Zedi

Morsian
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

About Zedi

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Mahtuuko opistoon 100 ihmistä? Ehkä tämä on makuasia, mutta mun tutulla oli siellä häät ja vieraita oli 70-80 ja täyttä oli. Pöytiä jouduttiin siirtämään tanssilattiaa varten. Toki jos osa vieraista on yläkerrassa, niin sitten varmaan mahtuu. Kannattaa myös laskea, kuinka pitkäksi aikaa tarvitsette valvojan sinne. Senhän täytyy olla siellä aina paikalla, myös silloin kun juhlatilaa koristellaan, pitopalvelu valmistelee ruuat esille, jälkisiivotaan jne.
 2. ^Saltimbocca on mulle vieras ruoka, mutta jos oikein ymmärsin, siihen tulee kinkkua? Jos näin, niin siinä tapauksessa se ei käy. Me jätetään possunliha kokonaan pois menusta. Mutta kiitos kuitenkin ideasta! Ja hyvä pointti kyllä tuo bernaise. Ei tullut mieleenkään, ettei se toimisi buffetissa. Pitopalvelu ehdotti bbq-kastiketta, joten vedin sen johtopäätöksen, että mikä tahansa kastike käy. En tullut ajatelleeksi tuota pöydällä seisottamista.
 3. Meillä ongelman aiheuttaa eräs miehen kaveri. He näkevät toisiaan epäsäännöllisen säännöllisesti isommassa kaveriporukassa, josta pari tyyppiä on jo kutsuttujen listalla, joten ajateltiin kutsua tämä kaverikin meidän häihimme vaikkei tämä kutsunut meitä omiinsa. Ongelman aiheuttaa se, ettemme ole koskaan tavanneet tämän aviopuolisoa vaikka ovat olleet yhdessä jo vuosia. Emme siis haluaisi kutsua tätä puolisoa, koska emme tunne häntä lainkaan. Toisen ongelman aiheuttaa se, että jos tämä miehen kaveri kutsutaan, niin sitten on melkein pakko kutsua eräs toinenkin miehen kaveri tästä samasta kaveriporukasta. Mies ei ole kauheasti tämän toisen kaverin kanssa viettänyt aikaa mutta koska kuuluu samaan kaveriporukkaan, niin olisi ehkä hieman tökeröä jättää kutsumatta? Ja tälläkin kaverilla on aviopuoliso (menneet naimisiin ennen kuin olemme heitä tienneet), jota en ole tavannut ja mieskin vain kerran nähnyt. Lisäksi ongelmaa pahentaa juhlatilan pienuus ja suunniteltu istumajärjestys. Ääh, en tiedä mitä tehdä!
 4. Meille ei tule. Kyllä sitä alkoholia on jo muutenkin ihan riittävästi.
 5. Olisko kenellekään tuoreita kokemuksia Litukan kerhotalosta? Etenkin kuvat kiinnostaisi!
 6. ^Hups, mulla tuli näköjään jokin ajatuskatko kirjoittaessa. Kaikki ruoka siis tulee pitopalvelusta, ei tehdä itse mitään. Ja buffetpöytä tulee.
 7. ^Itse olin suunnitellut pitkän hääpuvun muokkaamista iltapukukäyttöön (lyhennys ja värjäys), mutta ostamani mekko onkin polyesteriä, jota ei voi värjätä. Mutta siis joistain pitkistäkin mekoista voi muokkaamalla saada jatkokäyttöön sopivan. Samoin jotkut lyhyet mallitkin sopii jatkokäyttöön, riippuen mallistaa. Mutta onkohan se liian hääpukumainen valkoisena ja pystyykö värjäämään?
 8. ^Tuleeko teille jokin bändi soittamaan häävalssia? Siinä tapauksessahan voisi pyytää bändin laulajaa muuttamaan kappaleeseen teidän nimenne. Muoks. Piti vielä tarkistaa, että eihän kappaleessa edes mainita nimiä, joten en näkisi ongelmaa. Kappaleenhan voi esitellä ihan vain häävalssina ja jättää sen oikea nimi mainitsematta.
 9. Mekin pyydetään lahjaksi rahaa, mutta yritetään silti keksiä jonkinlainen lahjalista siltä varalta, jos joku kokee rahan antamisen jostain syystä vastenmielisenä. On kyllä vaikea keksiä, mitä pyytää lahjaksi, koska mekin ollaan asuttu vuosikaudet yhdessä eikä haluta yhtäkään kippoa enää. Ehkäpä voitaisiin pyytää lahjakortteja eri juttuihin, joihin ei yleensä raaskisi laittaa rahaa esim lahjakortti kylpylään tai viinimaisteluun. Mua harmittaa, koska meidän suvussa jostain syystä liikkuu ajatus, että pitää antaa rippi- ja ylioppilaslahjaksi arabiaa tai iittalan astioita. Nyt mulla on muutama Arabian vaaleanpunainen(??) kahvikuppi asetteineen (en juo kahvia) ja kaksia eri värisiä Iittalan astioita. Lisäksi molemmat värit ovat lopetettuja eikä ollenkaan mieleisiä. On tosi kiittämätöntä ja tyhmää valittaa saaduista lahjoista mutta nuo yksittäiset kipot ja kupit harmittaa. Ei niitä ole sitten tullut käytettyä ja hukkaan meni tätien rahat. Toivottavasti tädit ei nyt yritä muistella, että mitä kippoja ovat mulle joskus lahjaksi tuoneet..
 10. Meidän valkkaamassa juhlapaikassa oli melkein kaikki kesälauantait vapaana, joten siitä sitten valittiin aika summamutikassa vain joku kivan kuuloinen päivä. Meidän kaikki merkkipäivät ovat keskitalvella, mutta haluttiin häät kesäksi.
 11. Meille on myös tulossa mustavalkoinen teema. Mua vaan mietityttää, että miltä mun (tummahko) ivory hääpuku näyttää kaiken sen valkoisen rinnalla? Kimppuakin pitää varmaan vähän pohtia, ettei ihan kirkkaan valkoisiakukkia ota.
 12. Olen miettinyt sitä vaihtoehtoa, että otettaisiin hääkuvat sinä päivänä kun käyn koemeikissä ja -kampauksessa eli tehtäisiin ihan kunnon kampaus ja meikki. Mua vaan hirvittää, että mitä jos en olekaan tyytyväinen lopputulokseen ja joudun kuvattavaksi mielestäni kamalan näköisenä? Tai mitä jos totean heti kuvauksen jälkeen, ettei kampaus pysy kauniina (mulla ei ole tapana laittaa tukkaani joten en tiedä kuinka hyvin esim kiharat pysyvät) tai ole loppujen lopuksi sittenkään kiva? Olisi hassua laittaa sama kampaus hääpäivänä jos sen on todennut huonoksi? Pitäisikö siis käydä kahdesti kampauksessa ja meikissä ja kerran koeversioissa? Tuntuu vähän kurjalta ajatukselta, kun on muutenkin pienen budjetin häät..
 13. Meillä ei kosinut oikeastaan kumpikaan eli yhdessä sovittiin tai ehkä se olin minä kun taisin olla keskustelun aloittaja? Suhteen alussa mietittiin kihloja ja naimisiinmenoa ja kun kumpikin oli samaa mieltä tulevaisuudensuunnitelmista todettiin, että eiköhän sitten mentäisi kihloihin saman tien. Aluksi mietittiin häitä 2010 vuodeksi, mutta kumpaakaan ei kiinnostanut alkaa järjestelemään niitä ja asia unohtui useiksi vuosiksi koulun, töiden yms vuoksi. Mutta kun kaveri meni naimisiin toissa kesänä, häistä innostuneena nostin hääkeskustelun pöydälle ja kysyin mieheltä, että eikö olisi jo meidän vuoro ja miten olisi vaikka kahden vuoden päästä 2014? Mies oli sitä mieltä, että 2014 käy. Soitin heti äidilleni ja kerroin uutiset. Mies oli puhelun jälkeen nyrpeänä, että tarviiko heti kaikille kailottaa. Ehkä se tajusi, että tällä kertaa en olekaan lykkäämässä ja "unohtamassa" asiaa tuonnemmaksi. Aluksi vähän pelästyin miehen reaktiota, että meninkö vahingossa painostamaan sitä ja että eikö se haluakaan naimisiin, mutta asiaa sulateltuaan se on ollut ihan innoissaan mukana.
 14. Tämäkin morsian kaipaisi mielipiteitä! Olemme miettineet alku- ja pääruokia (kakku ja leivät tulee pitopalvelusta), mutta itse olen pieniruokaisena ja ruokaongelmaisena kiinnostunut vain pääruokana tarjoiltavasta broilerista ja kakusta, mutta pitäisi kai ottaa vieraatkin huomioon. Nyt suunnitelmissa on ainakin kreikkalainen tai caesar salaatti ja graavilohta. Pääruoaksi suunniteltiin tosiaan broileria bernaise-kastikkeella (jokin muukin kastike voisi käydä, mutta ei tomaattinen, chili- tai pippurikastike) ja kasvisvaihtoehdoksi ratatouillea. Mutta mitä broilerin lisukkeeksi ja mitä muuta sitä lisäisi menuun? Häät ovat heinäkuussa, joten ei varmaan mitään kovin tuhtia? Pohdin kanan rinnalle perunamuusia, riisiä tai lohkoperunoita (vai onko lohkoperunat sopivaa ruokaa häihin?). Avo haluaisi valkosipulikermaperunoita, mutta en oikein tiedä sopiiko ne kanaruoan kanssa. Apua?
 15. Haluaisin siirtyä heti vihkimisen jälkeen juhlapaikalle vieraiden kanssa, mutta mietin että tuleeko valokuvaamisesta mitään kun jännitän kirkkoon menoa niin paljon? Toinen ongelma on se, että vihkiminen on jo klo 13, koska emme saaneet myöhäisempää aikaa. Miten ihmeessä sitä ehtii saada aamulla kaiken valmiiksi? Mutta toisaalta ei niitä vieraita viitsisi odotuttaakaan tuntikausia.