m.crane

Rouva
 • Content count

  568
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by m.crane

 1. ^no ei pidä paikkaansa. Mun miehellä on vihkissä kaksi mustaa 0,09 ct princess-kiveä ja sormuksella oli vain joitakin kymppejä enemmän hintaa kuin muuten samanlaisella kihlalla. Musta timantti on aina edullisempi kuin kirkas.
 2. ^Siinä on hitusen eroa, onko kivi 0,50 vai 0,10 ct, puolen karaatin kivi on kuitenkin aika eri kokoluokkaa verrattuna 0,1 karaattiseen.. Tiedätkö minkä valmistajan tuo sormus on? Onko nuo kivet princess-hiottuja kiviä? Nätti on kuitenkin.
 3. Mä olen jotenkin aina ajatellut, että teettäessä sormuksella on ikäänkuin tyytyväisyystakuu, eli sormusta muokataan kunnes se on mieluisa (eli alkuperäisen suunnitelman mukainen). Mun sormukset on teetetty ja kyllä niihin tehtiin muutoksia vielä valmistumisen jälkeenkin, jotta olivat oikeanlaiset. Sormus siis käytännössä tehtiin kokonaan uusiksi kertaalleen, koska sivukivien istutus oli tehty eri tavalla kuin pyysin, eikä sitä voinut korjata kuin valamalla sormus kokonaan uusiksi. Eikö teille tehty valoksia/ kuvia etukäteen, joista olisitte nähneet kohtaavatko sepän ja sun ajatukset? Mulle tehtiin sormuksista valokset, joista näin mm. kivien istukset. Lisäksi seppä teki 3D-kuvan, josta näki etukäteen aika hyvin valmiin sormuksen, ja toki muutoksia pystyi vielä tekemään helposti. Keskustelisin sepän kanssa ja kertoisin, millaiset asiat sormuksessa eivät ole mieleen ja kysyisin, että mitäs asialle nyt tehdään.
 4. Niin, ja eihän siis joka kivellä ole nimenomaan GIA:n todistusta, se voi toki olla jonkun muunkin jalokivilaboratorion todistus. GIA lienee kuitenkin se suurin ja arvostetuin (ja se näkyy myös kiven hinnassa hieman). Mä valitsin vihkiini itse keskikiven (sepän avustuksella toki) ja valinnassa pohdin juuri sitäkin, missä kivi on tutkittu ym. asioita. Toki, eihän tämän kokoluokan kivillä sillä niin merkitystä ole, mutta itse halusin olla luottavaisin mielin kiven laadun suhteen.
 5. Siis pienistä kivistä (vaikka niitä olisi kuinka monta) ei edes mitään varsinaista "aitoustodistusta" saa, se on vain sellainen liikkeen oma kortti, jossa on karaatit ja puhtausluokat mainittuna. Sen saa automaattisesti, ei sitä tarvitse erikseen pyytää. En nyt muista, mikä se karaattimäärä kivellä on, jonka jälkeen sillä yleensä on varsinainen "todistus", eli siis jalokivilaboratorion paperit. Mun kivellä on GIA:n paperit, jossa on kaikki mahdolliset tiedot kivestä, hologrammit yms.
 6. Mulla on keskikivestä (0,35 ct) aitoustodistus toki, pienemmistä on sitten se Andreasenin käsinkirjoitettu lappu.
 7. Meillä oli Haulitehtaalla one-man-band, joka oli tuohon tilaan juuri passeli ja muutenkin loistava. Dj oli meilläkin jossain kohtaa mielessä, mutta livemusiikki vei voiton.
 8. Mua ei kauheasti enää kiinnosta hääohjelmat, vaikka ennen häitä niitä tuli katsottuakin. Laitan kyllä kanavan auki, mutta huomaan usein tekeväni jotain ihan muuta kuin katsovani kyseistä ohjelmaa..
 9. ^mustat timantit ovat itsessään puoli-ilmaisia, joten kivi ei ainakaan tuo paljoa lisähintaa sormukseen. Luulisi hyvinkin alle tonnilla selviävän. Meillä miehen vihki 6 mm leveä, valkokultainen kahdella 0,09 mustalla kivellä maksoi n. 550 € muistaakseni. Tokikaan nuo kivet eivät järin isoja ole..
 10. ^Mitään kovin hyvin kuvia pelkästä tilasta meillä ei kyllä ole, kaikissa näkyy niin paljon vieraita. Minkälaista infoa kaipaisit?
 11. Mun ja miehen kihlat ja vihkit on teetetty Andreasenilla. Miehen sormukset ovat menneet kerrasta oikein, mutta mun sormuksia on tehty uusiksi useampaan otteeseen. Kihla (10x 0,03 ct) korjattiin/tehtiin uusiksi kolme (!) kertaa, sillä 1. timantti oli selvästi vinossa 2. korjattu kivi oli paljon syvempänä kuin muut 3. krappanat olivat levinneet muutaman kiven ympärillä. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta monta kuukautta tähän meni. Vihkistä piti tulla muuten samanlainen kuin kihla, mutta keskelle lisäksi yksi isompi kivi. Well, muuten hyvin, mutta seppä oli unohtanut, että kivien väliin tulee sellainen "viiva" niin kuin kihlassakin. Kihla oli vielä sepällä mallina, kun sormusta suunniteltiin. No, sormus tehtiin uusiksi, mutta nyt keskikiven kruunuunkin oli laitettu sellaiset sivupalkit, joista ei todellakaan ollut ollut mitään puhetta. No, tällaisenaan sormus on nyt sormessa ja kauniilta näyttää, mutta harmittaa, ettei multa kysytty asiasta. Palvelu on ollut ihan mukavaa, mutta mun mielestä asiakkaan kuuntelu jäi vähän vähäiseksi. Samoin harmitti se, että kihlan kohdalla mulle annettiin pariin otteeseen selvästi huonosti tehty sormus, vaikka varmasti ovat kiven vinouden huomanneet! Myös aikataulut venyivät useaan otteeseen sovitusta, ja ajelimmekin turhaan pariinkin otteeseen hakemaan sormuksia. Näistä saimme toki kilometrikorvaukset hyvitettynä sormusten hinnasta. Mua harmittaa, että asiat menivät näinkin pieleen, sillä pidän molemmista sepistä ja olisin kovasti halunnut, että asiat olisivat menneet putkeen. Silti en jatkossakaan aio jättää asioimatta Andreasenilla jos sellainen tarve tulee, mutta kyllä esim. miehen huomenlahjan teetin Desing Mia Mannerilla siksi, koska en siinä luottanut seppien taitoon toteuttaa ideaani. Mies oli puolestaan teettänyt timanttikorvikset Andreasenilla, ja ne ovat kyllä upeat.
 12. ^Jos kuvaatte vain yhdessä paikassa, puoli tuntia voi juuri ja juuri riittää, mutta jos on ajatuksena vähän vaihtaa taustaa ym., niin kyllä kuvaukseen saa helposti kulumaan tunnin.
 13. Rahaa meni reilut 10 000e, ei harmita yhtään. Joitain satasia olisi varmaan voinut säästää, mutta tuskin olisi ollut sen vaivan väärti.
 14. Mulle ei ollut mitään väliä, minkä värisissä vaatteissa vieraat saapuivat paikalle. Eiköhän jokainen paikalla ollut tiedä, kuka se morsian on muutenkin kuin valkoisen mekon perusteella. Tuskin edes olisin kiinnittänyt koko asiaan huomiota..
 15. Me kutsuimme 57 henkilöä, paikalle pääsi 55. Toinen opiskelee ulkomailla, toisella taas työeste.
 16. Me saatiin pelkästään ihania lahjoja. Ehkä ihanimpiin ja toivotuimpiin kuuluivat Sarpanevan pata, Lumi-sarjan astiat sekä Pentikin kynttelikkö.
 17. Niin, dokumentaarisessa kuvaustyylissähän ei joka kuvaan poseerata, vaan ideana on juuri se, että kuvaaja ikuistaa päivän tapahtuman sellaisenaan, ilman asetteluja ja poseeraamisia.
 18. Itse suunnitellun riipuksen, jossa toisella puolella musta timantti, toisella puolella kaiverrus "anam cara". Oli todella mieluinen.
 19. Tällaiset korvakorut 2 x 0,2 ct tw/vs kivillä Ja nämä olivat pakattu Suomen armeijan takista tehtyyn laukkuun, joita on tehty vain rajoitettu erä. Tästä en löytänyt kuvaa netistä..
 20. ^toki, mutta monelle se vieraiden viihtyvyys on yksi tärkeimmistä asioista hääjuhlassa. Vieraillehan ne kemut pääosin järjestetään, ei vaan itselle
 21. Mun mielestä täysin alkottomat häät ovat ok, mutta jos illalla on tarjolla alkoholia, niin kyllä mä näkisin, että myös ruoan kanssa pari lasia viiniä olisi ihan paikallaan. Mulle tulee tuosta vähän sellainen olo, ettei ruokajuomiin haluta panostaa, ja kyllähän viini on paljon juhlavampi juoma kuin esim. maito. Mun mielestä hääateria ei pääse oikeuksiinsa, jos muuten loistavan ruoan kanssa ei vaihtoehtona ole viiniä. Toki edelleen ymmärrän ne kokonaan alkottomat häät hyvin, mutta näitä semi-alkottomia en niinkään. Ennemmin niin päin, että ruoan kanssa olisi tarjolla viiniä, illalla sitten vaikka alkoholitonta boolia tms..
 22. Laup: mitäs jos pitopalvelu kokoaisi hänelle oman lautasen, josta hän voi sitten syödä mitä haluaa? Meillä toimitaan näin yhden maitoallergisen kohdalla, se oli ihan pitopalvelun ehdotus. Kyllähän kasvisruoasta saa helposti maidotonta, soijatonta ja gluteenitonta, joten en näe siinä niin suurta ongelmaa. Valmiiksi lautaselle koottu annos minimoisi kontaminoitumisen vaaran, ja vieraskin uskaltaisi ruokaa turvallisin mielin syödä. Mun henk. koht. mielipide on, että olisi vähän tökeröä pyytää ottamaan omat eväät, varsinkaan kun nuo vältettävät aineet eivät mitenkään kohtuuttomia ole.. Olisihan se vähän hassua, jos vieras kaivaisi laukustaan tupperin kipon ja menisi mikrolle sitä lämmittämään..
 23. Toinen kaaso saa Kalevala korun Pore-sarjan korvakorut, toinen Espritin kaulakorun. Bestmanit saavat kumpikin Kalevala korun solmioneulan.
 24. Monta kertaa olen siellä häissä ollut, en tosin omissa Mukava ja tilava paikka, vessathan siellä tosin ovat sellaiset ala-astetyyliset. Buffetpöytää varten oleva erillinen tila on varsin toimiva, kunhan vaan ohjeistaa ihmiset tulemaan jonoon eteisen puolelta, jottei salin puoleinen kulkuaukko ole aivan tukossa. Itse en laittaisi niitä kattovaloja ollenkaan päälle, ovat niin kirkkaat, että jotenkin se latistaa sitä juhlatunnelmaa. Kesällä tosin on muutenkin niin valoisaa, ettei ainakaan pimeä tule. Nythän kontulan vuokra on noussut ensi kesällekin sen 120 €, mutta kyllä mun mielestä tuosta paikasta voi sen lähemmäs tonnin maksaakin. Meille kontula oli liian iso ja jumppasalimainen vaalean puusisustuksensa vuoksi, mutta kesähäissä jälleen varmasti kaunis ratkaisu!