2. Minä oon 27v ja sulhanen täyttää ennen häitä 31v. Yhdessä oltu 9v, kihloissa 8kk häihin mennessä ja 2v lapsikin on.
 3. Vauvakuumetta on, mutta ollaan lykätty kakkosen yrittämistä häiden jälkeiseen aikaan. Esikoisen raskaus oli aika helppo, mutta en silti halua olla raskaana häissäni. Toinen kerta kun voi olla ihan toinen. Olisi inhottavaa voida huonosti omissa häissä. Ja olihan sitä aika väsynyt alkuun ja huonosti jaksoi liikkua ihan loppuun (päivä hulinassa vois tehä tiukkaa). Keskiraskautta nyt periaatteessa voisi harkita, mahakin olisi vielä ihan nätti, mutta turhan laskelmoitua tuollanen. Vauvan kanssakaan en haluais häitä juhlia. Ihan pikku vauva kyllä nukkuu yleensä hyvin paikassa kuin paikassa, ja toki jotkut isommatkin, mutta ainakin meidän esikoinen on ollu niin ranttu unipaikkojensa -tai lähinnä melutason- suhteen parikuisesta alkaen, että ei oikein onnistuis. Ja mitenkäs se imettäminen sen mekon kanssa... Meillä ei esikoinen suostunu pullolle kuin "äärihädässä" jos äidin kauppa tms. reissu venyi ja silloinkin tissin kaipuu iski heti kun äiti tuli näkyviin, vaikka olis ollu just syöny. Varmasti jollain voi toimia sekä raskaus- että vauva-aikana pidetyt häät, mutta ite en sitä halua. Jos nyt sattuisin raskaaksi tulemaan niin ei se katastrofi olisi, mutta kun valita voi. Odotamme siis vielä hetken, häät on syyskuussa.
 4. Perheestä löytyy 2v tyllerö, omistusrivari/paritalo toivottavasti löytynyt ennen häitä (kriteereitä vastaavaa etitty jo liian kauan, hermo kohta menee), töissä molemmat. Ikää häiden aikaan 27v ja 31v, yhdessä oltu 9v.
 5. Marsu78: Meidät kuvaa LUMO Imagen Petteri. Kyselin jonkin verran tarjouksia ja tuo vaikutti parhaimmalta niistä, mitkä oli vapaana meidän hääpäivänä. Halutaan ehdottomasti, että kuvaus hoidetaan hääpäivänä, eikä esim. koekampauspäivänä. Mietittiin myös studiokuvausta, mutta jotenkin se miljöökuvaus kuitenkin kiinnostaa enemmän. Syyskuun mahdollisista sadekeleistä huolimatta. Tuo miljöökuvaus on ehkä helpompi aikatauluttaakin päivän kuluun, kun kuvat otetaan ennen vihkimistä jossain kirkon lähistöllä (pari paikkaa oli kuvaajalla jo mielessä, mietitään asiaa tarkemmin kesällä kun ollaan itsekin käyty lähiympäristöä sillä silmällä tutkimassa). Meidät vihitään vasta neljältä niin ei haluta vieraita odotuttaa vihkimisen ja hääjuhlan välissä. Kovin aikasinkaan ei toisaalta voi kuvausta suorittaa kun halutaan osiin kuvista meidän napero mukaan, ja hän nukkuu päiväunet puolen päivän aikaan.
 6. Päädyttiin pelkkiin potretteihin. Raha ratkaisi.Budjetti kun on jo nyt kasvanut aika hyvin... Nuo kertakäyttökamerat onkin oikein hyvä idea! Kiitos vinkistä Prinsessahäät 2013! Ja pitääpä itelläki vinkata yksityiskohtien kuvaamisesta. Nekun tahtoo aina jäädä niin vähälle huomiolle, mutta niistä saa ihania kuvia. Mun mekko on luonnonvalkonen, siinä on sydänpääntie (olin kuvitellut, että olkaimetonta mulle ei tule, etenkään tuollasta. Mutta tuo oli aivan mun malli. Onneksi en ostanu netistä sovittamatta!), vetoketju piilossa, päällä napit. Pitsiä yläosassa, jonkin verran myös jotain helmiä ja kristalleja. Alaosa vähän merenneitomallinen. Laahusta aion pienentää samalla kun mekko lyhennetään. Mekko on mun vanhempien luona jemmassa, ettei mies näe sitä vielä. Pitää jossain välissä käydä hypistelemässä ja sovittelemassa sitä. Kuukautta ennen häitä vien sen Katariinaan ompelimoon, jossa tehdään muokkaukset (ainakin tuo helman lyhennys ja vähän kavennetaan).
 7. Kiva, kun mukaan on tullut uusia keskustelijoita! Meillä olis nyt valokuvaaja varattuna, mutta pitäis muutaman päivän sisään valita kuvataanko pelkät hääpotretit miljöössä vai potretit + vihkiminen. Kovasti houkuttais tuo laajempi paketti, mutta rahankäyttöä tarvii miettiä kovasti ja tuossa hintaero 300e. Mies luottaa siihen, että vieraat räpsii kuvia sekä vihkimisestä että myös juhlasta, mutta mää en todellakaan laskis sen kortin varaan. Miljöökuvat halutaan, vaikka syyskuussa saattaa hyvinkin sataa. Pitää asennoitua niin, että pieni sade ei haittaa ja ostaa nätit sateenvarjot varalle. Hääpuvun ostin muutama viikko sitten. Menin häämessujen jälkimainingeissa morsiusateljee Katariinaan "kunhan käyn sovittelemassa" -asenteella. Mukana oli kuitenkin toinen kaasoista (toinen on vuorotyöläinen eikä päässy paikalle) ja mun äiti. Siinähän kävi sitten niin, että se ensimmäinen sovittamani puku oli selvästi mun mekko! Hintakaan ei ollut paha, etenkään kun messuilta olin saanu -20% lapun kouraan. Messuilta ostin sukkanauhan ja vielä pitäis hommata kengät, alusvaatteet, laukku, varmaan joku huivi/bolero (syyskuussa voi olla jo vilponen) ja hiuskoriste/kukka. Vakikampaajallakin kävin viikko sitten ja mietittiin jo vähän hääkampaustakin, joku kauden kukkakin vois olla hiuksissa kiva. Meikki pitäis seuraavana varata, siis tuon valokuvauksen varmistamisen lisäksi.
 8. Unenvarjo. Käykää katsomassa myös Koppero eli Korvenkylän nuorisoseuran talo. Löytyy kun ajelee Kuusamontietä Oulusta Kiiminkiin päin, vanhan Oulun puolelta. Hinta 600e pe-su (meille luvattiin, että avaimet saa luultavasti jo torstaina niin pääsee heti pe aamusta paikalle ja sunnuntaina vuokra-aika kestää iltapäivään). Astioita on 100 hengelle, mutta silloin siellä ei kyllä tanssimaan mahdu. Meitä on alle 50 niin mahtuu tanssimaankin. Saa viedä omat ruoat ja juomat tai ottaa pitopalvelun. Ilmastoinnista en osaa sanoa, mutta käsittääkseni sen kanssa ei ole ongelmaa. Sinne on nyt tehty / tullaan tekemään jotain pikku remppaakin ja pöydät + tuolit uusitaan tänä vuonna. Melkein maalaismaisemissa (hevosaitauksia lähellä), mutta ei kuitenkaan paha matka esim Oulun keskustaan. Ihan kiva paikka, mutta ei kuitenkaan mikään glamourpaikka jos sellaisen haluaa. Kesälle 2014 on varmasti vielä hyvin vapaata.
 9. Tulihan tänne elämää! Andie: Juu, elokuu on kesää ja syyskuu syksyä, vaikka välissä olis vaan viikko. Saapa nähä mitkä kelit on silloin. Mies katsoi joku aika sitten netistä jostain tilastosta, että Oulussa on satanu 7.9. viimeisen viiden vuoden aikana. Saapa nähä miten tänä vuonna. Ei aiota ottaa asiasta stressiä. Jos on hyvä ilma niin kiva ja jos sataa niin eikö jotku sano, että sade tuo onnea. Ja kun voihan suht lyhyet kuurotkin päätyi tilastoihin sadepäivänä, kai. gulp: Ei oo varsinaista tietoa, mutta on mulla sellanen kuvitelma, ettei se aivan täys oo. Kannattaa kysellä, ainakin loppu kesäksi /syksyksi. Eivät ainakaan toistaiseksi ota kesäkuuksi vuokralaisia kun saattavat tehdä remonttia. Just valmistui keittiön pikkuremppa kun oli ollut vesivahinko ja haaveilevat naisten vessan remppaamisesta jahka EU-rahat tulis. Uudet pöydät ja tuolit on kans tulossa jossain vaiheessa, mutta eivät luvanneet, että ne ehtis edes syyskuuksi. Kiva olis jos saisivat rempat tehtyä ja uudet pöydät ja tuolit tulis, mutta ei me niiden varaan suunnitelmia lasketa.
 10. Meidänkin juhlapaikka on nyt sitten Koppero. Kirkko ja juhlapaikka hoidettu, seuraavaksi pitopalveluita ja valokuvaamoita miettimään. Ja jos sen kampauspaikan ja meikkaajankin varais lähiviikkoina. Päätettiin eilen sekin, että meidän teema (ei mikään jäykkä sellanen) on syksy. Se näkyy ainakin väreissä: poltettua oranssia ja jossain määrin myös luonnonvalkoista ja ruskeaa. Syyskuun alussa ei oo vielä kunnon ruskaa, mutta pidetään syyshäät kuitenkin. Minäkin olen suuntaamassa sunnuntaina häämessuille kaason kanssa. Mies on reissussa silloin.
 11. Ohhoh, onpa täällä hulinaa kun jopa kolme lukee ketjua! Pheasant, varmaat saat vielä aika hyvin varattua kummasta vaan mieluisan päivän, kun on yli vuosi aikaa. Varmaan joskus kesällä alkaa varauksia pikku hiljaa tulemaan? Noista mainitsemistasi juhlapaikoista ei oo kokemusta. Me mennään huomenna katsastamaan se Koppero. Jos tuntuu hyvältä niin lopetetaan miettiminen siihen. Se on jo ennakkovarattu meille. Sitten kun sais pitopalveluista pyydettyä tarjouksen ja valokuvaajan (studiokuvat luultavasti, Studio PSV:tä mietitään. Hinnan oon jo kysässyt.) tässä parin viikon aikana mielellään. Muulla ei niin kiire ole. Pikku hiljaa mietitään ja valmistellaan.
 12. Häiden aikaan syyskuussa yhteiseloa on takana päälle yhdeksän vuotta, joista yhdessä asuttu käytännössä melkein koko aika ja virallisesti kahdeksan. Kihloihin mentiin jouluaattona eli saman tien lähti hääsuunnittelut käyntiin. Minä oon höpissy enempi tai vähempi häistä jo jotain neljä vuotta, mutta oon odottanut kosintaa. Nyt se vihdoin tapahtui. Mulla on ikää 27, miehellä 30. Lisäksi perheestä löytyy 2v tylleröinen. Miehellä on vakityö, mulla määräaikanen sellasella alalla, jolla töitä piisaa. Vuokralla asutaan, mutta ollaan etsitty omistusasuntoa jo pitempi tovi. Voi siis olla, että muutto tulee tähän samaan syssyyn. Toiselle muksulle annetaan lupa tulla sitten häiden jälkeen, ettei kaikki ihan samaan aikaan tapahdu.
 13. Nonniin. Nyt on sitten kirkko varattu! Meidät vihitään Oulujoen kirkossa syyskuussa. Kopperolta tuli vastaus eilen. Olinkin jo ehtinyt lukea niiden nettisivulta, että ovat lomalla loppiaiseen asti. Vaikutti ihan hyvälle, päiväkin olis vapaa. Meillä on kuitenkin muutama muukin paikka mietinnässä, niin pitää selvittää ne ensin. Pitää yrittää saada nyt parin päivän aikana hoidettua, että saadaan varattua juhlapaikka samalle päivälle ku kirkkokin. Kyllä tämä tästä etenee! Lainasin eilen kirjastosta muutaman hääkirjankin, jos niistä sais jotain ideaa. stuuli 8: Millä mallilla teillä on valmistelut? Varmaan aika hyvällä kun häät on jo parin kuukauden päästä? Lukeeko tätä ketjua muuten muut? Vaikuttaa hiljaiselta...