Amayah

Aktiivijäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Amayah

 • Rank
  Untuvikko
 • Birthday 05/01/78

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Hienoa, että vihkimiset on mennyt hyvin! Tuo Mon bel ami näyttää tosi nätiltä paikalta. Onko tässä ketjussa muuten kellään muulla tulossa vihkimistä Elviksen toimesta?? Meille kun on nyt buukattu semmoinen!! Muutenkin alkaa kaikki olla mallillaan: puku hankittu, meikkaaja-kampaaja varattu ja hotellikin on jo tiedossa. Plus Elvis on siis varattu myös Mennään yöpymään Trump Toweriin, johon olen aamupäiväksi tilannut meikkaajan puunaamaan mua kuntoon, ja sitten lähdetään iltapäivällä kahdestaan käymään vihittävänä. Meillä mennään siis reissuun ihan kahdestaan, ja jaetaan ystävien ja sukulaisten kanssa sitten kokemus kuvien ja dvd:n muodossa kunhan palataan Suomeen. Aika epätodelliselta tuntuu koko homma vielä, mutta eiköhän se ala pikkuhiljaa materialisoitumaan. Onhan tässä vielä parisen kuukautta aikaa ennen h-hetkeä.... Pakko myöntää, että mietin kyllä aluksi tuota Elvis-teemaa aika pitkään, kun mielessä kävi että meneekö se koko touhu ihan hassutteluksi jos tuollalailla mennään... Mutta äkkiä siihen ajatukseen tottui ja mietin, että eipä sen mikään hirmu vakava tapahtuma tarvitse ollakaan! Plus kun mies tuon Elvis-teeman keksi, niin senkin puolesta menin mielellään mukaan että saa hänkin jotain haluamiaan juttuja läpi tuohon päivään. Itse olen kuitenkin tirehtöörinä pyörinyt lähes kaikessa muussa, ja olin jo vähän ehtinyt toivoakin häneltä pientä "inputtia". Tässä se sitten tuli Ainiin, itsekin katselin Stratospheren vihkivaihtoehtoja, mutta se hylättiin juuri siksi, kun hinnat tuntui aika korkeilta. Eihän tuolla missään varsinaisesti halpaa ole, mutta aika kova hinta olisi tullut Stratossa vihkimiseen ilman, että on kaiken muun kansan keskuudessa. Mietin kyllä, että saatetaan tuoreena avioparina käydä Stratospheren huipulla (tai jossain muualla korkealla), niin voisi vähän kilistellä kuohuvalla! Oijoi no nyt ei malttaisi enää odottaa!
 2. Täällä myös yksi Vegasissa vihille menevä! Vihkipaikka on periaatteessa valittu mutta muuta ei ole varattu kuin hotelli (ja lennot). Kauheasti jännittää jo nyt, vaikka aikaa on vielä yli puoli vuotta. Sormukset hankkimatta, mutta mekko on. Jonkinlainen kaunistautumispaketti pitäisi paikan päälle varmaan myös löytää (olen tosi surkea meikkaamaan itse), mutta apua äh mistä niitä osaa etänä hoitaa... Painajaisena on, että näytän ihan drag queeniltä jos päästän jonkun vegasin meikkitaiteilijan irti ilman, että osaan itse briiffata sitä mun toiveista tarpeeksi hyvin - kielimuurin kanssa. Tosi mielellään luen muiden kokemuksia, eli jos viitsitte kirjoitella tänne niin hienoa!
 3. Pakko tulla kehumaan Helsinkiläistä koruliikettä nimeltä Papaja. Kävin siellä tällä viikolla, ja palvelu oli aivan ensiluokkaista! Kärsivälliset ja asiantuntevat myyjät osasivat kertoa sormuksesta, materiaaleista ja muokkausvaihtoehdoista tosi hyvin, antoivat mukisematta sovittaa monia eri malleja ja jaksoivat mun pähkäilyäni muutenkin ihan ällistyttävän hyvin! mulla siis oikea sormusmalli hukassa (ennen tuossa liikkeessä käyntiä). Alkoi jo olla epätoivo homman kanssa, kun tuntui että mitään ei löydy ja perus-tillanderit ym ei mun makuun sovi millään, vaikka hienoja sormuksia niissäkin on toki. Papajassa mallisto miellytti minua ihan kauttaaltaan, ihana että on vähän erilaisia sormuksia tarjolla! Ja siis palvelu oli ehdottomasti parasta mitä olen missään koruliikkeessä ikinä saanut, sitähän minä ennenkaikkea tulin tänne suitsuttamaan! Papajassa laskivat heti sormusmallin hinnan erilaisilla kivillä ja eri leveydellä, eli sain heti tarkan hinnan tietoon omasta koosta parista eri vaihtoehdosta. Kuvasin suosikkimallit omassa sormessa ja lähdin liikkeestä helpottuneena ja tarjoukset laskettuna. Eli nyt vaan katsellaan kuvia ja tehdään päätöstä mikä sormus valitaan!
 4. Ehdottomasti otan miehen nimen häiden yhteydessä! Tykkään nykyisestä nimestänikin, mutta mulle oli alusta asti selvää että miehen nimi otetaan. Tästä keskusteltiinkin, ja mies oli samaa mieltä - onneksi, en olisi halunnut tulla "kuokkimaan" jos hän jostain syystä olisi nimenvaihdon nähnyt huonona ajatuksena. Mulla on pitkään ollut sukunimestäni johdettu lempinimi kaverien keskuudessa, pitää varmaan nimenvaihdon jälkeen tiedottaa että lempparinimeä saa yhä käyttää vaikka virallisissa papereissa lukeekin nyt muuta
 5. Mä täällä mietin, että ottaisin ripsien pidennykset vartavasten tätä päivää varten. Kuitenkin tulee tippa linssiin, niin ei tarttis ainakaan ihan niin paljoa meikkejä siivota lennossa! Ongelmana vaan se, että en oo ikinä semmosia teettänyt. Pitää alkaa googlailla sopivia salonkeja - jos on jollakulla on kokemuksia tämmöisestä pääkaupunkiseudulla, niin vinkkejä otetaan vastaan!
 6. Kyllä uskon, että kuohuvaa tulee pikkasen otettua. Tosin jos otan yhden lasillisen, voi alkaa väsyttää - ellei sitten tule otettua sitä juuri ennen h-hetkeä. Tuntuis, että ajoitus on tärkein - mielummin ei ollenkaan alkoa ennen, kuin väärään aikaan nautittu lasillinen. Kunhan sitä olis parhaimmillaan ja skarpeimmillaan kun on tärkeimmät hetket! Ja kyllähän semmoinen pieni nousu voi vielä lisätä entisestään tunnelmaa, joten ehkä yks lasillinen kuohuvaa noin tuntia ennen. (ja onkohan se kuohuva nyt paras vaihtoehto! pitäisiköhän etukäteen oikeen ajatuksen kanssa testata millainen fiilis tulee kuohuvasta ja esim siideristä, tai jostain terävästä...)
 7. Hei tästä olisi kiva kuulla lisää! Meillä ihan samanlaisia ajatuksia - kumpikin kammotaan perinteisiä häitä, eikä semmoisia meinata tosiaan pitää. Ollaan hoitamassa "asia" ulkomailla, aikalailla samaan tyyliin kuin mitä teillä taisi olla... Mua ärsyttää ihan maailman tavalla se, että joku pääsis mun (okei, meidän...) tärkeänä päivänä tulemaan väliin omine mielipiteineen. Minkäänlainen ylimääräinen hössötys, herkistely, ihmisten stressaaminen tai muu ylireagointi on asioita, mitä mä en kertakaikkiaan tahdo. Haluan että ollaan kahdestaan ja tehdään juttu vain niin meidän näköiseksi kuin voi olla. Ja ulkomaillahan tämä onnistuu! En todella halua dissata perinteisiä häitä - aina olen viihtynyt ja iloisia juhliahan ne ovat. Mutta meille - ehei ei ikinä. Ei ole mitään sosiaalisten tilanteiden pelkoa tms panikointia meillä kummallakaan, mutta ajatus perinteisistä suomalaista kesähäistä ei vaan istu. Se tuntuu lähinnä teatterilta, joka on ihan saman kaavan mukaan jo tehty kaikissa muissakin häissä - ja mä tuntisin itteni vaan näyttelemässä sitä roolia mikä mun kuuluu olla, eikä varmaan tuntuis yhtään miltään. Plus ahdistaa että ihmiset töllöttäis, sitten ei ainakaan tuntuisi miltään kun en tahtoisi tollalailla suurennuslasin alla näkyvästi mihinkään reagoida. (nyt kahden kesken ulkomailla varmaan itkeä tillitän, nauran ja tanssin koko illan/päivän/yön, kun ei tarvii pätkääkään välittää muista ihmisistä) Musta tuntuu että siitä päivästä häviäis kaikki taika, jos paikalla olisi liikaa ihmisiä. Kuitenkin alkaisivat tunkea perinteisiä hääjuttuja siihen; kakunkoristetta, kirkkoa, sukkanauhaa, viehettä ja mitä ikinä vielä - ja saisinkohan mä edes suunvuoroa sen kanssa, mitä mä oikeasti haluan. Ihmisillä tuntuu olevan isosti käsitystä siitä, millainen hääpäivän kuuluu olla. Ja mun oma käsitys eroaa tästä aika täysillä - eli en meinaa alkaa kenenkään kanssa köydenvetoa siitä, miten homma tulis hoitaa.
 8. Yllärinä tuli meidän tapauksessa se, miten nopeasti päästiin ns. puusta pitkään! Olin itse muutamaan otteeseen vuosien saatossa vihjaillut asiasta, ja hieman alkoi kiukku tulla kun en todellakaan mikään ollut mennyt miehelle nähdäkseni perille millään tavalla. Päinvastoin, nihkeys ja tuhahtelu ihmisten hääasioihin (saatikka osallistuminen häihin) oli ihan standardi suhtautuminen. Nyt satuin kommentoimaan johonkin telkkarissa olleeseen random-hääasiaan yllättävän kipakasti, josta mies (ihme kumma) ymmärsi että tämäpä taitaa tahtoa tätä itsekin. Liekö myös säikähtänyt vähän, heh! Itsekin hiukan hämmästyin omaa kommentointiani, en nyt enää edes muista mistä oli kyse mutta kiukku taisi siinä hetkessä olla kova... No myöhemmin samana iltana asiasta keskustelua jatkettiin, ja mies totesi että eiköhän tämä hoideta meidänkin osalta pois alta. Minä sanoin joo, ja ajattelin että tässä se nyt sitten on, mutta mies vielä polvistui ja kysyi asian virallisessa muodossa. Enkä kyllä voisi olla onnellisempi! Kai sitä on nuorempana haaveillut kunnon hollywood-kosinnasta joka ilmaantuu täytenä yllätyksenä, mutta jotenkin tämä, miten asiaan nyt päädyttiin, oli tosi meidän näköinen ratkaisu. Ja ihan mahtavaa että asia "hoituu" ilman että siitä tarvitsee sen kummemmin jäkättää ja enempää katkeroitua! Mieskin on ollut tyytyväinen päätökseen ja on osallistunut valmisteluihin ihan ihmeen innolla. Olin jo henkisesti varautunut olemaan naimaton ja siitä ***tuuntunut koko ikäni, mutta toisinpa näyttäisi käyvän! Häät sovittu pidettäväksi tämän vuoden lopulla.
 9. "Ihanaa" että muillakin on samanlaisia fiiliksiä! Mä tuskailen mekkovalintojeni kanssa: isot linjat on selvillä, tiedän mitä tahdon ja mitä en, mutta siihen se jääkin! Mekko ei missään tapauksessa saa olla A-linjainen ja liian perinteinen, ei muutenkaan iso ja prinsessamainen. Ei empire-linjaa. Ei laahusta eikä mitään idioottamaisia yksityiskohtia, ja materiaali mielellään pitsiä tai jotain vastaavaa (ei satiinia!). Juhlat tulee olemaan pienet ja muutenkin epätyypilliset, eli mikään iso prinsessaluomus ei siltäkään osin sovi. Mitä enemmän olen nettikaupoista mekkoja katsellut, sitä enemmän on pää pyörällä. Olisi varmaan pitänyt ottaa joku kestosuosikki heti alussa ja tilata se, nyt tuntuu että mitä enemmän katselee niin sitä enemmän kivoja mekkoja kyllä löytyy - mutta sitä enemmän alkaa vaatia, ja mikään ei ihan täysin miellytäkään! Simppelit mekot tuntuu liian vaatimattomilta, kun taas ne "kunnon" mekot tuntuu ihan övereiltä ja pelkään että mä näytän naurettavalta ja tulee idioottimainen fiilis semmoinen päällä. Tää on kyllä tosi huvittavaa, mielelläänhän sitä selailee ja shoppailee, mutta tätä menoa sen THE mekon löytäminen tulee olemaan ihan mahdotonta! Melkein jo heräteostin tyllimekon jonkun nettikaupan alemyynnistä, mutta tulin järkiini. Nätti se olisi ollut kuin mikä, mutta ei pätkääkään sitä mitä alunperin olin ajatellut, ja ehkä olisin tullut katumapäälle. Ehkä pitäis vaan mennä ja ottaa joku joka on lähinnä omia toiveita, niin loppuis jahkailu. Juhliin on vielä aikaa reilusti (melkein vuosi), eli kiire tässä ei varsinaisesti ole. Huh, helpotti hieman tänne avautua!
 10. Täällä myös yksi arpoja aprikoi Milly Bridalia. Eli jos siitä on kellään tuoreita kokemuksia kellään, niin erittäin mielellääni niistä kuulisin minäkin! Oon aika paljon selannut nettikauppoja, ja vaikka jokseenkin samat mekot noissa kaikissa on, niin heti ensisilmäyksellä tuo Milly näytti paremmalta kuin muut! tarjontakin taitaa olla vähän monipuolisempaa, ja ainakin meikäläisen makuun löytyisi monta niin kivaa mekkoa...