hiippu

Rouva
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

About hiippu

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meidät rekkasi männä perjantaina myöskin tuo Ruotsalaisen Toni. Puhui kyllä nätisti mutta niin hiljaa että siitä pöydän toiselta puolelta oli vaikea kuulla, mitä jamppa haastelee. Eritotenkaan, tietenkään, huoneen reunalla istuneet/seisoneet ystävät eivät kuulleet sitten yhtään mitään. Joten jos Tonin tiedätte teidät vihkivän, kannattaa pyytää joko nostamaan volyymia ja/tai pyytää mahdolliset vieraat lähemmäs. Ja juu, Tontsalla oli hoppu vihkimisen jälkeen poistua ja ei myöskään ollut paikalla sovittuna kellonaikana joskin 10 minuutin kuluessa kyllä saapui jotta päästiin vihkiminen suorittamaan.
 2. Aivan totta, mun virhe. Kultaa on piirun verran alle 60%.
 3. Meillä kihlat ovat palladiumia. Vihkeiksi tulee 18K valkokultainen ja 18K keltakultainen sormus. Vaikka Suomessa myydäänkin eniten 14 karaattisia sormuksia, voi miettiä onko kyseessä aikusten oikeesti KULTAkoru, jos alle puolet sen painosta on kultaa ja loput muita aineita.
 4. Minulla on käytettynä ostettu puku, tosin ei ole varsinainen hääpuku vaan iltapuku (kun en ole ensimmäistä ns. pappia kyydissä). Täydellinen sininen ja istuu kuin hanska. Kotimaista suunnittelua ja käsityötä, maksoi kirpparilla muutaman kympin. THE Löytö.
 5. Meille tulee molemmille mekot, vaikkei puolisoni muutoin hameihmisiä oikein olekaan. Itselläni on täyspitkä iltapuku, puolisoni valkkasi itämaishenkisen kotelomekon. Pohjaväritys koltuissa on yhtenäinen. Rekkarointitilaisuus on viikon kuluttua ja puolisolta uupuvat vielä kengät. Hän ei halua eikä oikein voikaan käyttää korkkareita, minulle sen sijaan tullee 10 cm korot
 6. Osaisiko joku sanoa, mikä Uskelan Isokylän sormuksen korkeus on?
 7. Se on edullinen siksi, että materiaalia on niin vähän ja timantit ovat joko tositosi pieniä/huonompilaatuisia. Totuushan on, että mitä vähemmän materiaalia rungossa on, sitä helpommin se vääntyy. Jos tuontyyppistä sormusta välttämättä halajat, katsele vähän kalliimpia ja odota kunnes ne tulevat esim. juhannuksen jälkeiseen aleen. Hyviä alennuksia koruista saa myös joulun alla ja jälkeen. Itse en ostaisi tuota, se on liian halpa ollakseen kestävä jatkuvassa käytössä. Kaunis se toki on. PS. Laitoin sinulle yksäriä. Voit lähettää tuon kuvan sepälle ja kysyä hinta-arviota paksummalla rungolla. Muista mainita, että tuossa sormuksessa on timskuja 0,10ct. Kannattaisi myös ehkä varautua maksamaan muutama satku lisää, mutta saatpa ainakin kunnollista ja vastinetta rahallesi.
 8. Tuossa koossa huokeampi safiirikin näyttäisi varmasti komealta ja niitä on myös muissa sävyissä kuin Diana-sormuksen sinisenä On myös kestävä korukivi, kovuudeltaan heti timantin jälkeen. Btw, morsmaikkuni kihlassa on sininen timantti ice blue-sävyisenä.
 9. Hei, Minkä niminen on tuo rivari, joka on mainoksessanne tämän Kysy koruammattilaisilta-osion etusivun yläreunassa? Osaisitko sanoa jotakin hintaa samanlaiselle palladiumista valmistettuna?
 10. Toiseen ketjuun jo kirjoitinkin tästä: nyt se sininen timsku on hankittu! Pikkuruinen 0,01 tuli kihlaan, koska isompi ei olisi ympäri koristekaiverrettuun kauniisti sopinut. Kivi+istutus 60 euroa.
 11. Vein juuri sormuksen kultasepälle. Siihen istutetaan kaksi kirkasta timanttia ja yksi sininen. Mietin aluksi sinistä safiiria, mutta koska sormukseen ei voinut laittaa 0.01 isompia kiviä, olisi pikkuruinen safiiri näyttänyt siinä enemmänkin likatahralta kuin kiveltä. Sepällä olikin ihania sinisiä timantteja tarjolla, jotka pienenäkin olivat selkeän ja kauniin värisiä. Jäänsininen kivi sormukseen haluttiin ja sellainen myös saadaan <3
 12. Olisin hyvinkin voinut ostaa, mietin sitäkin vakavasti kihloja valitessa. Päädyin kuitenkin siihen, että sormukset hankitaan uusina kun erittäin mieleiset löytyivät kultasepänverstaan mallistosta. Sormus esineenä sinänsä ei ole itseisarvo vaan se, mitä se hankitaan symboloimaan. Olipa se uusi tai käytetty, annamme sille itse merkityksen.
 13. Laitahan postia HannaK:lle. Hän valmistaa koruja Kaavilta louhituista hiomattomista raakatimanteista ja osaa varmasti vastata kysymyksiisi. www.hannakorhonen.fi/yhteystiedot
 14. Riipunee hieman siitäkin, mikä väri sinua miellyttää. Palladium, platina ja hopea ovat luonnostaan varsin valkoisia ilman mitään pintakäsittelyä, esim. rodinointia (paitsi että hopealla on tapana tummua). Titaani taas on selvästi harmaata ja oman kokemukseni mukaan siinä näkyvät naarmut verrattain nopeasti, ainakin halvoissa titaanisormuksissa. Teräksestä ja tungstenista en osaa sanoa mitään. Jos jalometallia haluat, kannattaisi kokeilla palladiumia tai platinaa. Niiden hintaero on kyllä aika suuri, käyttöominaisuuksissa valtavia eroja ei sen sijaan ole. Onnea sormuksen metsästykseen!
 15. Laitetaan nyt kuva toisestakin kihlasta, tuolla ylempänä on se toinen. Sormukset ovat samantyyppisiä mutta eivät aivan samanlaisia ja niiden korkeus ja leveys eivät ole samat. Toinen on 4,5 mm ja toinen 3,5 mm. Kapeampi tilattiin perusmallia hieman leveämpänä. Pieni mainos tähän väliin: Rinkulat ovat raumalaisen kultasepänverstaan Caisannin suunnittelemat ja valmistamat. Voin lämpimästi suositella!